Temperature vaših PC grijalica

poruka: 3.535
|
čitano: 618.295
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Temperature vaših PC grijalica
mate960 kaže...
CANABIS kaže...
mate960 kaže...
CANABIS kaže...

Za laptop, normalne. Moj radi na jos vecim vec 3.5 god i nikad mu nista.

e da  zaboravio sam napisati da trenutno ništa ne radi osim osim foruma i 24 sata

E onda vec nije dobro. Mislia sam da je desni ss bio u loadu.

24 sata web stranica je ustvari heavy load jer stvarno zna zapržit procesor iz još nepoznatog razloga?

16 godina

Evo da ja pitam u vezi laptopa hp compaq 615

takoder mu je maticna krepala pa sam je ispekao i sad radi.

Kako sam sve vadio s maticne kod sastavljanja trebao sam stavit novu pastu, stavio sam je na procesor i valjda na grafičku, ugl tamo di je bilo prije paste.

Danas ja i brat malo igrali cod2, on na laptopu ja tu na kompu.

Temperatura cpu dok je bio upaljen cod2 dosla je do 77 stupnjeva!!

Proc je amd turion x2 rm-74 ako vam to pomogne.

Sad mislim da je to malo previsoka temperatura, sta vi misite? do koliko moze izdrzat ovaj proc maticna ili sta vec? :S

Jos nesto ne kuzim a to je zasto mi je cpu usage na 50% a nista laptop stoji kraj meni, nikakav program otvoren osim core temp i task mngra?!

Sada dok nis ne radim ( al to po meni ije idle jer je cpu usage 50%) temp je 57 stupnjeva.

KUPUJEM AM3 MBO DDR3 PONUDE NA PP HITNO!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
DommY kaže...

Evo da ja pitam u vezi laptopa hp compaq 615

takoder mu je maticna krepala pa sam je ispekao i sad radi.

Kako sam sve vadio s maticne kod sastavljanja trebao sam stavit novu pastu, stavio sam je na procesor i valjda na grafičku, ugl tamo di je bilo prije paste.

Danas ja i brat malo igrali cod2, on na laptopu ja tu na kompu.

Temperatura cpu dok je bio upaljen cod2 dosla je do 77 stupnjeva!!

Proc je amd turion x2 rm-74 ako vam to pomogne.

Sad mislim da je to malo previsoka temperatura, sta vi misite? do koliko moze izdrzat ovaj proc maticna ili sta vec? :S

Jos nesto ne kuzim a to je zasto mi je cpu usage na 50% a nista laptop stoji kraj meni, nikakav program otvoren osim core temp i task mngra?!

Sada dok nis ne radim ( al to po meni ije idle jer je cpu usage 50%) temp je 57 stupnjeva.

Moj laptop sa slicnim procesorom (takoder Turion) prelazi 85 u loadu, bez obzira ociscen ili ne. Ta serija procesora se grije nenormalno.

Ofc.
16 godina

Aha.

Da, nek se grije. Samo dali je to normalno? 

Ako je normalno onda nema problema.

KUPUJEM AM3 MBO DDR3 PONUDE NA PP HITNO!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav narode. Imam amd phenom 2 x4 955 procesor i jucer sam kupio arctic cooling freezer 13. By the way užasno je rješeno montiranje za AMD.

Temperature mi pod punim opterećenjem dolaze do 62-64 stupnja za vrijeme igranja BF3 i 61-62 na Everestovom stress testu. 

Procesor nije clockan sve je po defaultu. Pasta je već nanesena na tom cooleru, ima li tko kakav savjet?? Tnx 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nije dobro montiran hladnjak. Ako je sve na stocku, onda se jezgre nesmiju grijat više od 50°C.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Nije dobro montiran hladnjak. Ako je sve na stocku, onda se jezgre nesmiju grijat više od 50°C.

Nisam napomenuo da su mi takve temp. bile i sa stock coolerom. 

Probat cu ponovo stavit pastu i cooler. 

Treba reći svima sa AMD procesorima NE KUPUJTE Artic Cooling Freezer 13. To je cooler za Intel sa nekom loše izvedenom kopčom za AMD

15 godina
neaktivan
Croatum kaže...
itomic009 kaže...

Treba reći svima sa AMD procesorima NE KUPUJTE Artic Cooling Freezer 13. To je cooler za Intel sa nekom loše izvedenom kopčom za AMD

ja kad stavljam novi kuler bilo kome-obavezno ovu orginal pastu kaj se dobije na samom kuleru maknem i stavljam svoju...

Bahrija
14 godina
neaktivan
bahrija kaže...
Croatum kaže...
itomic009 kaže...

ja kad stavljam novi kuler bilo kome-obavezno ovu orginal pastu kaj se dobije na samom kuleru maknem i stavljam svoju...

Skinuo sam fan i stegnuo saraf ispod njega i pale su temp za 8 stupnjeva. Nisam skidao cjeli cooler. Arctic bi trebao imat dobre paste.

57 peak pok Everestom. I dalje previsoko. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 17:37 (Croatum).
14 godina

Ovako... Molim Vas pomoć... Konfa mi se zna često restartati i kada igram multiplayer igru imam framedropove kada je komp duže upaljen... Znači nije mi do pinga... Pogledajte temperature i info o procu i recite mi jel bih se trebao brinuti... Jučer sam stavio novu termalnu na CPU i očistio cooler...

Temperature i info o procu Temperature i info o procu
Game experience may change during online play.
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 18:21 (Gamer6669).
14 godina
Croatum kaže...
bahrija kaže...
Croatum kaže...
itomic009 kaže...

Skinuo sam fan i stegnuo saraf ispod njega i pale su temp za 8 stupnjeva. Nisam skidao cjeli cooler. Arctic bi trebao imat dobre paste.

Moguće je da je to glavni problem, da je loše riješen sustav montaže, pa da loše sjeda na sam CPU. Pretpostavljam da ti matična overvolta ( provjeri pa me demantiraj ako sam promašio). Pogledaj koliko je napon CPU-a u BIOS-u, pa onda u Windowsu upali P95 ili OCCT i sa CPU-Z programom promatraj par minuta na kojoj vrijednosti je napon. Siguran sam da ako ploča i je dobra sa naponom, da je previsoko postavljen po defaultu. Denebi ti gotovo u pravilu rade i sa 1.3V bez problema na stock taktu. Prvo utvrdi jel ti ploča daje više ili manje napona, i onda ga postavi tako da pod loadom u CPU-Z programu bude na 1.3V. Skinut ćeš temperaturu sa ovakvim hladnjakom kakav je sad za 5 stupnjeva sigurno {#}.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
Croatum kaže...
bahrija kaže...
Croatum kaže...
itomic009 kaže...

Moguće je da je to glavni problem, da je loše riješen sustav montaže, pa da loše sjeda na sam CPU. Pretpostavljam da ti matična overvolta ( provjeri pa me demantiraj ako sam promašio). Pogledaj koliko je napon CPU-a u BIOS-u, pa onda u Windowsu upali P95 ili OCCT i sa CPU-Z programom promatraj par minuta na kojoj vrijednosti je napon. Siguran sam da ako ploča i je dobra sa naponom, da je previsoko postavljen po defaultu. Denebi ti gotovo u pravilu rade i sa 1.3V bez problema na stock taktu. Prvo utvrdi jel ti ploča daje više ili manje napona, i onda ga postavi tako da pod loadom u CPU-Z programu bude na 1.3V. Skinut ćeš temperaturu sa ovakvim hladnjakom kakav je sad za 5 stupnjeva sigurno {#}.

Ok tnx, isprobam pa javim. 

14 godina
neaktivan
Croatum kaže...
itomic009 kaže...
Croatum kaže...
bahrija kaže...
Croatum kaže...
itomic009 kaže...

Ok tnx, isprobam pa javim. 

1,352 V mi pokazuje cpu-z pod opterecenjem...1,360 u idleu

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 20:49 (Croatum).
14 godina

Spusti ga da bude 1.3V u loadu pa provjeri onda malo temperaturu. Kod mene radi sa 1.28V na 3.6Ghz. Ja sam overclockao sa undervoltanjem ( to mi je sad nova fora {#} ).

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Spusti ga da bude 1.3V u loadu pa provjeri onda malo temperaturu. Kod mene radi sa 1.28V na 3.6Ghz. Ja sam overclockao sa undervoltanjem ( to mi je sad nova fora {#} ).

1,312 u loadu. OCCT nakon 3 min 58 stupnjeva. Vjerovatno zahtjevniji test od Everesta. :(

14 godina

Jel to gledaš CPU temp ili core temp ? Ravnaj se prema core temp. Je OCCt je intenzivniji, ali razlika u max temperaturi nesmije bit viša od 2 do 3 stupnja. Očito je da kod tebe nešto neštima. Freezer 13 je dobar cooler, i ako ti je napon 1,31V onda je 58C puno previše. Evo ja sad odvrtio 10 min da vidim samo i sa Gaiom na 1300 okr. je core temp 47°C max. CPU mi je na 3.6Ghz  sa 1.28V, a kućište je zatvoreno i nije uopće ni ventilirano. Ti bi trebao postići slične temperature da je sve OK sa stock CPU-om na 1,31V jel Freezer 13 ima slične performanse kao Gaia.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 21:22 (itomic009).
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Jel to gledaš CPU temp ili core temp ? Ravnaj se prema core temp. Je OCCt je intenzivniji, ali razlika u max temperaturi nesmije bit viša od 2 do 3 stupnja. Očito je da kod tebe nešto neštima. Freezer 13 je dobar cooler, i ako ti je napon 1,31V onda je 58C puno previše. Evo ja sad odvrtio 10 min da vidim samo i sa Gaiom na 1300 okr. je core temp 47°C max. CPU mi je na 3.6Ghz  sa 1.28V, a kućište je zatvoreno i nije uopće ni ventilirano. Ti bi trebao postići slične temperature da je sve OK sa stock CPU-om na 1,31V jel Freezer 13 ima slične performanse kao Gaia.

Core temp. Pa da dobar cooler, odlicna pasta, nije mi jasno u cemu je problem. Sa stock coolerom sam imao i 64 temp

14 godina

http://www.pohrani.com/?2/Fk/2MfFwwVT/2012-02-03-21h27-core-0.png

http://www.pohrani.com/?3s/gU/37mxAeOj/2012-02-03-21h27-core-3.png

http://www.pohrani.com/?3T/sZ/4u1GgdAG/2012-02-03-21h27-cpu-vco.png

Evo slike od CPU-a ( stavio sam dvije jezgre da se vidi jel su i one druge dvije iste ) i napona u 14 minuta testu da vidiš. Ja mislim da kod tebe nije dobar kontakt hladnjaka sa heatspreader-om od procesora.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 21:46 (itomic009).
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Evo slike od CPU-a ( stavio sam dvije jezgre da se vidi jel su i one druge dvije site ) i napona u 14 minuta testu da vidiš. Ja mislim da kod tebe nije dobar kontakt hladnjaka sa heatspreader-om od procesora.

To se i meni čini. Jer taj cooler nije mal, a drze ga dva sarafčića. Ali opet stock cooler je bio dobro pricvrscen pa su temperature bile ogromne. Ne moram ni spominjat buku koju je proizvodio sa svojih 7000+ rpm

15 godina
neaktivan

ja sam na leptopu(fora mi ga je tako nazivati, onda svima prodere usi) i negdje oko 60C je procesor, ali budimo iskreni toliko je hladno da ni ventilator ne radi :D

mjenjam sobnu lampu za dvosobnu..
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Croatum kaže...
itomic009 kaže...

Evo slike od CPU-a ( stavio sam dvije jezgre da se vidi jel su i one druge dvije site ) i napona u 14 minuta testu da vidiš. Ja mislim da kod tebe nije dobar kontakt hladnjaka sa heatspreader-om od procesora.

To se i meni čini. Jer taj cooler nije mal, a drze ga dva sarafčića. Ali opet stock cooler je bio dobro pricvrscen pa su temperature bile ogromne. Ne moram ni spominjat buku koju je proizvodio sa svojih 7000+ rpm

Skinuo cooler, kupio novu pastu (cooler master - dosta losiju), smanjio voltažu. = 52 peak  

14 godina

Sad je bolje onda.

14 godina

Evo mojih u idleu i loadu,samo što trenutno nisu 2 blacka u pc-u,nedostaje 1 :D,napon cpua je taj zato što idem dok se nezapuši,dolazi drugi na njegovo mjesto pa idem što više izvuć iz njega.

edit

Cpu ispod 1.6V kad stavim onda neće bootat kako treba na 3.0ghz,više mi ni 2.8 na stock voltaži neće a prije je htjeo,što dalje to me više i više čudi taj procesor,ali dobro je dolazi na njegovo mjesto q6600 pa će valjd bit sve ok.

Idle Idle
Load Load
Temp na stocku dok je s otvorenim prozorom Temp na stocku dok je s otvorenim prozorom
evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2012 8:39 (kruskar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Sad je bolje onda.

Pa da bolje je definitivno. Ne ostaje prostora za bas neki clock ali sa 64 na 52 je znacajna razlika :)

P.S. Tnx na pomoći

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2012 16:34 (Croatum).
14 godina

Vjeruj mi da nemaš nikakve potrebe uopće za clockat.

15 godina
neaktivan

S obzirom da je vani kataklizmička elementarna nepogoda, da sam

prometno odsječen od svijeta i da mi se pokvarila jeda spirala na maloj

palma pećici, temperature moje PC grijalice su rekordno niske;

Real life? Good graphics but shitty gameplay.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
forzzuk kaže...

S obzirom da je vani kataklizmička elementarna nepogoda, da sam

prometno odsječen od svijeta i da mi se pokvarila jeda spirala na maloj

palma pećici, temperature moje PC grijalice su rekordno niske;

to je tebi nisko?????????

ovo je nisko

14 godina

Haha dečki bravo samo zatvorite prozore i vrata jer budu vam procesori dobili upalu pluća {#} 

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2012 9:54 (Tiby).
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Duje00 kaže...

ovo je nisko

Sta ti je ovo na desktopu? Daj jedan screenshot samo sa wallpaperom  :)

Di drzis comp? Na balkonu?

17 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
Duje00 kaže...

ovo je nisko

Sta ti je ovo na desktopu? Daj jedan screenshot samo sa wallpaperom   :)

Di drzis comp? Na balkonu?

Ma komp drzim u sobi di i spavam. ovo mi je server i komp za video obradu i nita vise :P

A evo sa remoteom sam udrio sliju   a u sobi mi je ugodnih 10stupnjeva :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2012 10:42 (Duje00).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice