Sony A815 problem

poruka: 15
|
čitano: 2.453
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Sony A815 problem
pitanje

Pozdrav!

Uglavnom na preporuku forumaša s ovog foruma kupio sam si Sony Walkman NWZ-A815.

Došao kući zadovoljan, napravio format opciju koju ima (da mi pobriše svu muziku i video file koju s u njemu bili radi test-a).

Sjeo, i spojio ga s usb kabelom u komp. Komp ga je uredno prepoznao i na Sony-u piše "Connecting USB(MTP)" i tako stoji. Ok, ja kliknem na novonastalu ikonu u My Computeru, sve se uredno otvori ali kad probam drag'n'drop neku mp3-cu ili video file dobijem sljedeću prouku :

" Cannot copy _ime pjesme_ : The device has either stopped responding or has been dissconected ".

A kad probam uz pomoc Windows Media playera napravit sync i tako prebacit neke pjesme, onda se uspješno prebace iako je prebacivanje s Windows Media playerom teško i zbunjujuće.

Što mi je činiti?

Hvala!!

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.5.2008 18:15 (ReiKo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sony A815 problem

To bi trebo bit ovaj tu?

http://www.sony.hr/view/ShowProduct.action?product=NWZ-A815&site=odw_hr_HR&imageType=Main&category=NWS+A+Series#pageType=Overview

Ne znam probaj preko Windows media playera prebaciti pjesmu na njega...

Ili ga mozda formatiraj...

javi ako ne riješiš problem...

May The Force be With You DuDe!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Sony A815 problem
autorov komentar

Mislim da je explorer sjeban...

jer nemogu niti s digitalca drag n drop.

Imam Windows XP s SP2 CD a sad imam instaliran SP3.

Jel moguce da ikako zamjenim samo tj. reinstaliram Windows Explorer? Ako ne, mogu li onda napravit repair XP-a a da mi ostane SP3 ili ce mi zamjeniti s SP2 s cd-a pa onda naknadno instaliram opet SP3?

Hvala.

17 godina
neaktivan

Najbolje "nabaviti" CD s Windowsima XP i integriranim SP3. Tako radi najmanje problema.

17 godina
neaktivan
Sony A815 problem
autorov komentar

Repair riješio, lokot.

EDIT :

Ništa od riješenja, muzika radi ok tj. mp3. ali nemogu nikako skužit kako da gledam video fajlove? Convertam .avi ili bilokoji format u 320:240 i .mp4 file ali opet mi javlja da uređaj ne podržava taj format. Vidio sam na netu isto ljudi imaju probleme s tim pa koriste program npr : SUPER ali program je spor i jako bugovit niti ne radi posao kako spada, jel ima netko ko zna efikasnu i brzu metodu??

Hvala!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.6.2008 0:18 (ReiKo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sony A815 problem

Sad cu lupit i ostat ziv ali probaj sa ovim convertat.

http://www.cnn-video.com/ipod-video-converter.html

Meni za ipod od svih takvih programa taj radi najbolje i i jednostavan je dosta.

Isto tako video koji sam convertao u MP4 ili neki drugi format uredno je radio ako se stavljao na neki drugi player osim ipoda.

Uzmi neki spot i probaj to convertat ne treba ti niti 5 minuta pa pogledaj dali radi.

May The Force be With You DuDe!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sony A815 problem
autorov komentar

Nakon 1000 pokusaja s drugim converterima, jedino me WinAVI MP4 Converter spasio.

Ali sad imam problem s cover artom. Nikako da mi se prikaze iako ga postavim u .jpg formatu u velicini 160x120 i to uz album, ali ne zeli ga prikazati. Ako netko zna tocan postupak ili ako sta jos trebam mjenjat da bi mi uspješno prikazao cover art uz album bio bi zahvalan.

I ako mi entko moze objasnit zasto je zica jedne slusalice kraća od druge?? I kako da to izbalansiram jer ne želim na silu ništa vući.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.6.2008 10:41 (ReiKo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Što se tiče slušalica...

Staviš jednu slušalicu u uho, recimo onu s kraćim krajem. Zatim staviš drugu u uho ali na način da ti njena žica ide iza glave. To je napravljeno da se koristi na takav način i vidjet ćeš da je zapravo smisleno i puno ugodnije od korištenja "običnih" slušalica.

17 godina
neaktivan
Sony A815 problem
autorov komentar

Da, ima smisla...ali ipak moram onaj produživač za slušalice koristit da bi mogao strpat mp3 u džep ili tako nešto...

Ajde netko odgovor za cover art plz :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sony A815 problem

za cover art moraš u media playeru ili negdi drugdi updejtat id3 tag stvari/albuma....(to ti je tamo di se editira info)....imaš neke programe što to automatski rade....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Kako misliš da moram updejtat id3 tag? Ja imam .jpg fajl cover arta ( jel treba bit neka posebna velicina ili on napravi automatski resize?) - ako mogu to samo napravit u media playeru ( ako da onda ako moze postpuak) ako ne ima li još koji program ili neki drag n drop sistem ( kakav bi i uostalom trebao biti ).

thx.

17 godina
neaktivan
ReiKo kaže...

Kako misliš da moram updejtat id3 tag? Ja imam .jpg fajl cover arta ( jel treba bit neka posebna velicina ili on napravi automatski resize?) - ako mogu to samo napravit u media playeru ( ako da onda ako moze postpuak) ako ne ima li još koji program ili neki drag n drop sistem ( kakav bi i uostalom trebao biti ).

thx.

Dugo vremena koristim Tag&Rename (dosta već i zreo i popularan) program za manipulaciju ID3 tagovima, cover artovima, naprednim preimenovanjima fajlova itd itd... uglavnom kompletno rješenje ako želiš imati organiziranu kolekciju.
Za cover art je dovoljno označiti pjesme istog albuma i lupiti edit tag i browsati putanju od .jpg. Nakon par sekundi eto cover arta u svim označenim fajlovima. Cover art može biti i 10 MB velika slika, ali onda će ti se za toliko uvećati veličina MP3 fajla, tako da ipak treba paziti.
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Radi s Tag&Rename, ali cini mi se da mi je malo premala slika na mp3-u. Jel itko ima informaciju koja je "univerzalna" velicina, jer se sjecam da je bilo par pjesama koje su došle s mp3-om ali se ne sjećam veličine njihovih cover-artova.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.6.2008 23:56 (ReiKo).
17 godina
Sony A815 problem

RTFM Šutim

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

U fucking manualu ništa ne pište što se tog tiče...

Izgleda da mi je ok 150x150 ne uvecava previse file a ljepo ispadne na zaslonu. Šteta što sam morao instalirat program umjesto da postoji neki ručni način.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.6.2008 11:05 (ReiKo).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice