Sto opcenito mislite o DJ licencama, za "legalno" postati DJ? Po meni je to jos uvijek skupo, najjeftinija godisnja je 1360 KN + PDV (DJ licenciran njome moze posjedovati maksimalno 4000 traka na svom racunalu).
Po meni je to neposteno, i jos uvijek dosta neodredeno (zna se da taj novac zavrsava u privatnim dzepovima ZAMPovaca a ne tamo gdje bi trebao).
Da ne govorim o oduzimanju opreme DJ-ima bez licence (da, bilo je i toga, neki su na taj nacin ostali bez laptopa i sl., toga ima samo u ovoj nasoj drzavi)
Ekipa iz Rijeke jos uvijek vodi pravnu bitku protiv njih KLIK, u popunosti ih podrzavam.
Podrzavate li placanje DJ licenci?
Naravno da ih ne podržavamo, danas postati "DJ" je sve lakše, uz sve jeftiniju opremu, što automatski znači da je sve teže dobiti negdje pristojnu gažu, tj. biti plaćen. Za nekoga kome je to dodatna zarada se ne ispalti davati tolike novce samo za hobi, a onaj tko živi od toga ne zarađuje ni približno dovoljno da bi tako lako postao "legalan" DJ.
Sve skupa, veliko smeće od ZAMP-a, kao i uvijek :)
Jedino što se može napraviti je da na računalu uvijek odvajaš samo pjesme koje ti trebaju za gažu, plus neke backup pjesme, jer ZAMP ne određuje koje točno pjesme imaš među tih 4000. Opet, to je jedna velika gnjavaža, ja uvijek nosim 10-20-30 GB pjesama zj. cijelu kolekciju, jer uvijek dobijem neku inspiraciju za pustit nešto novo/staro :)