Trebao bih malo izrezat pocetak i kraj videa, a da se ne radi konverzacija (ili kako se to vec zove). Ima neki jednostavan i besplatan za to?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Trebao bih malo izrezat pocetak i kraj videa, a da se ne radi konverzacija (ili kako se to vec zove). Ima neki jednostavan i besplatan za to?
eto ti moj tutorial za izrezivanje bez enkodiranja
http://www.bug.hr/forum/topic/audio-video-alati/tutorial-izrezivanje-videa-pomocu-mkvtoolnix/91671.aspx
a podatke od videu mozes saznat pomocu programa mediainfo
Prvo imam jedno pitanje:
U kojem je formatu na kraju video snimljen na disku? Pretpostavljam da se radi o mpeg-u, direktno preko DVB-T kartice.
Mislim da bi bilo najbolje konvertirati video u h264, uoriginalnoj rezoluciji (za SD 720x576), pri bitrateu od 5-8 mbita. Ton svakako kodirati u AAC, najviši mogući... Već 128 ok zvuči.
Prvo imam jedno pitanje:
U kojem je formatu na kraju video snimljen na disku? Pretpostavljam da se radi o mpeg-u, direktno preko DVB-T kartice.
Mislim da bi bilo najbolje konvertirati video u h264, uoriginalnoj rezoluciji (za SD 720x576), pri bitrateu od 5-8 mbita. Ton svakako kodirati u AAC, najviši mogući... Već 128 ok zvuči.
ja nebi uopce koristio Bitrate mod nego RF (stavi 17 i miran je) ,a AAC ispod Q0.55 nebi stavljo
Prvo imam jedno pitanje:
Bitrate digitalne televizije je oko 4 Mbit/s, što znači da bi s tvojim prijedlogom zapravo još povećao veličinu datoteke! H.264 bi to trebao dobro obaviti s bitrateom od oko 2 Mbit/s, a zapravo i s nižim - trebalo bi malo eksperimantirati pa vidjeti koja kvaliteta je zadovoljavajuća.
Prvo imam jedno pitanje:
Bitrate digitalne televizije je oko 4 Mbit/s, što znači da bi s tvojim prijedlogom zapravo još povećao veličinu datoteke! H.264 bi to trebao dobro obaviti s bitrateom od oko 2 Mbit/s, a zapravo i s nižim - trebalo bi malo eksperimantirati pa vidjeti koja kvaliteta je zadovoljavajuća.
zato je pametno izabrat RF mod jer on sam odabire bitrate
Ako te muči veličina datoteke (rekodiraš da bi smanjio veličinu), ipak trebaš otprilike znati koju bi veličinu datoteke mogao dobiti s korištenjem kojeg rate factora, da ti se ne dogodi da ti ispadne prevelika datoteka.
Ako znaš koliko veliku datoteku želiš imati, onda je pametno odabrati dvoprolazno kodiranje - to daje najveću kvalitetu slike na zadanom prostoru.
Uglavnom, i jedan i drugi način kodiranja imaju svoju namjenu - samo treba odabrati pravi u konkretnom slučaju.
Ako te muči veličina datoteke (rekodiraš da bi smanjio veličinu), ipak trebaš otprilike znati koju bi veličinu datoteke mogao dobiti s korištenjem kojeg rate factora, da ti se ne dogodi da ti ispadne prevelika datoteka.
Ako znaš koliko veliku datoteku želiš imati, onda je pametno odabrati dvoprolazno kodiranje - to daje najveću kvalitetu slike na zadanom prostoru.
Uglavnom, i jedan i drugi način kodiranja imaju svoju namjenu - samo treba odabrati pravi u konkretnom slučaju.
istina
pa neznam nikad nisam koristio Freemake video ,no to je osnovna opcija H264 codec-a i trebo bi podrzavat te opcije
Trebam savjet oko sljedeceg problema.
Skinuo sam LOTR 1 Exd. Untouched Real BluRay 1080p velicine 57 GB. Kad ga pokrenem na kompu sve uredno sljaka, slika i zvuk odlicni.
No volim filmove prebaciti i na prijenosni disk (imam wd-ov) i gledati na tvu. Koristim Infinity 8000 hd i dosad sam preko njega i usb diska sve gledao. Kako ovdje ne mogu reproducirati dts zvuk, obicno sam te filmove pomocu programa xvid4psp "spustao" na ac3 i sve je uredno radilo.
Ovaj navedeni bluray mi Infinity nece pokrenuti, javi "nepodrzana datoteka". Ne znam u cemu je problem. Na slici su informacije o tom blurayu dobiveni pomoci mediainfo.
Zna li netko u cemu je problem?
Znam da ima i opcija da spojim tv i komp direktno preko hdmi kabla, ali trenutno to nisam u mogucnosti jer mi je razmjestaj u sobi takav da su prilicno udaljeni jedno od drugog.
Bio bih zahvalan na bilo kakvoj pomoci!
Trebam savjet oko sljedeceg problema.
Skinuo sam LOTR 1 Exd. Untouched Real BluRay 1080p velicine 57 GB. Kad ga pokrenem na kompu sve uredno sljaka, slika i zvuk odlicni.
No volim filmove prebaciti i na prijenosni disk (imam wd-ov) i gledati na tvu. Koristim Infinity 8000 hd i dosad sam preko njega i usb diska sve gledao. Kako ovdje ne mogu reproducirati dts zvuk, obicno sam te filmove pomocu programa xvid4psp "spustao" na ac3 i sve je uredno radilo.
Ovaj navedeni bluray mi Infinity nece pokrenuti, javi "nepodrzana datoteka". Ne znam u cemu je problem. Na slici su informacije o tom blurayu dobiveni pomoci mediainfo.
Zna li netko u cemu je problem?
Znam da ima i opcija da spojim tv i komp direktno preko hdmi kabla, ali trenutno to nisam u mogucnosti jer mi je razmjestaj u sobi takav da su prilicno udaljeni jedno od drugog.
Bio bih zahvalan na bilo kakvoj pomoci!
jesi kad prije pustao Bluray na njemu ? I neznam kak ti uspije bit 57GB velik kad je bluray velik 50GB , a i ovo ti je DTS HD-MA (za kojeg trebas malo skuplji decoder,ako ga hoces pravilno prebacit u ac3 ili neki drugi)
(i mislim di bas AC3 koji je sranje)
makar sumnjam uopce da infinity moze porkrenut Bluray strukturu (to niti WDTV nemoze)
EDIT:
AHA
tek sad vidim da to zapravo nije bluray nego mkv
i opet mi nije jasno od kuda 56gb i koji vrag si isao to skidat LOL
takvu velicinu nema niti bluray
tu su ocito neke coprnjarije rađene :D
jesi kad prije pustao Bluray na njemu ? I neznam kak ti uspije bit 57GB velik kad je bluray velik 50GB , a i ovo ti je DTS HD-MA (za kojeg trebas malo skuplji decoder,ako ga hoces pravilno prebacit u ac3 ili neki drugi)
(i mislim di bas AC3 koji je sranje)
makar sumnjam uopce da infinity moze porkrenut Bluray strukturu (to niti WDTV nemoze)
EDIT:
AHA
tek sad vidim da to zapravo nije bluray nego mkv
Hvala na odgovoru.
Dakle, rijec je o .mkv formatu, nisam se tocno izrazio.
Na kompu si ostavim dts jer je sve u redu, ali kad idem na tv onda ga spustam na ac3 i sve je to do sada uredno radilo.
Pustao sam i prije .mkv na Infinityu i radilo je, ovaj nece. Vise je od 50 GB jer su tu naknadno ubaceni komentari za film, sve je provjereno i sve radi na kompu.
Nisu "coprnjarije" :)
Audio je DTS HD, pa je tu vjerovatno problem. Otpili HD, dobiti ćeš DTS i peglaj po starom..
Audio je DTS HD, pa je tu vjerovatno problem. Otpili HD, dobiti ćeš DTS i peglaj po starom..
Evo probat cu jos jednom sa gore navedenim programom pa cu viditi.
Moze preporuka programa ako ne uspijem s ovim?
Nemam pojima koji je to program, nikad vidio..
Dakle kontejner je *.mkv u kojem je između ostalog audio u dts hd varijanti, kojem bi trebao maknuti hd da ti ostane 'čisti' dts u toj *.mkv datoteci. Trebaš demuxati sadržaj kontejnera (mkv), promijeniti/otpiliti hd u dts/audio datoteci i spojiti to ponovo u mkv kontejner. Što bih ti ja preporočio? (malo razmišljam na glas)
Skini tsmuxer (besplatan) i rastavi tu mkv datoteku na sastavne dijelove i prilikom demuxanja imaš opciju za audio 'downconvert HD audio'. S time ćeš maknuti hd od dts-a. Provijeri da slučajno neki od dijelova mkv datoteke ima izražen delay u ms. Najčešće nema, a ako ima zapiši koji stream koliko. Skini mkvtoolnix (besplatan) i s mkvmerge spoji rastavljne dijelove u novu *.mkv datoteku, naravno koristiš audio koji si prepravio. Ukoliko je u orig mkv datoteci postojao kakav delay za pojedini stream, prilikom muxanja upišeš te podatke za te streamove. Nema kodiranja, postupak ovisi o brzini hdd-a najviše i naravno veličini file-a. Načina vjerojatno ima više, ovaj mi je prvi pao na pamet, programi su besplatni. Uživaj..
Ah, napokon!
Rjeseno pomocu xvid4psp programom, sve radi perfektno!
Sad cu bas probati s tmuxerom i s mkvmergeom.
To je LOTR extended edition kojem je svaki film na 2 BD-50 diska.....a razlog tome je DTS-HD MA ES 6.1
inace...ima torrent od 200GB...
a jedan od razloga zakaj ne radi jest ( nije cijeli MediaInfo) jer koliko znam u tom MKV-u je subtitl u PGS formatu ili VOBSUB kojeg vecina ( velika vecina) hardware-skih playera ne podrzava.....
To je LOTR extended edition kojem je svaki film na 2 BD-50 diska.....a razlog tome je DTS-HD MA ES 6.1
inace...ima torrent od 200GB...
a jedan od razloga zakaj ne radi jest ( nije cijeli MediaInfo) jer koliko znam u tom MKV-u je subtitl u PGS formatu ili VOBSUB kojeg vecina ( velika vecina) hardware-skih playera ne podrzava.....
ma prvo sam mislio da je to pravi bluray ,a ne rip
da bluray titlovi su .sup ,a njih moj WDTV je mislim podrzavo , no nije podrzavo DTSHD-MA
Bluray titlovi su PGs. Radi se o 8 bitnim bitmapama s alpha kanalom *.png, *.tif. Mogu biti i 'text based' s Opentype fontom, znači pravi tekst ne slike. Nikada nisam naletio na tu varijantu.
Bluray titlovi su PGs. Radi se o 8 bitnim bitmapama s alpha kanalom *.png, *.tif. Mogu biti i 'text based' s Opentype fontom, znači pravi tekst ne slike. Nikada nisam naletio na tu varijantu.
ja ih ripam sa suprip i mogu rec da to dosta glatko ide(~15 min mi treba za 1200 linija) ,ali vrazji UK blurayi imaju to prelose napravljeno ,program jedva sta prepozna
hvala ,ali nije uspio :D
a srt ili bilo sta drugo mozes prebacit u .sup sa easysup i onda samo muxas u .m2ts u koji trebas sa tsmuxer
a srt ili bilo sta drugo mozes prebacit u .sup sa easysup i onda samo muxas u .m2ts u koji trebas sa tsmuxer
a jel imas abc.png file?
u njemu su slikice slova i po tom on radi OCR....
easySUP radi na h264 stream-u a ja imam Contact BD koji je u VC-1.
goSUP jedino moze iz srt-a u .sup bez video file-a, al iz nekog vraga mi napravi titl koji ne out-of-sync vec nakon 10 min........
tsMuxer-om nemrem pogodit font velicinu, npr. font od 65 se jedava vidi a sa easySUP je super na velicini 45......
sad sam dobio ideju da probam VC-1 ubacit u MKV pa onda probat s easySUP-om.....
vidjet cemo....
a jel imas abc.png file?
Ne.
Trebao bi ga ima ? kakav je to .png file ?
Malo je ovo s titlovima već postalo zamorno. Riješite to preko PP.
ekipa s kojim programom bi mogo procistit sliku s video kazete? poostrit rubove i tako to da se bolje vide sitnice? video je skinit s kazete normalno...
sorry ako se negdje vec odg na ovakvo pitanje al cito sam skroz i nista nisam naso i vec me oci peku.....
ekipa s kojim programom bi mogo procistit sliku s video kazete? poostrit rubove i tako to da se bolje vide sitnice? video je skinit s kazete normalno...
sorry ako se negdje vec odg na ovakvo pitanje al cito sam skroz i nista nisam naso i vec me oci peku.....
http://www.topazlabs.com/enhance/
http://www.infognition.com/VideoEnhancer/
SRETNU ZABAVU
Molim vas da mi preporučite program za obradu videa(da je besplatan)-windows movie maker ne dolazi u obzir.
Molim vas da mi preporučite program za obradu videa(da je besplatan)-windows movie maker ne dolazi u obzir.
Postavio si pitanje kao da postoji hrpa takvih programa (za Windowse). A ne postoji. Imaš WMM i imašhttp://www.lightworksbeta.com/. Ako hoćeš još čeprkati po tome, pogledaj http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_video_editing_software - sumnjam da ćeš naći nešto bolje od Lightworksa.
ja kolko sam se bavio s tim a vjeruj za škole dosta.. nisam naišo na niti jedan free a da je vrijedan spomena... na linuxu ima dobrih free ali za windows a-a. Ako trebaš nešt ok uzmi sony vegas trial i rad sve radi ...