Canon 400d vs. 450d vs. 1000d

poruka: 43
|
čitano: 24.552
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Razmisljam o kupovini jednog od ova tri modela foto aparata Canon EOS 450d
vs. 400d vs. 1000d   (samo tijelo) za koji imam objektiv 28-90 mm. Znam da
je 450d najbolji od ova tri ali me interesuje zbog razlike u cijeni ostalih
modela odnos ulozeno/dobijeno, kao i prednosti i nedostaci pojedinih
modela.

Unaprijed hvala svima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Canon 400d vs. 450d vs. 1000d

ovisi za kaj ti treba SLR. 450D je tu definitivno najbolji i nije samo firmware upgrade 400tke, tak da vrijedi love.

ak ne želiš potrošiti previše (recimo, to ti je prvi SLR), uzmi 400D, ili 1000D. tojest, vidi kak ti koji od ta dva leži u ruci i kakva je izrada, moglo bi se desiti da je 400tka kvalitetnije izrađena.

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
17 godina
neaktivan

Meni ni jedan od tih aparata nije drag, ali 450D bi od tih izabra.

Nisi razmišlja o nekoj drugoj marci fotoaparata? Recimo Nikonu ili Pentaxu?

EDIT: Jedinu marku koju nikako nebi je Olympus zbog promašenih 4:3 senzora.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.9.2008 12:43 (Bara).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Shogun,

da li si pocetnik tj. amater ili vec poluprofi?

i koliko cesto koristis i za cega fotoaparat?

ako si pocetnik amater, onda kupi Canon 400D ili Olympus E510.

ako si napredni korisnik, onda kupi fotoaparat viseg cjenovnog razreda i kvalitenijeg objektiva.

Kum ima 400D, a ja Olympus E510.

Osobno smo obojica zadovoljni jer smo amateri forografi, i za ono sto nam treba to je sasvim pristojan fotoaparat!

Lijep pozdrav,

Hrvoje

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.9.2008 12:37 (hmerki).
17 godina
neaktivan

Ma moglo bi se reci da nisam bas pocetnik. Nekad sam imao EOS 300 (analogni) pa sam poslije dobio Fuji Finepix F700 i imam jos i Canona PowerShot A640. Tako da imam nekog iskustva ali ni jedan od ova dva nema (po meni) kontrolu kakvu sam imao sa EOS-om, tako da sad hocu da kupim digitalnog EOS a bolji objektiv kad se za to steknu adekvatni uslovi Osmijeh

Znaci slikao bih kod kuce, priroda i sl.

pozdrav,

Shogun

17 godina
neaktivan

Valjda ti je jasno da kad se odlučiš na Canon da moš zaboravit na third-party objektive.

Ja bi ti savjetova Nikon D80 ili Pentax K10D iz razloga šta puno bolje leže u ruci, a ti Canoni koje si navea meni više liče na dičje igračke.

EDIT: Ako baš oćeš Canona onda potraži 30D.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.9.2008 14:56 (Bara).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bara kaže...

Valjda ti je jasno da kad se odlučiš na Canon da moš zaboravit na third-party objektive.

Ne kontam te ovaj dio... sta su onda Sigma, Tamron...?
I sta fali Canon objektivima... recimo L seriji?
17 godina
neaktivan
Shen kaže...
Bara kaže...

Ne kontam te ovaj dio... sta su onda Sigma, Tamron...?
I sta fali Canon objektivima... recimo L seriji?
 Pa L serija je skupa neće valjda odman nju kupovat na početku, a i nisu ništa posebno kad se usporede sa Nikkorom. Problem kod third-party objektiva na Canonu je tah šta Canon pokušaje onemogučit rad third-party objektiva na svpjim aparatima tako da oni na Canonu često promaše fokus, a kad izađe novi Canon model često tim objektivima na radi AF.
17 godina
neaktivan

Samo ti kupi Canon 450D i kad steknes uvjete (dodjes do nekih para) polako kupuj opremu.

stalak, objektivi, daljinski okidac, eksterna bljeskalica, filtri, ....

brrrrrr.... prodje me jeza koliko jos moram stvari uciti i koliko novaca potrositi :)

bok,

Hrvoje

17 godina
neaktivan

Ma i ja sam misljenja da treba uzeti 450D a poslije polako kupovati objektive, bljeskalice i sl. ali me kopka da li je 450D toliko bolji od 1000D da je skuplji oko 130€? Kad pogledam specifikaciju meni na prvi pogled i nema neke ekstra razlike. Vjerovatno grijesim.

Shogun

17 godina
neaktivan

Po meni ima nešto bitno šta nemaju 1000D i 400D, Spot način mirenja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

450D je noviji model, ima noviji senzor, noviji softver.

1000D je u biti kombinacija 350D i 400D u low-cost kućištu, dakle, kvaliteta izrade je patila.

sad, dal ti vrijedi 450D tih dodatnih 130€, nemam pojma, ovisi kolko ti stvarno trebaju dodatni fičri novijeg aparata. po opisu, za amatersku klasu (NHF) ti je dovoljan i 400D, tih 130€ potroši radije na neki bolji objektiv. uostalom, tijelo uvijek lako zamijeniš, objektivi su ono bitno..

i obavezno se prošeći po dućanima i isprobaj i sonyja A200/A300, pentaxa K200D, olympusa E520, nikona D60 i canona 400D/450D, provjeri koji ti najbolje leži u ruci. onaj objektiv kojeg imaš ne vrijedi tolko da samo zbog njega ostaneš na potencijalno tebi manje ergonomskom aparatu.

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
elkarrde kaže...

450D je noviji model, ima noviji senzor, noviji softver.

1000D je u biti kombinacija 350D i 400D u low-cost kućištu, dakle, kvaliteta izrade je patila.

sad, dal ti vrijedi 450D tih dodatnih 130€, nemam pojma, ovisi kolko ti stvarno trebaju dodatni fičri novijeg aparata. po opisu, za amatersku klasu (NHF) ti je dovoljan i 400D, tih 130€ potroši radije na neki bolji objektiv. uostalom, tijelo uvijek lako zamijeniš, objektivi su ono bitno..

i obavezno se prošeći po dućanima i isprobaj i sonyja A200/A300, pentaxa K200D, olympusa E520, nikona D60 i canona 400D/450D, provjeri koji ti najbolje leži u ruci. onaj objektiv kojeg imaš ne vrijedi tolko da samo zbog njega ostaneš na potencijalno tebi manje ergonomskom aparatu.

E moj Kardde di Olympusa priporučaš. Moj izbor kad bi kupova prvi SLR bi bija K10D ili D80.

Zaboravih reć nešto važno. Ko misli puno radit sa blicom tu je definitivno Nikon najbolji izbor.
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.9.2008 13:26 (Bara).
17 godina
neaktivan

Odluka je pala na EOS 450D. Hvala svima na pomoci.

Pozdrav,

Shogun

17 godina
neaktivan

Shogun: sretno s novom igračkom. :)

Bara: zašto ne Olympus? (baš me zanimaju razlozi)

osobno bi vrlo rado stavio šape na jedan E-3 i pripadajuće 12-60 staklo. ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma Olympus prodaje priče o 4:3 sustavu, a to jesamo da snizi troškove jel šta manji senzor to manje škarta da ne govorim o tome da su u slabijim svjetlosnim uvjetima ti aparati praktički neupotribljivi zbog svog jadnog dinamičkog opsega.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bara kaže...

Ma Olympus prodaje priče o 4:3 sustavu, a to jesamo da snizi troškove jel šta manji senzor to manje škarta da ne govorim o tome da su u slabijim svjetlosnim uvjetima ti aparati praktički neupotribljivi zbog svog jadnog dinamičkog opsega.

očito nisi vidio E3 u akciji. ;)

te priče o jadnom dinamičkom rasponu i o visokom šumu su totalno pretjerane. FourThirds sustav ima svojih prednosti i mana, ofkors, kao i svaki drugi, i ima svoje mejsto na tržištu i jako je dobar sustav, odlično zamišljen i odlično izveden. profesionalna upotreba je malo ograničena, istina, no, opet, samo za najveće profesionalce, što je područje gdje se olympus nikad nije niti trudio gurati..

uostalom, ako je jedna Leica prihvatila FourThirds standard, očito nije loš. ;)
17 godina
neaktivan

Ma E3 nije ništa u usporedbi sa mojim D300, a uskoro i D700. Ma vidija sam ja E3 i za onu lovu je jednostavno loš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

loš ili ne, ja bi uvijek uzeo olyja  prije nikona. jeb*ga, stabilizacija u tijelu mi je presudna, kao i olyjeva fenoemnalna reprodukcija boja kojoj nema ravnog (bar kaj se mene tiče).

plus kaj još idu gore OM objektivi, a postoji i relativno jeftini univerzalni adapter za gotovo bilo koji drugi mount (uključujući i nikkor objektive). ;)

17 godina
neaktivan

Moj popis marki:

1. Nikon

2. Pentax/Samsung

3. Sony

4. Canon

5. Olympus

Nemoj mislit da imam šta protiv Olympusa, ali ta njihova veličina senzora je promašaj. Neka naprave tako dobar senzor DX ili Fx veličine pa ćemo onda razgovarat.

Možda te čudi zašto je Canon vako nisko. To je zbog reprodukcije boja i zbog toga jel slike kad se izrade izgledaju umjetno. U ovom je segmentu Nikon najbliži Olympusu i većina korisnika Olympusa kad bi minjala sustav bi to bija prilazak na Nikon.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.9.2008 11:29 (Bara).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bara kaže...

Nemoj mislit da imam šta protiv Olympusa, ali ta njihova veličina senzora je promašaj.

nije. jednostavno je druga tržišna niša, što je i potvrđeno s MicroFourThirds standardom.

btw, FourThirds je uvijek i isključivo full-frame standard, jer nije direktno usporediv s 35mm formatom. ;)
isto tako, FX format? DX format? koji je koji? mrzim takve kastomizirane nazive, specifične za pojedine proizvođače - format je ili 35mm full-frame, ili APS-C. :P
17 godina
neaktivan
Shogun kaže...

Pozdrav,

Shogun

oj ocekujem neki mali review,slikice otd. posto i ja namjeravam taj model kupit.

cheers
Ken leeeee
17 godina
neaktivan
elkarrde kaže...
Bara kaže...

Nemoj mislit da imam šta protiv Olympusa, ali ta njihova veličina senzora je promašaj.

nije. jednostavno je druga tržišna niša, što je i potvrđeno s MicroFourThirds standardom.

btw, FourThirds je uvijek i isključivo full-frame standard, jer nije direktno usporediv s 35mm formatom. ;)
isto tako, FX format? DX format? koji je koji? mrzim takve kastomizirane nazive, specifične za pojedine proizvođače - format je ili 35mm full-frame, ili APS-C. :P
 Zosvi formate FX,DX znači po Nikonovom ili moš po Pentaxovom nazivu DX zvat DA.
17 godina
neaktivan
kyx kaže...
Shogun kaže...

Pozdrav,

Shogun

oj ocekujem neki mali review,slikice otd. posto i ja namjeravam taj model kupit.

cheers
 Nemoj Canon, razočarat ćeš se. Kupi Pentax K200D i bit ćeš prezadovoljan.
17 godina
neaktivan
Bara kaže...
 Nemoj Canon, razočarat ćeš se. Kupi Pentax K200D i bit ćeš prezadovoljan.
 K200D nema live view za kojim plače većina compact-shootera.
17 godina
neaktivan

Šta je to uopće live-view?Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Znači da na zaslonu ekrana možeš vidjeti sliku prije nego šta okineš, ajmo reć.

Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
17 godina
neaktivan

Ma znam šta je live-view, ono gore je bila samo šala. Ja na svom D300 to nikad ne koristim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

live-view zna biti ekstremno korisna stvar, isključivo iz tog razloga tražim jedan ispravni oly E330 kao sekundarni slr. (artikulirani ekran, jel)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Iskreno ne znam koji to E330, al vidija sam da E3 ima pomični LCD.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice