Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.016
|
čitano: 16.519.969
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
1BIT kaže...

braapp braapp braaappp

sjetilo me kada mi je na ludi otpao zadnji lonac dan prije odlaska na more pa sam se tako vozio od zadra di su mi ga zavarili prije trajekta 

na videu se ne doduše ne kuži koliko je to bilo glasno  čulo me se valjda tri kvarta dalje 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
neaktivan
Deutsch kaže...

ajde pitanje za punto 1.. 

ako je prag kod vozaca hrdjav, nekih 50ak cm.. zamijeniti cijeli prag ili? vidim da nije nesto skup .. :)

hm, pa i nije skup, da, samo nisam siguran da ga je jednostavno zamijenit, jer je zašvasan, inaće vrhunski autolimar će hrđavi dio izrezati do zdravog materijala, obično pravilnog oblika (kvadrata/pravokutnika) te skorijti novi komad lima i ubacit kao puzzlu, te zašvasati, pobrusiti varove, pokitat da izjednači površinu i polakirat, to je onda vrhunski posao, auto je ko novi i ništa se ne primjeti, al kolko takav posao košta, ne znam, to bi najbolje bilo se dogovorit sa limarom, šta bi njemu bilo jednostavnije napravit, odrezat cijeli prag pa cijeli prag zašvasat ili samo hrđavi dio odrezat i zašvasat novi lim na isto mijesto... jer vjerujem da je i jedno i drugo isto kvalitetno šta god se napravi... ili pogledat šta te ispadne jeftinije, jer se na tim našim starim autima ne isplati previše ulagati... bolje prišparat i kupit novi...

Baš znam jednog kolegu, vozi staru opel corsu b, više mu stoji u garaži, nego šta se vozi, ima oko 100 000Km, izgleda ko nova, a pod truli truli, na tehničkom su mu prvigovorili za to i čovjek je išao sanirat, kompletno tako izrezivajne i švasanje novog lima na više mjesta, brušenje, bitumen po cijeloj podnici, te sitni lakirerski radovi su ga ispali oko 1000€, toliko mu cijeli auto vrijedi trenutno na oglasniku, al eto čovjeku je prirasao srcu i ne želi se odvojit o njega...inaće totalno neisplativ posao na takvm autu...

16 godina
nine kaže...
1BIT kaže...

braapp braapp braaappp

sjetilo me kada mi je na ludi otpao zadnji lonac dan prije odlaska na more pa sam se tako vozio od zadra di su mi ga zavarili prije trajekta 

na videu se ne doduše ne kuži koliko je to bilo glasno  čulo me se valjda tri kvarta dalje 

Kaj je to u akvariju snimano?

15 godina
neaktivan
nine kaže...
1BIT kaže...

braapp braapp braaappp

Preludicaaa

Šteta kaj više ne delaju takve aute

Al kod tebe su dosta visoki tonovi izraženi, ili je to zbog mikrofna tako snimljeno, u leru se čini dosta tih, meni je u prvoj bio najglasniji, svako kretanje urla, a jedva ide, pored policije sam morao jednom proć, šou, krećem, prva do 10Km/h, pa druga 20Km/h, pa treća do bar 35km/h, gas sam jedva stisnuo da bude što tiši, al me svejedno me gledao prometni, srećom ništa nije bilo

Ja sam se iznenadio kako se ćuje puntać bez ijednog lonca, samo cat i strejt pajp, kako imam naviknuo šaltat u nižu sa međugasom, samo pipnem malo gas da dignem okretaje, kako pipnem tako puca iz ispuha, ajmeee, najbolja vožnja koju sam se vozio u puntaću, lijepo iskustvo

Nažalost sve šta je lijepo kratko traje... komplet sve novo od flexibilnog do lonca + svi novi gumeni nosaći 800Kn bez pdv-a

15 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...

Kaj je to u akvariju snimano?

trolčino stara  to ti je sredina 7. mjeseca u crnom autu sa neispravnom klimom 

1BIT kaže...

Al kod tebe su dosta visoki tonovi izraženi, ili je to zbog mikrofna tako snimljeno, u leru se čini dosta tih..

da, nije se ništa čulo u leru ali to je za ludu default..  samo kao što rekoh, ne kuži se na snimci koliko je to zapravo bilo glasno kada se stisne. mislim da sam probudio pola hrvatske putem do zadra 

evo malo good ol vrištanja sa zadnjim loncem, pa si zamisli još dosta glasnije od ovoga.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina
1BIT kaže...

Preludicaaa

Šteta kaj više ne delaju takve aute

Al kod tebe su dosta visoki tonovi izraženi, ili je to zbog mikrofna tako snimljeno, u leru se čini dosta tih, meni je u prvoj bio najglasniji, svako kretanje urla, a jedva ide, pored policije sam morao jednom proć, šou, krećem, prva do 10Km/h, pa druga 20Km/h, pa treća do bar 35km/h, gas sam jedva stisnuo da bude što tiši, al me svejedno me gledao prometni, srećom ništa nije bilo

Ja sam se iznenadio kako se ćuje puntać bez ijednog lonca, samo cat i strejt pajp, kako imam naviknuo šaltat u nižu sa međugasom, samo pipnem malo gas da dignem okretaje, kako pipnem tako puca iz ispuha, ajmeee, najbolja vožnja koju sam se vozio u puntaću, lijepo iskustvo

Nažalost sve šta je lijepo kratko traje... komplet sve novo od flexibilnog do lonca + svi novi gumeni nosaći 800Kn bez pdv-a

Gdje si radio spuh?? Bas dobro izgleda, ali nije ni jefitn.

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

etotgana, poceli se ljudi auspusima faliti...odnija vrag shalu....

Za zajebanciju, tu je forum. Za ozbiljnu spiku, tu je inbox.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Trebao si ti vidjeti kad sam ja na Punta stavio protočni jer je bio najjeftiniji. Sunce ti jebem, to u kombinaciji sa pokvarenim motorom ler gasa je uzrokovalo da svi misle da se hoću utrkivati 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
14 godina
Auti - ultimativna tema

Popravak mosta i ostalog me kostalo nakraju ispod 10k. Auto je u centru. To je najbitnije. Gledao je laserom i bit ce gotov do petka.

Inace gledao sam prometnu i pise mi M1, a na netu mi izbacuje karavane istog modela, kako da provjerim koji tocno auto imam, jer mislim da se mozda radi o gresci dakle.

Focus M1, 2007. A na netu izbacuje MK1 mislim da je typo?

Kako sa sigurnoscu provjeriti koji model imam, za motor isto neznam da li mi je Zetec ili Duratec.

everyday i'm shuffling...
15 godina
Auti - ultimativna tema

napokon zavrseno, a za vikend na redu je street race na grobniku :)

dakle ugradnja veceg intercoolera, custom cijevi, ugradnja boost urice na mjesto lijevog otvora za zrak, mali servis (naravno selenia 10w60) - 153455km za evidenciju (7600km i 4,5mj od zadnjeg servisa, mali + veliki)

12 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Lepo bome.

Kaj je to, Selenia, Seat, VW felge, još samo nek su čukice od Mazde i kompletan si.

15 godina
neaktivan
Jarvan kaže...

..još samo nek su čukice od Mazde i kompletan si.

možda i neki francuski detalj 

16 godina
nine kaže...
Jarvan kaže...

..još samo nek su čukice od Mazde i kompletan si.

možda i neki francuski detalj 

Najbolje komplet swap na francusku elektroniku.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Di se ima za uzeti cijev auspuha od recimo srednjeg lonca pa do zadnjeg lonca samo što bi maknuo oba lonca i na kraju auspuha stavio neki sportski nastavak

Da se dobije malo zvuka,srednjeg lonca ionako već nemam,prijašnji vlasnik je maknuo i odma je usput stavio i zadnji sportski lonac koji bi ja sad maknio da dobijem na dubini zvuka

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
15 godina
Auti - ultimativna tema

danas smontirane 18ke sa nekim wannabe poluslickovima a-la federal, sutra na licu mjesta igranje kilazom, ako treba skidam SVE, ako ne treba, cemo dozirati...prije rejsa po kvalitetnu corbu i to bi bilo to...

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.6.2018 18:12 (RuskeGTT).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Kakva perverzija!

14 godina
1BIT kaže...

Inace,Puntić moze i bez srednjega lonca,i dalje je tih,prolazi na tehnickome,a cijena sa ugradnjom je 420 KN (bilo prije 5-6)...Neprocjenjivo

Jbt,kada se sjetim svoga Puntića,hvata me nostalgija,jeftini djelovi,jeftin popravak,a kvari se...skoro pa nikada!

Hebena Astra me je do sada koštala,alternator 800 kn,Alnaser 600 kn,veliki servis 2400 kn,evo jucer otišla kontakt bravica 600 KN (sa time da sada ima dva kljuca,jednim otkljucavam-drugim palim)

A di još moram kupiti novi intercooler,hladnjak klime,pali mi se indikator ručne kada skrecem udesno,nešta mi ronda u gepeku kada idem ljevo desno....

Ja u Puntića nisam toliko goriva usuo koliko sam dao na popravke Astre!

Inace....imao sam i Mercedesa A klasu,prije......Ne daj Boze vecega zla...nikome,nikada!

Ne vjeruj ženi koja laže!
14 godina
Milka30 kaže...

Inace,Puntić moze i bez srednjega lonca,i dalje je tih,prolazi na tehnickome,a cijena sa ugradnjom je 420 KN (bilo prije 5-6)...Neprocjenjivo

Jbt,kada se sjetim svoga Puntića,hvata me nostalgija,jeftini djelovi,jeftin popravak,a kvari se...skoro pa nikada!

Hebena Astra me je do sada koštala,alternator 800 kn,Alnaser 600 kn,veliki servis 2400 kn,evo jucer otišla kontakt bravica 600 KN (sa time da sada ima dva kljuca,jednim otkljucavam-drugim palim)

A di još moram kupiti novi intercooler,hladnjak klime,pali mi se indikator ručne kada skrecem udesno,nešta mi ronda u gepeku kada idem ljevo desno....

Ja u Puntića nisam toliko goriva usuo koliko sam dao na popravke Astre!

Inace....imao sam i Mercedesa A klasu,prije......Ne daj Boze vecega zla...nikome,nikada!

Blagoslovljeni bili stari i jednostavni automobili, slicna stvar je s mojom 206icom, skoro nikad se ne kvari, a i sto se pokvari jeftino za slozit.

15 godina
neaktivan
gamer34 kaže...

Gdje si radio spuh?? Bas dobro izgleda, ali nije ni jefitn.

Autoispuh u sesvetama, domaći dečki i dost dobro rade, baš sam zadovoljan, sve spojeve prefarbali da čim duže traju, složili cijevi ko tvornički, ništa ne lupa, završetak idealno pogodili sa odrezanim dijelom branika, ma sve po ps-u

Otišao bi lasti, al ovi su mi bliže, nije mi se dalo do Svete Nedelje vozit, na skroz drugom dijelu grada su...

RuskeGTT kaže...

danas smontirane 18ke sa nekim wannabe poluslickovima a-la federal, sutra na licu mjesta igranje kilazom, ako treba skidam SVE, ako ne treba, cemo dozirati...prije rejsa po kvalitetnu corbu i to bi bilo to...

Ja danas tankiram na petrolu u Zg-u križanje Slavonska-Čulinećka i gledam bijeli audi a3 na prikolici sa slickovima, broj 63 piše na vratima ak se dobro osjećam, čovjek provjereva tlak u gumama, mislim si ovaj sigurno ide na Grobnik

Nego kak je bilo?

Milka30 kaže...

Moj je tvornički došao samo sa jednim loncem, nije nikada imao dva, ali postoje puntaći i sa dva lonca, zašto jedni imaju dva, drugi jedan, nemam pojma, al meni je i bolje ovako sa jednim...weight reduction ftw

Da je, bezobzira što štedim za neki noviji auto, puntać će mi uvijek biti drag, što zbog toga jer mi je prvi auto, što zbog toga jer nema servo i nikakva elektronska pomagala, proveo sam puno predivnih trenutaka sa njime

OT: danas bio na poslu, nešto kratko odradit i vraćam se doma oko 12:30 po zaobilaznici, primjeti se da je povećana gužva zbog turista, sve strane tablice, od mađara, slovaka, čeha, švaba itd, bilo vruće, reko taman da malo propušem auto, vozim se lijevom trakom 130Km/h, držim dovoljan razmak vozila ispred, kad odjednom svi ispred mene poćnu kočit i gledam kako se stišću svi auti ispred mene, pale sva četiri, opće ne znam kako sam uspio tako brzo odreagirati, prešaltao sam iz 5-e u 4-u i lupio po kočnici, ne do kraja, tak oda kotači nisu blokirali, upalio sva 4, ali fino sam uspio usporit na brzinu vozila ispred sebe i gledam, 80km/h se vozimo (sve se to dogodilo u otprilike 5-6 sec), vozilo iza mene (stranac neki) me zaobišao iz lijeve u desnu traku skrenuo, tj izbjegao i iza njega neki novi bmw sa njemačkim tablicama doletio, isto naglo kočio, srećom da sam si kočnice sredio (brembo diskovi, ate pakne i friško zamijenjeno kočiono ulje i odzraćeno), a i ove uniroyalke su dost dobro držale pravac, auto je odreagirao i bolje od očekivanog, nakon šta smo svi tako naglo usporili, nastavili smo se vozit 90Km/h po lijevoj traci, prvo sam mislio da se sudar neki dogodio, al ispada da je netko išao zaobilazit šleper i eto šleper vozi 80Km/h, budala ga pretiće sa 90Km/h, a nas 10-ak iz ljeve trake dolazimo sa 130Km/h i naglo kočimo, švabo u bmw-u iza mene se tako usrao da je nakon toga ostavio razmak od valjda 400m, pol kilometra...

I onda se kažnjava ljude koji prebrzo voze, a ovakve budale ne, pa manje ugrožava promet lik koji se naganja po lijevoj traci, nego netko tko se sa višestruko manjom brzinom iz desne trake ubacuje u lijevu...

15 godina
neaktivan
sstrmi kaže...

Kakva perverzija!

Takav ispuh sa ventilom ti kod nas slaže Milletech, tkz valvetronic, kad je ventil zatvoren, ispuh je utišan, kad je otvoren, ispuh urla, oni slažu unikate i svaki ispuh ima pločicu sa  imenom i prezimenom kupca, te modelom vozila, cijena se kreće valjda od 1000€ pa nadalje

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.6.2018 21:53 (1BIT).
14 godina
Auti - ultimativna tema

https://www.youtube.com/watch?v=XKH5Gd92k74 

14 godina
neaktivan
1BIT kaže...
sstrmi kaže...

Kakva perverzija!

Takav ispuh sa ventilom ti kod nas slaže Milletech, tkz valvetronic, kad je ventil zatvoren, ispuh je utišan, kad je otvoren, ispuh urla, oni slažu unikate i svaki ispuh ima pločicu sa  imenom i prezimenom kupca, te modelom vozila, cijena se kreće valjda od 1000€ pa nadalje

Kod mileta 3000+, potraži na Facebook Vesko Race Var. Frend, radi grane, aupuhe, valvetronic i sve šta si možeš zamislit po 10x pristupačnijoj cijeni

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Samo da ne bude da se coek uvali u dugove...

Za zajebanciju, tu je forum. Za ozbiljnu spiku, tu je inbox.
12 godina
gamer34 kaže...
Milka30 kaže...

Hebena Astra me je do sada koštala,alternator 800 kn,Alnaser 600 kn

Blagoslovljeni bili stari i jednostavni automobili, slicna stvar je s mojom 206icom, skoro nikad se ne kvari, a i sto se pokvari jeftino za slozit.

ima nešto i u starim vozačima i starim majstorima

ovo gore je vjerojatno mogao riješiti sa 2x 40 kuna za četkice da je sam radio ili isto toliko + 100-200 kuna za ruke da je otišao starijem majstoru, a ne mjenjačima dijelova u što su se pretvorili serviseri danas

14 godina

Diode su pregorile i procurio je nekakav semering na alternatoru???Pa je ulje doslovno natopilo namotaje alternatora.

-Ja nisam vjerovao,ali taj alternator zaista ima nekakav semering!

Alnaser je isto tako zagorio nešto....nemam pojma,majstor je rekao da u tih Isuzu motora kada kod paljenja cujete "klik",odmah treba voziti majstoru,popravak košta 40-tak kuna,ali ako kao,ja ponovo pokusam upaliti auto,drugi ili treci "klik" pali namotaje i popravak se penje na 600 kn...jbg tko ce to znati!?

To se slazem da fali onih starih majstora koji popravljaju a ne samo mjenjaju,no danasnje doba je takvo!

Ja sam imao problem na prastarom Kadettu,da mi se u dobošu potrošile pakne,klipovi iz cilindra izletili i razlokali gumicu(brtvicu).Promjenio pakne,vratio klipove i trebao staviti nove gumice...no nigdje hebenih gumica nema za kupiti!Na kraju sam morao kupiti cijeli cilindar!

JBG.

Ne vjeruj ženi koja laže!
12 godina
Milka30 kaže...

Diode su pregorile i procurio je nekakav semering na alternatoru???Pa je ulje doslovno natopilo namotaje alternatora.

-Ja nisam vjerovao,ali taj alternator zaista ima nekakav semering!

Alnaser je isto tako zagorio nešto....nemam pojma,majstor je rekao da u tih Isuzu motora kada kod paljenja cujete "klik",odmah treba voziti majstoru,popravak košta 40-tak kuna,ali ako kao,ja ponovo pokusam upaliti auto,drugi ili treci "klik" pali namotaje i popravak se penje na 600 kn...jbg tko ce to znati!?

To se slazem da fali onih starih majstora koji popravljaju a ne samo mjenjaju,no danasnje doba je takvo!

Ja sam imao problem na prastarom Kadettu,da mi se u dobošu potrošile pakne,klipovi iz cilindra izletili i razlokali gumicu(brtvicu).Promjenio pakne,vratio klipove i trebao staviti nove gumice...no nigdje hebenih gumica nema za kupiti!Na kraju sam morao kupiti cijeli cilindar!

JBG.

jbga, najčešći su kvar alternatora i anlasera upravo četkice, nisi imao sreće

a to sam i ja radio sa kočnicama kad su blokali cilindri od stajanja, samo u to vrijeme (prije 25 godina) dok sam se zajebavao s tim bilo je i dijelova svakakvih

...ili sam prebacio cilindre iz rezervnih dijelova kojih sam imao pune garaže, ne sjećam se točno

15 godina
neaktivan
ARazer kaže...

Kod mileta 3000+, potraži na Facebook Vesko Race Var. Frend, radi grane, aupuhe, valvetronic i sve šta si možeš zamislit po 10x pristupačnijoj cijeni

Za mileta znam da nije jeftin, a ni on ne se ne želi iznositi cijenu po fejsu/svojoj stranici, pa uvijek veli cijenu nakon kupčeva zahtjeva, jer cijena nemora biti ista za dva potpuno identična vozila

Hvala za info, pogledao sam na fejsari, čovjek je ko i mile, full perverzan, čuda stvara, nakon šta mi je odpao lonac i kad sam čuo na šta ovaj moj "mlinček" zvući, dobio sam želju za ugradnjom valvetronic-a, al sa druge strane mi se neda ulagati u njega, jer ga ionako imam u planu mijenjati za neku drugu jurilicu, pa možda jednog dana na drugom vozilu nešto izmislim

Koliko sam vidio, čovjek isto unikate radi, po modelu vozila piga/spaja cijevi i radi kalupe kako bi složio ispuh u željenom pravcu, sve mi to opet dosta skupo dijeluje, čitav taj postupak, al ak je jeftiniji od mileta, onda je vrhunski, mada ako čovjek večinu ovoga šta sam vidio sam radi, onda je kriminal se cijenkati, jer čovjek vrhunski posao radi i zaslužio je svaku lipu

EDIT:

Evo šta sam danas ulovio

ono kad si švorc, pa imaš samo za prednje gewinde, stražnje dolaze sljedeću plaću

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2018 19:41 (1BIT).
15 godina
1BIT kaže...

Nego kak je bilo?

nikako, jucer probijanje, danas red light...nece me i nece...ali izvukao sam pouku, kineske gume su za smece, a ne za utrkivanje...do iduce godine stage 2+ i r888ice ili advanke...

10 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Ja sam kupio rabljenog puntica (1999.)pred par dana, nadam se da ce me posluzit kao prvi vlastiti auto :P

15 godina
Auti - ultimativna tema

ugl evo uhvatio malo vise volje napisat detaljnije...

jako sam zadovoljan svojim reakcijama (najgora kad sam zaspao 0,379, najbolja 0,021, redovno ispod 0,2), najbolji TT 13,92, nabolji ET 13,8, 3x sam imao izlazu 178kmh...auto je radio, ali 60ft katastrofalan, najbolji 2,427, a redovno 2,5xx - krivim BCT kineske gume i MOZDA sam ih preispumpao (1,5 bar) - kopija 1 na 1 sare federal 595 ss - za klasu 14 idealno sve skupa...ALI

subota: obavio treninge prvo u full tezini 14-2,3, pa onda skinuo klupu i rezervnu (ostavio si jos lufta sa suvozacevim sicom unutra, ali nije trebalo) i islo ispod 14...taman...odvozio kvalifikacije laganini 14,5 i u 1. rundi protiv gole ascone 2,0T lagano prosao dalje, nakon toga jos laksa 306ica sa ITB-ovima i zadnjim kotacima u zraku skroz i bez kocnica iza i te seme - bio ispred isto relativno lako, pustio gas pri kraju da ne probijem, vidim priblizava se 306ica brutalno, liznuo gas mozda u zadnjih 30m i probio 13,974, a on 14,1...

nedjelja: obavio treninge odmah olaksan kao subotu, 13,8 13,9...u kvalifikacijama protiv frenda u G5GTI stg2+ revlimit - krenemo isto (imam video pa sam detaljnije analizirao) 1-2 ostavim ga minimalno, i onda bodem 3. nikako, i na kraju smo se dogovorili u 4. dignuti da ne probijemo u 13ku, uletimo sa 14,5 on 14,7 ja...onda slijedi OPET ogromna pauza izmedu kvalifikacija i utrke, u kojoj mi se OPET pocelo spavati i osjecati umor...i nis...poredaju nas, ja protiv civica 1,8 vti sa launch controlom...frendovi me hrabre da su ga vidjeli prije jedna 14,8 da je vozio, a ja znam da je covjek taktizirao kao svi najvj...i decko me zamoli da se ne poredam 1. na startu, da on stigne namjestiti launch...vjerovao u snagu cupre i u sportskom duhu pustio sam ga da se namjesti, pa krenuo se namjestavati i ja, odmah isao traziti cca 2200 2300 okretaja za start, napeo auto i sve i ocekivao da ce sudac pustiti semafor onako brzo kao inace, nakon poredanja 2. auta...na kraju drzao je barem 2s duze...a ja cekao i cekao, onako nabrzaka pripremljen i napravio red light...vidio to odmah i pustio gas u 1. vec, ubo drugu, htio nastaviti lagano, rekao ma ko ga jebe i to sve unutar pol sekunude poklopio 2. i odvozio do kraja i na kraju imao 178 izlaznu svejedno hahaha i to je to...

iduce godine visokotlacna pumpa + pravi poluslikovi, po mogucnosti na 17" felgi + neznam sta jos, da probam u 13ku...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice