Pozz forumaši, već duže vrijeme se pitam što je ovo. Googlao sam malo znam da je digitalna vrsta audio ulaza i izlaza al to je sve što znam. Konzole poput ps i xbox imaju te priključke.
Može li mi neko malo bolje pojasnit što je to?
Pozz forumaši, već duže vrijeme se pitam što je ovo. Googlao sam malo znam da je digitalna vrsta audio ulaza i izlaza al to je sve što znam. Konzole poput ps i xbox imaju te priključke.
Može li mi neko malo bolje pojasnit što je to?
S/PDIF (Sony/Philips Digital Interconnect Format) je digitalno sučelje za prijenos zvuka na kratkim relacijama (do 10 metara) između uređaja potrošačke elektronike (CD/DVD pogoni, receiveri, ...). S/PDIF može prenijeti dva kanala (stereo) nekomprimiranog zvuka (što se rijetko koristi) ili višekanalni komprimirani stream u Dolby Digital, DTS ili sličnom formatu (najčešća upotreba). Signal se može prenositi putem koaksijalnog (s RCA konektorima) ili optičkog kabela.
ja imam optički izlaz na reciveru a koaksijalni ulaz na zvučnoj kartici?
jel ima takav kabel i gjde se moze kupiti? treba mi za sampliranje zvuka sa televizije. to je ovaj reviver od b-neta
thx
Treba ti Optical (TOSlink) To Coaxial (RCA) Digital Audio (S/PDIF) Converter - primjerice ovaj na ebayu i odgovarajući (optički i koaksijalni) kabeli.