Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 78.572
|
čitano: 15.917.344
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
Imamo doma Vw Pola sa istim motorom. Vec 3 godina kod nas. Ide super, potrosnja mala. Od ulaganja samo mali servisi otkad smo ga kupili.
Koristi se samo na otvorenoj cesti i autoputu tako da nema problema sa dpf i ostalim glupostima. Potrosnja oko 4 otvorene i nekih 6 grada.
Moja preporuka da gledas Pola naspram Fabije jer je u vecini slucajeva opremljeniji, ima bolju izolaciju i kvalitetniji je iznutra.
Na kraju sve ovisi za sta ga mislis koristit. Taj Swift sa linka mi je malo preskup za osnovnu opremu..
17 godina
Lady1297 kaže...
Imamo doma Vw Pola sa istim motorom. Vec 3 godina kod nas. Ide super, potrosnja mala. Od ulaganja samo mali servisi otkad smo ga kupili.
Koristi se samo na otvorenoj cesti i autoputu tako da nema problema sa dpf i ostalim glupostima. Potrosnja oko 4 otvorene i nekih 6 grada.
Moja preporuka da gledas Pola naspram Fabije jer je u vecini slucajeva opremljeniji, ima bolju izolaciju i kvalitetniji je iznutra.
Na kraju sve ovisi za sta ga mislis koristit. Taj Swift sa linka mi je malo preskup za osnovnu opremu..

Polo je i dosta skuplji za nešto što je više manje isti auto pa mi je to li-la, ali mi se bar u ovom slučaju čini da je Swift dosta opremljeniji.

5 godina
neaktivan
Mislim da je cijenom li-la sa Fabiom. Baci pogled na oglase.
Sto se tice Swifta nema ni automatsku klimu(kome je bitno), za tu cijenu hmmm.
Kod nas je Lounge paket opreme, mislim da njih bude najvise na oglasu uz Match i Allstar.
Naravno ako trazis gradski auto nema smisla gledat dizela. Mozda neki Yaris?
17 godina
Lady1297 kaže...
Mislim da je cijenom li-la sa Fabiom. Baci pogled na oglase.
Sto se tice Swifta nema ni automatsku klimu(kome je bitno), za tu cijenu hmmm.
Kod nas je Lounge paket opreme, mislim da njih bude najvise na oglasu uz Match i Allstar.
Naravno ako trazis gradski auto nema smisla gledat dizela. Mozda neki Yaris?

Auto je za otvorenu cestu nekih 80%. Sad sam ciljano tražio 1.4 Polo i u pravu si, više manje su tu negdje sa cijenom, ali dosta više opreme. 

5 godina
neaktivan
Iskreni moja preporuka je da gledas da ima automatsku klimu i naslon za ruku(puno znaci ako imas duze voznje).
Malo je cudan zvuk motora jer je 3 cyl i dizel al brzo se naviknes.
Ako te nesto zanima slobodno pitaj.
Facelifti idu od 2015god
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2023 22:17 (Lady1297).
17 godina
Auti - ultimativna tema

Šta nije za 10k bolje uzeti Focusa 2015-2016 nego Swifta ili Fabiu? Osim ako baš hoćeš tu mini klasu auta.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
17 godina
Hacker002 kaže...

Šta nije za 10k bolje uzeti Focusa 2015-2016 nego Swifta ili Fabiu? Osim ako baš hoćeš tu mini klasu auta.

Da, za 10k se da svašta naći.

17 godina
Hacker002 kaže...

Auto je za ženu, hoće nešto ne preveliko, mogli bi i Focusa, ali se gleda dugoročno pa je bitno da nije stariji od ovih godišta. Da je barem 90 KS, svakako poželjno više i da je održavanje u granicama normale, da te ne izbije ko Audi recimo. Otvoren sam i za prijedloge. A po čemu je recimo Focus bolji izbor osim po veličini? Pretpostavljam da bude još manje opreme nego na ovim malcima za istu cifru, a ne znam kolika je razlika u cijeni održavanja.

17 godina
Unimatrix 007 kaže...
Hacker002 kaže...

Auto je za ženu, hoće nešto ne preveliko, mogli bi i Focusa, ali se gleda dugoročno pa je bitno da nije stariji od ovih godišta. Da je barem 90 KS, svakako poželjno više i da je održavanje u granicama normale, da te ne izbije ko Audi recimo. Otvoren sam i za prijedloge. A po čemu je recimo Focus bolji izbor osim po veličini? Pretpostavljam da bude još manje opreme nego na ovim malcima za istu cifru, a ne znam kolika je razlika u cijeni održavanja.

Prvo stavite na papir osnovne elemente (veličina, snaga, oprema) i onda polako.

Nađe se Clitača, C3, Fiesta...

12 godina
Old Iggy kaže...

Nađe se Clitača

17 godina
picajzla0707 kaže...
Old Iggy kaže...

Nađe se Clitača

Mislim da je ovo već pokriveno, ali hvala 

17 godina
Auti - ultimativna tema

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
14 godina

Pozdrav,uzeli smo zeni Fiat 500 1.3 multijet 16v,2009g, 145 000km.Kakvo je stanje  sa dpf?Ako netko ima iskustvo.Danas kad je vozila malo joj je gusio motor i dimio bjeli dim pa smo ga isli provozat na otvorenoj..Da li cesto radi regeneraciju.Vec razmisljam dpf off

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2023 17:05 (galinjo24).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Peugeot 406 2.0 hdi.

Trza, vidi se na satu da okretaji osciliraju. Malo odu gori pa padnu i opnda je osjećaj ko da auto trza prema naprijed. 

Nekad se primjeti kada se tek kreće da auto zacukne prema naprijed, ali najviše se osjeti kada se vozi sa fiksnim gasom na normalnim okretajima (1800-2100) ili kada se pusti gas, osjeti se trzanje.

Auto pali normalno, u leru također, pri ubrzanju isto ne primjetim problem.

Probao očistiti MAF i EGR, ista stvar. 

Da su dizne, onda bi zahebavao i u leru ili? 

Ništa ne ostavljam nezavrš
11 godina

Kad si mu mijenjao filter goriva?? 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Prije godinu - dvije. Pređeno možda 15k km od tada, ako i toliko. 

Ništa ne ostavljam nezavrš
14 godina

Jel to na hladno, toplo ili oboje?

15 godina
Molim iskustva i mišljenja o gumama ljeto-zima?
Znači 2u1.
Ne vozim auto puno, možda 6-7000 km godišnje. Uglavnom, više stoji nego što ga vozim.

Dali je bolje ići na 2 para / zima posebno, ljeto posebno ili je ok i ove univerzalne?
Čitam različita mišljenja, a vidim da prave zime više niti nema, a niti radim puno km godišnje.
Ono što želim je da kad idem negdje na ljetovanje, da se na autoputu osjećam sigurno s tim gumama.

Također, kolika je razlika u izgledu i ponašanju auta ako bi stavio veće felge - sada su 17 cola, išao bi na 18 - radi se o i30 FB? Dali vrijedi lupati tu pare ili ostavim sada 17 gore koje su stvarno lijepe?
14 godina

Ako radiš tako malo kilometara i živiš u gradu ili nekom doboro povezanom selu, dakle negdje gdje se frekventno čiste ceste a ne u brdima bog te pitaj gdje, idi slobodno na cjelosezonske, ali uzmi kvalitetne. I mjenjaj svake 2-3 godine obavezno.

Na 18 će ti auto biti tvrđi, gume osjetno skuplje, a po pitanju držanja ceste nećeš nešta puno dobiti. Dakle ne vrijedi, e sad druga je stvar ako bi zbog izgleda išao na to. Ako ti je auto dosta visok, tipa imaš više od 3cm od gume do blatobrana, veći efekt češ dobiti da spustiš auto i staviš distance, te 17 će izledati puno veće, a neću ni pričati kad bi onda nekada još u budučnosti stavio 18ke... Samo drastično gubiš na udobnosti

14 godina
x360gamer kaže...
Molim iskustva i mišljenja o gumama ljeto-zima?
Znači 2u1.
Ne vozim auto puno, možda 6-7000 km godišnje. Uglavnom, više stoji nego što ga vozim.

Dali je bolje ići na 2 para / zima posebno, ljeto posebno ili je ok i ove univerzalne?
Čitam različita mišljenja, a vidim da prave zime više niti nema, a niti radim puno km godišnje.
Ono što želim je da kad idem negdje na ljetovanje, da se na autoputu osjećam sigurno s tim gumama.

Također, kolika je razlika u izgledu i ponašanju auta ako bi stavio veće felge - sada su 17 cola, išao bi na 18 - radi se o i30 FB? Dali vrijedi lupati tu pare ili ostavim sada 17 gore koje su stvarno lijepe?

Svakako cjelogodisnje za tak male kilometre, pogotovo zato sto su danasnji modeli jako dobri.. Nekakav best buy bi bio hankook kinergy 4s2, imas na tyre reviews kanalu test i bila je medu prvima a cijenom odstupa od navikanog michelina..

Veca guma ne mora bit i skuplja, na astri 17" je neka cudna dimenzija i skuplja je i teze je nac tu dimenziju za kupiti uopce, presli na 225/40/18 dakle standardizirana 18" dimenzija i kupili prek njuskala za 600 kn po komadu potpuno nove hankook, gume su odlicne a cijena bagatela 

5 godina
Auti - ultimativna tema

Bok ekipa,

imam pitanje u vezi prodaje motora, dogovorio sam se za prodaju motora pa me zanima koja je procedura, što treba sve napraviti, koju papirologiju ispunit i kamo odnjet. Kupac bi se odvezo sa motorom takoda tablice ostaju.

13 godina
12 godina
Stane256 kaže...

Bok ekipa,

imam pitanje u vezi prodaje motora, dogovorio sam se za prodaju motora pa me zanima koja je procedura, što treba sve napraviti, koju papirologiju ispunit i kamo odnjet. Kupac bi se odvezo sa motorom takoda tablice ostaju.

kupoprodajni ugovor i to je to, samo čuvaj ugovor za slučaj da novi vlasnik napravi neku pizdariju

meni je nekidan došla kazna zato jer nisam odjavio auto koji sam prodao lani u lipnju, odnio ugovor u policiju i kaznu su prebacili na novog vlasnika

15 godina
Auti - ultimativna tema

Kupoprodajni ugovor ti je sve što trebaš ispuniti,dodaj u napomenu da je novi vlasnik od onda kad ga kupi, znači sat i datum kad obavite kupoprodaju tako da si i tu čist ako napravi kakvu glupost dok odlazi od tebe. Obavezno potpisati sve primjerke posebno. 

On ima nakon toga 14 dana da ode u stp u svom mjestu/županiji da napravi papire na sebe i plati porez na prenos vlasništva, 5%. Ako je druga županija trebat ce i nove table.

Nakon 14 dana zoveš svoj stp i provjeriš da li je čovjek napravio prepis, ako nije prijavis.

Znaci kupoprodajni je sve što trebaš, ispuniti sve i uzmes jedan primjerak sebi. 

5 godina
Auti - ultimativna tema

Znači ne treba odlazit ništa na tehnički tokom prodaje? A što se tiče osiguranja? Kupac mi je rekao da bude možda poslao samo nekog po motor, da li se može ta druga osoba potpisati umjesto pravog kupca uz neku punomoć ili neki drugi dokument ili je obavezno da dođe i kupac?

Hvala!

13 godina
Stane256 kaže...

Znači ne treba odlazit ništa na tehnički tokom prodaje? A što se tiče osiguranja? Kupac mi je rekao da bude možda poslao samo nekog po motor, da li se može ta druga osoba potpisati umjesto pravog kupca uz neku punomoć ili neki drugi dokument ili je obavezno da dođe i kupac?

Hvala!

Ovako. Upošto u zadnje vrijeme sam čuo i vidio jako puno primjera di ljudi nisu prepisali vozila i kazne su stizale, a kako je naš mup užasno spor i to se oteže već neki slučajevi skoro i godinu dana.

Moj ti je savjet odmah prepisati vozilo na tehničkom pregledu.

Makar ti i isus i alah bili kupci.

Općenito sam vodio takvu politiku, i kod kupnje, ali u zadnje vrijeme šta su ljudi počeli raditi i klošarit se, uopće nikome ne vjerujem više 

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
12 godina
ramzocro-HCR kaže...

Ovako. Upošto u zadnje vrijeme sam čuo i vidio jako puno primjera di ljudi nisu prepisali vozila i kazne su stizale, a kako je naš mup užasno spor i to se oteže već neki slučajevi skoro i godinu dana.

pa nemam baš takva iskustva, čim sam dobio kaznu nazvao sam prometnu policiju u zadru, objasnio da nisam više vlasnik i rekli su mi da samo donesem ugovor, obavijest o kazni i osobnu

došao sam u policiju, ženska je pogledala ugovor i kaznu, kopirala jedno i drugo i rekla - riješeno, kaznu ćemo prebaciti na novog vlasnika

ne vidim što je tu sporo i kako može biti brže

13 godina
picajzla0707 kaže...
ramzocro-HCR kaže...

pa nemam baš takva iskustva, čim sam dobio kaznu nazvao sam prometnu policiju u zadru, objasnio da nisam više vlasnik i rekli su mi da samo donesem ugovor, obavijest o kazni i osobnu

došao sam u policiju, ženska je pogledala ugovor i kaznu, kopirala jedno i drugo i rekla - riješeno, kaznu ćemo prebaciti na novog vlasnika

ne vidim što je tu sporo i kako može biti brže

Kad imaš npr posla s mup-om iz prčvarnice kao npr crikvenica. Onda bez obzira na to što si predao idalje dolaze kazne za auto kojem nije obnovljena registracija, i ovrhe za kazne za prebrzu vožnju itd. Znači ne izmišljam, crkvenica je prčvarnica što se mup-a tiče. Čak i ovi koji rade u tom mupu to tvrde.

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
12 godina

ma nisam mislio da izmišljaš, nego da možda neka druga iskustva preslikavaš na ovo, jer u nekim stvarima ta birokracija može izluditi čovjeka, a ovo je, bar kod nas, skroz jednostavno i brzo

jbga, loša sreća s tamošnjom policijom

nadam se da me neće demantirat neka nova kazna za auto za koji mislim da je 'problem riješen'  

2 godine
protjeran
Auti - ultimativna tema

Ako kupim polovni auto/motor od firme, onda ne plaćam porez na prenos vlasništva od 5% jel tako, samo dođem s računom na tehnički i promjenim prometnu dozvolu?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice