Temperature vaših PC grijalica

poruka: 3.535
|
čitano: 619.536
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Temperature vaših PC grijalica
Puls3 kaže...

Razlika između 1x120mm i 2x120mm ventilatora na Coratoru je skoro pa nikakva.

Nije samo na tom cooleru nego na većini. Evo ja imam stariju verziju CM 612S i također je razlika u 2-3 stupnja, mislim da nije vrijedno držanja zbog buke, ali ja ga više držim radi estetike.

Pro audio equipment
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 11:12 (Nikacc).
13 godina
neaktivan

Je li tko zna što je TMPIN 0 u Hw monitoru?

Sve temperature su mi super, samo taj TMPIN 0 u igrama dođe do 68°C, a čudno je isto to što jako sporo pada kad se PC vrati u Idle.

Cpu temp - max 60°C

GPU temp - mac 60°C

HDD - 37

SSD - 35

procesor i5 3340

grafička GTX 760

napajanje Antec tpc 550

10 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
wes1337 kaže...

Evo moje temperature na aida64 testu u trajanju od 2 sata. Kakve su temperature? Koristim Spire Kepler rev2 cooler, Core Boost (ili kako se već zove) sam ugasio u biosu.

Inače, termalna pasta je novo stavljena i unutrašnjost je čista skroz. Molim pomoć :)

edit: gpu je na max 85, ako je važno

Preslab je to hladnjaćić za taj proc

Da, tako sam i mislio, uzeo sam ga za prvu ruku umjesto stock, da ne buči toliko... Inače, temperature su previsoke ili je to "normalno" za ovakvo opterećenje? I ako uzmem bolji cooler koliko bi mogao očekivati pad temperature, čisto da znam da li sam ga dobro postavio. Nešto tipa CM Hyper T4/Ben Nevis/LC CC 120/Raijintek Themis?

Hvala^^

13 godina

CPU na 4.4Ghz

GPU 1150/1250Mhz

Ja sam zadovoljan, koliko je vruce a kako sam ubacio 6 (ukupno) ventova, sad nema problema nikakvih 

temp temp
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
2 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Nakon instalacije LC CC 120 temperature su pale za ~20 stupnjeva, ja sam zadovoljan. Tako da preporuka svima koji traže jeftino a efikasno rješenje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Stavio 140mm na krov, 140 prebacio od sprijeda dolje i 120 je ostao iza.

OC-an procesor, OC-ana grafička. Nije loše.

EDIT: Jedino je ovo odstupanje temperatura jezgri bolesno. Jedna na 60, a jedna na 70. 10 stupnjeva razlike!!!

Kad to vidim imam osjećaj da će mi procesor trajati 2 godine...

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.9.2015 18:08 (chutac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozz ekipa, kupio sam novi laptop, Asus G751JL pa sam htio provjerit kvalitetu hladenja. Napravio sam mali stress test CPU-a od 10 minuta sa intel extreme tuning-om, stoga ako nekom nije problem da mi kaze dali su temperature ok, i dali nesto ne valja. Evo slike sa Hw monitorom koji je sve u pozadini mjerio. :) Hvala 

0 0 hvala 0
14 godina
Ante73 kaže...

Pozz ekipa, kupio sam novi laptop, Asus G751JL pa sam htio provjerit kvalitetu hladenja. Napravio sam mali stress test CPU-a od 10 minuta sa intel extreme tuning-om, stoga ako nekom nije problem da mi kaze dali su temperature ok, i dali nesto ne valja. Evo slike sa Hw monitorom koji je sve u pozadini mjerio. :) Hvala 

Manje više odlićne temp jer je ipak to laptop.

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
15 godina
neaktivan

Evo, kod mene sve na stocku. Ne koristim zasad nikakve dodatne ventilatore, samo one koji su dosli sa kucistem. A za CPU cooler sam namjestio pomocu sofwarea od maticne da se vrti niskom brzinom dok sam u windowsu i prede na nekih 250 okretaja.

temperature temperature
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Nakon cilog dana foldanja!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2015 14:10 (volegradele).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
volegradele kaže...

Nakon cilog dana foldanja!!

Vidim H100 radi svoj posao :)

13 godina

Taman danas promijenio pastu,i malo počistio kučište!!Ovo su super temperature,sad držim hlađenje na "balance" i foldanje na "medium",buka je poveća ali ionak samo foldam kad nisam u sobi!!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pozdrav ekipa :)

Pred koji dan sam konačno rastavio full kućište, maknuo srednji kavez za HDD-e i namontirao Hyper 212 umjesto stock coolera.

Komp mi se preporodio u odnosu na prije :) Čak su dosta manje temperature iako je 100 Mhz veći takt procesora u odnosu na stanje koje

možete vidjet na SS2 gdje je računalo blo u idleu.

1 1
2 2
Tigar Krezumica
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.9.2015 19:49 (fromcelltohell).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Idle
Hebemu sad moram nabavit AMD pre hladno mi je u sobi pored intela :P

EDIT
Evo i LOAD-a

EDIT
Bez kućišta dodane temp.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2015 17:34 (kruskar).
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina

Pozdrav evo da vas pitam koje su normalne temperature kada se komp tek upali i ono bezveze cackanje po netu :D i koje su normalne kada se igraju igre neke na duze vrijeme 

Kada se upali i dok se ne igra nista oko 35-45 su temp. a kada igram nesto zna doci cak do 65 stupnjeva 

Imam CPU cooler neznam tocno koji stvarno haha i u BIOSU mi je stavljen na FULL ON i takoder sam iskljucio opciju u BIOSU cool n quiet jer dok mi je bila ukljucena nisam moga bootat komp sa 4 modula rama

EDIT: CPU FAN mi radi kad se igra nesto na 5000-6000 RPM a inace je na 3500-4000RPM

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2015 12:29 (MaciStyle).

0 0 hvala 0
14 godina
MaciStyle kaže...
Kada se upali i dok se ne igra nista oko 35-45 su temp. a kada igram nesto zna doci cak do 65 stupnjeva 

Temperature su u redu.

ps. pod "Moj PC" nemaš naveden model kućišta koje imaš, kvalitetan odabir kućišta utječe na hlađenje komponenti dosta,

iako je za "prvu ruku" ako ništa staviti otraga jedan vent. da izvlači vrući zrak van iz kućišta.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
15 godina
neaktivan

Sat i pol Project Carsa. 
Vrući su ovi VRM-ovi, nije dobro.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 23:04 (chutac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
chutac kaže...

Sat i pol Project Carsa. 
Vrući su ovi VRM-ovi, nije dobro.

Dok je ispod 90C nemaš brige.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.10.2015 13:57 (kruskar).
14 godina
neaktivan

Hladan ko frižider :)

TDI
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

evo i moje temp u idlu

pctemp_idle pctemp_idle
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Nemojte se naći uvriđeni ali molim vas lipo koga zanimaju temperature u idleu i čega su one mjerilo ?!!?

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
4 0 hvala 3
10 godina
nicky.sl kaže...

Nemojte se naći uvriđeni ali molim vas lipo koga zanimaju temperature u idleu i čega su one mjerilo ?!!?

isto mjerilo kao i kad se gledaju review cpu/gpu pa i tamo koliko mi se čini pokauju stanje u idle/load! Jel tako? U biti možda si u pravu, opterećujemo se sa nebitnim glupostima, ako komp radi, super, ako ne onda tražimo kaj ne valja ....

lp

12 godina
neaktivan

fx 8320 5Ghz, vcore 1.548,max 55C

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

Pa kad se stavljaju temperature u skoro svim bitniji programima za mjerenje postoji min i max opcija,tako da opalite igricu ili benchmark i onda stavite ovdje temperature!!Pogotovo vidjet temperature OCanih konfa!!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Munky_Funky kaže...

fx 8320 5Ghz, vcore 1.548,max 55C

Jel moš pokrenut real temp ili core temp,optereti ga sa prime95 da vidim temperature!I nemoj stavit H110 na high,ostavi ga na normal,i tamo 15-20 min!!

Onda stavi slike u temu!!

AUDIOFIL
13 godina
protjeran
Intel bi se na tom naponu rastalio:)
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
neaktivan

A AMD ne bi na Intelovu naponu niti radio, ne mozes to tako gledat.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
8 1 hvala 2
15 godina

Moj PC, zatvoreno kućište, otvoren prozor od sobe danas, propuha nema (zatvorena vrata :D), temperatura vani oko 14-15.

Evo slike pa nek se vidi da ne pišem. Uglavnom, temperature u Idle-u su bile 21 grafa, 31 proc, clockan naravno.

Na prvoj slici su maks temperature koje je izbacio nakon sat vremena full loada u Prime95.

Kućište Cooler Master K380. 3 usisna 1 ispušni, svi 120 mm. Procesor hladi Cooler Master Hyper D92. Grafa nije clockana, stock cooler na njoj, Asus GTX 660 DirectCU II 2GB. Još nisam kabele riješia kako spada, nemam modularno napajanje :D Al to ću kroz koji dan, nije priša dok je ladno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.11.2015 15:03 (LogicusMPS).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Temperature nako promjene stock ventilatora na H100i vodenom sa SP120 Quiet edittion!

Temperatura u sobi je oko 23-24 C

Ventilatori su spojeni na Corsairov fan control koji standardno dolazi sa Graphite 600T kučištom!Poprilično su nečujni,pogotovo kad ih usporedim sa stock ventilatorima koji dolaze sa H100i!Prednji 200mm ventilator sam izvadio,stavio 2 x 120 od H100 ali i uz Voltage step-down adapter koji dolazi sa SP120 su prebučni,tako da sam ih za sad isključio i čekam nove AF120!!

Razlika temperature i buke kad stavim potenciometar na max je neznatana!

SS napravljen nakon 15-20 min stress testa CPU-z!

low low
high high
AUDIOFIL
Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina
protjeran

E hvala na infu, po ovome moj 4790K na 4,4 + CM Seidon 120V ispada neznatno losiji,barem u cpu-z benchu!

original vent s verzije 1.0 (ogromnih 40+db) radi trenutno na 1470rpm-a (u silent modu)! drzi ga na maximalnih 61-63°c

!

znaci ako bi uzeo taj vent dobio bi jos koji stupanj?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice