Bug 191

poruka: 93
|
čitano: 11.559
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Novi Bug 191
Gion kaže...

Uvijek se nađe nešto zanimljivo u Bugu,ali dati 35 kuna za 51 stranicu reklama,30 o nekim igricama koje nitko živ ne igra, s temom o grafičkim koje će kupiti 1% ljudi u Hr.

Ovo je već stvarno previše.

Gospodo iz Bug-a,ako nemate ideja kako dalje,nemojte nas doslovce vući za nos.

Mislim da sam od danas bivši kupac Bug-a nakon punih 7 godina!

Stvarno mi je muka od ovakvih ; 11 godina sam vezan za ovu instituciju i oduvijek je bila zakon. I ekipa i tekstovi i sadržaj općenito. Daleko su bolji od svih informatičkih časopisa na našem tržištu i, za razliku od istih, IMAJU DUŠU! Over & out...
17 godina
protjeran
Novi Bug 191

Gospodinu Miru bih poručio da sam predlagao na ovom forumu neke stvari da časopis bude zanimljiviji,ali Vas boli briga za to...imate vi svoje reklame i   budalaše koji me vrijeđaju,a vi ih ne odstranjujete s foruma.

Što se da zaključiti?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gion kaže...

Gospodinu Miru bih poručio da sam predlagao na ovom forumu neke stvari da časopis bude zanimljiviji,ali Vas boli briga za to...imate vi svoje reklame i   budalaše koji me vrijeđaju,a vi ih ne odstranjujete s foruma.

Što se da zaključiti?

"Želio bih kao temu broja nešto malo opširniji prikaz i sučeljavanje audio-programa,raznih alata za obradu audia kao npr.Sound forge,Sonar,Cool edit,Cubase i sl.O zvučnim karticama je pisano malo opširnije ali pravo  sučeljavanje  i  ozbiljne  recenzije na gore navedene programe u zadnje 3 godine nisam našao izuzev nekoliko članaka zasebno o nekim programima(Cubase).

O  Audacityju  pišete  svaki  broj..te  besplatan,te  ovo,te  ono...ajmo  malo  trgnite  se...."

Ako smatraš da su Cubase & ostala hardcore produkcijska ekipa tematski vezana uz Bug onda si jakoooo fulao; imaš SOS, Computer Music, Future Music itd. itd. itd. Svi časopisi su inače dostupni u Algoritmu sa hrpetinom semplova na DVD-u. Ali, znaš, i oni su nakrcani reklamama Cool

Bug tu i tamo obradi koji takav program i to je sasvim u redu. Ali za ikakve ozbiljnije testove imaš gore navedene časopise.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2008 13:09 (Thunderdome).
17 godina
neaktivan
// gle, još jednom... BUG nije savršen, ali druga konkurencija u HR je još gora. Mi možemo našim inovativnim idejama i prijedlozima pomoći da se BUG popravi na bolje. A vrijeđanje i navođenje negativnih stvari tu nam baš i ne pomaže puno. Sjećam se da sam prije par mjeseci pisao ovdje da bi bilo super da se na BUG-ovom DVD-u pojavi SP1 za Vistu i SP3 za XP. I dečki u BUG-u su NAS sve poslušali, i to je po meni jedan dobar odnos, dajte ljudima ono što oni traže. Isto tako sam daaavno govorio o ovim punim verzijama igrica. I evo hvala Bogu, polako to dolazi sve kod nas na svoje. Treba vremena, strpljenja, ali i mi se moramo malo angažirati. Na koncu, BUG živi od nas malih ljudi. Mi imamo "snagu", samo je još uvijek ne koristimo kak treba.
"U bezptičju i krava zvuči kao slavuj"
17 godina
protjeran

čuj sto ljudi 200 čudi... je previše je o grafičkim kart.,ali da nisu tako obradili temu onda bi bilo kako su površinski oradili temu itd.... ali ipak,svi se slažemo-toliko reklama-časopis MORA biti jeftiniji. iako realno gledano,ako kupim bug,vidi ,pc chip i mrežu,nemam ni dosta sto kn. pa internet,pa koji komad hardvera :( mislim da malo previše trošimo. uskoro gigabajt memorije bude cijena jednog BUG casopisa :(

Z
17 godina
protjeran
Thunderdome kaže...
Gion kaže...

Uvijek se nađe nešto zanimljivo u Bugu,ali dati 35 kuna za 51 stranicu reklama,30 o nekim igricama koje nitko živ ne igra, s temom o grafičkim koje će kupiti 1% ljudi u Hr.

Ovo je već stvarno previše.

Gospodo iz Bug-a,ako nemate ideja kako dalje,nemojte nas doslovce vući za nos.

Mislim da sam od danas bivši kupac Bug-a nakon punih 7 godina!

Stvarno mi je muka od ovakvih ; 11 godina sam vezan za ovu instituciju i oduvijek je bila zakon. I ekipa i tekstovi i sadržaj općenito. Daleko su bolji od svih informatičkih časopisa na našem tržištu i, za razliku od istih, IMAJU DUŠU! Over & out...
 NE NEMAJU DUŠU ! U TOME I JEST PROBLEM,bahati su i arogantni.. pogledaj koja samo podsmijavanja ljudima koji daju pristojan komentar ili prijedlog. mislim da je vidi profesionalniji,ali treba biti realan a to je u ovoj državi teško. BUG ovcima sam pisao bezbroj puta-NIKADA mi nisu odgovorili,dok su u pcchip-u bili objavljivani moji članci,vidi doktor mi je riješio nekoliko hardverskih problema... ipak kažem,bug mi je najviše prirastao srcu i prvo kupim njega ! e to je onaj drugi dio priče
Z
17 godina
neaktivan
Novi Bug 191

Mislim da su reklame sastavni dio svih časopisa i da se mi jednostavno nismo navikli na to. Pa pogledajte bilo televiziju, bilo druge časopise, bilo sve one reklame po gradu... Ljudi - živimo u takvom društvu. Ali fućka mi se za reklame ako dobijem kvalitetu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
opcom kaže...
bahati su i arogantni..
 Kao što rekoh, imaju dušu... Heheheheheheheeeeeee
17 godina
neaktivan
Novi Bug 191

Sorry al imaš na desnoj strani gumbic "Uredi".

Kad ga stisneš možeš editirat svoj post pa je nepotrebno stavit 3 posta zaredom

C2Q Q9550@3825mhz@H2O,Asus P5Q Deluxe,Mushkin Redline 2x2gb@1000mhz 5-5-5-15 Gigabyte radeon HD 3870@H2O,WD320gb+WD640gb-AAKS
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Novi Bug 191

Evo što nam Bug "poklanja"!!!!

Proslavom 13 godina postojanja Command & Conquer franšize, koja se prodala u preko 25 milijuna primjeraka do danas, Electronic Arts je omogućio besplatno downloadanje originalne verzije Command & Conquer Red Alert.

Riječ je o klasik strategiji koja se na policama trgovina pojavila još davne 1996. godine.

Igra je podijeljena na zasebne datoteke (Soviet i Allies disk) koje su teške 500MB. Jedini nedostatak je ograničena podrška operativnih sustava (Vista nije podržana), te to što ćete igru morati zapržiti na CD-e ili pokrenuti pomoću programa za virtualni CD.

............I nije baš neki poklon za onog tko malo surfa internetom i ima flat-rate.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2008 14:08 (Gion).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A mozda dobar dio ljudi u nas nema flat?? Jesi o tome malo razmislio?

17 godina
neaktivan
Gion kaže...

Evo što nam Bug "poklanja"!!!!

Proslavom 13 godina postojanja Command & Conquer franšize, koja se prodala u preko 25 milijuna primjeraka do danas, Electronic Arts je omogućio besplatno downloadanje originalne verzije Command & Conquer Red Alert.

Riječ je o klasik strategiji koja se na policama trgovina pojavila još davne 1996. godine.

Igra je podijeljena na zasebne datoteke (Soviet i Allies disk) koje su teške 500MB. Jedini nedostatak je ograničena podrška operativnih sustava (Vista nije podržana), te to što ćete igru morati zapržiti na CD-e ili pokrenuti pomoću programa za virtualni CD.

............I nije baš neki poklon za onog tko malo surfa internetom i ima flat-rate.

Eto ja nemam flat i jako mi je drago štop su to stavili na dvd... A i da imam, ne bi se bunio jer se poklonjenom konju ne gleda u zube. 
Μολὼν λαβέ! "Swift as the Wind, Silent as a Forest, Fierce as Fire and Immovable as a Mountain."
17 godina
neaktivan
Novi Bug 191

To što su neki nezadovoljni bugom tj njegovom cijenom imaju pravo jer je 35 kn možda ipak previše, ali ipak ako su imalo racionalni vidjet će da dvogodišnjim pretplatom koju i sam koristim njegova cijena pada ispod dvadest kuna što je vrlo povoljno. A to za reklame, pa čuj moraju i oni od nečeg živit, a vas nitko ne tjera da kupujete. Tko voli nek izvoli.

Hacking isn't just Computers & Exploits. It's a Philosophy.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gion kaže...

Nisi fer.
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2008 14:36 (Thunderdome).
17 godina
Novi Bug 191

prodano

AMD Athlon 64 X2 5600+ AM2 BOX, ATI Radeon HD 2900 Pro 512 MB, Transcent DDR 2 2x2GB, MSI K9N NEO F, WDC 500GB 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. add me xfire-----> leolabin8

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
opcom kaže...
....
bahati su i arogantni.. pogledaj koja samo podsmijavanja ljudima koji daju pristojan komentar ili prijedlog.
 ?!?!?

Može link za ovu trdnju?
17 godina
moderator
Gion kaže...

Onome tko ima vremena, jako puno volje za istraživanje, već plaća flate-rate i dobro se snalazi na Internetu - DVD uz časopis ni ne treba!
17 godina
neaktivan
Novi Bug 191

Inače - besplatno dobivam VIDI i moram rec da je BUG puno kvalitetniji(kad ga kupim)

Intel Core 2TM Duo E4400-2Ghz nVidia 8600GT@701Mhz/1.6Ghz/1Ghz ASUS P5LD2-X 2Gb Crucial Ballistix 19" ASUS WV Western Digital WD2500JS-22NCB1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Faerdhur kaže...
pc-haker kaže...

Stigao novi Bug, tema grafičke kartice...toooooooooNamigiva

Ne znam zašto je ovo tema za radovanje.

Istina, ja u prosjeku svakih 15 mjeseci mijenjam grafulju i to pratim, ali što je previše previše je - u stvarnosti NEMA potrebe za mjerenjem TOLIKO grafulja. Sve se one svode na par različitih GPUa i ne bitno različite brojke u testovima, razvrstano po kategorijama tih čipova (ne kažem između kategorija, već unutar).

Dakle, unutar jedne skupine koja se vrti oko jednog modela GPUa nema toliko bitnih odstupanja među različitim krajnjim proizvodima da bi to bilo jako bitno krajnjem korisniku.

Pa čak i među različitim modelima ono što kažu brojke ne znači mnogo u praksi ako danas vrtimo na PCu dvije-tri igre koje gotovo jednako rade na ovoj ili onoj grafulji.

Ali, ajde, to je časopis o tehnologijama pa moraju popuniti stranice i besmislenim cijeđenjem brojki koje znače samo frikovima da o nečemu pričaju.

U pravu si ali ima finesa među proizvođačima kartica koje se ne vide u tim testovima. Ako ništa drugo volim vidjeti ponudu kartica na jednom mjestu i njihove vanjske razlike u vidu jel ima custom cooling i slično, temperature itd. Znam da se može to naći na internetu, ali zašto bi se gnjavio time i gubio vrijeme. Šteta da nema proizvođača Radeon kartica kakav je evga za nvidija kartice. Npr. evga step-up program i lifetime warranty, samo zbog toga bi prešao na nvidiju.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
Opet su stavili.....

streasming audio rekordere to je već d rugi put zaredom da ste stavili gluposti koje nam netrebaju.
Viva La Vida
17 godina
protjeran
Novi Bug 191

Evo moj prijedlog za urednike Bug-a,što sam već ranije iznosio;

1.Povećati drastično broj stranica rubrike Pitanja i odgovori (minimalno na 10-15 stranica)

2.Na Bug-ov DVD umjesto brda smiješnih reklama u multimediji,programčića koje nitko živ ne koristi,staviti članke,opise rada u nekom programu (slično rubrici majstor u pet minuta) sa video potporom i stručnim komentarima Bug-ove ekipe.

Sa 40-50 stranica ovakvog sadržaja,plus dodaci na DVD-u, koji bi svima koristio,i onima naprednijim korisnicima i onima koji to nisu ili bi tek trebali postati,Bug bi se trebao polako vraćati na puteve stare slave.

Zadnjih godinu-dvije,opća percepcija  je da tonete sve dublje i dublje,ne slušajući glas Vaših vjernih čitatelja koje gubite iz dana u dan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2008 16:12 (Gion).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
unknown kaže...
Opet su stavili.....

streasming audio rekordere to je već d rugi put zaredom da ste stavili gluposti koje nam netrebaju.
 Iz ne baš razumljive poruke pretpostavljam da te smeta kolekcija programa u skupini Bug rubrike? Radi se o tome da ponekad neki prilozi ne stanu (zbog viška aktualnih tema) u broj,  a kako se DVD puno ranije zaključuje, dođe do ovakvih situacija. No, radi se deset programa koji (ukupno) zauzimaju  54 MB, pa to doista nije neki problem staviti iznova na DVD.

Ni sami ne volimo kada nam se dogode ovakve situacije, ali želimo olakšati čitateljima snalaženje, pa im uz temu ponuditi i opisane programe na DVD-u. Ponekad to zahtjeva i - ponavljanje!
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2008 16:18 (Miro).
17 godina
neaktivan
Novi Bug 191

Može li se u dogledno vrijeme očekivati da Bug bude dostupan za download na e-Knjižnica u pdf obliku?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
macak kaže...

Može li se u dogledno vrijeme očekivati da Bug bude dostupan za download na e-Knjižnica u pdf obliku?

Ne.
17 godina
protjeran
Novi Bug 191

Miro mi je poslao žuti karton zato što pišem off-topic,a samo sam naveo svoje prijedloge.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Gion kaže...

Miro mi je poslao žuti karton zato što pišem off-topic,a samo sam naveo svoje prijedloge.

Isključio si primanje PP, inače bih ti jednostavno poslao poruku da ne pišeš off-topic postove u ovoj temi! Dao sam ti link gdje trebaš slati svoje prijedloge.

I sve sam ti to napisao u poruci! Zašto dalje ne želiš poštivati pravila foruma? (pitanje je retoričko - nemoj mi odgovoriti!)
17 godina
protjeran
Novi Bug 191

Ok.Nema veze.Nadam se samo poboljšanju BUG-a jer je to jedini časopis kojeg kupujem.Otud i moje veliko razočaranje u zadnje vrijeme.

Činjenica da su drugi listovi klasu ispod Bug-a,ne opravdava spavanje na lovorikama.

Čekam novi Bug....ali ću ga ipak posuditi.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Miro kaže...
opcom kaže...
....
bahati su i arogantni.. pogledaj koja samo podsmijavanja ljudima koji daju pristojan komentar ili prijedlog.
  ?!?!?

Može link za ovu trdnju?
  može samo kad nađem. od prije mjesec dva u rubrici pisma čitatelja ili tako nekako....
Z
17 godina
neaktivan
Samo se žalite, razmislite malo. Da vi vodite neki svoj časopis od 180 stranica, morali bi ga napuniti reklamama kako bi zakrpali one prazne prostore. Ipak je 180 stranica teško ispuniti zanimljivim temama svakome. Sad tu što pišete da nećete više kupovati Bug, bugovcima uopće ne stvara problem, to je vaša stvar hoćete li ga kupiti ili ne pa propustiti par zanimljivosti.

Na Bug DVD-u nekome smeta onih 54 MB Streming audio rekorderi, pa preskočite to nemojte ni gledati (zapravo vam to ne smeta, samo tražite greške kako bi mogli pisati po forumu).

Tema grafičke kartice i nije neka radost, ali Bug-ovci kad obrađuju temu oni to odrade kako treba za razliku od drugih časopisa. Kupujem Bug svaki mjesec i pročitam sve što napišu, reklamu pogledam i idemo dalje na novu stranicu. Časopis je kvalitetan i 35 kuna je prihvatljiva cijena za svačiji budžet.
Nema pitanja na koje ne postoji odgovor.
17 godina
moderator
Gion kaže...

Ok.Nema veze.Nadam se samo poboljšanju BUG-a jer je to jedini časopis kojeg kupujem.Otud i moje veliko razočaranje u zadnje vrijeme.

Činjenica da su drugi listovi klasu ispod Bug-a,ne opravdava spavanje na lovorikama.

Čekam novi Bug....ali ću ga ipak posuditi.

Naravno da je tvoje pravo je da budeš nezadovoljan, tvoja je stvar što ćeš kupovati ili nećeš kupovati, odnosno čitati...

Ali pogledaj - predlažeš proširenje rubrike pitanja&odgovori na 10-15 stranica, a u rujanskom broju je cijela tema broja bila posvećena tome - savjetim i rješenjima raznih problema (ti si i 27.8. predlagao više p&o)! No, sada opet kažeš da je - tebi svejedno Bug sve lošiji i lošiji...

Kada stavimo puno verziju neke igre koja ju dozvoljeno distribuirati preko cover DVD-a, tebi je i to sr**** jer se ta igra može downloadati na Internetu...

Jako je teško zadovoljiti takve čitatelje, koji priznaju teme zanimljive samo njima, a kada ih i realiziramo (za tebe bi npr. Bug 190 trebao biti OK), opet nisu zadovoljni jer "zašto nije svaki broj takav" :(

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice