EDIT:
i za podmazivanje mozes koristiti vodu+sredstvo za pranje posuda.
Proizvođači ulja ga mrze.
EDIT:
i za podmazivanje mozes koristiti vodu+sredstvo za pranje posuda.
Proizvođači ulja ga mrze.
Mišljenje o ovoj liniji Megane-a? Kakvi su 1.5 dci motori po vama i na što treba paziti pri kupnji?
Ako ti klima išta znači u životu, ne uzimaj taj auto sa automatskom klimom(vjerojatno i ručnom) jer ne hladi apsolutno ništa.
Vidio sam ga prije koji tjedan, naravno prije sam ga čuo jer zvuk... ne trebam ni opisivati
Mišljenje o ovoj liniji Megane-a? Kakvi su 1.5 dci motori po vama i na što treba paziti pri kupnji?
Ako ti klima išta znači u životu, ne uzimaj taj auto sa automatskom klimom(vjerojatno i ručnom) jer ne hladi apsolutno ništa.
Pa znači mi. A to im je inače njihova boljka ili samo po iskustvu govoriš?
Ja ni s jednim nisam imao problema, a niti se ijedan kolega buni.
Dapače, jako dobro hladi plus što se da dobro namještati.
Ovo ljeto nas je na more išlo troje, a ne dvoje pa smo išli Meganeom jer je karavan.
Kraj 6. mjeseca, pasje vrućine, vraćamo se doma oko 4 popodne, vani 30 i kusur stupnjeva, klima ne hladi. Auto mod ne hladi, ručni mod, soft, strong, ništa ne hladi.
Mislim, hladi ona, ali jako jako slabo. Uglavnom išli starom cestom, 200 i nešto km, non stop vruće. Spuštaj prozore, stani, kupuj vode, uglavnom kao da klime nema.
Otišao auto na servis, sve pregledali, kažu da je klima takva i da im često dolaze po ljeti sa tim autom i žale se da im ne radi klima.
Otišao auto u još jedan servis za drugo mišljenje, rekao istu stvar.
Uglavnom, po meni beskoristan auto jer mu je klima preslaba.
Mi imamo karavana u firmi i dobro hladi.
Jedino mu treba po zimi dok zagrije duže malo.
Ok, znači ak se kupuje taj auto obavezno provjeriti klimu kako radi
A kakvi su motori, pouzdanost i sl.? Svašta sam prije čuo u vezi Renaulta i elektronike pa kako to danas stoji?
Ali koliko sam primjetio, novi auti imaju slabije klime. Moj c4 u sred ljeta ohladi, ali i kad staviš na minimalnu temperaturu, zrak nije hladan koliko i na burazovoj Elantri.
Na Elantri baš brutalno hladi, 3 sekunde držiš ruku na ventilaciji i bole te prsti.
Od kud ti to? Kum mi ima M3 coupe dCi sa auto klimom i hladi odlicno, mozda ju u ovome treba napuniti sto si se ti vozio.
inace dobar auto kum je okrenuo 210tkm uz par stvarno sitnih pizdarija od parsto kuna. Dobar autic.
Od mokre majice i povećanog rizika od srčanog
Ne znam, auto je bio u dva servisa na pregledu i navodno je sve u super stanju.
Ja sam vozio, motor je bio dosta dobar, nije pretjerano glasan, ali nisam mogao dobiti dobru sliku jer sam se davio od vrućine.
Taj Megan je Ok, po meni mjenjac los i sjedala.
Ja bi probao naci rabljene conti ts850 s dobrom ripnom i ne prestare.
Taj Megan je Ok, po meni mjenjac los i sjedala.
+1 mijenjač na tom meganu je meh, ne znaš jel u brzini il nije
Nisi napisao dimenzije koje trebaš
U cijenovnom rangu save je Kleber krisalp hp3 koji je u rangu conti i dunlop, samo se ne plaća ime, pa je kleber jeftiniji...
Pa ako uspiješ pronaći, rađe za cijenu save kupi taj kleber, mada ja ih nisam kod nas baš našao u prodaji
Niti jedne ni druge. Polovne mogu biti stare i pretvorule se u plastiku jos ako je vlasbik vozio po ljeti zimulje. A savine su uzas po kisi. Snijeg da, nema ga previse tu u ZGu, eventualno u gorskom kraju.
Možeš li stavit 205/55 16 umjesto tih? Meni je i jedna i druga dimenzija upisana u prometnu, a 205 su dosta jeftinije. Za te pare u unitradea vjerojarno možeš dobit puno bolje gume
To prije 2005?Nisu ti tako skupi za kupiti,a ni uvoz nebi više ispao tako puno iako bi većina otpala na CO2
2008+
Niti jedne ni druge. Polovne mogu biti stare i pretvorule se u plastiku jos ako je vlasbik vozio po ljeti zimulje. A savine su uzas po kisi. Snijeg da, nema ga previse tu u ZGu, eventualno u gorskom kraju.
Pa zato pitas za DOT guma, a i prije kupovine ih pogledas, takve rabljene stvari se prvo pogledaju uzivo prije kupovine, a na gumi se vidi dal je ona mekana i dal je ispucala.
Radio sam u brodogradilištu i kada su bojali dizalice vjetar je odnio boju, pa su pola auta na parkiralištu obojana sitnim točkicama. Moj je star pa me baš briga za boju, al me zanima kako bi boju mogao skinuti sa stakaa, pošto kada rade brisači čuje se da "riba" o boju na staklu. Probao razređivačm i nejde dolje
prije ce biti spena koja nastaje varenjem, a mozda i boja...neznam dal pricas o viktor lencu, ali frend je naslijedio clia od staroga, bio je cijeli na te tockice, ali definitivno nije farba, moram ga pitat od cega je bilo...jedva se rijesio toga, auto mu bio hrapav kao ribez za parmezan
Vec sam pisao, klima radi sasvim solidno na Renault Meganu 3.
Mjenjac je meni dobar (onaj sa 6 brzina), dok onaj sa 5 brzina je losiji (zna rikverc zezati).
Na Citroenu C4 (2006) 5 brzina, kojeg sam imao, e taj je bio daleko neprecizniji od bilo kojeg Megana.
Ok, znači ak se kupuje taj auto obavezno provjeriti klimu kako radi
A kakvi su motori, pouzdanost i sl.? Svašta sam prije čuo u vezi Renaulta i elektronike pa kako to danas stoji?
Ukoliko nades dobar primjerak nebi trebao imati vecih problema, 1.5 dci motor je vec dugo na trzistu i sve vece boljke su ispravljene.
guma za auto je kao cipela na nozi koju nosiš. Jel' si ikad kupio nečije nošene cipele?
Bolje ovo
EDIT:
Od sada ni jedan auto nema full opremu, ako nema krevetić za mačku
Na kolko ga okretaja saltate u nizu dok kocite motorom prema semaforu?
Na kolko ga okretaja saltate u nizu dok kocite motorom prema semaforu?
Sve ovisi o motoru i o mjenjaču. Ne postoji određeno pravilo...
Pošto tema nema gumb hvala pa da se ljudima zahvalim pojedinačno eto jedan hvala za sve koji su odgovorili