AMD Vishera FX 83XX 4GHZ BF3 perfomance

poruka: 241
|
čitano: 49.695
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran

evo ja sam nedavno stavio jos 2 gb sad rade u triple chanellu 3x2gb:-) nisam nista primjetio u bf3...{#}

Rasturam na i7-920@3.8ghz + ArticCooling Freezer 13 + ASUS P6T Deluxe Ver.2 + MSI Radeon R6850 Cyclone OC Power Edition 1GB 1010/4880mhz
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

evo kako vaš fx sa 4ghz blista naspram fenomaII sa 3.3ghz,trolam li ga aaaa

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
6 6 hvala 0
14 godina
neaktivan

8 0 hvala 7
13 godina
protjeran
Re: AMD Vishera FX 83XX 4GHZ BF3 perfomance
dobro bizo znaci ja s slabijom karticom 6850 i procom i7 920 starim 3godine imam bolje rezultate? :)hehe
Rasturam na i7-920@3.8ghz + ArticCooling Freezer 13 + ASUS P6T Deluxe Ver.2 + MSI Radeon R6850 Cyclone OC Power Edition 1GB 1010/4880mhz
12 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
dery kaže...

Ti nisi objektivan jer si amd fan,iako mislim da bi kad bi te ponudili da uzmeš i7 ili pilu lako postao intel fan.Višera je izvrsna za novce koje se prodaje ali šta se snage tiče zaključak je:       "Is Vishera a better part than Intel's Ivy Bridge or previous Sandy Bridge processors? No it is not, not even close. Intel still has a healthy lead in both Performance per Watt, and Instructions per Clock. AMD cannot best or match Intel on the desktop and keep in mind that AMD brings 4 more processing cores to the table than the Intel processors compared here today"

Nisam ja fan, imao sam ja i 2500K pa mi je dosadio.

Idem sada, video sam snimio.

Kako nekome može dosaditi cpu ? Btw izmišljaš toplu vodu sa BF3 benchamrcima jer BILO koji 4 core cpu will do, evo jedan od primjera http://www.techspot.com/review/458-battlefield-3-performance/page7.html

13 godina
dery kaže...

evo kako vaš fx sa 4ghz blista naspram fenomaII sa 3.3ghz,trolam li ga aaaa

Tu se radi o SP-u, u MP je X6 brz koliko i FX8, nesto sporiji kada se FX clockne.

Vidis, i X6 sam imao pa znam za razliku od tebe.

Po tebi je prastari 9550 dovoljan za karticu jacu od GTX 580, lool.I to u MP BF3.

Stjepanj kaže...
dobro bizo znaci ja s slabijom karticom 6850 i procom i7 920 starim 3godine imam bolje rezultate? :)hehe

Zato sto je na toj rezoluciji CPU ogranicavajuci faktor, ti jos uvijek imas dobar CPU.

Branimir82 kaže...

Nisam ja fan, imao sam ja i 2500K pa mi je dosadio.

Idem sada, video sam snimio.

Kako nekome može dosaditi cpu ? Btw izmišljaš toplu vodu sa BF3 benchamrcima jer BILO koji 4 core cpu will do, evo jedan od primjera http://www.techspot.com/review/458-battlefield-3-performance/page7.html

Lijepo, zelim mijenjati hardwer i probati sve.

Dakle, dosadio mi je.Ne izmisljam toplu vodu, MP BF3 je CPU ovisan, SP nije.

U SP-u ti je isto, imao X2 ili X4, samo ti treba dobar GPU.

Ti nisi niti upoznat sa temom kada lijepis takve linkove.

iclock2much
15 godina
neaktivan
@branimir. Daj prvo procitaj link koji postas prije nego se pocnes praviti pametan i lupetati gluposti... to je SINGLEPLAYER..
Battlelog nick: d3aDmau5_CRO
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 11:47 (berto).
13 godina
protjeran
kaj se tice ovog q9650 da covijek je u pravu da tjera bf3:) probao sa na 4ghz s ovom mojom 6850 al u duplo manjem broju fps-a znaci ove slike kaj si gore vidio tj fps brojac podijeli na 2...:(
16 godina

eto lijepog linka za cpu scaliranje na bf3 multiplayeru ukljucujuci caspian borders

http://www.tomshardware.co.uk/forum/339281-10-multiplayer-scaling

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Lijepo, zelim mijenjati hardwer i probati sve.

Dakle, dosadio mi je.Ne izmisljam toplu vodu, MP BF3 je CPU ovisan, SP nije.

U SP-u ti je isto, imao X2 ili X4, samo ti treba dobar GPU.

Ti nisi niti upoznat sa temom kada lijepis takve linkove.

http://www.sweclockers.com/artikel/14650-prestandaanalys-battlefield-3/5#pagehead

Dakle ako izuzmemo Phenom 2 - nema razlike između i5/i7/FX8150 pri ultra postavkama.

13 godina
protjeran
ovo ni mojim frendovima nije jasno kak ja stizem njihove i5 2500k/3470+7850 u bf3 mp evo im objasnjenje grafa mi je slabija al zato cpu nadoknaduje to u mp:) sad cu odma slike cpu scalinga u mp s THardwarea poslati hehehe..LP
13 godina
neaktivan

par od mene i7 860 (4ghza) sve na low+ hd reza

xfact
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 13:16 (=xfact=).
Moj PC  
0 1 hvala 4
16 godina
neaktivan
=xfact= kaže...

GPU je uvijek na 100%?

16 godina
Stjepanj kaže...
ovo ni mojim frendovima nije jasno kak ja stizem njihove i5 2500k/3470+7850 u bf3 mp evo im objasnjenje grafa mi je slabija al zato cpu nadoknaduje to u mp:) sad cu odma slike cpu scalinga u mp s THardwarea poslati hehehe..LP

Lijepi snovi decko, ti, promatrac i zoharbizo trebate osnovat neku udrugu mozgova bug.foruma, imate izajve od kojih normalne ljude boli glava.

Ako te nesto zanima u vezi Bf3 dođi u bf3 temu pitat ekupu koja je u tome vec duže a ne par sati igre, kako šta radi s kojim procom i kojom grafom, to vrijedi i za zoharabizu. 

Ja imam 2500k i 7850, cpu nije preko 70% iskorišten a gpu nonstop zakucan n 99%, eto reci frendovima da mi se jave u vezi njihovih neispravih kompova.

Toliko od mene i ovaj bench je smijeh, hrana za trolove.

13 godina
neaktivan
Penryn kaže...
=xfact= kaže...

GPU je uvijek na 100%?

bogami nisam gledo al cujem da se vent podeblja na grafi..

xfact
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 13:23 (=xfact=).
13 godina
bik kaže...

Lijepi snovi decko, ti, promatrac i zoharbizo trebate osnovat neku udrugu mozgova bug.foruma, imate izajve od kojih normalne ljude boli glava.

Ako te nesto zanima u vezi Bf3 dođi u bf3 temu pitat ekupu koja je u tome vec duže a ne par sati igre, kako šta radi s kojim procom i kojom grafom, to vrijedi i za zoharabizu. 

Ja imam 2500k i 7850, cpu nije preko 70% iskorišten a gpu nonstop zakucan n 99%, eto reci frendovima da mi se jave u vezi njihovih neispravih kompova.

Toliko od mene i ovaj bench je smijeh, hrana za trolove.

Ti ocito imas nekakvih problema, rijesi to sto prije.

Ja sam za razliku od tebe izdvojio vrijeme da ljudima pokazem kako novi FX radi u BF3, nista nisam lazirao niti imam namjeru.

Nemoj ti meni pricati o BF3 kad sam ga ja imao i poslije prodao, jer mi je dosadio.

Sada sam samo posudio acc tako da znam kako igra radi, ne treba mi nitko iz teme.

Tvoj problem je sto ti blage veze nemas o hardweru pa se spustas sa svojim komentiranjem na razinu djeteta.

Shvati, tvoj 2500K od 1600 kuna nije brzi u svim igrama, BF3 pogotovo.

Kraj price, to je bila poanta ovog mini reviewa.

Svoje ispade i gluposti ostavi za nekog drugog, meni je vec puna kapa takvih iskompleksiranih ljudi kao sto si ti.

A navodno imas zenu i djecu, mos mislit.

Pali.

iclock2much
16 godina
neaktivan
=xfact= kaže...

Oh ne izgleda baš lijepo, usage ti je rijetko kad oko 80%, uglavnom ispod. {#}

Uključi u Afterburneru da in-game pratiš GPU usage, tako ti je najlakše..

13 godina
neaktivan
Penryn kaže...
=xfact= kaže...

Oh ne izgleda baš lijepo, usage ti je rijetko kad oko 80%, uglavnom ispod. {#}

Uključi u Afterburneru da in-game pratiš GPU usage, tako ti je najlakše..

zbog cega ne izgleda ljepo?to sto grafa trottla kad nije pod opterecenjem? na ultra mi stoji zakucano na 99% ?

xfact
13 godina

Ne throtla, igras na maloj rezi pa je CPU usko grlo, usage ti varira od scene do scene i nije konstantan.

Podebljaj malo filtre i digni rezu pa ce skociti.

iclock2much

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Ne throtla, igras na maloj rezi pa je CPU usko grlo, usage ti varira od scene do scene i nije konstantan.

Podebljaj malo filtre i digni rezu pa ce skociti.

ovo je na hd rezi al je sve drugo iskljuceno.. i na low

xfact
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 13:36 (=xfact=).
13 godina
protjeran
@xfact pa daj barem otprilike ss na mjestima koja je zoharbizo stavio ovak nema smisla... ovak kao sto sam ja stavio a sad ak bu koja slicica vise manje nebitno...:)
13 godina
neaktivan

budem malo kasnije .. pazim malog bebaca pa ne stignem. navecer cemo.{#}

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
=xfact= kaže...

zbog cega ne izgleda ljepo?to sto grafa trottla kad nije pod opterecenjem? na ultra mi stoji zakucano na 99% ?

Dobro to ja samo tako kažem, jer sam očekivao da i7-860 može dati ipak malo više. Gledajući ove tvoje ss-ove ispada da bez obzira koju grafu stavio i koje detalje stavio, sa tim i7 nećeš izvući više od 120fps, što je opet super, ali opet i nije jer grafa očigledno može dati još više.

Najbolji test za cpu je staviti max detalje i recimo 800x600 rezoluciju.. ako onda izvučeš recimo 100fps(bubnio sam napamet) uz GPU usage manji od 100% onda znači da ako staviš recimo dvije GTX 690, imati ćeš toliko fps-a bez obzira na detalje i rezoluciju.

13 godina
protjeran
joj covjece izjave dvije gtx690?!wtf...necu nis komentirati...
16 godina
neaktivan

Samo kažem kako najlakše provjeriti koliko možeš izvući fps-a sa određenim procesorom. Dvije GTX690 sam naveo bezveze, jer predstavljaju kao neki ultimativni vrh što se GPU performansi tiče. Bojim se da me nisi baš najbolje skužio.. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
traktorista kaže...

Puno hvala na videu,tip govori da je amd pobijedio u 9/10 testova i da su bili svi sokirani,pa su ponovili test jos par puta i opet isto,e sad jedino im nije jasno zasto benchmarki pokazuju nesto drugo na netu,valjda jer testiraju samo par igra, ali kako tip kaze kad u streamanju fx "destroys" i5 ! znaci ipak fx kako sam i rekao,hvala traktoristi na videu,fascinantno za firmu sa budzetom 7 puta manjim od intela i sa puno manje ljudi , jos jedno bravo AMD !  i nadam se da ce steamroller biti zvijer

edit: gledam i nevjerujem kako je popljuvan fx od stranih foruma (tipicno fanboy) , da ne valja za gaming bla bla. , a u stvari outperforma intel i5 3570k i i7 3770k cim ga se optereti, izgleda da je amd pronasao pravu formulu za proc.,u bf3 i crysisu ima intel jedva 1 fps bolji rezultat (valjda sp) jer u mp je amd bolji,odnosno ima bolji fps., a sto se tice nasih fanboy intelovaca?? dali je sada jasno da vam i5 nije nikako bolji izbor od fx 8320 ili 8350? jeftiniji i bolji !

<3Ako sam ti pomogao stisni HVALA <3, Madridista para siempre!
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 14:21 (Ficho28).
13 godina
protjeran
pa sigurno ne proc star 3/4 godine, komentar je glup al sorry na izrazu:) 2xgtx690 mislim stvarno,budi malo realniji, bez ljutnje:)LP
13 godina
neaktivan

oce oce samo mu se prispavalo malo.. ocito

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

evo da se pridružim testiranju. postavke, caspian 64, sve low, FXAA HIGH, 1920x1080 (EDIT: Formatiranje). Primjetite CPU/GPU Usage. zadnje 2 slike i scoreboard su sa sve ultra. EDIT; Zohar sad ti uradi na istim mjestima(gas station i hiltop, da ne gledaš u nebo pokraj baze gdje nema pasa:) 

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 14:30 (sharxtreme).
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina

AF stavi 16X, tako je barem u mene bilo.

2500K ti ne prati u potpunosti GTX 680 na low postavkama, 1920*1080P.

Si to htio reci?

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 14:30 (zoharbizo).

2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice