Digital audio s/pdif

poruka: 4
|
čitano: 6.318
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Digital audio s/pdif

Pozz forumaši, već duže vrijeme se pitam što je ovo. Googlao sam malo znam da je digitalna vrsta audio ulaza i izlaza al to je sve što znam. Konzole poput ps i xbox imaju te priključke.

Može li mi neko malo bolje pojasnit što je to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Digital audio s/pdif

S/PDIF (Sony/Philips Digital Interconnect Format) je digitalno sučelje za prijenos zvuka na kratkim relacijama (do 10 metara) između uređaja potrošačke elektronike (CD/DVD pogoni, receiveri, ...). S/PDIF može prenijeti dva kanala (stereo) nekomprimiranog zvuka (što se rijetko koristi) ili višekanalni komprimirani stream u Dolby Digital, DTS ili sličnom formatu (najčešća upotreba). Signal se može prenositi putem koaksijalnog (s RCA konektorima) ili optičkog kabela.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 15:32 (hrx).
17 godina
neaktivan
Digital audio s/pdif

ja imam optički izlaz na reciveru a koaksijalni ulaz na zvučnoj kartici?

jel ima takav kabel i gjde se moze kupiti? treba mi za sampliranje zvuka sa televizije. to je ovaj reviver od b-neta

thx

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 21:41 (mntk).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Digital audio s/pdif

Treba ti Optical (TOSlink) To Coaxial (RCA) Digital Audio (S/PDIF) Converter - primjerice ovaj na ebayu i odgovarajući (optički i koaksijalni) kabeli.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 22:27 (hrx).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice