Ovako skinio sam film i zelim ga staviti na mobitel, ali previse zauzima film, frend mi je reko da ima neki program koji smanji velicinu videa ali je zab. kako se zove.
Zna kako neki takav program za smanjenje velicine videa?
Ovako skinio sam film i zelim ga staviti na mobitel, ali previse zauzima film, frend mi je reko da ima neki program koji smanji velicinu videa ali je zab. kako se zove.
Zna kako neki takav program za smanjenje velicine videa?
Konvertiraš ga preko format factorya u mp4
Tocno tako,najjednostavnije.
Naravno,ovisi koji mob je u pitanju ali kao sta je kolega reakao,najvjerojatnije je MP4.
U Format Factory-u mozec odabrati svoj mob s liste i napraviti konverziju.
BTW.Ako je film u pitanju,pri odabiru postavki imas opciju za ubaciti titlove.
Postoji i program pocket divx encoder(vidi slike)
konvertiraj ga u 3gp..jos manje ce zauzimat i stavi rezoluciju 176*144(qcif)rezoluciju
i koliko ce zauzimat tada?ako vec zeli smanjenje nek ide na jos manju rezu od qvga
i koliko ce zauzimat tada?ako vec zeli smanjenje nek ide na jos manju rezu od qvga
da ali kvaliteta bi mu bila katastrofa..treba ic na max rezu koju mob podrzava
covik oce smanjit velicinu filma a vi mu preporucate mp4 na 320*240 i vece reze -.-"
Covjece...
Film treba bit gledljiv, a ne da izgleda kao aGIF.
Covjece...
Film treba bit gledljiv, a ne da izgleda kao aGIF.
daj ne pravi se pametan sinko...vidis da covik nema mista...pojma ti nemas sta je gledljivo...
Da, imam.
176x144 će i na 2" ekranu izgledat zamuljano tako da se nemoj pravit pametan jer si stariji od mene.
Da, imam.
176x144 će i na 2" ekranu izgledat zamuljano tako da se nemoj pravit pametan jer si stariji od mene.
ako covik oce film na mobu a nema mista stavit ce tu rezu...i gledat film...ili nek stavi tvoju pa nek malo po malo skida isjecke...
Nije nam ni rekao koliko mjesta ima.
Meni je 400mb malo.
Da, imam.
ako covik oce film na mobu a nema mista stavit ce tu rezu...i gledat film...ili nek stavi tvoju pa nek malo po malo skida isjecke...
Ajd ne lupetaj. Ocigledno nemas pojma o videu. Smanjenje velicine filma se moze napraviti na vise nacina. Smanjivanjem rezolucije i smanjivanjem bitratea ili kombinacijom tog dvoga. Moze se jos i zvuk prekodirati u manji bitrate ali tu ne dobija mnogo pogotovo ako je divx ili xvid u pitanju. Rezoluciju treba staviti na onu koju njegov mob podrzava. Treba izabrati codec koji njegov mob podrzava. Ako ih podrzava vise onda izabrati onaj koji daje najmanju datoteku uz zadrzavanje kvalitete. Neka kaze koji je mob pa cemo mu dati konkretan savjet. Ili neka uzme format factory i izabere svoj mob a soft ce mu napraviti ostalo.
Imam slično pitanje. Želim smanjiti veličinu nekoliko filmova bez da izgubim na kvaliteti. Neki preporučuju prebacivanje avi u mkv, no ja se baš i ne razumijem u taj dio. Probala sam sa formatfactory-em no rezultati i nisu bili zadovoljavajući. Veličina se smanjila sa 1gb na nekih 600mb, ali je kvaliteta bila jako loša unatoč raznim postavkama. Zatim sam probala sa Handbrake-om koji taj posao odradi nešto bolje (čak se može odrediti i konačna veličina), no što se ostalih naprednijih postavki tiče ne znam što i kako postaviti.
Ukoliko netko ima prijedlog nekog boljeg alata, slobodno neka napiše.
Hvala
I za tebe vrijedi odgovor iznad. Nikakvo smanjivanje se ne moze napraviti bez gubitka kvalitete. Samo je pitanje zasto smanjujes tj. na cemu ces gledati. Ako ti je video full hd a zelis ga gledati na obicnom televizoru smanjices ga smanjivanjem rezolucije koju ttaj tv ionako ne moze prikazati pa je to naizgled bez gubitka kvalitete.
Možeš li mi ukratko napisati koje parametre moram promijeniti?
Mozes li ti meni reci na cemu ces gledati? ;)
Mozes li ti meni reci na cemu ces gledati? ;)
tako je ,kad kaze na cemu misli gledat tocno znam kakve postavke treba stavit
i napravim joj jednostavnu skriptu
Eto preuzmi slucaj ;)
Na laptopu i eventualno na plazmi. U biti to su filmovi koje sam već gledala, ali ih želim spremiti na externi i kasnije eventualno spržiti na DVD.
Zasto bi ih zaboga smanjivala? Zasto si kupila plazmu ako ne radi vece reze a samim tim i bolje slike? Kupila si bolji ekran al sad zelis losiju sliku. Ne kontam te. Ako zelis kolekciju kupuj diskove kao ja.
Hehehe, ne kuzis me. Skinem film, pogledam ga na plazmi i ako mi je dobar OK (ako ga namjeravam ponovno gledat većinom s frendovima), ali ako ga želim ostavit na externom za MOŽDA kasnije gledanje recimo na laptopu kad mi je dosadno i sl. onda bih ga htjela smanjiti da zauzima manje mjesta (kao npr. oni 300mb mkv koji se mogu pronaći na FS siteovima).
Hahahhahah
To od 300 MB nije vrijedno skidanja za gledanje na bilo cemu vecem od moba. Lakse ti je skinuti divx verziju tog filma nego rekodirati.
Ma kuzim ja tebe, ali evo npr. imam nekih prastarih filmova na externom koje ne želim brisati (premda bih neke i mogla), a htjela bih ih smanjiti da zuzimaju manje mjesta. Na laptopu mi je ionako manje bitno je li kvaliteta HD ili lošija.
Ma kuzim ja tebe, ali evo npr. imam nekih prastarih filmova na externom koje ne želim brisati (premda bih neke i mogla), a htjela bih ih smanjiti da zuzimaju manje mjesta. Na laptopu mi je ionako manje bitno je li kvaliteta HD ili lošija.
U rar file?
Arhiviraj filmove.
Nisi me razumjela. film koji ti skines u MKV je kodiran sa blueraya znaci islo se na smanjivanje kvalitete jednom. Ako sad ti to ponovo prekodiras sa MKV na divx to ti je drugo kodiranje i pad kvalitete je velik. A ako ga ponovo skines sa neta u divx formati to je kodirano sa bluraya i kodiran je samo jednom. KUzis? Kod tebe A-B-C a sa neta A-C. A gubitak vremena je vrlo slican ako imas imalo pristojnu vezu na net.
U rar file?
Arhiviraj filmove.
Pokusao si to? ;)
Pokusaj pa ces vidjeti koliko se video moze kompresovati ;)
Probala sam sa 7-zip-om i dobijem jednako veliku arhivu, u nekim slučajevima tek par mb-a manju.
@logic
Znači ne isplati mi se ovo što ja hoću?
Handbrake mi je dao OK rezultate iako se ja baš ne kužim u sve one vrijednosti i ostalo, ja sam samo odabrala High Profile i promijenila iz MP4 u MKV.