DJ kutak

poruka: 720
|
čitano: 196.896
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: DJ kutak
mate960 kaže...

Sto opcenito mislite o DJ licencama, za "legalno" postati DJ? Po meni je to jos uvijek skupo, najjeftinija godisnja je 1360 KN + PDV (DJ licenciran njome moze posjedovati maksimalno 4000 traka na svom racunalu).

Po meni je to neposteno, i jos uvijek dosta neodredeno (zna se da taj novac zavrsava u privatnim dzepovima ZAMPovaca a ne tamo gdje bi trebao). 

Da ne govorim o oduzimanju opreme DJ-ima bez licence (da, bilo je i toga, neki su na taj nacin ostali bez laptopa i sl., toga ima samo u ovoj nasoj drzavi)

Ekipa iz Rijeke jos uvijek vodi pravnu bitku protiv njih KLIK, u popunosti ih podrzavam.

Podrzavate li placanje DJ licenci?

Naravno da ih ne podržavamo, danas postati "DJ" je sve lakše, uz sve jeftiniju opremu, što automatski znači da je sve teže dobiti negdje pristojnu gažu, tj. biti plaćen. Za nekoga kome je to dodatna zarada se ne ispalti davati tolike novce samo za hobi, a onaj tko živi od toga ne zarađuje ni približno dovoljno da bi tako lako postao "legalan" DJ.

Sve skupa, veliko smeće od ZAMP-a, kao i uvijek :)

Jedino što se može napraviti je da na računalu uvijek odvajaš samo pjesme koje ti trebaju za gažu, plus neke backup pjesme, jer ZAMP ne određuje koje točno pjesme imaš među tih 4000. Opet, to je jedna velika gnjavaža, ja uvijek nosim 10-20-30 GB pjesama zj. cijelu kolekciju, jer uvijek dobijem neku inspiraciju za pustit nešto novo/staro :)

13 godina
neaktivan
Electroroll kaže...

...danas postati "DJ" je sve lakše, uz sve jeftiniju opremu, što automatski znači da je sve teže dobiti negdje pristojnu gažu, tj. biti plaćen

Slazem se u potpunosti, ljudi imaju laptop i smatraju sebe DJ-em u istom trenutku... Za mene DJ koji lupa sync nije DJ (a ima ih tu po Zadru par, kupe najjeftiniji kontroler i samo sync i crossfader...).

Da ne govorim sto sad svi imaju ADSL (flat) i glazba je dostupna svugdje, dok recimo kad je meni brat radio kao DJ (jos 2003.) bio je itekakav posao traziti i sortirati glazbu po CDovima, buduci da je jos uvijek bio na dial-upu {#}

clock2much
15 godina

Hehe, prije kad bi snimio audio cd sa 20 hitova i podijelio ga par prijatelja, to je bilo sriće i veselja, pa vrtit u autu dok se CD ne izliže :D

Tehnologija ima svoje prednosti, ja nemam ništa protiv napretka i da se neke stvari olakšaju, ali kad želiš poslušat pravog DJ-a onda se ide po underground sceni, ovo ostalo je sve priča za malu dicu {#}

13 godina
neaktivan
DJ kutak

Evo me natrag na forumu nakon skoro mjesec dana neaktivnosti..

Nisam se pohvalio, stigli su novi 2x CDJ200 sa caseom za njih i 2/3ch mixer {#}

Ima tko preporucit neki ducan u RH koji prodaje dj opremu da nije Audiopro ili preskupi Ronis? Treba mi mixer

clock2much
13 godina
neaktivan
ima eurodom u rijeci
13 godina
neaktivan
tomislav91 kaže...
ima eurodom u rijeci

Nema mixera ispod 2300kn {#}

clock2much
15 godina

ima amadeus u pločama, generalni zastupnik pioneera...

ali, novo-svugdje skupo. sjećaš se kad sam ja tražio playere i mixetu sada nedavno, najbolje što sam našao bilo je na njuškalu, uspio sam spustit djm 400 ispod 2000 kn, a za 2000 sam našao i savršeno očuvani.

ipak, na kraju sam uzeo sve u kompletu i nisam požalio :)

13 godina
DJ kutak

Ima li gdje u hrvatskoj kupiti numark mixtrack pro (njuškalo ne računam)

Beatus non est,qui habet,quae cupit,sed qui non cupit,quae non habet.
12 godina
odjavljen

Sonar scope i Audio pro.

14 godina
neaktivan
ima...conrad
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011
12 godina
odjavljen
DJ kutak

Mislim da mu je bolje uzet Mixtrack Pro II za 300kn više.

http://www.sonarscope.hr/ducan/index.php?main_page=product_info&cPath=8&products_id=546

A i Reloop Beatmix je 300kn jeftiniji u Sonar Scope-u nego u Conradu, ako možda razmišlja o nekom drugom budget kontroleru.

http://www.sonarscope.hr/ducan/index.php?main_page=product_info&cPath=8&products_id=517&zenid=94fa3c948b0cfe3f7e562ad6b878848c

Ali od ta tri ja bi išao na Mixtrack Pro II, čisto zbog drum padova.

14 godina
DJ kutak

pozz {#}

ovako htio bi praviti remix-ove razno raznih pjesama, pa me zanima od cega prvo krenuti, ja imam skinuti FL studio(ali to mi nis ne koristi trenutno posto se ne snalazim u njemu) dali je dobro odmah u njemu poceti  raditi ili krenuti od jednostavnijih programa

Nakon sto to savladam preso bi na harmoniku, vidio sam da ima dosta plugina s kojima mogu imitirati zvuk harmonike u FL pa bi htio praviti neku svoju vlastitu muziku.

Da napomenem, nemam nikakvu glazbenu skolu, nemam nikakve instrumente doma, znaci totalni pocetnik ali veliki ljubitelj glazbe

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
14 godina
neaktivan

Možeš pokušati remixati sa Mixmeister(studio) programom

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011
14 godina
dj_renny kaže...

Možeš pokušati remixati sa Mixmeister(studio) programom

dali taj program ima u sebi harmoniku, pokusao sam neke plugine za harmoniku na FL ali nije to to(mislim na narodnjacku harmoniku, primjer 

znaci nesto tako ali bez hamronike ako je to uopce moguce posto je nemam niti znam svirati)

sad mi je zao sto sam kao mali odbijo ponudu od oca kad me je pitao dali zelim ici na tecajeve harmonike, premocan instrument 

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
13 godina
15 godina
DJ kutak

Malo da nam tema oživi, evo jedan koristan čalanka za sve koji žele miksati pravilno pomoću playera i cd-a, bez sync buttona, vrlo dobro objašnjeno:

http://ah.fm/forum/showthread.php?16339-Idiot-s-guide-to-(manual)-beatmatching-on-CDJs

15 godina
neaktivan
Nice! Lepo je to objasnijo.
“Choose your battles wisely. Life is too short to spend it on warring. Fight only the most, most, most important ones, let the rest go.”
15 godina

Pa da, jednom kad staneš pred playere i kreneš vrtit cd-e, nije problem namjestiti pitch, ali opet se javljaju odstupanja ako ne namjestiš dovoljno precizno. Kako namjestiti dovoljno precizno? Osim namještanja dvije pjesme npr na 128 bpm-a, tu je i postotak koji nije lako odrediti ako ćemo biti skroz precizni, ali postoje neka pravila kojih se ljudi drže, evo nekih komentara koje bi izdvojio:

- "there is no fixed amount of pitch which represents a fixed amount of BPM change. while on a 128 BPM a pitch change of 0.8% represents 1.02 BPM it won't be the same if a track is 140, 150 or 170 (1.12, 1.2 and 1.36 BPM change at 0.8 respectively). "

- "I used to do this at first, it does get you pretty close but not exaclty. You do have to learn to trust your ears.

You want the holy grail of beatmatching?

here it is:

.80% per BPM difference."

- "holy grail note .80% only works in the 120 bpms. .75 in the 130s, .70 in the 140s, etc..."

Koliko je ovo točno...pa najbolje provjerite sa svojom opremom i ušima :) 

11 godina
neaktivan
DJ kutak

Pitanje za kolege iz Hrvatske, kakva vam je trenutno situacija sa ZAMP-om? Nisam u toku već jedno pola godine.

Thing or two about hackers: http://www.smbc-comics.com/comics/20120220.gif
15 godina
neaktivan
DJ kutak
Bok :) . Htio bih uzeti mixetu, pošto već dugo vremena radim na dj virtualu, već sam bio "Dj" na rođendanima s laptopom i programom , pa planiram uzeti mixetu za bolje kontroliranje. Razmišljao sam uzeti - numark mixtrack pro pošto mi je on nekako najednostavniji za početak. Možete li mi dati neke savjete o toj mixeti ili nekim drugima i gdje ima za uzeti u Zg koja trgovina je najbolja što se tiče toga. Hvala :)
vorpen
13 godina

Ja sam prije mjesec ipo uzeo numark mixtrack pro ll u audio pro-a (osijek).

Pošto si "početnik" kao i ja i ova mixeta je vrhunska za neki start.Drum padovi su odličan dodatak i fenomenalno funcionira s seratom 1.5 (trial verzija traje 7 dana,pretty lame).

Kasnije se pribaciš na traktor ali nije ugodan kao serato.

Sve u svemu ja sam se dvoumio izmedu numarka l i ll u mogu reći da je dvica pun pogodak (zavhvaljujem kolegama na forumu za savjet).

P.S. par postova iznad imaš linkove i nazive dućana koje prodaju dj opremu

Beatus non est,qui habet,quae cupit,sed qui non cupit,quae non habet.
10 godina
neaktivan
DJ kutak

bok svima,imam problem sa kontrolerom mc crypt midi 5 tj dobio sam ga bez drajvera,racunar ga ne prepoznaje kad ga ubacim na USB...da li je iko imao iskustva sa ovim kontrolerom i da li ima drajver za isti.trazio sam na netu ali bezuspjesno.

pozdrav

15 godina
neaktivan
DJ kutak

Jedna stvar da ekipu dignete :)
vorpen
12 godina
neaktivan
DJ kutak

Evo od frenda jedan edit, relativno mlad dj(bavi se time nekih 2 godine), pustili su mu ovaj edit u aquariusu čak :)

https://soundcloud.com/alwoox/dimitri-vegas-like-mike

Battlelog: gjurki
13 godina
neaktivan

Može mi netko reči koliko bi trebao dati za kupnju prve dj opreme? Mislio sam 2 cd playera i mixeta, volio bi da je oprema takva da mi ne treba pc, nego da ubacim samo usb i mogu mixat.

http://informacijsketehnologije.blogspot.com/
14 godina
neaktivan
DJ kutak

Koliko para toliko muzike, dobro je da ciljas na usb jer ce ti przenje cd-a spaliti zivce, na pocetku nije problem ali kasnije ko nije naviko...

Od Pioneera imas cdj 400 i 350, polovne tesko nac ispod 4.5k kn

Imas i Denon, koji je i meni upao u oko i mislim da bi ga uzeo prije Pioneera, DN-S 1200, nadje se i za 3k kn, ima i ps/2 utor za tipkovnicu ustekat za lakse pjesme trazit.

Navedeni playeri imaju i usb za na pc spojit pa mogu radit i kao kontroleri.

13 godina
neaktivan

Koliko košta ovako nešto? 

http://informacijsketehnologije.blogspot.com/
16 godina
neaktivan

Soma eura kod nas, soma dolara vani

16 godina
Volvox kaže...

Evo od frenda jedan edit, relativno mlad dj(bavi se time nekih 2 godine), pustili su mu ovaj edit u aquariusu čak :)

Cuo sam to u aq, nije bas neki edit jer je sam naljepio jedno na drugo :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto
12 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Volvox kaže...

Cuo sam to u aq, nije bas neki edit jer je sam naljepio jedno na drugo :)

A neznam ja tu terminologiju haha, ugl. 3 pjesme spojene u jednu haha :D

Kad je to pustio ja skocio gore na onaj pult di je dj i poceo se derat ovo je njegov edit ovo je njegov edit, skoro su me van izbacili haha :D

Battlelog: gjurki
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice