Prometna nesreca, krivnja?

poruka: 6
|
čitano: 5.649
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
offline
Prometna nesreca, krivnja?

Nedavno sam imao prometnu nesrecu u kojoj sam oborio motociklista .

Naime ja sam skretao u lijevo (s ukljucenim   žmigavcem) dok me motociklist pokusao pretjecati.

Ja sam ja provjerio i mrtvi kut i retrovizore i   sec ranije kad sam ukljucivao pokazivac smjera mi je bija po sredini centralnog retrovizora, a on je pretjecao preko PUNE linije u neposrednoj blizini osnovne skole (postoji prekid linije na tom mjestu za skretanje) i   NEMA adekvatnu vozacku dozvolu za upravljanje motora te kategorije.

 

Policija je podnjela prijavu protiv mene radi izazivanja prometne nesrece s laksim tjelesnim ozljedama jer navodno nisam provjerio mrtvi kut, a ja smatram da apsolutno nisam kriv jer sam provjerio mrtvi kut prije skretanja,ali on je na motoru koji je daleko startniji od mog automobila koji se skoro pa nalazio u stanju mirovanja (5 kmh max) (srecom pa nije blio tezih posljedica).

Ja sam pozvao i Hitnu pomoc i policiju!

 

Zanima me sta mogu ocekivati na sudu ima li netko iskustva?

 

Hvala

 

 

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2014 20:56 (insomniac_cro).
11 godina
neaktivan
offline
Prometna nesreca, krivnja?

Nista ili najmanje kaj se moze dobiti ako se ispostavi da je neki faktor krivice tvoj, samo sve to lijepo njima ispricaj i javi kako je proslo. Sretno

Extra wurst
11 godina
neaktivan
offline
Prometna nesreca, krivnja?

Nemam nekakav kvalitetan prilog temi, ali mislim da svi vozači znaju kakav da su motoristi rak rana na cestama.

 

Još nisam vidio niti jednog da ima imalo mozga.

14 godina
odjavljen
offline
Re: Prometna nesreca, krivnja?

Ona još nisi vidio mene, iako sam tehnički mopedist. {#}

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
offline
Re: Prometna nesreca, krivnja?
Jakovp kaže...

Ona još nisi vidio mene, iako sam tehnički mopedist. {#}

Samo vrlo oprezno kaj drugo,Nevinašce jer nemaš zaštitno polje oko motora, pa se lako može dogodit da završiš kao mopedist na groblju.Na motoru treba uvjek imat u vidu, da ti apsolutno u svakom trenutku bilo ko na razne načine može oduzet prednost.Ne znam kak na to drugi gledaju, no za mene je malo brža vožnja na motoru 60km+=jedna noga u grobu to sigurno.{#}

 

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 21:23 (rambox).
13 godina
offline
Prometna nesreca, krivnja?
Kolega Imsomniac, ukoliko niste do sada ništa poduzeli, ili ako jeste, svejedno učinite još i ovo; prvo, učinite što vjerodostojniju skicu mjesta nezgode u omjeru nekom prikladnom da stane na recimo papir formata A3. Drugo, ako niste učinili nekakav svoj foto elaborat ( poslikali mjesto nesreće neposredno nakon što se je ista dogodila ) naknadno poslikajte mjesto iz najmanje pet kutova ulice ili ceste, a poželjno bi bilo da se učini i koja slika iz auta, koju bi učinio netko sa vama u njemu, sa stražnjeg sjedišta. Treće, pripremite kroki skicu žalbe na sve što je policija sačinila u svojoj prijavi, i činjenice i dokaze potkrijepi člancima zakona iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Četvrto, ukoliko ste 200% sigurni da ste vi u pravu ( u što ja nemam razloga sumnjati ) pričekajte poziv za raspravu i ako na njoj ne budu bili prisutni policajci koji su vas "kaznili" tražite njihovu nazočnost na idućoj raspravi jer trebate i morate njih pitati u direktnom sučeljavanju, "na osnovu čega su donijeli zaključak o vašoj krivici u ovom udesu"!! Peto, bez obzira na sve, inzistirajte na detalju i činjenici kako drugi sudionik u nesreći nije imao važeće pravovaljane dokumente a koji su potrebiti u Republici Hrvatskoj a za sigurno sudjelovanje u prometu. Ako bude još potrebe za kakvim savjetom, slobodno se javite u PP. LP!
ATJ Lučko
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice