Cinebench R15

poruka: 721
|
čitano: 190.221
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Cinebench R15
eywa33 kaže...

Evo moj opet na 4.8ghz al ovaj put sam pogasio dosta procesa, izgleda da svaki proces viška spusti score za malo. Prošli mi je bio 941, sad 959 :)

Pulsov skor na 4.7ghz me natjerao da probam opet :) 

skaliranje slike užas evo možda ova bolja...

ti si izgleda potrefio finu plocu a ne cpu jer vidim mala piči tocno u mhz, nemas pojma koliko to zna biti vazno za oc...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy LP
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2015 22:30 (Stjepanj).
14 godina
eywa33 kaže...

Evo moj opet na 4.8ghz al ovaj put sam pogasio dosta procesa, izgleda da svaki proces viška spusti score za malo. Prošli mi je bio 941, sad 959 :)

Pulsov skor na 4.7ghz me natjerao da probam opet :) 

skaliranje slike užas evo možda ova bolja...

Odlično !

Ja nisam pokušao ugasiti procese jer nisam mislio da može donjeti viši score ali nema veze iskreno. Kada malo zahladni možda opet probam na 4800 Mhz jer Corator se jako teško nosi sa clockanom i7-icom na ovim temperaturama. Eventualno da uzmem neki High Pressure Ventilator od Corsair-a pa napravim push pull na Coratoru možda se spusti temperatura za koji stupanj.

Intel navodi da je maximalna temperatura TCase-a kod I7-4790K 74 stupnja tako da svakako treba paziti na ovo.

Zmaj od Bosne | Unlock the Power Within | Intel Core i7
13 godina
protjeran
Cinebench R15

ma kaj imas paziti, to je jednostavno najveca temperatura pri najvecem dopustenom tdp-u za taj cpu dakle na maximalnom taktu i naponu datom po nalogu intela:), naravno kad klokas cpu to ide daleko iznad pa onda ovaj tcase vise nije niti bitan kao i s svime sto se overkloka, tipa grafickoj pomices power target/limit (mozes ga slobodno nazvati i tcase :) da bi mogao dizati takt, samo sto "K" cpu nije potpuno ogranicen tdp-om kao gpu! tcase je maximalna radna temperatura nekog cpu-a pri maximalnom opterecenju i ta temp nebi smjela biti predena jer u suprotnom ce cpu poceti degradirati u dogledno vrijeme, pogotovo ako se nabija i napon preko spec od intela! eto tako je rekao covjek iz intela! par minuta na 90+°c@1.7V nebu nikoga ubilo za validacijuLP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy LP
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Cinebench R15

Nije Stjepko problem tih 90+ nego tih 1.7V, vidio bi te kako bi procesoru od 3k+ kn dao takav napon ;)

Inace taj tcase nije temperatura jezgri, kriticna temperatura za jezgru je kad ide preko 100C, zato se i thermal throttling pali oko 95-100C. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Cinebench R15

Zasta je bitno da li Windows i CPU-Z cita 99.88 a ne 100.00 Bus Speed.

Moja bivsa EVGA Z77 FTW nisam mogao da povecam bus speed na 100 jer je izazivalo crash a CPU je radio na 4.5GHz na okruglo 1.200V.

Kada smo kod druga na MSI probali njegova ploca je drzala dizanje Bus Speed na 102 ali je trebalo 1.240V da odrzi isti processor na 4.5GHz dok na EVGA ne garantujem ali mislim da je cak i na 4.6GHz na 1200V radila vise od 2h Prime95. Dok na MSI Z77 sa 1200V nisam mogao da je nateram da prodje prvi krug LinX, znaci kada pokusam iz Windowsa da je klokujem na to zamrzne mi i restartuje racunar a Bus fino stoji pokazuje 100.00MHz.

Ali zato kada na EVGA stavim CPU Voltage na 1.200V na multimetru nije bio vise od 1.210V u full load a MSI pobegne 20-30mV preko. OK ne mogu da kazem procesor je bio oko 5C hladniji na MSI, ali je zato VRM bio hladniji na EVGA.

Pa i Rampage 5 Extreme pokazuje 99.88 cak ako ne podignes Bus gore. Naravno sada moze da se dize druga platforma.

A ploca drzi ko zna koliko rekorda sa svim verzijama i7-5xxx serije. To cita kako mu padne napamet, ja BIOS samo gledam, CPU-Z kaze 99.88(3999.07MHz) a HWInfo kaze 4000.01MHz. BIOS isto cita 4000.

Ko da je to bitno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2015 19:34 (eVGA-011).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Cinebench R15

Gledao sam malo rezultate pa da nadopunim sa kombinacijama kojih nema na listi:

AMD Phenom X6 1090T @4.0GHz - 591 CB (Gigabyte 890XA-UD3, 16GB, Win 7 x64)

Intel i7 5820K @4.4GHz - 1289 CB (Asrock X99-Extreme4, 32GB, Win 7 x64)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Mladen kaže...

Gledao sam malo rezultate pa da nadopunim sa kombinacijama kojih nema na listi:

AMD Phenom X6 1090T @4.0GHz - 591 CB (Gigabyte 890XA-UD3, 16GB, Win 7 x64)

Intel i7 5820K @4.4GHz - 1289 CB (Asrock X99-Extreme4, 32GB, Win 7 x64)

nije problem samo gdje su slike kao iz prvog posta da se odradi

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
13 godina
neaktivan
Cinebench R15

i7 5820k (4.0 GHz) & ASrock X99 Extreme6: 1185.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2015 22:34 (bluecat).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
eVGA-011 kaže...

Zasta je bitno da li Windows i CPU-Z cita 99.88 a ne 100.00 Bus Speed.

Moja bivsa EVGA Z77 FTW nisam mogao da povecam bus speed na 100 jer je izazivalo crash a CPU je radio na 4.5GHz na okruglo 1.200V.

Kada smo kod druga na MSI probali njegova ploca je drzala dizanje Bus Speed na 102 ali je trebalo 1.240V da odrzi isti processor na 4.5GHz dok na EVGA ne garantujem ali mislim da je cak i na 4.6GHz na 1200V radila vise od 2h Prime95. Dok na MSI Z77 sa 1200V nisam mogao da je nateram da prodje prvi krug LinX, znaci kada pokusam iz Windowsa da je klokujem na to zamrzne mi i restartuje racunar a Bus fino stoji pokazuje 100.00MHz.

Ali zato kada na EVGA stavim CPU Voltage na 1.200V na multimetru nije bio vise od 1.210V u full load a MSI pobegne 20-30mV preko. OK ne mogu da kazem procesor je bio oko 5C hladniji na MSI, ali je zato VRM bio hladniji na EVGA.

Pa i Rampage 5 Extreme pokazuje 99.88 cak ako ne podignes Bus gore. Naravno sada moze da se dize druga platforma.

A ploca drzi ko zna koliko rekorda sa svim verzijama i7-5xxx serije. To cita kako mu padne napamet, ja BIOS samo gledam, CPU-Z kaze 99.88(3999.07MHz) a HWInfo kaze 4000.01MHz. BIOS isto cita 4000.

Ko da je to bitno.

Evo Vlade! :D

13 godina
neaktivan
bluecat kaže...

Sta sta, kako to tebi 4.0GHz 1185, a meni i gde god pogledam na HWBot, internet samo multi overklokovan 1145, 1153, 1155 i oficijalni isto u 10 poena isto kao reviews a 4.2GHz ljudima 1210, 1215,... 

Kako njima 1210 sa 4.2 a tebi skoro sa 4.0GHz toliko, Sta si menjao jos sem multi...

Mislim evo ga decko sa HWBot sa 5820K 4.0GHz...

A ne samo on nego na pocetku kada sam uporedjivao prva dan dva sve tako isto...  tako i kod mene kada gledam skor u review za ASUS graficku to se ne podudara sa oficijalnim skorovima u svetu, nikako, to oni dodaju kako im se prohte misle ljudi ne znaju koji je oficijalni skor za koju komponentu i da samo 5 posto odudara od toga. Tako ja kada sam kupio K|NGP|N Classified, ja nisam nisam video da neka graficka toliko joj odskace skor od drugih, ne to sto je ona klokovana, nego sam ja isao po sajtovima i redom i trazio od ljudi da klokuju na moju brzinu da bi premerili... Ma ni u 500 poena da se priblize, ni 50MHz vise i 100MHz memorije vise od moje za 100-200 poena manji skor. Ali to su retke takve karte. Cak karte koje su se klokovale daleko bolje od moje opet rezultat im kao moj priblizno. Mozda je to i ovde slucaj, ali ne verujem... Ovde mislim da je jos nesto klokovano sem multi, nije sve na Auto ostalo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 1:03 (eVGA-011).
13 godina
neaktivan
eVGA-011 kaže...
bluecat kaže...

Sta sta, kako to tebi 4.0GHz 1185, a meni i gde god pogledam na HWBot, internet samo multi overklokovan 1145, 1153, 1155 i oficijalni isto u 10 poena isto kao reviews a 4.2GHz ljudima 1210, 1215,... 

Kako njima 1210 sa 4.2 a tebi skoro sa 4.0GHz toliko, Sta si menjao jos sem multi...

Mislim evo ga decko sa HWBot sa 5820K 4.0GHz...

A ne samo on nego na pocetku kada sam uporedjivao prva dan dva sve tako isto...  tako i kod mene kada gledam skor u review za ASUS graficku to se ne podudara sa oficijalnim skorovima u svetu, nikako, to oni dodaju kako im se prohte misle ljudi ne znaju koji je oficijalni skor za koju komponentu i da samo 5 posto odudara od toga. Tako ja kada sam kupio K|NGP|N Classified, ja nisam nisam video da neka graficka toliko joj odskace skor od drugih, ne to sto je ona klokovana, nego sam ja isao po sajtovima i redom i trazio od ljudi da klokuju na moju brzinu da bi premerili... Ma ni u 500 poena da se priblize, ni 50MHz vise i 100MHz memorije vise od moje za 100-200 poena manji skor. Ali to su retke takve karte. Cak karte koje su se klokovale daleko bolje od moje opet rezultat im kao moj priblizno. Mozda je to i ovde slucaj, ali ne verujem... Ovde mislim da je jos nesto klokovano sem multi, nije sve na Auto ostalo.

Jedino što sam napravio je podizanje CPU ratio-a na x 40.0 u ASrock A-Tuning dodatku za overclockanje...i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 9:55 (bluecat).
15 godina
protjeran
Cinebench R15

Ansha - Intel i7 5820K @4.4ghz - 1313cb

Nova pila stigla ;)

@eVGA011

Meni je score @4ghz 1203cb 

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 13:11 (ansha).
Moj PC  
5 0 hvala 2
16 godina
Cinebench R15

Imam update: fromcelltohell - i5 4690k @4400 MHz - 669 CB

Stari score: i5 4690k @4300 MHz - 639 CB

Update Update
Stari score Stari score
Tigar Krezumica
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Cinebench R15

Evo da malo pešišam stjepanja sa njegovim bivšim 

Checola- G3258 @4.6 GHz 335cb

Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina
protjeran
Checola kaže...

slabo je to, mora da je degradiro od mucenjalp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
Stjepanj kaže...
Checola kaže...

slabo je to, mora da je degradiro od mucenjalp

zato ga sad mazim sa 1,29V , al mislim da na 4.6Ghz može i niže sam treba dočekat vikend i višak vremena za opsežnije testove...

