Pozz ekipa,nabavio sam si sada navedenog kenwooda za dnevni i sad imam problem,sve spojim kako treba no zvuka nemam,isprobao sve moguče načine i ništa,a pojačalo je ispravno 100%tno,sad sam se potpuno izgubio i neznam više di šta kako,pa ako netko zna što da radim nek napiše.HITNO!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jesi li odabrao ispravan ulaz ? Jesi li uključio zvučnike preko tipke 11 (Speakers on/off) ?
Pretpostavljam da je MUTE isključen. Kako si spojio izvor zvuka, preko digitalnog ili analognog ulaza ?
Probaj drugi izvor zvuka
Jesi li odabrao ispravan ulaz ? Jesi li uključio zvučnike preko tipke 11 (Speakers on/off) ?
Pretpostavljam da je MUTE isključen. Kako si spojio izvor zvuka, preko digitalnog ili analognog ulaza ?
Probaj drugi izvor zvuka
Speakers on,mute isključen,preko PCa,probao i mobitel i dobio sam nakraju zvuk no glasnoća katastrofa TV mi glasniji bio od tog,ide preko analognog(činčevi).
Kvaliteta zvuka je katastrofa ili je pretiho ?
Ako se ne može dovoljno pojačati možda je ulazni signal preslab, kolko vidim osjetljiivost ulaza je 550 mV za punu izlaznu snagu
Ako je katastrofa kvaliteta zvuka, provjeri kabel, probaj sa drugim, ako se ni tada ne popravi, pravac servis jer onda je nekaj drugo vjerojatno u pitanju
Kvaliteta zvuka je katastrofa ili je pretiho ?
Ako se ne može dovoljno pojačati možda je ulazni signal preslab, kolko vidim osjetljiivost ulaza je 550 mV za punu izlaznu snagu
Ako je katastrofa kvaliteta zvuka, provjeri kabel, probaj sa drugim, ako se ni tada ne popravi, pravac servis jer onda je nekaj drugo vjerojatno u pitanju
Pretiho je,probao sam direkt iz pca i preko miksete,kad idem preko miksete zvuk je jači no nešto sitno,ma i ako je nešto otišlo otvorim ga vidim dali je do tranzistora ili nečeg drugog i sredim to(i stari i ja elektroničari).
Dajte ekipa netko da pomogne,ovo me izluđuje uzet ću sjekiru razbit ću ga sad mi je stvarno puko film s tim pojačalom tulavim.
Čuj, mislim da nema druge nego ga otvoriti i pogledati kaj ne valja, ako možeš naći servisnu shemu, lociraj di je ulaz signala u pojačalo (ne činčevi na stražnjoj stani pojačala nego mjesto na PCB-u di se spaja pojačalo sa pretpojačalom i tonskom kontrolom) i tamo dovedi neki signal. (Testiranje izlaznog stupnja, bez pretpojačala i tonske kontrole)
Ako ima tu mogućnost reciever, da možeš zaobići njegovo pretpojačalo i tonske kontrole probaj tako, možda nekaj ne štima sa pretpojačalom
Čuj, mislim da nema druge nego ga otvoriti i pogledati kaj ne valja, ako možeš naći servisnu shemu, lociraj di je ulaz signala u pojačalo (ne činčevi na stražnjoj stani pojačala nego mjesto na PCB-u di se spaja pojačalo sa pretpojačalom i tonskom kontrolom) i tamo dovedi neki signal. (Testiranje izlaznog stupnja, bez pretpojačala i tonske kontrole)
Ako ima tu mogućnost reciever, da možeš zaobići njegovo pretpojačalo i tonske kontrole probaj tako, možda nekaj ne štima sa pretpojačalom
Imam njegovu shemu,otvorio ga jučer pogledao sve se čini ispravno,danas ću probat to još,ako neupali onda dajem starom da vidi on(godine i godine rada s elektronikom) pa ćemo vidjeti dalje.
Evo ovako nisam stigao probat onaj način što mi je kolega iznad preporučio,spojio sam ga sada preko optičkog kabela i nemam zvuka opet.
Ajde testiraj pojačalo kako sam ti rekao, očito je da je ista situacija sa svim ulazima