Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.015
|
čitano: 16.516.160
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
CroNk3r kaže...

EDIT:

i za podmazivanje mozes koristiti vodu+sredstvo za pranje posuda.

Proizvođači ulja ga mrze.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
15 godina
neaktivan
vrinho kaže...

Mišljenje o ovoj liniji Megane-a? Kakvi su 1.5 dci motori po vama i na što treba paziti pri kupnji?

Ako ti klima išta znači u životu, ne uzimaj taj auto sa automatskom klimom(vjerojatno i ručnom) jer ne hladi apsolutno ništa.

14 godina
imaiden322 kaže...
ima i jedan ovakav u VZ, ne znam koje godiste vjerojatno 64'

Vidio sam ga prije koji tjedan, naravno prije sam ga čuo jer zvuk... ne trebam ni opisivati

14 godina
chutac kaže...
vrinho kaže...

Mišljenje o ovoj liniji Megane-a? Kakvi su 1.5 dci motori po vama i na što treba paziti pri kupnji?

Ako ti klima išta znači u životu, ne uzimaj taj auto sa automatskom klimom(vjerojatno i ručnom) jer ne hladi apsolutno ništa.

Pa znači mi. A to im je inače njihova boljka ili samo po iskustvu govoriš?

17 godina
vrinho kaže...
chutac kaže...
vrinho kaže...

Ja ni s jednim nisam imao problema, a niti se ijedan kolega buni.

Dapače, jako dobro hladi plus što se da dobro namještati.

15 godina
neaktivan
vrinho kaže...

Ovo ljeto nas je na more išlo troje, a ne dvoje pa smo išli Meganeom jer je karavan.

Kraj 6. mjeseca, pasje vrućine, vraćamo se doma oko 4 popodne, vani 30 i kusur stupnjeva, klima ne hladi. Auto mod ne hladi, ručni mod, soft, strong, ništa ne hladi.
Mislim, hladi ona, ali jako jako slabo. Uglavnom išli starom cestom, 200 i nešto km, non stop vruće. Spuštaj prozore, stani, kupuj vode, uglavnom kao da klime nema.

Otišao auto na servis, sve pregledali, kažu da je klima takva i da im često dolaze po ljeti sa tim autom i žale se da im ne radi klima.

Otišao auto u još jedan servis za drugo mišljenje, rekao istu stvar.

Uglavnom, po meni beskoristan auto jer mu je klima preslaba.

16 godina
moderator
Auti - ultimativna tema

Mi imamo karavana u firmi i dobro hladi.

Jedino mu treba po zimi dok zagrije duže malo.

Kuponi s popustima na Gearbest-u, svaki dan novi kuponi: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EThg_or_CPBJMHZ00pufBNc0o_-sSPWwHXA9d_RXsG8 Face: https://www.facebook.com/gearbest.coupons.discounts/
14 godina
Auti - ultimativna tema

Ok, znači ak se kupuje taj auto obavezno provjeriti klimu kako radi

A kakvi su motori, pouzdanost i sl.? Svašta sam prije čuo u vezi Renaulta i elektronike pa kako to danas stoji?

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ali koliko sam primjetio, novi auti imaju slabije klime. Moj c4 u sred ljeta ohladi, ali i kad staviš na minimalnu temperaturu, zrak nije hladan koliko i na burazovoj Elantri.

Na Elantri baš brutalno hladi, 3 sekunde držiš ruku na ventilaciji i bole te prsti.

12 godina
chutac kaže...
vrinho kaže...

Od kud ti to? Kum mi ima M3 coupe dCi sa auto klimom i hladi odlicno, mozda ju u ovome treba napuniti sto si se ti vozio.

inace dobar auto kum je okrenuo 210tkm uz par stvarno sitnih pizdarija od parsto kuna. Dobar autic.

PSN:Tomislav025
15 godina
neaktivan

Od mokre majice i povećanog rizika od srčanog 

Ne znam, auto je bio u dva servisa na pregledu i navodno je sve u super stanju.

Ja sam vozio, motor je bio dosta dobar, nije pretjerano glasan, ali nisam mogao dobiti dobru sliku jer sam se davio od vrućine.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Taj Megan je Ok, po meni mjenjac los i sjedala.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.11.2017 14:26 (ivanzu).
15 godina
neaktivan
Pozdrav,

Imam jedno pitanje. Da li je bolje kupiti nove Savine zimske gume, ili pokušati pronaći neke bolje brendirane gume, ali polovne i da su prešle jedan ili maksimalno dva zimska perioda? Ukoliko je bolje ganjati polovne, koje bi trebao razmatrati?
Hvala
Na muci se poznaju junaci ; Ako ne počneš, nećeš ni završit ; Bez muke nema nauke.
16 godina
CoLdPlay kaže...
Pozdrav,

Imam jedno pitanje. Da li je bolje kupiti nove Savine zimske gume, ili pokušati pronaći neke bolje brendirane gume, ali polovne i da su prešle jedan ili maksimalno dva zimska perioda? Ukoliko je bolje ganjati polovne, koje bi trebao razmatrati?
Hvala

Ja bi probao naci rabljene conti ts850 s dobrom ripnom i ne prestare.

15 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Taj Megan je Ok, po meni mjenjac los i sjedala.

+1 mijenjač na tom meganu je meh, ne znaš jel u brzini il nije

CoLdPlay kaže...
Pozdrav,

Hvala

Nisi napisao dimenzije koje trebaš

U cijenovnom rangu save je Kleber krisalp hp3 koji je u rangu conti i dunlop, samo se ne plaća ime, pa je kleber jeftiniji...

Pa ako uspiješ pronaći, rađe za cijenu save kupi taj kleber, mada ja ih nisam kod nas baš našao u prodaji

15 godina
neaktivan
Dimenzije su 215/55 16. U BiH živim pa je ovdje još teže pronaći.
4 nove Savine zimske gume ovih dimenzija bi me izašle oko 1930 kuna.
Na muci se poznaju junaci ; Ako ne počneš, nećeš ni završit ; Bez muke nema nauke.
15 godina
neaktivan
Sad sam malo razgledao polovne i naišao na ove. Ista je cifra kao i Savine nove.
Dunlop Wintersport 5. Stvarno ne znam da li je isplativije rizikovati sa polovnim gumama ili uzeti nove Savine.
16 godina
Auti - ultimativna tema

Niti jedne ni druge. Polovne mogu biti stare i pretvorule se u plastiku jos ako je vlasbik vozio po ljeti zimulje. A savine su uzas po kisi. Snijeg da, nema ga previse tu u ZGu, eventualno u gorskom kraju. 

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Možeš li stavit 205/55 16 umjesto tih? Meni je i jedna i druga dimenzija upisana u prometnu, a 205 su dosta jeftinije. Za te pare u unitradea vjerojarno možeš dobit puno bolje gume

14 godina

To prije 2005?Nisu ti tako skupi za kupiti,a ni uvoz nebi više ispao tako puno iako bi većina otpala na CO2

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
14 godina
Auti - ultimativna tema

2008+

16 godina
Fake_Alert kaže...

Niti jedne ni druge. Polovne mogu biti stare i pretvorule se u plastiku jos ako je vlasbik vozio po ljeti zimulje. A savine su uzas po kisi. Snijeg da, nema ga previse tu u ZGu, eventualno u gorskom kraju. 

Pa zato pitas za DOT guma, a i prije kupovine ih pogledas, takve rabljene stvari se prvo pogledaju uzivo prije kupovine, a na gumi se vidi dal je ona mekana i dal je ispucala.

15 godina
ivan262 kaže...

Radio sam u brodogradilištu i kada su bojali dizalice vjetar je odnio boju, pa su pola auta na parkiralištu obojana sitnim točkicama. Moj je star pa me baš briga za boju, al me zanima kako bi boju mogao skinuti sa stakaa, pošto kada rade brisači čuje se da "riba" o boju na staklu. Probao razređivačm i nejde dolje

prije ce biti spena koja nastaje varenjem, a mozda i boja...neznam dal pricas o viktor lencu, ali frend je naslijedio clia od staroga, bio je cijeli na te tockice, ali definitivno nije farba, moram ga pitat od cega je bilo...jedva se rijesio toga, auto mu bio hrapav kao ribez za parmezan

17 godina
Auti - ultimativna tema

Vec sam pisao, klima radi sasvim solidno na Renault Meganu 3.

Mjenjac je meni dobar (onaj sa 6 brzina), dok onaj sa 5 brzina je losiji (zna rikverc zezati).

Na Citroenu C4 (2006) 5 brzina, kojeg sam imao, e taj je bio daleko neprecizniji od bilo kojeg Megana.

vrinho kaže...

Ok, znači ak se kupuje taj auto obavezno provjeriti klimu kako radi

A kakvi su motori, pouzdanost i sl.? Svašta sam prije čuo u vezi Renaulta i elektronike pa kako to danas stoji?

Ukoliko nades dobar primjerak nebi trebao imati vecih problema, 1.5 dci motor je vec dugo na trzistu i sve vece boljke su ispravljene.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. | R.I.P. What.CD 11/2016
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.11.2017 18:15 (BORG).
15 godina
Auti - ultimativna tema

Zanimljiv mi ovaj novi i30 N. Dobro je prošao po testiranjima.

250ks, 6.1 do 100, 230-240k kn. Samo nisam gledao kako se kreću cijene drugih hot hatcheva, vjerojatno je tu sve negdje.

Ništa ne ostavljam nezavrš
17 godina
CoLdPlay kaže...
Sad sam malo razgledao polovne i naišao na ove. Ista je cifra kao i Savine nove.
Dunlop Wintersport 5. Stvarno ne znam da li je isplativije rizikovati sa polovnim gumama ili uzeti nove Savine.

guma za auto je kao cipela na nozi koju nosiš. Jel' si ikad kupio nečije nošene cipele? 

15 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Zanimljiv mi ovaj novi i30 N. Dobro je prošao po testiranjima.

250ks, 6.1 do 100, 230-240k kn. Samo nisam gledao kako se kreću cijene drugih hot hatcheva, vjerojatno je tu sve negdje.

Bolje ovo

EDIT:

Od sada ni jedan auto nema full opremu, ako nema krevetić za mačku

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.11.2017 21:35 (1BIT).
9 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Na kolko ga okretaja saltate u nizu dok kocite motorom prema semaforu?

12 godina
_Marko_93_S kaže...

Na kolko ga okretaja saltate u nizu dok kocite motorom prema semaforu?

Sve ovisi o motoru i o mjenjaču. Ne postoji određeno pravilo...

14 godina
Auti - ultimativna tema

Pošto tema nema gumb hvala pa da se ljudima zahvalim pojedinačno eto jedan hvala za sve koji su odgovorili

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice