Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 78.299
|
čitano: 14.134.831
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Auti - ultimativna tema
domac5 kaže...

Kog boli k kako auto ubrzava nakon 150? Di se mislis vozit tim brzinama?

Ja govorim o autima za obicni puk a ovaj radi usporedbe sa svojim biturbo glupostima od 500 konja kak je to nakon 130 brze. Pa jebe se narodu kak ubrzava nakon 130, narodu je bitno od 50 do 150 sto bolje ubrzanje i tu je zakon jedan obicni dizelas kojeg moze kupit, odrzavat i tocit svako s prosjecnom placom i zato bar 60% vozila kod nas su dizeli, koji mi k to usporedujes s biturbo benzin igrackom koja je za sve samo ne za daily drive, igracka koju imas ti i ko jos? I zasto to tvoje niko ne vozi i nebi nikad ni kupio?  Kruske i jabuke usporedujes. Btw pod odrzavat ne racunam kupovanje izmisljenih gluposti za ekologiju po cijenama koje nemaju veze sa zdravom pameti.

Po tome ispada da bi "pucanstvo" trebalo voziti Golf 7 1.0TSI posto su mu performanse, pouzdanost, NVH bolje naspram 1.6TDI uz samo malo vecu potrosnju goriva.

14 godina
Auti - ultimativna tema

1. kakav je to passat R36 3.0 tdi?

2. kakvo je to crusanje 150-160?

3. vozio sam cupru jer sam bio divljak

4. zasto mislite da benzinac ne bi mogao trositi litru vise od dizelasa? konkretnih primjera imam koliko oces, pa cak i skoro duplo slabijih dizelasa koji trose vise nego benzinci

5. ne, ne silujem vise aute, al vidim da je tu u modi kurciti se sa 400nm (cestitam, sretno sa zamasnjakom i ostalim, pogotovo ako je mapiranih 400nm)

6. 80ks bi mi itekako bilo dovoljno za sta mi treba, al na zalost, takva oprema i izgled sa osnovnim motorom nema, pa sam primoran uzet jaci

7. jedva cekam da postroze dodatno na STP, pa da svi vi koji zaobilazite zakon dobite ultimatum - vracaj dpf/egr/ad blue ili nema rege

5 godina
Auti - ultimativna tema

Ajd vi "benzinci" napisite i podatak koliko KS i Nm ima na koliko obrtaja a ne samo to je isto. Nije isto 150 ks na 2200 obrtaja i na 5500 obrtaja....Pogotovo sto se ta potrošnja mjeri na tih 2200 obrtaja na kojima benzinac od 150 ks ima mozda 80 ili tako nesto....Upoređujte potrošnju na tih 150 KS koji dizel ima skoro stalno jer se uglavnom vozi na oko 2200 obrtaja. Vi stavite sangu na 5500 obrtaja a potrosnju na 2200 obrtaja pa ispada da benzinac od 150 ks trosi 6 litara. Trosi ali ne na 100% snage...Ja imam A4 B9 i do BG i nazad gudurama Bosne potrosnja 5,2 l. Koji bezinac mi to omogucuje..... 

14 godina
Posmatrač kaže...

Ajd vi "benzinci" napisite i podatak koliko KS i Nm ima na koliko obrtaja a ne samo to je isto. Nije isto 150 ks na 2200 obrtaja i na 5500 obrtaja....Pogotovo sto se ta potrošnja mjeri na tih 2200 obrtaja na kojima benzinac od 150 ks ima mozda 80 ili tako nesto....Upoređujte potrošnju na tih 150 KS koji dizel ima skoro stalno jer se uglavnom vozi na oko 2200 obrtaja. Vi stavite sangu na 5500 obrtaja a potrosnju na 2200 obrtaja pa ispada da benzinac od 150 ks trosi 6 litara. Trosi ali ne na 100% snage...Ja imam A4 B9 i do BG i nazad gudurama Bosne potrosnja 5,2 l. Koji bezinac mi to omogucuje..... 

evo javim ti se kroz par mj da ti kazem koliko benzinac sa 205ks trosi po tim uslovima

al da najavim, ispod 6 je po slicnim uslovima, ali ne istom tipu ceste

13 godina
Auti - ultimativna tema

Ruske vas bocka, a nekidan je vozio CRBC koji je puhao 2.3 bara, i uživao je u tome 

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
5 godina
RuskeGTT kaže...
Posmatrač kaže...

evo javim ti se kroz par mj da ti kazem koliko benzinac sa 205ks trosi po tim uslovima

Slusaj ja sam spustio i na 4,8 kad sam isao uglavnom auto putom. Tempomat na 117 kmph jer tu taman prebaci u 7. brzinu i vozim se na min broju obrtaja al to nije realno jer tako ne vozim nikad. Normalne voznje bez da pazis na potrosnju. Gudurama bosne podrzaumijeva i auto put i teski lokalni put između kuća. Ne makadam doduse al prva sledeca najgora stvar....

5 godina
RuskeGTT kaže...
Posmatrač kaže...

Koji je motor u pitanju da vidim kako ostvaruje tih 205 ks....

14 godina
RuskeGTT kaže...

4. zasto mislite da benzinac ne bi mogao trositi litru vise od dizelasa? konkretnih primjera imam koliko oces, pa cak i skoro duplo slabijih dizelasa koji trose vise nego benzinci

5. ne, ne silujem vise aute, al vidim da je tu u modi kurciti se sa 400nm (cestitam, sretno sa zamasnjakom i ostalim, pogotovo ako je mapiranih 400nm)

6. 80ks bi mi itekako bilo dovoljno za sta mi treba, al na zalost, takva oprema i izgled sa osnovnim motorom nema, pa sam primoran uzet jaci

7. jedva cekam da postroze dodatno na STP, pa da svi vi koji zaobilazite zakon dobite ultimatum - vracaj dpf/egr/ad blue ili nema rege

1. Rekao sam da 3.0tdi preskoči passata R36

4. Može trošit litru više, može trošit i 2 litre manje. Ovisi o vozilu i načinu vožnje. U globalu troši 2 litre više što je isprobano i možeš se uvjeravat koliko te god volja

5. 430nm na valjcima nakon mapiranja, ne kurčim se, nekim čudom ništa ne trese niti ne klizi - vidi sliku

7. Teško moguć scenarij, barem trećina auta bi bila tehnički neispravna, nemoj se veselit tome jer ako imaš imalo mozga znaš koliko smeće je ta ekologija

13 godina
Auti - ultimativna tema

Hahaha, ako imas imalo mozga znao bi koliko je smece rak pluca.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.12.2024 14:34 (ivanzu).
14 godina
Posmatrač kaže...

Jel ti ozbiljno u 2024 pricas o ovakvim glupostima. Imate automatike od 6-9 brzina i vi mozgate koliko momenta imate na odredenom broju okretaja?

Boze pogodi ovaj forum vise necim.

Ja sam sa B48 od 275ks trosio ~6l na 130-140km/h, benzinac cistokrvni sa rucnim mjenjacem. 

Di2 & EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.12.2024 14:34 (ivanoile).
14 godina
Tonchek kaže...

7. Teško moguć scenarij, barem trećina auta bi bila tehnički neispravna, nemoj se veselit tome jer ako imaš imalo mozga znaš koliko smeće je ta ekologija

Cestitam, imas cadaru koju Fiesta ST prestigne ako nije mapiran na PUNIH 220ks.

Di2 & EPS FTW!
14 godina
ivanzu kaže...
domac5 kaže...

Po tome ispada da bi "pucanstvo" trebalo voziti Golf 7 1.0TSI posto su mu performanse, pouzdanost, NVH bolje naspram 1.6TDI uz samo malo vecu potrosnju goriva.

1.0 tsi je najzadnji moguci odabir za pucanstvo, al ne mogu ja pojednostavit tekst za pilece mozgove, takvi nek uce iz svojih gresaka kad vec nece iz tudih

ivanzu kaže...

Hahaha, ako imas imalo mozga znao bi koliko je smece rak pluca.

Kako se zivjelo prije dpf egr adblue? Kako nije pucanstvo pokrepalo od silnih cadara bez ikakve ekologije i jos tolko razjebanih da nije samo smrdilo i dimilo vani nego je i u kabini smrdilo na dizel.. 

ivanoile kaže...
Tonchek kaže...

Cestitam, imas cadaru koju Fiesta ST prestigne ako nije mapiran na PUNIH 220ks.

Opet kruske i jabuke. On ima dobro iskoristiv obiteljski auto od preko 1500 kg za daily a ovaj sa fiestom st ima tackice od 1000 kg koje nisu za nis korisno, puhne vjetar na izlazu iz sv roka i baci ga u ogradu. Po ovako izjavljenoj gluposti covjek tocno vidi s kim se raspravlja..

I jos vezano za ovog gore 400 nm i zamasnjak, kak da velim? Jebe mi se za 350e jednom u 200 000km kolko kosta novi luk set na motointegratoru, blazeni fauve i njihove cijene dijelova. Dobro da nam moderne turbo benzinjare nemaju dvomaseni zamasnjak koji neces kupit tak jeftino, o tome nam se malo suti tu.

Dobro da nemaju i direktno ubrizgavanje koje ce radit iste probleme ko i na dizelu kad tad.

I gpf kod njih je obavezno bez greske vjecno.

Ne odlaze ni turbine i njihova crijeva, to samo na smrdljivom dizelu.

I jos kad ubodes 3 cilindra motor pa to ne znas jel veca sreca kad cujes motor, osjetis vibracije ili kad na 150 000 trazis drugi motor jer znate kako nam kazu najveci postenjaci ovog foruna: jebe mi se za drugog, mene posluzio prvih 5 godina.

11 godina
domac5 kaže...

Kako se zivjelo prije dpf egr adblue? Kako nije pucanstvo pokrepalo od silnih cadara bez ikakve ekologije i jos tolko razjebanih da nije samo smrdilo i dimilo vani nego je i u kabini smrdilo na dizel.. 

živjelo se tako da je svake godine bilo sve više slučajeva raka, a nebrojene medicinske i ekološke studije dokazale su uzročno-posljedičnu vezu otrovnih čađara i povećanja broja oboljenja

to je razlog uvođenja sustava koji smanjuju emisije otrovnih i kancerogenih tvari iz dizelaša, koji su, zamisli, broj jedan zagađivači među motornim vozilima s udjelom od preko 90%

By 2020, China has 372 million motor vehicles. Among them, PM emissions from diesel vehicles account for more than 99% of motor vehicle emissions, as shown in Fig. 1. People have begun to realize the importance of environmental protection... (izvor: link)

ali što su znanstvene studije i znanost općenito kad balkanski čoban zna da može sjedit cijeli dan iza svoje čađare i da sutra kad ode na pregled - raka nema, što je čisti dokaz da znanstvenici nemaju pojma

ja ne mogu vjerovati da netko u današnje doba izjavljuje ovakve debilane 

14 godina
domac5 kaže...

Ja govorim o autima za obicni puk a ovaj radi usporedbe sa svojim biturbo glupostima od 500 konja kak je to nakon 130 brze. Pa jebe se narodu kak ubrzava nakon 130, narodu je bitno od 50 do 150 sto bolje ubrzanje i tu je zakon jedan obicni dizelas kojeg moze kupit, odrzavat i tocit svako s prosjecnom placom i zato bar 60% vozila kod nas su dizeli, koji mi k to usporedujes s biturbo benzin igrackom koja je za sve samo ne za daily drive, igracka koju imas ti i ko jos? I zasto to tvoje niko ne vozi i nebi nikad ni kupio?  Kruske i jabuke usporedujes. Btw pod odrzavat ne racunam kupovanje izmisljenih gluposti za ekologiju po cijenama koje nemaju veze sa zdravom pameti.

Biturbo od 500 konja ubrzaje brze nego tvoj dizelcic od 0 do krajnosti, a ovo nakon 130 govorim o s62b50 motoru, malo pogledaj specifikacije i googlaj ITB, karbonski usis itd, znaci ti ni nakon 3 moja posta ne kuzis o kojim autima pricamo ni o cemu pricamo, narodu je bitno od 50-150, kojem narodu, tebi kao vozacu dizela da se mozes kurcit sa Nm i medu ubrzanjem, ne mogu ga ja jednako razvuc nigdje ko ni ti svog dizela. Meni je on daily drive, a m5 mi je weekend drive, tako kako je 🤓

Di se ti mislis kruzat 150-160? Na autoputu jel 🤣🤣🤣🤣 Boze klauna

14 godina
duracell kaže...
domac5 kaže...

Biturbo od 500 konja ubrzaje brze nego tvoj dizelcic od 0 do krajnosti, a ovo nakon 130 govorim o s62b50 motoru, malo pogledaj specifikacije i googlaj ITB, karbonski usis itd, znaci ti ni nakon 3 moja posta ne kuzis o kojim autima pricamo ni o cemu pricamo, narodu je bitno od 50-150, kojem narodu, tebi kao vozacu dizela da se mozes kurcit sa Nm i medu ubrzanjem, ne mogu ga ja jednako razvuc nigdje ko ni ti svog dizela. Meni je on daily drive, a m5 mi je weekend drive, tako kako je 🤓

Vidim ja da ti zivis u nekom svom svijetu.. Da, biturbo od 500 ks daje bolje ubrzanje nego moj dizelcic 2.0 180 ks sa 400 nm.

Nemam ja sta googlat tvoje gluposti ne zanima me, dovoljno mi je pogledat kroz prozor. Ne vidim nigdje biturbo 500 ks daily aute ali vidim puno auta kao moj, hmm a zasto? Aha pa da. Pa zato jer su svi glupi kao ja a niko nije pametan kao ti. Da koristi biturbo 500 ks za daily.

Di ja mislim kruzat 160? Hmm, bit ce na autoputu na tempomatu, di drugdje? Slobodno nas prosvijetli.

Ti ne vidis druge nego samo sebe i svoje potrebe. Nije valjda da si radio vani negdje potpuno sam sa sobom i sad se ne mozes adaptirat na narod oko sebe jer vidis samo sebe. To ja vidim iz boldane recenice.

13 godina
Auti - ultimativna tema

Ja sam imal Peugeot 407 2.7 V6 HDi, mislim da je bio 205ks

Trošio je 7.5L na 160kmh, 2400okr motor radi ne čuje se

Sad vozim 508 1.6hdi, na 160kmh troši 9L i na 2700okr radi

Ali gradska i međugradska vožnja 407 prosjek je bio 12L/100km dok 508 6.5L troši

14 godina
domac5 kaže..

Vidim ja da ti zivis u nekom svom svijetu.. Da, biturbo od 500 ks daje bolje ubrzanje nego moj dizelcic 2.0 180 ks sa 400 nm.

Nemam ja sta googlat tvoje gluposti ne zanima me, dovoljno mi je pogledat kroz prozor. Ne vidim nigdje biturbo 500 ks daily aute ali vidim puno auta kao moj, hmm a zasto? Aha pa da. Pa zato jer su svi glupi kao ja a niko nije pametan kao ti. Da

Puno pricas za lika koji vozi traktor od samo 180ks 

Pazi da te ne uspori malo jaca uzbrdica   (vjv zato i jesi skinuo sve da mozes doci do 160 uopce)

Di2 & EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.12.2024 18:31 (ivanoile).
14 godina

Ajmo, show us your car and mods.... Idemo svi, prvi domac 

15 godina
duracell kaže...

jel mora cijeli auto ili je ovo dosta?

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.12.2024 21:46 (jozef).
14 godina
jozef kaže...
duracell kaže...

jel mora cijeli auto ili je ovo dosta? 

Dobarrr!!!! Koliko NM?

Gospodine, mislim da morate ugasiti za 150 eura DPF, EGR, Ad Blue i zavarit auspuh prema dolje tako da ne sporkajete auta iza vas. 

15 godina
duracell kaže...

Dobarrr!!!! Koliko NM?

Gospodine, mislim da morate ugasiti za 150 eura DPF, EGR, Ad Blue i zavarit auspuh prema dolje tako da ne sporkajete auta iza vas. 

800Nm! Mjenjač mi je ostao na 2 brzine a diff sam reparirao svaka 2 mjeseca dok nisam preko frenda koji radi u javnom gradskom prijevozu nabavio od starog MAN autobusa, sad auto nekako teško i sporo ide, ali 800Nm je 800Nm!
Ma kakvo softversko gašenje, pa nismo djeca. Ja sam to sve povadio. Auspuh mi je bio malo začepljen, ali ništa što par rupa odvijačem ne bi popravilo. Tako sam i napravio. Zato na slici tako malo dimi, inače je bio moćniji.
Nejač mi kaže: tata mi se gušimo, a jes' i ta mladež danas nikakva, to im je od ajfonova. Kad sam ja bio u njiovim godinama, pa se nadisao tog dima, pa nakon toga zalijem rakijom (medecina!) da mi ne naškodi, ma ne može mi ništa bit. Kažu doktori da mi je danas zato mozak ovakav. Ja pitam, "doktore jel misliš genijalan?". On me pogleda, pa nakon kratkog razmišljanja samo kaže "da!".
Kažu da u Europi godišnje umre 7-10000 ljudi godišnje od dušikovih oksida iz dizela. Ma lažu! Pa ja sam pobijem bar 300.
Svi samo kažu "ti ubijaš", a nitko ne misli da među tim koje ubijam ima i kriminalaca i svakakijeh ljudi... još ćete vi meni bit zahvalni!

9 godina
Auti - ultimativna tema

.

14 godina
Tonchek kaže...
RuskeGTT kaže...

1. Rekao sam da 3.0tdi preskoči passata R36

4. Može trošit litru više, može trošit i 2 litre manje. Ovisi o vozilu i načinu vožnje. U globalu troši 2 litre više što je isprobano i možeš se uvjeravat koliko te god volja

5. 430nm na valjcima nakon mapiranja, ne kurčim se, nekim čudom ništa ne trese niti ne klizi - vidi sliku

sretno ti bilo s mapiranim tdi-em

14 godina
Posmatrač kaže...
RuskeGTT kaže...
Posmatrač kaže...

Slusaj ja sam spustio i na 4,8 kad sam isao uglavnom auto putom. Tempomat na 117 kmph jer tu taman prebaci u 7. brzinu i vozim se na min broju obrtaja al to nije realno jer tako ne vozim nikad. Normalne voznje bez da pazis na potrosnju. Gudurama bosne podrzaumijeva i auto put i teski lokalni put između kuća. Ne makadam doduse al prva sledeca najgora stvar....

kakav ti to mjenjac rejserski ako ti 7.prebaci na 117? meni na 70 ju vec ukljuci

14 godina
jozef kaže...
duracell kaže...

Dobarrr!!!! Koliko NM?

800Nm! Mjenjač mi je ostao na 2 brzine a diff sam reparirao svaka 2 mjeseca dok nisam preko frenda koji radi u javnom gradskom prijevozu nabavio od starog MAN autobusa, sad auto nekako teško i sporo ide, ali 800Nm je 800Nm!
Ma kakvo softversko gašenje, pa nismo djeca. Ja sam to sve povadio. Auspuh mi je bio malo začepljen, ali ništa što par rupa odvijačem ne bi popravilo. Tako sam i napravio. Zato na slici tako malo dimi, inače je bio moćniji.
Nejač mi kaže: tata mi se gušimo, a jes' i ta mladež danas nikakva, to im je od ajfonova. Kad sam ja bio u njiovim godinama, pa se nadisao tog dima, pa nakon toga zalijem rakijom (medecina!) da mi ne naškodi, ma ne može mi ništa bit. Kažu doktori da mi je danas zato mozak ovakav. Ja pitam, "doktore jel misliš genijalan?". On me pogleda, pa nakon kratkog razmišljanja samo kaže "da!".
Kažu da u Europi godišnje umre 7-10000 ljudi godišnje od dušikovih oksida iz dizela. Ma lažu! Pa ja sam pobijem bar 300.
Svi samo kažu "ti ubijaš", a nitko ne misli da među tim koje ubijam ima i kriminalaca i svakakijeh ljudi... još ćete vi meni bit zahvalni!

Hahahahahah dobra dobra, salu na stranu, ako Domac stavi slike svog 400nm kruzing vozila koji trosi 5 litara, stavit cu ja svoja 3 auta isto i predstavit ih, treba bit promjena teme u Automobili - predstavite vaseg ljubimca.

13 godina

Tema se nekada davno zvala Vaš auto snova

14 godina
Auti - ultimativna tema

Jebiga, kad svasta pustaju na ovaj forum 

11 godina
sstrmi kaže...

Tema se nekada davno zvala Vaš auto snova

bas sam nakon dugo vremena malo usao u temu i procitao zadnje dvije stranice...glava me zabolila

6 godina
Skoda Superb 2018 2.0tdi, DSG, 115 000km, stage 1, da ili ne? Sta bih dobio, ima li losih strana? Jel to puno km da se radi mapa? Treba li sta dirati po DSG-u?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice