Canon EOS 550D sa objektivima bez IS

poruka: 2
|
čitano: 5.041
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
offline
Canon EOS 550D sa objektivima bez IS

Nemam previše iskustva sa DSLR-ovima a planiram nabaviti nešto bolje od kompakt klase koju koristim godinama. Sviđa mi se ova akcija za 550D sa dva kit objektiva, međutim imam pitanje za znalce. Koliko su uopće upotrebljivi ti kit objektivi EF 18-55 i  EF 75-300 bez stabilizacije? Što mogu očekivati od njih? Ukoliko ih odlučim zamijeniti za nekakav IS entry model, koja je okvirna cijena što mogu dobiti za njih i da li nekoga uopće zanima kupiti ih na sh tržištu?

 

Inače, mislim da u 550D još uvijek ima dosta života kad pričamo samo o tijelu pa ako me "uhvati" ne vidim uskoro potrebu za promjenom tijela. Unaprijed hvala svima na odgovoru.

 
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Re: Canon EOS 550D sa objektivima bez IS

Dobra stvar je sto ces imati pokriveno veliko podrucje s ta 2 objektiva.Sami objektivi nisu neke kvalitete ali vazno je da s vremenom shvatis sta ti tocno treba pa ces to kupit a ove stare prodat.Za njih neces dobit neku lovu.Stabilizacija kod 18-55 nije toliko bitna i tu neces osjetit neku razliku.Kod telca se vec osjeti i rjesenje je paziti na brzinu zatvaraca.Formula za izracunat najmanju brzinu ide otprilike ovako: 75-300 objektiv mnozis sa crop faktorom senzora od 1,6 i dobijes 120-480mm,znaci brzina zatvaraca treba biti otprilike od 1/125 sec na 75mm do 1/500 sec na 300mm minimalno da bi se izbjeglo zamucenje fotke(naravno veca brzina je bolja u ovom slucaju).Najbolje rjesenje je stativ/monopod kad je moguce.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice