Agility City 125 Skuter

poruka: 8
|
čitano: 12.363
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Agility City 125 Skuter

Imam neka pitanja vezana uz skuter a s obzirom da baš neznam puno o njima - čitaj novi vozač.

Prešao sam sa njime 2400km, na nekih 1800km sam počeo osjećati u toku vožnje kao nekakvo struganje u djelu motora ako se ne varam ali tek kada bi išao brže od recimo 40km/h. U zadnje vrijeme prilikom dodavanja gasa ponekad se na početku sav skuter počne malo tresti onda malo prenaglo nakon toga da gas nego što je to prije bio slučaj - malo kao da cukne. Inače sam sa svim ostalim zadovoljan, za po gradu je super!

Bio sam na prvom servisu kod prijeđenih nekih 650km a u međuvremenu nisam. Skuter je star 8 mj. a na sljedeći servis bi trebao ići kod 3000km. Ima li netko nekih iskustava od prije i da li se možda to i vama događalo? Što je možda otišlo ili možda da odlazi a treba zamijeniti i sl.

Edit:

Ima li netko ovdje uopće skuter a da je imao sličnog iskustva?

s.t.a.l.k.e.r. semi-pro
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2009 12:32 (stalker).
16 godina
neaktivan
RE: Agility City 125 Skuter
stalker kaže...

Imam neka pitanja vezana uz skuter a s obzirom da baš neznam puno o njima - čitaj novi vozač.

Prešao sam sa njime 2400km, na nekih 1800km sam počeo osjećati u toku vožnje kao nekakvo struganje u djelu motora ako se ne varam ali tek kada bi išao brže od recimo 40km/h. U zadnje vrijeme prilikom dodavanja gasa ponekad se na početku sav skuter počne malo tresti onda malo prenaglo nakon toga da gas nego što je to prije bio slučaj - malo kao da cukne. Inače sam sa svim ostalim zadovoljan, za po gradu je super!

Bio sam na prvom servisu kod prijeđenih nekih 650km a u međuvremenu nisam. Skuter je star 8 mj. a na sljedeći servis bi trebao ići kod 3000km. Ima li netko nekih iskustava od prije i da li se možda to i vama događalo? Što je možda otišlo ili možda da odlazi a treba zamijeniti i sl.

Edit:

Ima li netko ovdje uopće skuter a da je imao sličnog iskustva?

Ja vozim Piaggio x8 150 ccm max skuter (pogledaj prvu sliku) i u početku nisam imao nikakvih problema i onda sam primjetio na nekih 2000-3000 km  kad krenem sa motorom čuje se struganje i motor krene zatrzavati ali samo kod kretanja sa mjesta,a nekad krene bez ikakvih problema.U servisu za piaggio rekao sam ljudima za taj problem i čovjek je zamjenio rolice u variomatu i onda je taj problem nestao i nakon nekog vremena se opet zna pojaviti struganje i zatrzavanje kad se rolice istroše,a  možda je problem u nečem drugom.To struganje ne dolazi iz motora nego iz onog kućišta gdje je variomat,pogonski remen i kvačilo(zadnja slika).Ja sam sa svojim prešao u dvije godine 8000 km bez ikakvih problema.U servis idi kako ti piše u servisnoj knjižici  i nemaš problema.Na slikama imaš izgled rolica i sliku  kako izgleda pogonski dio skutera.
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2009 18:26 (MEGATON).
16 godina
neaktivan

Tnx kolega Smijeh, puno si mi pomogao, vjerovatno je i to kod mene problem Cool, živio!

s.t.a.l.k.e.r. semi-pro
16 godina
neaktivan
Agility City 125 Skuter

Problem kod početnog dodavanja gasa pri čemu je skuter znao podrhtavati odnosno tresti se - kao da cukne je bio izgleda problem u kvaliteti goriva!!!

VičeVičeViče

Naime, otkako sam prije tri dana napunio skuter gorivom - nikakvih problema samo što sam točio bengu na onom mjestu gdje inače i točim

CoolOsmijehBelji se

Edit:

Pitanje za Megatona ili tko već zna a vezano za rolice.

Da li postoji kakva bojazan za skuter ako se rolice ne zamijene na vrijeme?

s.t.a.l.k.e.r. semi-pro
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2009 14:26 (stalker).
17 godina
protjeran
Agility City 125 Skuter

iz osobnog iskustva mogu reći da je Tifon bezinska s najkvalitetnijim gorivom...

a ovo za rolice ti je čovjek točno rekao

sto posto je to problem

www.ddoxy.blogspot.com I am the Lord, master of the sword
16 godina
neaktivan

Da, znam to (daj megatonu bod da se slažeš - palac gore).

Sada me zanima jedino da li trebam odmah trčati u servis radi rolica ili da pričekam još nekih 500km jer ionak na nekih 3000km trebam ići na servis pa nek sve pregledaju i zamijene što već treba?

s.t.a.l.k.e.r. semi-pro
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2009 14:33 (stalker).
16 godina
neaktivan
stalker kaže...

Da, znam to (daj megatonu bod da se slažeš - palac gore).

Sada me zanima jedino da li trebam odmah trčati u servis radi rolica ili da pričekam još nekih 500km jer ionak na nekih 3000km trebam ići na servis pa nek sve pregledaju i zamijene što već treba?

Ne trebaš odmah trčati u servis,kad dođeš na 3000 km onda ideš u servis.U mojoj knjižici za servise piše:predisporučni(nulti) servis,1000 km servis,3000 km servis,6000 km itd.Svaki put kad odeš na servis oni znaju šta treba zamjeniti,provjeriti itd.Meni su na 6000 km pređenih zamjenili rolice i svijećicu.Redovito idi na servis kako ti piše u servisnoj knjižici i nemaš problema. 

16 godina
neaktivan
Agility City 125 Skuter

Tnx Megaton

s.t.a.l.k.e.r. semi-pro
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice