ma kakva dacia!!? too je najveće smeće koje sam ikad probo. si ga probo vozit. jeote ko da voziš kočiju. to je nesigurno za popiz... izgled vara.
Auto do 100.000 kn
- poruka: 69
- |
- čitano: 32.875
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Renault Clio III
uzmi kiu pro ceed za 98000 kn.7 god jamstva.pozdrav.
tako je.. moj potpis na ovo
nemoj ni slucajno uzimati polovne golfove seate skode ili nedajboze audije..
vecina ih ima iste boljke i budi sretan ako ti ne eksplodira masina ili rikne turbo. ko meni. danas sam upravo iskesirao 7500 kn za novi turbo naravno sa montazom, 450 kn haku za vucu sa auto ceste 640 za vucu do doma, 700 za drugo ulje koje treba mijenjat kad rikne turbak i sve filtere..
uz 2500 kn za remen i zatezace na 100 000 km. kupi nekog japanca ili korejca i bok. svabi vise ne valjaju ili bar ne vrijede koliko kostaju. AMEN
inace, hyundai accent 1.3mpi kojeg vozim ima poprilicno solidnu mašinu koju je razvila mazda te se paralelno ugradzivala i u hyundaia i škodu fabiu, vjerojatno postoji jos neki ali nisam informiran.
Kad smo već kod polovnih auta nije mi jasno je li bolji 2 godine star auto koji je prešao 200.000 km ili 10 godina star koji je prošao 100.000 km?
I još jedno pitanje: za koliko se para može dobiti nov auto kojeg možeš tjerati 140km/h na niskom broju okretaja?
I još jedno pitanje: za koliko se para može dobiti nov auto kojeg možeš tjerati 140km/h na niskom broju okretaja?
Rabljena Alfa 147 sa 1.6 motorom do 100.000 km. Pazi samo da je promijenjen zupcasti i provjeri podvozje. Uz manji servis od 2000-3000 kn i redovan servis vozis jos 100.000.
To ovisi o motoru. Mojem je najveća snaga 136 KS i najveću snagu ostvaruje pri 4000 o/min.
Najveći moment je 340 Nm i on je ostvaren pri 2000 o/min.
U tome je cijela filozofija - kako najveći moment postići na što nižem broju okretaja.
Okretni moment je sila koja pod krakom poluge djeluje na okretnu točku. Znači, pokreti klipova pretvaraju se u okret koljenastog vratila sa momentom na kraju i zatim mjenjač taj okretni moment pretvara u pogonsku silu.
Fora je u tome da motor treba na raspolaganje staviti što je moguće veći okretni moment u donjem području, a u širokom rasponu broja okretaja. Time se povećava elastičnost, znači voziš sa što manje promjena stupnja prijenosa, što dovodi do manje potrošnje.
Kakve polovne alfe??Lakše je na lottu dobiti nego dobru pol. alfu naći...
Best buy u kompakt klasi polovnih auta za tu lovu je ford focus...
Kakve polovne alfe??Lakše je na lottu dobiti nego dobru pol. alfu naći...
Best buy u kompakt klasi polovnih auta za tu lovu je ford focus...
Kad smo već kod polovnih auta nije mi jasno je li bolji 2 godine star auto koji je prešao 200.000 km ili 10 godina star koji je prošao 100.000 km?
Potrosnja goriva zavisi najvise od tvoje noge na gasu i planiranje unaprijed. 140km/h na 3000 RPM u 6. brzini ne znaci bas nista. To je cista teorija.
Moj Volvo s40 1.8 trosi ok 7L / 100km kad ja vozim, a trosi izmedju 9 i 10L / 100km kad mi cura vozi. Sve auto put, pa ti kontaj.
Sto se tiche savjeta za auto do 100 000 KN, najvishe se slazem za kakav Focus, po mogucnosti TDCI, alternativno ceed.
Potrosnja goriva zavisi najvise od tvoje noge na gasu i planiranje unaprijed. 140km/h na 3000 RPM u 6. brzini ne znaci bas nista. To je cista teorija.
Moj Volvo s40 1.8 trosi ok 7L / 100km kad ja vozim, a trosi izmedju 9 i 10L / 100km kad mi cura vozi. Sve auto put, pa ti kontaj.
Ja bi se samo nadovezao na onaj (offtopic) dio, a to je da pored okr. momenta i nizih obrtaja rada, turbodizeli imaju i vecu iskoristivost goriva. Mislim da je to negdje oko 45%, dok je za benzince taj broj oko 25% (naravno treba to pratiti, jer tehnologija napreduje pa benzinci iz dana u dan postaju puno efikasniji, pogotovo turbokompresorski benzinci kao VW TSI npr).
Zbog toga turbodizelas trosi dosta manje od benzinca iste snage.
Nije samo to razlog veće efikasnosti dizela.
Jedan od razloga je i samo gorivo koje je gušće od benzina (teže) i sadrži oko 15% više energije u istom volumenu.
orijentiraj se na korejce.
uloženo/dobiveno je na velikoj razini. ceed ili i30
francuze zaobiđi, japanaca baš i nema nešto. (ima, al su svi redom gradski auti)..
talijani isto imaju nekaj za izabrat.. švabe? ford eventualno..
Koliki treba uzeti obujam motora odnosno snagu (kW/KS) pa da na autocesti pri dopuštenih 130 km/h potrošnja bude najmanja?
Zanima me odgovor i za benzince i za dizelaše. Unaprijed hvala. I hvala na svim postovima, ovdje puno učim o automobilima...
...ako govorimo o rabljenim samovozima, onda samo dolazi u obzir Yugo Florida, on je naime stigao do Amerike, a tko je tamo stigao, stigao je na kraj svijeta, naravno pod uvjetom da ga osvoji, a možda još postoji ona akcija s kojom ako kupimo novu perilicu za rublju, da dobijemo i taj dotični tip jugića kao bonus. Da se svi ljubitelji pojmova koji počinju sa jugo,jugu i tako dalje, ne bi ljutili službeni naziv Floride je Zastava Florida.
Koliki treba uzeti obujam motora odnosno snagu (kW/KS) pa da na autocesti pri dopuštenih 130 km/h potrošnja bude najmanja?
Zanima me odgovor i za benzince i za dizelaše. Unaprijed hvala. I hvala na svim postovima, ovdje puno učim o automobilima...
da.. ti govoriš o prosječnoj potrošnji a ne o onoj pri 130kmh koja je sve samo ne prosječna.. nego praktički - minimalna (ovisi o modelu auta i njegovom mjenjaču - 5/6 brzina)
da.. ti govoriš o prosječnoj potrošnji a ne o onoj pri 130kmh koja je sve samo ne prosječna.. nego praktički - minimalna (ovisi o modelu auta i njegovom mjenjaču - 5/6 brzina)