Biciklizam, bicikli, oprema, staze... izdvojena tema

poruka: 30.868
|
čitano: 14.860.786
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, Lazarus Long, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Re: Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

Upravo sadm danas gledao taj 5.5 i sjeo na njega, jako dobro. Pričao s dečkom tamo, najviše volim kad ljudi vole to što rade, ali ti i obektivno mogu reći.

Rekao sam šta trebam i želim, pričali bar pola sata o tome. Mislim da ću ić s time, netko je stavio 5.4, a ovaj je maltene isti, ima internal routing, diskove, 2x9 brzina, sve shimano...cijena je smiješna, izgleda top tak da mislim da ću uzet jer sam ga rezervirao.

sve što si stavio sve dobri bajsevi, talon ti nema H. diskove, neki su čak prednji šaltač 3 brzine...

ovaj 5.5 je najnoviji 2025 model.

kaže mi lik da je nakamuira imala više nekih pogona pa je razna roba stizala, ovisi iz koje tvornice.

Sad su centralizirali sve u Indoneziji i navodno digli to na višu razinu.

nakamura je po meni ko škoda u auto svijetu, prije je bila pristupačna, i za novac dosta toga nudi, tako će i nakamura s vremenom.

radije idem bolja oprema, slabiji brend, nego jači brend, slabija oprema.

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
12 godina
Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

Ta Nakamura za tu lovu vam je stvarno no-brainer.

Korektan entry MTB ,fino zaokružen sa kompletno tim CUESom,ok vilicom i hidraulikom, onako bez nekakvih kompromisa.

Iduća razina ,po meni ,bi bio nešto ala ovaj Superior sa prošle stranice ali to vam je barem duplo više love.

1 0 hvala 2
8 mjeseci
fila2208 kaže...

Upravo sadm danas gledao taj 5.5 i sjeo na njega, jako dobro. Pričao s dečkom tamo, najviše volim kad ljudi vole to što rade, ali ti i obektivno mogu reći.

Rekao sam šta trebam i želim, pričali bar pola sata o tome. Mislim da ću ić s time, netko je stavio 5.4, a ovaj je maltene isti, ima internal routing, diskove, 2x9 brzina, sve shimano...cijena je smiješna, izgleda top tak da mislim da ću uzet jer sam ga rezervirao.

sve što si stavio sve dobri bajsevi, talon ti nema H. diskove, neki su čak prednji šaltač 3 brzine...

ovaj 5.5 je najnoviji 2025 model.

kaže mi lik da je nakamuira imala više nekih pogona pa je razna roba stizala, ovisi iz koje tvornice.

Sad su centralizirali sve u Indoneziji i navodno digli to na višu razinu.

nakamura je po meni ko škoda u auto svijetu, prije je bila pristupačna, i za novac dosta toga nudi, tako će i nakamura s vremenom.

radije idem bolja oprema, slabiji brend, nego jači brend, slabija oprema.

Istina kod "noname" brendova je pristupačan hardtail dobra opcija, kod fullya i strujića je već malo drugačija priča.

13 godina

Upravo ženi naručio za rođendan Nakamuru 5.5 W, čini mi se da nema boljeg za te novce, još pogotovo što joj je prvi bolji bicikl.

8 mjeseci

Kod ovih fujija je problem što su RJ prije kojih godinu dvije prodavali te fujije na popustu za 500-600 eura sa full deore opremom, mt200 kočnicama i zračnom suntour vilicom.
A sad koliko vidim dobiš tourney koji vrijedi kao kava koju upravo pijem, neku žnj oprugu i tektro mehaniku. Blagi užas

2 0 hvala 2
5 godina
filip_medo kaže...
Santana kaže...

Ja nebi nist ulagao. Postelaj kolko se da i to je to. Ako mislis ulagat u bicikl slozi si 1x sistem sa deore opremom. Nije tolko skupo, a kud i kamo elegantnije rjesenje.

Duže vrijeme ga sugeriram nekima, nepobjediv deal trenutno.

To ide na 20 god star bajs - Kona Caldera 2006 model? I ako ide, što još treba od ulaganja? Zadnji kotač - neka izmjena za kazetu? Malo sam proučavao ali da bi odlučio na investiciju trebam nekog tko zna više...Thx

13 godina

Ja sam prije 4 godine uzeo novog Fuji Nevada za 600 € i baš to, full deore oprema (zadnji mjenjač XT), mt 200 kočnice i vilica. Sad za te novce mislim da ne mogu dobiti ni blizu.

9 godina
Caldera kaže...
filip_medo kaže...
Santana kaže...

Ja nebi nist ulagao. Postelaj kolko se da i to je to. Ako mislis ulagat u bicikl slozi si 1x sistem sa deore opremom. Nije tolko skupo, a kud i kamo elegantnije rjesenje.

To ide na 20 god star bajs - Kona Caldera 2006 model? I ako ide, što još treba od ulaganja? Zadnji kotač - neka izmjena za kazetu? Malo sam proučavao ali da bi odlučio na investiciju trebam nekog tko zna više...Thx

Jako tesko ces taj od 12 brzina deore moc stavit na stariji bicikl, ali ono kaj sam ja stavio nize mozda bi mogao.
Za 12 brzina ti treba microspline freehub na zadnjem kotacu, a to je kolko ja znam za thru axle.

Ako imas HG freehub onda bi 11 brzina moglo ic kaj ti je prakticki isto.

Al naravno trebas nekog tko zna da ti tocno provjeri dal to ide gore ili ne

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
8 mjeseci
Caldera kaže...
filip_medo kaže...
Santana kaže...

Nisam više na TI sa tim starim ramama, ali netko ga je uspio upgrade-at. Link - reddit samo bi se trebalo baciti malo u istraživanje.

14 godina
mrbean kaže...

Ja sam prije 4 godine uzeo novog Fuji Nevada za 600 € i baš to, full deore oprema (zadnji mjenjač XT), mt 200 kočnice i vilica. Sad za te novce mislim da ne mogu dobiti ni blizu.

ma sad je to nemoguće, a uskoro će i za 500e ić toruney i mehanički diskovi.

Svi jači brendovi su nemoguće ispod 600 nać nešto bolje, a ovi u usponu ili inhouse brendovi još ajde ali i oni će gore.

bicikli postaju sve skuplji, razumljivo je, ali opet kao što veliš, takve modele sad plaćamo 1000e, a nekad su bili 500-600.

u svakom slučaju proteklih dana puno čitam, pričam sa ljudima puno se nauči o tome, a di je tek viša razina i ovi specijalizirani najskuplji bajkovi.

8 mjeseci
fila2208 kaže...
mrbean kaže...

ma sad je to nemoguće, a uskoro će i za 500e ić toruney i mehanički diskovi.

Svi jači brendovi su nemoguće ispod 600 nać nešto bolje, a ovi u usponu ili inhouse brendovi još ajde ali i oni će gore.

bicikli postaju sve skuplji, razumljivo je, ali opet kao što veliš, takve modele sad plaćamo 1000e, a nekad su bili 500-600.

u svakom slučaju proteklih dana puno čitam, pričam sa ljudima puno se nauči o tome, a di je tek viša razina i ovi specijalizirani najskuplji bajkovi.

Sreća u toj nesreći je što se stalno pojavljuju neki novi koji nešto i nude za novac ( recimo Radon koji sam ss-ao ), ali bilo kako bilo bicikli su danas generalno u većini slučajeva preskupi za ono što nude, a bajk brendova ne fali, nego ih je bolesno previše. A samo tu i tam nađeš neke koji budu bang for buck. Ono što je nažalosnije da ja uspijem u sezoni podrobit lagere na bajku od 5k na jednom sljemenu, sve se bojim na šta bi to ličilo da živim u ozbiljnoj bike državi sa ozbiljnim planinama i bike parkovima, puno para, a malo muzike.

9 godina
filip_medo kaže...
Caldera kaže...
filip_medo kaže...
Santana kaže...

Nisam više na TI sa tim starim ramama, ali netko ga je uspio upgrade-at. Link - reddit samo bi se trebalo baciti malo u istraživanje.

Da se svašta slozit, al ova kona ima nove kotace.

To je vec velika investicija dok 11s deore vjerojatno ide na postojece

treba vidjet kakav BB ima rama i kakav hub imaju kotaci onda mozemo pricat dalje

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2025 15:20 (Santana).
14 godina
The_K kaže...

Sto mislite o ovom biciklu trenunto je na 20% popusta: https://www.intersport.hr/nakamura-catch-5-5-muski-brdski-bicikl-917363

dovezao ga jučer doma.

Dobio ga za nekih 470 e

ako niis učlani se u klub njihov, prvo kupi nešto, nezz ja sam kupio držač bidona za 5e i ond aide 10% na sve.

I onda provučeš bajk, bez obzira na mod plaćanja.

Malo ga probao po gradu i rubnjacima, ma nema šta, jasno precizno upravljanje, prednja vilica tone i tone milina. Brzine šalta jako lijepo, fino su balanisrane, 1 i 2 su mi toliko lagane da me mislim da mi je lanac pao.

diskovi fantazija.

jedino što treba što prije je kupit nove pedale, i eventualno ručke neke bolje.

Uzet ću ono stražnje brake svjetlo.

Zvonce dobiješ, iako manje bitno, meni zgodno jer ću đirat grad.

sve u svemu, maksimalni no brainer trenutno, 470e za takav bajk!

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2025 7:13 (fila2208).
11 godina
fila2208 kaže...
The_K kaže...

Sto mislite o ovom biciklu trenunto je na 20% popusta: https://www.intersport.hr/nakamura-catch-5-5-muski-brdski-bicikl-917363

dovezao ga jučer doma.

Dobio ga za nekih 470 e

ako niis učlani se u klub njihov, prvo kupi nešto, nezz ja sam kupio držač bidona za 5e i ond aide 10% na sve.

I onda provučeš bajk, bez obzira na mod plaćanja.

Malo ga probao po gradu i rubnjacima, ma nema šta, jasno precizno upravljanje, prednja vilica tone i tone milina. Brzine šalta jako lijepo, fino su balanisrane, 1 i 2 su mi toliko lagane da me mislim da mi je lanac pao.

diskovi fantazija.

jedino što treba što prije je kupit nove pedale, i eventualno ručke neke bolje.

Uzet ću ono stražnje brake svjetlo.

Da, bas sam ga danas uzeo isto za 470e haha

Takodjer sam zadovoljan biciklom za sada sve je glatko islo od mjenjanja brzina do kocenja. Kao sto kazes jedino pedale i rucke bi trebalo mjenjati jedino bi ja jos dodao sjedalo.

Sad kad imam normalan biciklo, poceo sam si gledati neki dobar lokot pa bi bio zahvalan na preporukama

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2025 19:53 (The_K).
13 godina

Ekipa pomoc, našao sam bicikl koji mi se sviđa i koji je čisto oke za moje potrebe..problem je u tome što se ne mogu odlučiti o veličini rame..kupujem Scott sub cross 30..ja sam visine 188cm i 102kg..biram između XL i XXL rame..probao sam oba..XXL je ogroman bicikl..neka preporuka na što neka obratim pažnju? Kako najbolje vidjeti koji mi odgovara?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
fila2208 kaže...
dovezao ga jučer doma.

Dobio ga za nekih 470 e

Uloženo=dobiveno super, ali opet kriva klasika điranje MTB-a po gradu česta praksa po balkanu.

https://forum.bug.hr/forum/topic/bicikli-elektricni-romobili/biciklizam-bicikli-oprema-staze/11835.aspx?page=814&jumpto=5672531&sort=asc&view=flat

Nevezano za veličinu rame, eto ovo kao rabljeno(dok se ne proda)je recimo odlična prilika kome treba takav Cross bajs.Napomena za gume na Nakamuri, kod nas u maloprodaji takve dvije Continental gume koštaju 62eura.Jako dobre gume+vrlo nizak otpor na kontrljanje(testirano)u takvoj klasi guma.

https://www.njuskalo.hr/trekking-bicikli/kao-nov-nakamura-platinum-6.2-28-3x9-alivio-vel-rame-l-48cm-oglas-46959658

Trebal su uzet Trekking ili Cross bajs za tvoje potrebe, ali ok bitno da se biciklira pa makar i MTB po gradu fučkaj ga sad.

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2025 21:02 (rambox).
9 godina
Modern kaže...

Ekipa pomoc, našao sam bicikl koji mi se sviđa i koji je čisto oke za moje potrebe..problem je u tome što se ne mogu odlučiti o veličini rame..kupujem Scott sub cross 30..ja sam visine 188cm i 102kg..biram između XL i XXL rame..probao sam oba..XXL je ogroman bicikl..neka preporuka na što neka obratim pažnju? Kako najbolje vidjeti koji mi odgovara?

XL

Nikako XXL. Nema potrebe.

Imas i tu tablicu velicina

https://www.scott-sports.com/global/en/product/scott-sub-cross-30-men-bike

13 godina

Iskreno i ja više naginjem na XL..ali prodavač mi je rekao da mi kao XXL više odgovara zbog geometrije i kao bolje je uzeti malo veće...

9 godina
Modern kaže...

Iskreno i ja više naginjem na XL..ali prodavač mi je rekao da mi kao XXL više odgovara zbog geometrije i kao bolje je uzeti malo veće...

Nebi se nikak slozio s tim. Manji bicikl lagano mozes produljit , dok je obrnuto puno teze.
Piše da je XL do 195cm

Kaj bi ljudi preko 200cm trebali kupit ? XXXXXL :D :P

13 godina
Santana kaže...
Modern kaže...

Nebi se nikak slozio s tim. Manji bicikl lagano mozes produljit , dok je obrnuto puno teze.
Piše da je XL do 195cm

Jee pa istina..ma uzeti cu XL..gledao sam i one mjere od rame do prepuna..na XL ima malo prostora dok mi je na XXL rama skroz do prepuna..tako da ce biti XL..vozio sam prije Nakamura pa mi je ovo sad skroz novo..volan je na tom biciklu nizi pa imam veci nagib napred..

8 mjeseci
Modern kaže...
Santana kaže...
Modern kaže...

Piše da je XL do 195cm

Jee pa istina..ma uzeti cu XL..gledao sam i one mjere od rame do prepuna..na XL ima malo prostora dok mi je na XXL rama skroz do prepuna..tako da ce biti XL..vozio sam prije Nakamura pa mi je ovo sad skroz novo..volan je na tom biciklu nizi pa imam veci nagib napred..

Sjedni na XL pa ga provozaj ja na 182cm vozim L enduro i M gravel. XXL je već za dvometraše, a ti si daleko od toga.

13 godina

Vezano za intersprot klub jel ste kupovinu obavili online ili u trgovinu? Ako je online jel je potrebno odmah platiti pa se dobije kupon/kod ili?

Napravio sam račun, ušao u klub i kupio bidon, platio karticom - međutim još uvijek nema koda :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
rambox kaže...

Uloženo=dobiveno super, ali opet kriva klasika điranje MTB-a po gradu česta praksa po balkanu.

https://forum.bug.hr/forum/topic/bicikli-elektricni-romobili/biciklizam-bicikli-oprema-staze/11835.aspx?page=814&jumpto=5672531&sort=asc&view=flat

Nevezano za veličinu rame, eto ovo kao rabljeno(dok se ne proda)je recimo odlična prilika kome treba takav Cross bajs.Napomena za gume na Nakamuri, kod nas u maloprodaji takve dvije Continental gume koštaju 62eura.Jako dobre gume+vrlo nizak otpor na kontrljanje(testirano)u takvoj klasi guma.

https://www.njuskalo.hr/trekking-bicikli/kao-nov-nakamura-platinum-6.2-28-3x9-alivio-vel-rame-l-48cm-oglas-46959658

Trebal su uzet Trekking ili Cross bajs za tvoje potrebe, ali ok bitno da se biciklira pa makar i MTB po gradu fučkaj ga sad.

Grad je češći, ali želim ako treba najašit i sjašit bez razmišljanja. Imam genisis arizona, tanke gumice nemrem ništa s njima. Budem ga burazu dao on ide cestu samo.

Meni je ovo da nakačim malu i idem kud hoću, a kad odliučim skakat po makadamima i šumici imam mtb za to.

mrbean kaže...

Vezano za intersprot klub jel ste kupovinu obavili online ili u trgovinu? Ako je online jel je potrebno odmah platiti pa se dobije kupon/kod ili?

Napravio sam račun, ušao u klub i kupio bidon, platio karticom - međutim još uvijek nema koda :D 

U trgovini.
prvo mi provukla bidon, i onda mi došao neki mail.
AL je sve ona vukla tamo i riješila.

,

drago nam je da ste se pridružili našoj zajednici koju povezuje entuzijazam za sportom i kretanjem. Želimo vam dobrodošlicu u klub s kuponom dobrodošlice koji vam daje dodatnih 10 % popusta pri sljedećoj kupovini.

Kod kupona vidljiv je na Vašem korisničkom računu u online trgovini. U fizičkoj trgovini prilikom završetka kupovine identificirajte se svojim članskim QR kodom i recite prodajnom osoblju da želite iskoristiti kupon za popust. Prilikom kupovine u online trgovini, kupon će se automatski pojaviti u košarici [za registrirane korisnike], a da biste ga iskoristili potrebno ga je aktivirati pritiskom na gumb Primijeni prije završetka kupnje.

Valjanost kupona: od 9. 5. 2025 - 7. 6. 2025

Kupon možete iskoristiti jednom - bilo prilikom kupovine u online trgovini ili prilikom kupovine u fizičkoj trgovini. Popust se obračunava od konačnog iznosa na računu u kojem su svi ostali popusti već uračunati. Popust se ne odnosi na proizvode s oznakom Isplati se. Kuponi se ne zbrajaju.

Kupon nije moguće iskoristiti u trgovinama INTERSPORT izvan Hrvatske.

13 godina
SimeKZ kaže...

Pozdrav ljudi, trebam pomoc oko odabira guma za cestovnu voznju ovog bicikla. https://piv-bicikli.hr/hr/kategorije/bicikli/hardray-nine-4.0-4061453018734

Posto mi je 90% voznje cestovna voznja, volio bi gume sa manjim otporom od ovih Schwalbe kaj su sad gore ( naravno, ako ima smisla ). 

Nakon guma, nekako sam blizu da si zamijenim volan za tip volana kakav je na gravel biciklima. To za sobom vuce promjenu cijelog pogonskog seta i isao bi na neki shimano GRX ( koliko sam istrazio ). 

E sad... kakvo je vase misljenje oko toga svega? Jel bolje usparat novaca i kupit gravel bic ili prionut ovakvom projektu?

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
8 mjeseci
SimeKZ kaže...
SimeKZ kaže...

Pozdrav ljudi, trebam pomoc oko odabira guma za cestovnu voznju ovog bicikla. https://piv-bicikli.hr/hr/kategorije/bicikli/hardray-nine-4.0-4061453018734

Posto mi je 90% voznje cestovna voznja, volio bi gume sa manjim otporom od ovih Schwalbe kaj su sad gore ( naravno, ako ima smisla ). 

Nakon guma, nekako sam blizu da si zamijenim volan za tip volana kakav je na gravel biciklima. To za sobom vuce promjenu cijelog pogonskog seta i isao bi na neki shimano GRX ( koliko sam istrazio ). 

E sad... kakvo je vase misljenje oko toga svega? Jel bolje usparat novaca i kupit gravel bic ili prionut ovakvom projektu?

Hmm ne znam koliko se isplati takav projekt na entry bajku, ja sam sa hardtaila prešao na gravel i ne znam da li bih se vraćao nazad. Eventualno ako ti nije privlačan pojam krute vilice onda u tom slučaju neki gravel sa recimo Rudy vilicom, samo što je to već onda investicija od cca. 3k, što se tiče zamjene na grx računaj da ti je to cca 400€ shifteri i kočnice + još jedno 100-tinjak€ ugradnja + volan.

13 godina
Ekipa moze savjet, imam trenutno 2x10 Shimano Deore, iza Deore XT. 11-36 iza, 26-36 naprijed.

90% vremena sam u vecoj prednjoj brzini (36T) i cesto mi fali jos koja veca brzina. Jel bi imalo smisla ubaciti single spit 40 ili 42T? Vozim se vecinom po gradu, ravan put/makadam i tu i tamo koji uspon.

Trenutno najniže brzine skoro pa ni ne koristim.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
filip_medo kaže...
SimeKZ kaže...
SimeKZ kaže...

Hmm ne znam koliko se isplati takav projekt na entry bajku, ja sam sa hardtaila prešao na gravel i ne znam da li bih se vraćao nazad. Eventualno ako ti nije privlačan pojam krute vilice onda u tom slučaju neki gravel sa recimo Rudy vilicom, samo što je to već onda investicija od cca. 3k, što se tiče zamjene na grx računaj da ti je to cca 400€ shifteri i kočnice + još jedno 100-tinjak€ ugradnja + volan.

To je racunica koju sam i ja dobio. 

Na kraju me bolje ispadne pricekat akciju nekog gravel bicikla i to je to. 

Na mojem trenutnom je prednja vilica u vecini slucajeva zakljucana, tako da tu ne vidim problem.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice