Novi DVD Player do 500 kn
- poruka: 53
- |
- čitano: 22.574
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
danas namjeravam kupiti neki jeftiniji DVD player, pa nekako mislim da cu ipak ubosti Pioneer DV-300, samo nigdje nemogu naci taj moddani firmware za njega (onaj Sebastianov) jer forum.pioneerdivx ne radi više izgleda... jel mi ga netko moze poslati na mail? xxl.space@gmail.com
hvala!
Kad vec kupujes pogledaj si Lg-ove modele sa usb ulazom jer oni jedini pustaju divx te xvid sa usb-a uz jasno mp3 i jpeg kaj je vrlo zanimljivo jer niti sony ,philips ,pioneer a i ostali to ne mogu, ucitavanje filmova sa usb je puno brze i ostalo pretrazivanje preko usb je puno brze. Ja sam sve svoje dvd-rw i cd-rw poslao u mirovinu jer je puno prakticnije i brze raditi sa usb memorijom , samo prebacis sa pc filmove muziku ili kaj drugo i vozi a ocitavanje pune usb memorije od 8 gb traje 4 sekunde samo mi nikak nije jasno zasto dvd uredjaji ostalih marki ne pustaju divx i xvid sa usb stvarno bedasto evo neki dan prijatelj uzeo sony dvd snimac dao za njega 3200 kuna a ja sam mu prije rekao da si uzme lg-ev snimac iz ocitog razloga s 250 gb hardom hrpom ulaza naravno i usb ulazom ali vidi vraga s usb divx malo morgen!!!
gdje mogu pronaci taj moddani firmware za Pioneer DV-300?
dobio sam ga na mail. promijenio sam originalni firmware prvo sa StM mod-om, pa onda Sebastianov, ali mi je Sebastianov mod, graficki ljepsi, jedino neznam zasto je pozicija subtitle skoro po sredini ekrana kada se gleda divx... valjda ce napraviti v2 da ispravi taj propust.
Ja nisam nista radio s StM modom (u biti nemam pojma sta to je, niti sam vidio da bi trebao sta raditi s njim).
Stavio sam odmah Sebastianov firmware - Pioneer dv-300-YGA7301A- by Sebastian v1.rar i titlovi su mi u donjem dijelu ekrana gdje bi i trebali biti.
Poskidao sam i ostale programe s foruma. Zelio bih jos povecati font slova. Da li netko zna za kakav tutorijal ili nesto slicno (stranicu) kako se to radi.
e ovako.....moze samo jedno pitanje vezano za Quadro DVD-ove....onaj tko se malo vise razumije u to...e sad...ja stavim DVD i (film) i ne vidi mi se pola titlova..
sve sam probala, i zoom, i postavke, itd itd ali nista ne pomaze...pa ne znam u cemu je problem....da li do TV-a? iliiii....
eto ako netko zna....
neka mi objasni...
unaprijed zahvaljujem :D
Bilo bi ok, ako bi malo preciznije napisala.
Da li gledas DVD film ili DivX film? Ako je DivX, da li su uopce titlovi (*.txt *.sub *.srt) nasnimljeni na medij?
Mozes provjeriti na racunalu sto je nasnimljeno na medij. Pogledaj u manual koje ti formate titlova prepoznaje player.
Na vecini uredaja ti nece prikazati titl, ako nije potpuno istog naziva kao i film. Npr.
Dobar.film.cd1.avi -> film
Dobar.film.cd1.srt -> titl
I najmanja razlika (razmak, veliko/malo slovo itd.) ce raditi razliku i titl nece biti prikazan.
Sto znaci ovo: "Ne vidi mi se pola titlova."
Da li se vidi samo dio teksta (gornji/donji red) ili nema uopce titla?
Bilo bi ok da mozes i na racunalu provjeriti sto se dogada s filmom koji zelis gledati.
Dali znate gdje ga ima za kupiti? Dvd player Quadro 933?
Dali znate gdje ga ima za kupiti? Dvd player Quadro 933?
To ti bas i nije bog zna kaj moja preporuka ti je da potrazis ovisno di mozes kupovat ovaj dole LG model sa USB Plus funkcijom, isplati se itekak iako malo vise kosta od onih jeftikanera ne bez razloga normalno.
http://www.prosat.hr/Default.aspx?pid=96
http://www.lge.com/hr/tv-audio-video/video/LG-dvd-player-DVX452.jsp
Kolko vidim taj LG čita samo DivX, a ne i XviD u kojem su danas kodirane sve (bar one koje ja pratim) serije koje dolaze preko bare, a i većina filmova. Ne sječam se kad sam zadnji put nabasao na DivX materijal
Ovako dvoumim se da kupim taj quadro dvd player-933, po što ima usb, i čita memorijske kartice, Divx, Xvid... Imam lcd zanima me kakva bi slika bila (kvaliteta). Ili da mi date nekakvu preporuku nekakav dvd player da nije preskup ali da čita dvix, xvid, usb...
Kolko vidim taj LG čita samo DivX, a ne i XviD u kojem su danas kodirane sve (bar one koje ja pratim) serije koje dolaze preko bare, a i većina filmova. Ne sječam se kad sam zadnji put nabasao na DivX materijal
Kak si dosel do zakljucka da ne cita po kojoj formuli, kad se spominje Divx to se misli opcenito pa normalno da cita i Xvid bez problema pa na kaj bi to licilo onda. Ja inace imam doma LG kucno kino staro 1.5 godinu i cita Xvid bez problema a kak nece onda ovaj model koji ima jos i USB PLUS funkciju koju ja i kod sebe imam pa je tu onda sve jasno. Prema ovome dole na fotki bi trebalo onda rec da cita samo MPEG4 a ne Divx i Xvid jel, a zapravo MPEG4 je tip tj vrsta kompresije koju koriste i Divx i Xvid video codec i to je to.
Ovako dvoumim se da kupim taj quadro dvd player-933, po što ima usb, i čita memorijske kartice, Divx, Xvid... Imam lcd zanima me kakva bi slika bila (kvaliteta). Ili da mi date nekakvu preporuku nekakav dvd player da nije preskup ali da čita dvix, xvid, usb...?
Prema ovome dole na fotki bi trebalo onda rec da cita samo MPEG4 a ne Divx i Xvid jel, a zapravo MPEG4 je tip tj vrsta kompresije koju koriste i Divx i Xvid video codec i to je to.
Je, al nisu isti i to je to.
Nekoć davno dok nisam koristio k-lite codec pack kad sam inslalirao samo divx, xvid NIJE radio. Mislim da je još uvjek tako, al sam zato preko xvid codeca mogao gledati i divx i xvid.
Uglavnom što sam hitio reći, ako u specifikacijama piše samo divx, to ne znači da xvid sigurno neće radit, al bome ne znaći i da će sigurno radit!
Evo i ja sam korisnik Quadro 933 playera. I moja iskustva su sljedeća.
Jako opremljen player sa malo cijenom. Imam SHARP 82cm LCD televiziju i taj player je spojen putem HDMIa i slika je (meni) odlična. DVD filmovi odlično, a DIVX kako koji, oni "brripovi" od kakvih 2GB izgledaju ODLIČNO, dok neki 700MB i ne baš najbolje.
Drugo, meni jako bitno da ima 5.1 audio izlaz na chincheve...odnosno surround 5.1 sustav zvučnika spojen na njega bez potrebe za nekim surround receiverom.
USB jako često koristim za gledanje serija, a i filmova i mogu reći da nakon kakvih 10-15 sekundi očita film od 2GB. Čitač memorijskih kartica nisam isprobao. DVD-R DVD+R DVD+R DL DVD-R DL i svu silu ostalih diskova čita bez problema.
Po recenziji koju sam našao na internetu, kvaliteta slike ne zaostaje puno za nekakvim Pioneer DVD playerima, i poanta je da sama razlika u kvaliteti slike nemože opravdati višu cijenu kvalitetnijih uređaja. (jer iskreno, kvaliteta je skoro identična)
Ali, normalno da to nije IDEALAN uređaj. Moj je evo u 2.5 godine, već 3 puta bio na servisu, sva 3 puta isti problem, filmovi sa DVDa počinju trzati u prikazivanju i DVD se teško očita, i sva tri puta mi je gospodin u servisu rekao da je to "optika" u pitanju i promjenio mi je laser skupa sa sklopom, ali na sreću to je sve išlo pod garanciju.
Već neko vrijeme uglavnom koristim samo USB disk na tom playeru, a tu nema "optike" tako da nema ni kvarova. :)
Sve u svemu, taj player može u kombinaciji sa nekim "solidnim-jeftinim" surround sustavom zvučnika i dobrom televizijom dati jako puno za jako malo. jednostavno nekakav Bestbuy.
A sa druge strane, ako imate neku highend TV sa možda surround recieverom i kvalitetnim skupim zvučnicima, onda je glupost kupovati jeftini quadro player, jer šteta onda kvalitete ostalih komponenti.
titlovi su jedino malo sitniji nego kod -Vivaxa npr, no slika je puno bolja nego kod Vivaxa iste cijene (kojeg sam poklonio zg trzanja USB-a) , filmovi s USB-a se učitavaju brzo, nema zastajkivanja.
sve u svemu, moje preporuke.
Nznm zašto DVD player do 500 kn, kad se blu-ray playera može naći već za 600 (novih)
EDIT - fail by me, vidim da je stara tema
Ja sam se tako zahebao sa LG dvd playerom ,jer mogu gledat samo u mpeg formatu.pa sam u uputstvu našao da moram prvo registrirat xvid ili divx codove....ma smece ! a stari smartvision je citao sve dok je bio na životu.
Ne NE....kupit cu opet vivax neki takav jer sam bar siguran da sve citaju