Razmisljam o kupovini jednog od ova tri modela foto aparata Canon EOS 450d
vs. 400d vs. 1000d (samo tijelo) za koji imam objektiv 28-90 mm. Znam da
je 450d najbolji od ova tri ali me interesuje zbog razlike u cijeni ostalih
modela odnos ulozeno/dobijeno, kao i prednosti i nedostaci pojedinih
modela.
Unaprijed hvala svima.
ovisi za kaj ti treba SLR. 450D je tu definitivno najbolji i nije samo firmware upgrade 400tke, tak da vrijedi love.
ak ne želiš potrošiti previše (recimo, to ti je prvi SLR), uzmi 400D, ili 1000D. tojest, vidi kak ti koji od ta dva leži u ruci i kakva je izrada, moglo bi se desiti da je 400tka kvalitetnije izrađena.
Meni ni jedan od tih aparata nije drag, ali 450D bi od tih izabra.
Nisi razmišlja o nekoj drugoj marci fotoaparata? Recimo Nikonu ili Pentaxu?
EDIT: Jedinu marku koju nikako nebi je Olympus zbog promašenih 4:3 senzora.
Shogun,
da li si pocetnik tj. amater ili vec poluprofi?
i koliko cesto koristis i za cega fotoaparat?
ako si pocetnik amater, onda kupi Canon 400D ili Olympus E510.
ako si napredni korisnik, onda kupi fotoaparat viseg cjenovnog razreda i kvalitenijeg objektiva.
Kum ima 400D, a ja Olympus E510.
Osobno smo obojica zadovoljni jer smo amateri forografi, i za ono sto nam treba to je sasvim pristojan fotoaparat!
Lijep pozdrav,
Hrvoje
Ma moglo bi se reci da nisam bas pocetnik. Nekad sam imao EOS 300 (analogni) pa sam poslije dobio Fuji Finepix F700 i imam jos i Canona PowerShot A640. Tako da imam nekog iskustva ali ni jedan od ova dva nema (po meni) kontrolu kakvu sam imao sa EOS-om, tako da sad hocu da kupim digitalnog EOS a bolji objektiv kad se za to steknu adekvatni uslovi 
Znaci slikao bih kod kuce, priroda i sl.
pozdrav,
Shogun
Valjda ti je jasno da kad se odlučiš na Canon da moš zaboravit na third-party objektive.
Ja bi ti savjetova Nikon D80 ili Pentax K10D iz razloga šta puno bolje leže u ruci, a ti Canoni koje si navea meni više liče na dičje igračke.
EDIT: Ako baš oćeš Canona onda potraži 30D.
Valjda ti je jasno da kad se odlučiš na Canon da moš zaboravit na third-party objektive.
I sta fali Canon objektivima... recimo L seriji?
I sta fali Canon objektivima... recimo L seriji?
Samo ti kupi Canon 450D i kad steknes uvjete (dodjes do nekih para) polako kupuj opremu.
stalak, objektivi, daljinski okidac, eksterna bljeskalica, filtri, ....
brrrrrr.... prodje me jeza koliko jos moram stvari uciti i koliko novaca potrositi :)
bok,
Hrvoje
Ma i ja sam misljenja da treba uzeti 450D a poslije polako kupovati objektive, bljeskalice i sl. ali me kopka da li je 450D toliko bolji od 1000D da je skuplji oko 130€? Kad pogledam specifikaciju meni na prvi pogled i nema neke ekstra razlike. Vjerovatno grijesim.
Shogun
Po meni ima nešto bitno šta nemaju 1000D i 400D, Spot način mirenja.
450D je noviji model, ima noviji senzor, noviji softver.
1000D je u biti kombinacija 350D i 400D u low-cost kućištu, dakle, kvaliteta izrade je patila.
sad, dal ti vrijedi 450D tih dodatnih 130€, nemam pojma, ovisi kolko ti stvarno trebaju dodatni fičri novijeg aparata. po opisu, za amatersku klasu (NHF) ti je dovoljan i 400D, tih 130€ potroši radije na neki bolji objektiv. uostalom, tijelo uvijek lako zamijeniš, objektivi su ono bitno..
i obavezno se prošeći po dućanima i isprobaj i sonyja A200/A300, pentaxa K200D, olympusa E520, nikona D60 i canona 400D/450D, provjeri koji ti najbolje leži u ruci. onaj objektiv kojeg imaš ne vrijedi tolko da samo zbog njega ostaneš na potencijalno tebi manje ergonomskom aparatu.
450D je noviji model, ima noviji senzor, noviji softver.
1000D je u biti kombinacija 350D i 400D u low-cost kućištu, dakle, kvaliteta izrade je patila.
sad, dal ti vrijedi 450D tih dodatnih 130€, nemam pojma, ovisi kolko ti stvarno trebaju dodatni fičri novijeg aparata. po opisu, za amatersku klasu (NHF) ti je dovoljan i 400D, tih 130€ potroši radije na neki bolji objektiv. uostalom, tijelo uvijek lako zamijeniš, objektivi su ono bitno..
i obavezno se prošeći po dućanima i isprobaj i sonyja A200/A300, pentaxa K200D, olympusa E520, nikona D60 i canona 400D/450D, provjeri koji ti najbolje leži u ruci. onaj objektiv kojeg imaš ne vrijedi tolko da samo zbog njega ostaneš na potencijalno tebi manje ergonomskom aparatu.
Odluka je pala na EOS 450D. Hvala svima na pomoci.
Pozdrav,
Shogun
Shogun: sretno s novom igračkom. :)
Bara: zašto ne Olympus? (baš me zanimaju razlozi)
osobno bi vrlo rado stavio šape na jedan E-3 i pripadajuće 12-60 staklo. ;)
Ma Olympus prodaje priče o 4:3 sustavu, a to jesamo da snizi troškove jel šta manji senzor to manje škarta da ne govorim o tome da su u slabijim svjetlosnim uvjetima ti aparati praktički neupotribljivi zbog svog jadnog dinamičkog opsega.
Ma Olympus prodaje priče o 4:3 sustavu, a to jesamo da snizi troškove jel šta manji senzor to manje škarta da ne govorim o tome da su u slabijim svjetlosnim uvjetima ti aparati praktički neupotribljivi zbog svog jadnog dinamičkog opsega.
Ma E3 nije ništa u usporedbi sa mojim D300, a uskoro i D700. Ma vidija sam ja E3 i za onu lovu je jednostavno loš.
loš ili ne, ja bi uvijek uzeo olyja prije nikona. jeb*ga, stabilizacija u tijelu mi je presudna, kao i olyjeva fenoemnalna reprodukcija boja kojoj nema ravnog (bar kaj se mene tiče).
plus kaj još idu gore OM objektivi, a postoji i relativno jeftini univerzalni adapter za gotovo bilo koji drugi mount (uključujući i nikkor objektive). ;)
Moj popis marki:
1. Nikon
2. Pentax/Samsung
3. Sony
4. Canon
5. Olympus
Nemoj mislit da imam šta protiv Olympusa, ali ta njihova veličina senzora je promašaj. Neka naprave tako dobar senzor DX ili Fx veličine pa ćemo onda razgovarat.
Možda te čudi zašto je Canon vako nisko. To je zbog reprodukcije boja i zbog toga jel slike kad se izrade izgledaju umjetno. U ovom je segmentu Nikon najbliži Olympusu i većina korisnika Olympusa kad bi minjala sustav bi to bija prilazak na Nikon.
Nemoj mislit da imam šta protiv Olympusa, ali ta njihova veličina senzora je promašaj.
Pozdrav,
Shogun
Nemoj mislit da imam šta protiv Olympusa, ali ta njihova veličina senzora je promašaj.
Pozdrav,
Shogun
Šta je to uopće live-view?
Znači da na zaslonu ekrana možeš vidjeti sliku prije nego šta okineš, ajmo reć.
Ma znam šta je live-view, ono gore je bila samo šala. Ja na svom D300 to nikad ne koristim.
live-view zna biti ekstremno korisna stvar, isključivo iz tog razloga tražim jedan ispravni oly E330 kao sekundarni slr. (artikulirani ekran, jel)
Iskreno ne znam koji to E330, al vidija sam da E3 ima pomični LCD.