13 godina
neaktivan
ansha kaže...

Ansha - Intel i7 5820K @4.4ghz - 1313cb

Nova pila stigla ;)

@eVGA011

Meni je score @4ghz 1203cb 

Ahaaa, da verujem ti mi, ja sam budala inace a nema officijalnih rezultata... Koliko ti je 1203?

Jos malo kao i na overclock3d.net

Samo sto je njemu multi na 44 i procesor na 4.4GHz...

Hoces da kazes da nekako imas primerak koji je za 400MHz bolji od drugih... to je nemoguce...

Mozes samo sa Uncore da podignes rezultat, 10-15% ali toliko ne. Default je 2400MHz za 4.0GHz...

Ovo je samo dokaz cime se ljudi bave misleci da je to njihov uspeh... Nikad u zivotu nisam imao procesor i graficku niti video u drugom kompu da odskacu za 3-4% od oficijalnog ni kod mene ni kod ljudi drugih. Cak i oni primerci koji su isli ko zna na koliko MHz na LN2 nisu ovako nista odskakali po rezultatu... Desi se nekad neki to je retko, retko...ali za 400MHz da ti imas na 4.0GHz sto Tomy Logan na 4.4 pa ti si lud, ne ti onaj ko ti veruje...

15 godina
protjeran
Cinebench R15

Sinko bozji to je skroz normalan rezultat usporedjujuci s ostalima na hwbot-u, to hoces li mi ti vjerovat ili ne mi je strasno bitno u zivotu...

EDIT:

Evo ti slikica pa da se uvjeris, vide ti se maksimalni clockovi i vcore...

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2015 12:12 (ansha).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mozes da mi pricas do sutra, znaci samo officijalne rezultate gledam i svima su isti, islicni i meni kao njima, a tebi su na 4.0GHz kao nekome na 4.4 skoro.

15 godina
protjeran
Cinebench R15

Oficijelne?! LOL! Znaci kad neki tupko testira i objavi na svom blogu, onda je to oficijelno? 

A nista, oprosti sta imam rezultate koje imam, sta drugo da ti kazem? Na 4.4ghz imam 1318cb, jel to isto zabranjeno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nisu to neki glupko, 10 reviewa pokazuju taj rezultat samo sa menjanjem multi.

Sada sam video sta vi radite. Pa samo dizanje Catche sa 24 na 26 tj na 2600MHz menja mi rezultat sa 1150 na 1170 iako stoji na 4.0 GHz, ali sta to znaci, zasta u stvari sluzi taj Catch.

Negde sam procitao da je ostavljanje na 24 smanjilo 10-15 benchmark rezultate u odnosu na priblizavanje sa CPU Clockom. Ali koliko treba da se priblizi, koliko Min a koliko Max.

Ajde malo poducite me sta jos treba da se klokuje. Kako drzite to 4000MHz a da vam padne klok u idle?

Na Power Mode Balanced? Ako je tako i meni padne, ali da li vi namestite i da vam voltaza pada ili stoji zakljucana.

Ova platforma X99 ima najvise stvari za klokovanje i menjanje do sada, ja mislim od svih platformi Intel.

Pogotovu ova R5E gde ja mislim mozes da stelujes voltazu svakog memoriskog slota posebno i ko zna kakve gluposti sve.

A mozda i imas neki primerak koji mozes da zamenis za 5960X neki osrednji.

Ima toga. Ja i jos par ljudi koji smo imali dobre stress testove na visokim klokovima za Ivy Bridge dobijali smo PP da menjamo za losiji ili osrednji 3930K tada.

Mada ja nisam imao tada vise pare i za novu plocu i za memoriju. Neki su i zamenili tako ovi sto su na 4.9 GHz imali stabilno. Bilo je ljudi koji su tragali po svaku cenu da nadju 3770k stabilan na 5.0GHz.

To izgleda da je ljudima opsesija neka taj broj, kada i AMD vlasnici kupuju one mrtvake sa obrazlozenjem da lakse ide na 5.0GHz i da se jedno jezgro klokuje na 8-9GHz. Slusao sam takvog crnca jednog koji to prica na Netu kao obrazlozenje zasto je uzeo 8350. Zato sto ide do 8-9GHz a Intel do 7.

Mozda i ti mozes to... Sada nije tesko naci dobar CPU, to je sada komercijala, odes na siliconlottery.com i samo je bitno koliko zelis da platis, vise para veci klok, sve pise kako su testirani, koliko prolaze, i ako ga reklamirate zamenjuju vam sa istim tako dobrim. Trenutno je prodan i7-5820K potpuno stabilan na 4.6GHz za 420$ a na 4.7GHz traze 529$. Ali nije to Prime95, nego AIDA64 i ASUSov RealBench pa ko zeli moze da kupi da se ne mlati sa prodavnicama ako mu je do toga. Stalno dolaze prinove...  Moj 3770K stabilan u Prime95 12H na 4.8 je kao 5.0GHz na AIDA64.

http://siliconlottery.com/collections/2011-3

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2015 17:52 (eVGA-011).
13 godina
protjeran
Yebe lud munjenog...
17 godina
Cinebench R15

eVGA, čemu takav riječnik ? Ansha ima rezultat u očekivanom rasponu za 4.4GHz.

Možda bi bilo dobro navesti i memoriju (takt i dual/quad-channel konfiguraciju).

Ponavljam svoj jer sam par postova prije naveo samo rezultat bez slike.

(i7-5820K@4.4GHz, 1.26V, Asrock X99-Extreme4, 4x8GB 2133MHz)

i7-5820K@4.4GHz i7-5820K@4.4GHz
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2015 22:46 (Mladen).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Pa tvoj rezultat je normalan za 4.4GHz, mozda malo veci ali 4.4-4.5GHz je OK to jeste normalno plus ako podizes i Min/Max Catche i smanjujes latencije memorije onda OK.

Pitam samo zasto to sluzi, vidim na netu da se ljudi trude da postave sto blize CPU clocku. 

Neko za 4.4-4.5GHz stavi Catche na 30. Stave ljudi na 4.6GHz Catche na 4.2GHz...To podigne rezultat po 15% sigurno.

Ja nista nisam dirao, stavi multi na 40 i memoriju stavio manuelno na specifikacije da mi ne dize strap na 125 i to je bilo to kao i drugima sto su to radili.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2015 23:34 (eVGA-011).
13 godina
neaktivan

Evo vidite sta vam govorim... zabelezio sam vam 2 rezultata sa CPU Cache Ratio 25 i CPU Cache Ratio 26... vidite kako se penje...CPU Core Ratio ostaje x40 a memorija je na specifikacijama.

Evo znaci to je kao moj rezultat, 1168, a nisam zabelezio juce je bilo 1171 ali nema veze, kao da je bitno, posle restarta kompa i CCleanera ...

Ima taj donji je sa 25 Cache a taj gornji sa 26... Kapiram kada bi stavio na 30 kao sto neki ljudi se trude da priblize koliko mogu tom CPU Core ratio da bi bio kao i vama na 1200...

Ali default rezultat ovog procesora je oko 1050... Znaci samo Turbo... Mislim oficijalni rezultat...

Edit...Uh zaboravio sam da otvorim i da se vidi ploca... evo opet sve pa stavite tamo u rezultat koja je ploca Rampy Five, procesor, moze i batch J502C306...

Evo tu se vidi sve...to neka bude link  

http://imgur.com/iXsMffx

Rampage 5 Extreme nije nikako za pocetnike, toliko ima parametara za stelovanje da je to strasno.

Naravno vi mozete da je kupite da vam sluzi kao pouzdana ploca u nedostatku nekih pouzdanih ploca kao za servere. Tj mene je samo nedostatak PCI-Ex1 sprecio da uzmem ASUS X99-E WS ili ASUS-E WS/IPMI...

Pogledajte samo kakva je IPMI bolesna sa horizontalnim memoriskim slotovima. Jer meni pre svega treba dugotrajnost i mid overklok nego jurnjava nekih rezultata i drzanje na zadnjem stabilnom kloku.

Ali me je malo bolelo srce da dam pare za plocu sa 7 PCI-E slotova a koristim 1 a ona mala M nije imala transfer 32Gb/s...Sto jedan lik sa overclock.net kaze time su oterali 30% musterija.

Mislim ASUS sada pravi najbolje ploce u zadnjih 4-5 god. Ne po hardwaru ugradjenom, ima i drugi koji ugrade isto, nego ima malo ljudi koji znaju da pisu UEFI BIOS kako treba i svi su skoro kod ASUSa.

Jedno vreme je EVGA sa 200 radnika firma imala sve najbolje overklokere tamo, u dobra SR-2 i X58 Classified, Shamino, K|NGP|N i TIN, znaci nepodiva ekipa i oni su stvorili reputaciju da tako mala kompanija tezi tome.

Ali protiv love nema borbe... Sta ASUS kupi 100 procesora tipa 5960X i moze sve ES da pokupi ako hoce i kao nista ili ko zna koliko i onda prema njima optimizuje BIOS po prosecnoj voltazi potrebnoj, po procesnom IMC, i tako sa njima prakticno i da nema takmicenja ako bas pozele da u tom momentu osvoje nesto.

Ja ne znam kako na drugima ali ova ploca ima opciju kako da pogledas ko je proizvodjac tvojih memoriskih modula. Samsung, Hynix ili Micron... treci za DDR4 nema...

Imas odredjene paramtre koje ukucas koji nemaju veze sa brzinom ili klokovanjem pa ako botuje onda je taj proizvodjac, pa drugi paramter ako botuje onda je drugi, ako ne onda je treci...

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2015 16:14 (eVGA-011).
17 godina
Cinebench R15

Dakle, tvoj rezultat je 1168 za 4.0GHz ? ... i u čemu je onda na kraju problem ?

To je potpuno proporcionalno kao i npr. mojih 1289 na 4.4GHz, a i onih 1209 što je Ansha imao na 4.0GHz je 3-4% razlike i gotovo zanemarivo obzirom na prirodu testa i različitost konfiguracija, odnosno procesa koji se u pozadini vrte. Cinebench je okljaštreni render-engine (Cinema4D) i prilično dobro (i linearno) pokazuje snagu neke konfiguracije za rendering (rezultati su proporcionalni i za npr. VRay ili neki drugi CPU render-engine) pa je za tu svrhu bolji od ostalih benchmarka.

Ili je čitava ova buka kojom si zaspamao temu rezultat nepoznavanja elementarne matematike !? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pa problem je zato sto sam ja mogao sada nekome ko ima 1150 da kazem kako vidi ja imam 1170 na 4.0GHz a u stvari na default svi imamo slicne i kao oficijalne rezultate.

Ili da idem sa Cache Ratio koliko mogu i smanjim latencije memorije i onda bi zbunio nekoga ko ne prati oficijalne rezultate.  

13 godina
protjeran
Evga, ajde dosadan si vise, bitan je skor , tvoje je ako zelis napredovati na ljestvici da prestignes jaceg ako nezelis cemu uopce rasprava!lp
14 godina
Stjepanj kaže...
Evga, ajde dosadan si vise, bitan je skor , tvoje je ako zelis napredovati na ljestvici da prestignes jaceg ako nezelis cemu uopce rasprava!lp

Baš tako, di ćeš bolje kad pređeš stjepanja za 1 bod i 100Mhz manje sa lošijom pločom i njegovim procersorom

15 godina
protjeran
Cinebench R15

ansha i7 5820K @4.7ghz   1392cb

Moj PC  
7 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice