Koji SLR do 1000€

poruka: 8
|
čitano: 2.211
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Koji SLR do 1000€

Pozdrav.

Dakle razmišljam o kupnji SLRa. Imam nekih 1000€ na raspolaganju pa me zanimaju vaše preporuke. Namjerio sam se na EOS 550d - da, ne, za, protiv? Slagati posebno ili kupovati kit.

Puno hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Koji SLR do 1000€

za što bi koristio taj fotić (sport, vjenčanja, fotkanje po kući i roštiljanje viknendom ili nešto drugo)?

po mom mišljenju, sve je bolje od kit objektiva koji dolaze u kompletu s fotićem, iako naravno, ako nisi zahtjevan korisnik i treba ti za povremeno snimanje rođendana, roštilja i sunčanja na plaži onda je kit dovoljan.

17 godina
neaktivan

Pa fotografijom se bavim iz hobija tako da nemam neko specijalno područje.

Pošto si ne mogu priuštiti po jedan set za svaku od navedenih prilika meni treba savjet kako najbolje uložiti novce koje imam na raspolaganju sa mogućnosti da jednog dana, ako za to bude potrebe, nadogradim ono što imam.

16 godina
neaktivan

ja oduvijek imam canone - ali sam radio i s nikonima, evo jedan 550d s 18-135 objketivom, a kada bi recimo mogao navući još love, onda bih ti preporučio da uzmeš ovog nikona d90

ja ne bih imao ništa protiv niti kupovine polovne opreme (ako je ispravna i očuvana) - jer za ovu cijenu novoga, možeš naći npr za klasu jači fotić. kit objektive ne bih uzimao, ali ako je buđet limitiran, i ako nisi zahtjevan korisnik, ovi kit objektivi će ti biti više nego dovovljni.

17 godina
neaktivan
s 550D bi bio zadovoljan, ako se ima za malo gore kao što robi kaže onda nikona, primjer kolega je uzeo 5D FF s 580EX II polovno za nekih 5000-6000 naravno očuvan ok šljaka ko sat... i uz to uzeo novi 24-70 2.8 L i super zadovoljan
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
17 godina
neaktivan

Hvala na savjetima.

Budžet je ograničen tako da baš nema prostora za modele iznad. Ali kupuje se bez PDVa i moguć je popust na Canone pa sam razmišljao o idućoj kombinaciji.

550d body koji je bez PDVa oko 4400kn pa ostane nekih 3000kn (isto bez PDVa jel) za objektiv. Ili što kažete na ovaj kit 550d i 18-135

17 godina
neaktivan
prodano ;)
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
16 godina
neaktivan

tebi kao hobi fotografu treba objektiv koji pokriva razlčite žarišne duljine, dakle taj 18-135 ili 18-125 bi ti bio sasvim dovoljna. moraš biti svjestan da takvi objektivi daju relativno slabe fotke u slabim svjetlosnim uvjetima (sumrak, noć, fotkanje pod ulučnom rasvjetom), te da oštrina nije kao u onih iz canonove serije L.

za 3000 kuna nije baš neki izbor novih objketiva (kao što rekoh, nemam ništa protiv kupovine rabljenih): glede novih, evo što sam trenutačno našao za tu lovu 18-135canon 17-70sigma 18-125

ako si tanak s budežtom, radije uzmi ovu sigmu (ne zaostaje ona ništa više za canonom), pa si skupi love npr za batery grip.

sve u svemu - ako se odlučiš na kupovinu 550d s 18-135 kitom, mislim da nećeš pogriješiti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice