Hvala na odgovoru :)
Onda ništa neću dirati dok god se ne zapraši
Hvala na odgovoru :)
Onda ništa neću dirati dok god se ne zapraši
Je li koristite neko postolje na koje stavljate laptop tako da je odignut ? Za bolje strujanje zraka
Koliko to ustvari ima uloge i ako vec ima sta mi preporucate kakvo postolje da nabavim ?
imam stariji lap i rijetko ga koristim. vecinom kad sam na moru.
da odignem ga od podloge, i pomogne dosta. nemam postolje. vec ga dignem na 2 ili 4 cepa od cole/mineralne.
imam stariji lap i rijetko ga koristim. vecinom kad sam na moru.
da odignem ga od podloge, i pomogne dosta. nemam postolje. vec ga dignem na 2 ili 4 cepa od cole/mineralne.
ovo potpisujem, kod mene ako nije odignut kad gledam YT ugrije se i ugasi a kad je odignut radi grije se al se negasi
ovo potpisujem, kod mene ako nije odignut kad gledam YT ugrije se i ugasi a kad je odignut radi grije se al se negasi
Jel i ti cepove koristis ? :P
Jel i ti cepove koristis ? :P
šta mi bude u blizini star je lap
Kupio jucer i5 4690k i cini mi se da mi je temperatura proca prevelika dok nista ne radim drzi se cjelo vrjeme na 70-80 stupnjeva to je stvarno previse cpu usage mi je onak nekih 20%
Nisi dobro hladnjak montirao vjerojatno.
ps. ne bi ti škodilo da napišeš u detalje konfiguraciju koju posjeduješ,
pa da znamo o čemu pričamo, ja ne znam za ostale, ali ja nisam vidovit.
Nisi dobro hladnjak montirao vjerojatno.
ps. ne bi ti škodilo da napišeš u detalje konfiguraciju koju posjeduješ,
pa da znamo o čemu pričamo, ja ne znam za ostale, ali ja nisam vidovit.
rjesio problem cpu kuler mi je bio spojen na system fan a ne na cpu fan tako da nije ni radio al evo skuzio na vrjeme i rjesio. sad je 25-30 stupnjeva na idle, Napiso konfiguraciju u detalje
Jesu li ok ove IDLE temperature? Riječ je o laptopu starom dvije godine. Je li potrebna promjena termalne paste?
pokreni nesto zahtjevno na laptopu barem 5minuta pa onda vidi temperature, jer koliko se vidi tebi je idle 50+°c sto je daleko previse...jer ce se u pravom loadu popeti preko 70°c...
dakle svakako trebas promjeniti pastu, stavi neku kvalitetnu i temp padaju za 20°c nize! idle i load!lp
dakle svakako trebas promjeniti pastu, stavi neku kvalitetnu i temp padaju za 20°c nize! idle i load!lp
Hvala na brzom odgovoru. Ako mi možete samo reći na koji način da je stavim , mislim na to je li bolje je razmazati po cijeloj površini, ili staviti oblika graška ili nešto slično...
Čitam po internetu i nigdje ne mogu naći idealno rješenje. I koliko bi trebalo količinski jer ako je ima viška dođe do kontra efekta?!
kako zelis, svejedno ako znas:)! bitno da se ne razmazuje preko cpu-a/gpu-a u ovom slucaju moras staviti i preko cpu-a i gpu-a posto im je hlađenje povezano(kao i na vecini laptopa)!
sad je pravilo duplo manje od zrna rize posto je velicina cipa duplo manja ne?!...LP
Hvala, nadam se da neće ispasti još gore. Ovaj model laptopa sa linka je baš moj , haha
Nisam dugo sudjelovao u temi, evo nesto od mene :D
TD je od mene zato sto mene a vjerujem i ostale u ovoj temi ne zanima idle temperatura nicijeg kompa. Daj ih pod prime95 pa da vidimo kakav je taj proc
Da idle temp ne govori ništa dal je to stabilno i kako hladi ta noctu-a na tom naponu i freq.LP
Nisam dugo sudjelovao u temi, evo nesto od mene :D
TD je od mene zato sto mene a vjerujem i ostale u ovoj temi ne zanima idle temperatura nicijeg kompa. Daj ih pod prime95 pa da vidimo kakav je taj proc
Da idle temp ne govori ništa dal je to stabilno i kako hladi ta noctu-a na tom naponu i freq.LP
Ok, sutra ide load temp. Zelite li max temp prilikom gaminga ili IBT/Linx?
MBO: Gigabyte EP35-DS4
CPU: Q6600 @2.4Ghz - Stock cooler
GPU: MSI GTX 460 Twin Frozr II
PC Case: Thermaltake Matrix
Exhaust fan: Scythe Slip Stream Slim 120mm 1200rpm
Intake fan: N/A
Sobna temperatura: 24-25c
Kučište se nalazi ispod stola, slika prikazuje temperature u idle.
Intel Burn Test temperature oko 65-66c
FurMark stress test temperature oko 65-67c
Kučište i komponente prije 2 dana očišćene od prašine, termalna pasta na komponentama tvornička.
Jedino me malo zabrinjava temperatura matične, vjerovatno zato šta nemam intake fan.
Stavi te RAM na maksimum kad stresate sa IBT AVX ili LinX- AVX pa pogledajte razliku u temp.