AMD Vishera FX 83XX 4GHZ BF3 perfomance

poruka: 241
|
čitano: 49.693
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: AMD Vishera FX 83XX 4GHZ BF3 perfomance
evo probao sam bf3 s ugasenim ht i dobio vece perfomanse:( jel to do mog starog i7 ili je i na novima tako?
13 godina
neaktivan

pricas o sp ili mp?

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sve aplikacije (koje sam ja testirao) a koje ne koriste HT, daju bolje rezultate s iskljucenim HT-om. Kao da drzanje HT-a upaljenim nijansu trosi resurse fizickih jezgri.

BF3 multiplayer koristi HT i max fps je veci sa ukljucenim HT-om ali je izrazen microstuttering pa ga je bolje drzati na off. Osobno se bas ne zamaram time i neda mi se ulazit u BIOS prije igranja pa je kod mene uvijek na ON jer mi render engine koji koristim iskoristava HT (25% boost) a u drugim aplikacijama nema razlike (vidljivo iskljucivo u sintetickim testovima).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
evo probao sam bf3 s ugasenim ht i dobio vece perfomanse:( jel to do mog starog i7 ili je i na novima tako?

SP ili MP, u MP bi trebao da imas bolje performanse.

13 godina
protjeran
evo kod mene je gore, izmjereno u mp s 48 playera...nije puno gore al je gore:)
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
evo kod mene je gore, izmjereno u mp s 48 playera...nije puno gore al je gore:)

daj ti meni taj 920 evo ti moj 860 na razmjenu pa vidi.. {#}

xfact
13 godina
protjeran

neznam sta da kazem, neam nikakvih komentara znam da mi sad s gtx660 rade svih 8 thredova s 6850 samo 6...jedino je u tome razlika tj nesto mi slabije ide bf3 mp kad je upaljen ht, al nezamaram se nije strasno mozda dvadesetak fps-a, na ultra se ne spusta ispod 55fps nikad fullhd...

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.1.2013 20:36 (Stjepanj).
13 godina
protjeran
bemti mobitel, ispravim tekst kad dodem doma:)znaci slabije ide kad je upaljen ht!
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
neznam sta da kazem, neam nikakvih komentara znam da mi sad s gtx660 rade svih 8 thredova s 6850 samo 6...jedino je u tome razlika tj nesto mi slabije ide bf3 mp kad je zgasen ht, al nezamaram se nije strasno mozda dvadesetak fps-a, na ultra se ne spusta ispod 55fps nikad fullhd...

Koja mapa?

Uleti u haos i masovnu destrukciju i ode fps na 40, provjereno sa GTX 670.

16 godina
BlueMax kaže...

Sve aplikacije (koje sam ja testirao) a koje ne koriste HT, daju bolje rezultate s iskljucenim HT-om. Kao da drzanje HT-a upaljenim nijansu trosi resurse fizickih jezgri.

BF3 multiplayer koristi HT i max fps je veci sa ukljucenim HT-om ali je izrazen  microstuttering pa ga je bolje drzati na off. Osobno se bas ne zamaram time i neda mi se ulazit u BIOS prije igranja pa je kod mene uvijek na ON jer mi render engine koji koristim iskoristava HT (25% boost) a u drugim aplikacijama nema razlike (vidljivo iskljucivo u sintetickim testovima).

Ovaj problem postoji još od pradavnih Pentiuma D sa HT-om. Ne troši se ništa, ali OS i aplikacije do danas nisu "naučile" da razlikuju fizička i logička jezgra. Zato ti igra koja pravi 4 threada, na quadu sa HT-om, može zauzeti resurse koje vidi kao 4 jezgra, a zapravo su u pitanju samo dva fizička (sa HT-om). U toj situaciji, performanse su slične kao što bi bile na dualcu sa HT-om. Sa druge strane, kad isključiš HT, sve niti dobiju zasebno fizičko jezgro i igra/aplikacija radi brže.

13 godina
protjeran

@ Zohi {#}

Malo sam pregledava stare teme i naisao sam na temu Najbolji procesor za igranje do 1500kn gdje si me fino{#} izbombardirao izjavama o tome kako je moj prijedlog da je intel i5 3470 bolji od fx 8320 i najbolji proc do 1500kn te ostali moji postovi smece i da sam u krivu sa cime su vecina slozila (a što će moje slike koje cu sada postavit pokazati da ste svi uredno i kompletno bili u krivu) no neki koji ipak zanju nesto se nisu slozili: 

ja sam ovo napisao kad sam pedlozio proceor i5 3470

PR0MATRAC kaže...

definitivno i5 3470 - mozes ga kolakti - ali on za to nije preporucljiv jer mu je zakljucan mnozitelj no ipak se moze klokati - no jos bitnije on se sam kloka turboboost opcija ide sa 3.2 na 3.6 sam po potrebi - on u gameingu rasturi ovog 8320 koji nije pravi osmojezgreni proc nego ima logicke jezgre - sad bi mogla izbit rasprava ali dobro si sam predpostavio i5 3470 je najbolji do 1500kn novi (ovaj sto ej postavio upit i sam je prdpostavio da je on bolji od 8320) - polovni sa garancijom mozes naci i72600k za 1600kn sto je mozda i najbolje sto bi mogao upecati - ako ces iskljucivo novo sto je ipak sigurnije onda i5 3470

- inace 8320 je bolji u ovim nebitnim benchmarcima zbog ''vise jezgri'' ali pogledaj razliku u igrama na kraju tabele razlika je preko 20fps

http://www.anandtech.com/bench/Product/698?vs=702

i bio stavio ovaj link iznad gdje je stvarno razlika na kraju bencha gdje su igre benchane oko 20 fps

i za divno cudo moj test je pokazao upravo slicnu razliku sto se moze vidjeti uspoređujuci moje slike i slike iz prve stranice zoharbitzovog teksta - razlika je jos i veca na ultra ponegdje i do 30 fps jer ti imas od 41 pa na vise na ultra dok meni nigdje neide ispod 70 na ultra no to je zbog toga so je moje rađeno na 1600x 1200 a tvoje na 1900x1080 tako da se razlika opet vraca na onih 20 fps koje sam ja prvobitno napisao

tvoji komentari su bili:{#}

Zoharbizo kaže...

''Vidjeti cemo sto ti kazes Promatrac kad za nekih par sati odvrtim BF3 na minimalnim postavkama sa FX8320, koliko frejmova moze dati u kombinaciji sa HD 6950 unlocked.

Usima ces se poklopiti, i ovi sto su ti TU dali.''

''To cu poslije dodati, steta sto tratim vrijeme uopce na ovakve poput promatraca.''

''Cekam njega, neka vrti sa HD 7850 stock i svojim i5.''

Moram prizanti da sam na ovo potpuno zaboravio no kako sam na to nabasao evo ti slike: Pogledao sam tvoje rezultate i mogu ti reci da ja imam faremeova na ultra kao ti na low - evo slike pa ti vidi - rezolucija je 1600x1200 sve na ultra - prvo grafa na stock a onda klokana iako ovdje nije u grafi poanta iza svega stoji intel i5 3450

prve dvije slike - odabir servera sa 64 igraca i postav ultra settings:

stock settings hd 7850 - (gore si napisao da cekas mene sa 7850)

hd 7850 oc 1200 / 1350

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.2.2013 17:14 (PR0MATRAC).
Moj PC  
1 13 hvala 0
13 godina
protjeran

e promatrac jos samo da si stavio slike tam di ih je zoharbizo napravio ovak nema nikakvog smisla usporedivati jer mali pomak misa cini razliku i prek 100 fps-a u bf3...

Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + MSI Gtx660 OC Power Edition TwinFrozr 3 2Gb 1200/1650mhz..
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

Opali u frapsu da ti izbaci statistiku min,avr i max FPS,ma istim postavkama s istom grafikom,tek tada možemo dobit pravu usporedbu!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.2.2013 8:33 (volegradele).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
promatracu to na ultra postavkama s 7850 ide ko meni s 2x7850 u crossfireu! neam rijeci zapanjen sam XD?!
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + MSI Gtx660 OC Power Edition TwinFrozr 3 2Gb 1200/1650mhz..
16 godina

promatrač teško će ti tko vjerovat da imaš takve performanse na ultra,4xmsaa ,hdao,ispadaš jači od nekih šta imaju uber pc makinje{#}

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

ali jel vi gledate rezoluciju??? 1600 x 1200 je daleko manje od 1920 x 1080 jel??

ja vjerujem.

Lp,

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Moj PC  
0 5 hvala 0
13 godina
protjeran
gpu usage mu je na ultra postavkama ispod 50%:)hehe a ide mu 70fps-a sto daje da bi mu na 99%usagea bf3 isao kostantno preko minimalno 100fpsa kao dvije gtx680 u sli-u...gadno nesto ne stima...
16 godina
toxic kaže...

ali jel vi gledate rezoluciju??? 1600 x 1200 je daleko manje od 1920 x 1080 jel??

ja vjerujem.

Lp,

ja imam manju rezoluciju pa je jači od mene poprilično,toxic kako ti lako nasjedaš

kradem mine iz minskog polja
16 godina

ja vjerujem slikama...

zasto mislis da je nemoguce da u odredenim scenama na 1600 x 1200 ne moze imat tolko fpsa??

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
toxic kaže...

ja vjerujem.

Lp,

1600x1200 ima skoro jednak broj piksela kao 1920x1080.

1600*1200=1.920.000

1920*1080=2.073.600

1920000/2073600 =0,92595959...≈92,6%

Dakle niža rezolucija ima malo preko 7% manje piksela od veće.

EDIT: Čudna stvar u Promatračevom postu je da mu ni jedan screenshot nema 4:3 aspect ratio, iako koristi 1600x1200?!

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.2.2013 16:28 (Ivan(4)).
16 godina

nedavno sam vodio raspravu u crysis 3 temi gdje tip sa obicnom gtx 680 sve ganja na ultra i postavke kao i ja i ima 20 frejmova prosjecno vise od mene..

Nisam mu vjerovao ali je na kraju dokazao, zasto i kako nitko ne moze objasniti pa cak niti on sam..

ja necu vise ulazit u rasprave kome vjerovat ili ne.. ali slike ne lazu sigurno... sto ne stima skuzite sami bmk za to..

ja vidim da na tim scenama mu frejm ide visoko mozda da pomakne mis lijevo ili desno bi bilo u pola manje..

mozda je ceko 3 dana da poslika dobar frejm, a mozda mu jednsotavno tako radi jel? ko ce ga znati..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ma to su gluposti, ako se nekom želi nešto dokazati u igri napravi se video, puno je bolje čak i jednostavnije.

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
bik kaže...

ma to su gluposti, ako se nekom želi nešto dokazati u igri napravi se video, puno je bolje čak i jednostavnije.

tocno tako... i ja bih to preporucio svima :)

13 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
gpu usage mu je na ultra postavkama ispod 50%:)hehe a ide mu 70fps-a sto daje da bi mu na 99%usagea bf3 isao kostantno preko minimalno 100fpsa kao dvije gtx680 u sli-u...gadno nesto ne stima...

Da ti dusa bude mirna dodane su nove slike - zadnje tri - load 99% - ovaj puta sam izasao i usao u igru prema ''tvom savjetu'' da se teksture ucitaju kako si rekao,  no opet su rezultati slicni -

- ipak jedna stvar - nisi korektan frende - jedno mi saljes u PP a drugo ovdje, ali nek ti bude

- inace nevidim u cemu je ovdje problem - imam oko 90ak fpsa na ultra na rezoluciji 1600x 1200 - ljudi uzmite u obzir da je grafa na 1200 / 1350 hd 7850 2 gb - pogledajte i ostatak konfe koja je u najmanju ruku pristojna, zna se da intel gura btf 3 bolje nego fx procesori pogotovo na manjim rezama od full hd, - ekipa ima ove preformanse sa gtx 570 i gtx 580 koje hd 7850 na ovim klokovima debelo presisa, uz to su windowsi izoptimizirani do ibera - u biosu je ukljucen xmp profil i druge performance boost opcije itd da sada neduzim - malo ste me izmenadili, ali ok - nemorate vjerovati da je tako ako nezelite - nevelim ja da nema dropova na 80 no ide i do 95 pa sam postavio neku sredinu kao mi se ince vrti kad stavim na ultra (sto je gotovo nikada) - kako god nevidim cemu galama ja igram btf 3 lock na 120 nevidim zato 30-40 fraemova ispod nebi bio ultra - eto toliko {#} - idem iz ove teme...

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.2.2013 17:41 (PR0MATRAC).
14 godina
neaktivan

Nije fx usko grlo u bf3 vece nego intel i5 cak i sa multi gpu setupom.

Druge igre mogu da imaju drugaciji ishod, ali ne i bf3, koji zna da iskoristi svih 8 threada.

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
protjeran
bik kaže...

A sto s tice ovog tvoga - kad si me ono pitao za account BTF 3 zar ti ja nisam preko PP rekao da cu ti posati video ako treba ?  CCC 

PR0MATRAC
16 godina
PR0MATRAC kaže...
bik kaže...

A sto s tice ovog tvoga - kad si me ono pitao za account BTF 3 zar ti ja nisam preko PP rekao da cu ti posati video ako treba ?  CCC 

Ne zanima mene tvoj video na PP, ne trebas ti meni ništa dokazivati nego kažem opcenito ne samo tebi. Skratiš si muke i ostalima tu kojima nešto dokazuješ snimanjem videa, to je tako jednostavno 5min posla a ne vađenje nekih screenshotova.. btw dobar program je Mirillis Action! 

Skineš program - upališ snimanje - upališ gpuz,cpuz,fpscounter da se vidi na cemu si - uđeš u igru - pokažeš video postavke - igraš 3min gdje je akcija - uploudaš video - finito.

13 godina
protjeran
Leopard_st kaže...

Druge igre mogu da imaju drugaciji ishod, ali ne i bf3, koji zna da iskoristi svih 8 threada.

Nism ja ni rekao da je usko grlo - no FX procesori nisu ni blizu intelu (i5 novije nerije) u performansama u Bttelfieldu 3 - ali nezelim da sad opet izbija rasprava jer mi se neda raspravljati -

Svatko ima pravo na svoj stav, eto pozdrav.

@ Bik - kontam šta zelis reci - najbolje od svega ce biti da idem jesti...

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.2.2013 18:00 (PR0MATRAC).
14 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...
Leopard_st kaže...

Nism ja ni rekao da je usko grlo - no FX procesori nisu ni blizu intelu (i5 novije nerije) u performansama u Bttelfieldu 3 - ali nezelim da sad opet izbija rasprava jer mi se neda raspravljati -

Svatko ima pravo na svoj stav, eto pozdrav.

@ Bik - kontam šta zelis reci - najbolje od svega ce biti da idem jesti...

Lol, lik testirao HD 7970 CFX setup sa intelom i5 3570K na 4.8 GHz i AMD FX 8350 na 4.8 i u drugim igrama je intel imao prednost, aliu bf3 su bili pa skoro jednaki, intel je imao malo bolji min fps.

16 godina

Zali boze tog cfxa kada ga se ne moze iskoristit niti blizu 90% a kamoli 100%

niti jedan intel niti jedan amd to ne moze...

ali opet bi htio imat taj cfx :) kao sto ti imas ovaj hd 7950 - bas me zanima koliko ce biti iskoristena jedna i druga grafa u igrama poput crysisa 3 (to je igra koja bi trebala izut taj cfx iz cipela pa bi i usage oba gpusa mogo biti vrlo visok)

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.2.2013 18:16 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice