Zvijer
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Lista updateana, ako je šta faliveno vičite i za u buduće vas molim da napišete rezutat po formi, znači ovako:
nick - procesor @ taktGHz - 999cb
Evo i mog 5820k na 4.2 GHz:
bluecat - i7-5820k @ 4.2 GHz - 1237 cb.
A di je slika ?!?

A di je slika ?!?
Isprike, server je nešto štekao, sad je dodana.
A di je slika ?!?
Isprike, server je nešto štekao, sad je dodana.
A di je CPU-Z prozor ?!?

Zato stari amd-ovi 4-jezgrasi jedu to malo hovno od pentiuma... Ovih dana cu ja jednog 955Be bacit na ovu plocu pod "moj pc" pa da vidimo kako se drzi...
Evo samo za Stjepanja i to na slabasnih 3.8 Ghz sa slabijom plocom...
Stjepanje ponovno benchat i barem na 5.0 ghz zavrtit da bi stigao ovu staru kramu sa tim malim pentiumom...
Tomo53nja- Phenom II X4 955BE @ 3.8 GHz- 378
Evo slike temperatura i napona sa katanom 4...
http://i.imgur.com/aa1dngM.jpg
Stjepanje ponovno benchat i barem na 5.0 ghz zavrtit da bi stigao ovu staru kramu sa tim malim pentiumom...
Nažalost stjepanj je utopio meni svoj cpu, a ja sam nažalost ograničen pločom i naponom (MSI H81M-P33 - od 300 kn ) ali svejedno mališa nije loš
evo popravni
checola - g3258 @ 4.7 GHz - 345 cb.
nema sta 0.144V za 4.7ghz, stvarno fali naponaposramljen sam klokom na tom naponu, jer meni je trebalo malo vise
:p
nema sta 0.144V za 4.7ghz, stvarno fali naponaposramljen sam klokom na tom naponu, jer meni je trebalo malo vise
:p
da cpu-z se blesira sa ovim pločama, ugl 1.4V je bilo (max koliko ploča daje)
Nažalost stjepanj je utopio meni svoj cpu, a ja sam nažalost ograničen pločom i naponom (MSI H81M-P33 - od 300 kn ) ali svejedno mališa nije loš
evo popravni
checola - g3258 @ 4.7 GHz - 345 cb.
Nije los ali je ipak losiji od stare krame phenoma...
Nazalost kod mene nema popravnog jer sam prodao komplet a nisam imao vise vremena da taj 955 puknem na svoju plocu i probam sa svojim hladnjakom, isao bi on meni sigurno na 4.5 ghz, ali sta je tu je...
Pa kolko vas ima 5820k.
Ev i moj test.
dax-lax , i7-5820k @4.5GHz -1265cb
nekako mi čudan taj cb. prije koji dan sam s manjim taktom imao veći score. moguće da ga neki pozadinski procesi malo uspore.
nakon toga sam počeo vjerovati da je ansha imao takav rezultat s 200mhz većim klokom.
Pa sta sam ja blesav, ja tacno znam koliko moze da ima skor. Jedino ako je bas ubo neki procesor ono jedan od 1000 primeraka.
Nema sanse oko 1150 je skor sa default 24 NB Clock tacnije Cache na 4.0GHz CPU i to sam pokazao sa 3-4 primerka.
A njima je kao 1200, jos administracija veruje. Jeste ako podignem i ja CPU Cache Ratio na 35 a ostane CPU Core na 40.
E tako moze, ali 1200 je 4.2-4.3GHz sa default Cache. Naravno CPU-Z strana koju su otvorili ne pokazuje Cache.
A sto su oni slikali to moze i iz Windowsa da se klokuje. Ja sam lepo postavio koliko je moj sa default na 4.0GHz i pokazao jos likove nezavisno sa istim podesavanjima i istom plocom.
Znaci to je u 10-15 isto.
Ja mogu sada iz Windowsa da klokujem CPU i da uradi CINEBENCH i da ga ja spustim dole i da onda vratim klok na default, prebacim power na balanced otvorim HW Monitor i pokrenem aplikaciju koja ce da podigne CPU klok max na 4.0 GHz, bilo koju, znaci Fritz Chess ili lupam bilo sta.
HW Monitor ce to zabelezi Min, Max a onda ja podignem prozor sa CINEBENCHOM prethodno snimljen, ali eto ako im je neka, za mene nikada nedoumice ni sekund nije bilo da nije u redu.
Na to nailazim stalno i ne obazirem se uopste na jedno udje i na drugo izadje, isto kao 2000 da su rekli...
Opet ti trubis tvoje gluposti Jesi ti svjestan da nikog nije briga za tvoje tzv. "oficijelne" skorove?
Ovo je tema gdje ljudi postaju svoje Cinebench rezultate i pravila nalazu da se napise takt procesora, dakle sve je cisto. Uostalom tolki si strucnjak da cak nemas pojma koliki je default uncore clock na 5820K jer nije 2.4ghz koje ti spominjes...
Opet ti trubis tvoje gluposti Jesi ti svjestan da nikog nije briga za tvoje tzv. "oficijelne" skorove?
Ovo je tema gdje ljudi postaju svoje Cinebench rezultate i pravila nalazu da se napise takt procesora, dakle sve je cisto. Uostalom tolki si strucnjak da cak nemas pojma koliki je default uncore clock na 5820K jer nije 2.4ghz koje ti spominjes...
Iskreno ja kada vidim njegove postove sve mi se vrti u glavi ne razumijem 5% što želi reć.
Iskreno ja kada vidim njegove postove sve mi se vrti u glavi ne razumijem 5% što želi reć.
Savjet - pritisneš onaj "X" ispod njegova avatara, i rješio si se glavobolje
Inače ni ja ne trpim najbolje druga tilu al u ovom slučaju je u potpunom pravu. Kakvi pobogu oficijalni rezultati ?!!? Ono što postigneš postigao si i nema tu puno mudrolije i ako neznate klokat i postić bolji rezultat onda se ostavite klokanja i pljucanja po ljudima koji znaju samo zato sto su postigli bolji skor na istom taktu.

Update: fromcelltohell - i5 4690K @4700 MHz 701CB
4.7 sa 1.23V? Brutalan primjerak..
Iskreno nemam pojma jel brutalan ili ne, overclockiran je iz windowsa preko Asrock-ove F-Stream Tuning aplikacije za potrebe benchmarka.
Zanimljivo, nije se rušio za vrijeme ovog bencha kao i za vrijeme CPU-Z i Fritz Chess bencha.
Morat ću ga ostavit pod stress testom nekim preko noći pa vidjet kako će se ponašat dalje.
Iako fakat nema smisla držat ga na tom clocku za 24/7 kad mi je sasvim dovoljan i default clock za moje potrebe.
Sigurno nece biti prime ili occt stabilan, ali vecina ih nece ni bootat na tim postavkama tako da je super.
Iskreno nemam pojma jel brutalan ili ne, overclockiran je iz windowsa preko Asrock-ove F-Stream Tuning aplikacije za potrebe benchmarka.
Zanimljivo, nije se rušio za vrijeme ovog bencha kao i za vrijeme CPU-Z i Fritz Chess bencha.
Morat ću ga ostavit pod stress testom nekim preko noći pa vidjet kako će se ponašat dalje.
Iako fakat nema smisla držat ga na tom clocku za 24/7 kad mi je sasvim dovoljan i default clock za moje potrebe.
Nije velika voltaža, al 212 ga neće baš moć hladit na stres testu cilu noć... Radije pukni 20min test aide i to bi trebalo bit dosta za svakodnevno korištenje. Meni na stress testu ode do 75C dok na aidi ne pređe 65C. Stress testovi su za "zahtjevne" korisnike, ili da bolje kažem - nerealni.
Stavi u AIDA-i da stress-a samo FPU pa ces vidjet da i ona moze zagrijat cpu
Stavi u AIDA-i da stress-a samo FPU pa ces vidjet da i ona moze zagrijat cpu
Sama tri slova "FPU" znači da će doći do ekstremnog zagrijavanja. No naravno, mislio sam na standardni stres test.