Program za obradu videa

poruka: 96
|
čitano: 44.769
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Program za obradu videa

Da od malih nogu nisam visio po kinima,nebih ni znao engleski(učio njemački u školi).Znam dosta kad ga čujem,ali nemam pojma kak se piše i čita.Tu sam malo u banani,jer kad na netu nešto moram pročitat na engleskom ja izludim.Dobro dosta toga pogodim o čem se radi,al je stvar još gora kad to moram napisati.

A filmovima dodajem titl ne zbog mene(mada i ja volim pogledat sa titlom),već zbog drugih koji od mene uzimaju filmove...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Program za obradu videa

Nadam se da to naplatis ;)

15 godina
neaktivan
Program za obradu videa

jel Adobe effect besplatan (da nemoram placat mjesecno)??

Filip Vuković
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa i nije bas ;)

999$ je cijena ;)

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Pa i nije bas ;)

999$ je cijena ;)

ali svi uvijek ostave taj jedan $ trgovkinji za frizuru, kao što sam i ja, pa zaokruži na 1000$  Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 16:53 (robisierra92).
17 godina
neaktivan

Sto ja ;)

Ja ne prodajem ;)

15 godina
neaktivan
Program za obradu videa

pozdrav svima

da ne otvaram novu temu ja imam problem sa video uratkom sa kamere

imam video kameru sony minidv kada nesto snimim i to prebacim u dvd format slika mi je na tv-plazmi od 107 inc.  dosta zrnasta

e sad dali ima neki program koji bi mogao podici rezoluciju snimke ili da mi ne bude tako lose na plazmi ili lcd tv (pokusao sam mjenjati rezoluciju na plazmi ali bez efekta)

odnosno kako se to moze rijesiti

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jedina opcija ti je da vidis da li na samom tv-u imas neku opciju upscalinga da ti to malo ispegla. To sto ti je slika zrnasta je klasicna boljka ako se to moze nazvati boljkom HD televizora. Ako nemas HD signal slika je losa do katastrofalna. Pogotovo dvd-ovi i divx-ovi.

15 godina
neaktivan
Program za obradu videa

Ja preporučam CyberLink Power Director 8 - najbolji program za obradu videa, a i svih drugih multimedijskih stvari.

A što se tiče onih koji toliko gledaju američke filmove, pa da ih čak imaju i po tone, a stalno traže titlove...

Ja mislim isto kao onaj prije mene, ako već toliko filmova imaš i gledaš, pa daj onda nauči Engleski jezik - pa se nećeš uopće morati brinuti za titlove. Kažem ti kada ja gledam većinu njih bez titlova, i sve razumijem, a ne pržim ih na dvd-e, pogledam, neke stavim na HDD eksterni, a većinu poslije pobrišem... Pozdrav od Robert-a Whaterby-a...

RW

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Robert Whaterby kaže...

Ja preporučam CyberLink Power Director 8 - najbolji program za obradu videa, a i svih drugih multimedijskih stvari.

A što se tiče onih koji toliko gledaju američke filmove, pa da ih čak imaju i po tone, a stalno traže titlove...

Ja mislim isto kao onaj prije mene, ako već toliko filmova imaš i gledaš, pa daj onda nauči Engleski jezik - pa se nećeš uopće morati brinuti za titlove. Kažem ti kada ja gledam većinu njih bez titlova, i sve razumijem, a ne pržim ih na dvd-e, pogledam, neke stavim na HDD eksterni, a većinu poslije pobrišem... Pozdrav od Robert-a Whaterby-a...

u kojem je to svijetu cyber link power director najbolji program za obradu videa? ne pričaj gluposti. i što, sada bih ja sa svoji 27 godina trebao ići učiti engleski kako bih mogao gledati filmove bez titlova? odakle vadiš te fore.

ali, sva sreća, pa imam više tečajeva engleskog i njemačkog jezika pa ne moram svaki puta koristiti titl kada gledam neki film.

17 godina
neaktivan

Power director ne da nije najbolji nego nije u kategoriji ozbiljnih programa tipa premiere, vegas i sl.  To je perolaka kategorija.

Pih. BIo si brzi ;)  BIlo je i vrijeme ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.4.2010 22:03 (logic).
15 godina
neaktivan

Pozdrav! Evo, imam primjedbu, tj. odgovor na primjedbu od robisieraa92 koju je gore naveo!

Evo ovdje je link koji dokazuje da je Power Director 8 uvršten među najbolje 'video editing sofware' programe. LINK 1  LINK 2

Mnoga su istraživanja upravo to pokazala - možda nije baš #1 program, ali je zasigurno jedan od najboljih.

A moje mišljenje je to - znači samo moje mišljenje... Da osoba koja već mjesecima ili godinama skuplja filmove i svakodnevno ih gleda, hoću reći, da ima tonu dvd-a sa filmovima (ono... preko 400h gledanja... to su mnoge lekcije engleskog), može naučiti engleski i znati ga barem vrlo dobro, ako ne i savršeno.

Moj prijatelj nije ljubitelj filmova, ali je igara, i ja mislim da zna engleski najbolje od svih drugih (mislim na bližnje osobe), pošto se dosada još nije dogodilo da nešto nije znao - a uvijek igra igrice bilo na PC-u ili playstationu...

RW
16 godina
neaktivan

primio sam na znanje tvoju primjedbu. ja na neki način živim od video montaže, i kada bih radio s tim cyberlinkom, mogao bih staviti ključ u bravu i objesiti miš i tipkovnicu o zid. možda jest dobar za amatersko editiranje frag filmića iz call of duty, ali za ništa drugo i nije.

a onaj komentar o prijevodima uopće neću komentirati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.4.2010 20:17 (robisierra92).
15 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

primio sam na znanje tvoju primjedbu. ja na neki način živim od video montaže, i kada bih radio s tim cyberlinkom, mogao bih staviti ključ u bravu i objesiti miš i tipkovnicu o zid. možda jest dobar za amatersko editiranje frag filmića iz call of duty, ali za ništa drugo i nije.

a onaj komentar o prijevodima uopće neću komentirati.

Razumijem što želiš reći. Pošto si ti stručnjak za video editiranje - slažem se s tvojim mišljenjem. Ja sam dosada imao iskustva s mnogo video editing programa i ne mogu reći da je po mome mišljenju Power Director baš ono superiorni, ali za početnike i one koji vole raditi s videom je dobar i dobro radi. A siguran sam da ima i boljih, kao oni programi od Adobe-a, ali su to za mene previše napredni programi, pa se ja s time ne bavim. Ali OK razumijem i ako si stručnjak u tome, onda sam siguran da imaš pravo.

Pozdrav od Robert-a Whaterby-a...

RW
16 godina
neaktivan

pih, daleko sam ja od stručnjaka. ali ako te toliko zanima video i montaža onda bi se trebao malo informirati o adobeovom premiere i after effectsu, i početi učiti te programe, to je jedan sasvim drugi svijet mogućnosti naspram cyberlinkovog power directora.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.4.2010 20:32 (robisierra92).
15 godina
neaktivan
Program za obradu videa

Slažem se... možda ću jednoga dana... vjerojatno... ali trenutno su ti programi previše teški za moj kompjutor... kada si kupim neki jači i bolji koji bi to sve mogao odraditi nabrzinu.. trenutno su za moj kompjutor ti programi oni koji zahtijevaju puno vremena i strpljenja... ako kod tebe treba 3h da se obradi jedan video, kod mene bi to trajala 6h, tj. dvostruko više... pošto mi je RAM 2 Gb... a kada budem imao bolju opremu... vjerojatno ću raditi s time...

Znam za Adobe Premiere Pro, Vegas i ostale... ali su za mene ipak to kako kažem zahtjevni programi...

Ja kada skinem neki film, preko Power Directora mogu i konvertirati u slabiju verziju (kao npr. mp4, wmv, i štogod), a mogu s njime i mnogo editirati, a nije toliko zahtjevan... dvaput mi je stao (komp zaledio - što bi bilo često s Premierom)... pa zasad nemam pritužbi...

Ali kako kažem... za mene su Adobe programi prezahtjevni... Pozdrav od Robert-a Whaterby-a...

RW

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Robert Whaterby kaže...

Pozdrav! Evo, imam primjedbu, tj. odgovor na primjedbu od robisieraa92 koju je gore naveo!

Evo ovdje je link koji dokazuje da je Power Director 8 uvršten među najbolje 'video editing sofware' programe. LINK 1  LINK 2

Mnoga su istraživanja upravo to pokazala - možda nije baš #1 program, ali je zasigurno jedan od najboljih.

ALa ti lupas. Pazi kome su ovi programi namijenjeni "Film lovers, family historians and YouTube enthusiasts". Gdje ovdje pise da je to test profi programa? A citaj sta ti tvrdis?
Trebao bi citati Zlog ludjaka koji kaze "ne pisi o necemu u sta se kur.a ne kuzis".

15 godina
neaktivan
logic kaže...
Robert Whaterby kaže...

ALa ti lupas. Pazi kome su ovi programi namijenjeni "Film lovers, family historians and YouTube enthusiasts". Gdje ovdje pise da je to test profi programa? A citaj sta ti tvrdis?
Trebao bi citati Zlog ludjaka koji kaze "ne pisi o necemu u sta se kur.a ne kuzis".

A tko kaže da se traži profesionalni video editing program? Koliko ja vidim, čovjek koji je postavio ovu temu traži video editing program - ne baš profesionalni, nego neki jednostavni kako bi mogao izraditi jedan kratki video s vizualnim efektima.

Trebao bi prvo vidjeti koja je ustvari tema i što čovjek točno traži, a ne srljati u prazno.

I evo moga odgovora na komentar: Ja ne čitam, ja gledam. Ono što je stvarnost, u malo knjiga ćeš imati priliku pročitati.

A prije prosuđivanja, daj malo stani i pogledaj što se traži! Pozdrav od Robert-a Whaterby-a...

RW
17 godina
neaktivan
Robert Whaterby kaže...
logic kaže...
Robert Whaterby kaže...

A tko kaže da se traži profesionalni video editing program? Koliko ja vidim, čovjek koji je postavio ovu temu traži video editing program - ne baš profesionalni, nego neki jednostavni kako bi mogao izraditi jedan kratki video s vizualnim efektima.

Trebao bi prvo vidjeti koja je ustvari tema i što čovjek točno traži, a ne srljati u prazno.

I evo moga odgovora na komentar: Ja ne čitam, ja gledam. Ono što je stvarnost, u malo knjiga ćeš imati priliku pročitati.

A prije prosuđivanja, daj malo stani i pogledaj što se traži! Pozdrav od Robert-a Whaterby-a...

Ajd ti prvo nauci kako forumi funkcionisu. Pogledaj sta sam ja citirao. ti tvrdis da je "Power Director 8 uvršten među najbolje 'video editing sofware' programe" Ja sam ti odgvorio da to nije tacno jer postoji puno boljih programa.

TVoja tvrdnja "Ja preporučam CyberLink Power Director 8 - najbolji program za obradu videa, a i svih drugih multimedijskih stvari."

Ponavljam opet. Nije najbolji. Nije ni blizu.

Ni ti nisi odgovorio covjeku koji trazi program vec robiju

"I evo moga odgovora na komentar: Ja ne čitam, ja gledam. Ono što je stvarnost, u malo knjiga ćeš imati priliku pročitati."

Ovo necu ni komentarisati. Previse je glupo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 20:45 (logic).
17 godina
moderator
Program za obradu videa

Osjetio sam potrebu da reagiram, prije nego tu dodje do fajta.

Nemojmo mijesati kruske i jabuke. Dvije su tu skupine ljudi - oni koji rade ozbiljno montiranje (uredjivanje) videa i koji koriste profesionalni softver tipa Sony Vegas, Adobe Premiere, Final Cut Pro i sl. Druga skupina su entuzijasti, kod kojih se "montaza" zapravo svodi na izbacivanje nezeljenih kadrova (prakticki nelinearna montaza) i izradu DVD-ova (takvima je cesto dovoljan i Nero). Link za recenzije programa koji je Robert Waterby dao odnose se na one druge i dok su takvi programi vjerojatno dovoljni onome tko je pokrenuo ovu raspravu jer mu je slika zrnata na plazmi velike dijagonale, za program iz te skupine nije uputno reci da je uvsten medju najbolje 'video editing software', jer su najbolji video editing softveri upravo oni iz prve kategorije i Power Director nema sto raditi s njima u kategoriji.

Dakle, svi ste u pravu, samo se niste razumjeli. Namigiva

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pravo zboris kao i obicno ;)

Samo sto ovaj lik ima previsoko misljenje o sebi pa to nekad iritira ;)

Apsolutno se slazme da je premiere, final cut i ostatak te ekipe daleko previse za kucnog korisnika. Ja za kucnu upotrebu, malo napredniju doduse uvijek cu preporuciti adobe premiere elements jer je dovoljno jednostavan da se brzo nauci, ima sve u sebi i dovoljno mocan da gotov DVD izgleda vise nego pristojno. I nadam se da se "zli ludjak" ne ljuti sto ga citirah ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 20:49 (logic).
15 godina
neaktivan
Program za obradu videa

Slažem se s Baksom!

Ja sam izrazio svoje mišljenje jer je čovjek tražio da mu se preporuči video editing program!

Da je znao za barem neke, ne bi tražio bilo koje, nego profesionalne.

Možda je on taj koji ima previsoko mišljenje o sebi, jer sam ja samo dao svoje mišljenje, a on je kao osa odmah naletio sa svojim profi programima, kao da čovjek koji je izradio temu već može praviti ekskluzivne cool videe... da moš mislit... zašto bi onda postavio temu za bilo koje video editing programe... nije uopće tražio profi...

Možda on ima profi izradu videa (vidim da ima 8GB rama) - a to je superiorni za današnje vrijeme... stoga ne znači da i drugi imaju...

Većina ih dosada ima 1GB ili 2GB, što je slabo za profi programe....

Žao mi je što je došlo do diskusije, ali kada netko baš zapne...

A što se tiče moje izreke - mislio sam reći ono što svi govore - možeš ti učiti teoriju, možeš izać iz laboratorija - ali ak ne znaš stvarnost (Dizanje 07:00 - Posao - Briga za kuću, Režije...), ljudska nemoć... Pozdrav od Robert-a Whaterby-a...  i nadam se da je ovo gotovo...

RW

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Nemojmo mijesati kruske i jabuke. Dvije su tu skupine ljudi - oni koji rade ozbiljno montiranje (uredjivanje) videa i koji koriste profesionalni softver tipa Sony Vegas, Adobe Premiere, Final Cut Pro i sl. Druga skupina su entuzijasti, kod kojih se "montaza" zapravo svodi na izbacivanje nezeljenih kadrova (prakticki nelinearna montaza) i izradu DVD-ova (takvima je cesto dovoljan i Nero).

I prvi i drugi rade nelinearnu montažu, a drugi su sličniji linearnoj montaži..

16 godina
neaktivan
Robert Whaterby kaže...

logic kaže...

Ni ti nisi odgovorio covjeku koji trazi program vec robiju

mbaksa kaže...

Dakle, svi ste u pravu, samo se niste razumjeli. Namigiva

tako je, a što se mene tiče mbaksa je dao konačni zaključak ovoj raspravi  Osmijeh i mislim da je upravu.

17 godina
neaktivan
Robert Whaterby kaže...

Slažem se s Baksom!

Ja sam izrazio svoje mišljenje jer je čovjek tražio da mu se preporuči video editing program!

Da je znao za barem neke, ne bi tražio bilo koje, nego profesionalne.

Možda je on taj koji ima previsoko mišljenje o sebi, jer sam ja samo dao svoje mišljenje, a on je kao osa odmah naletio sa svojim profi programima, kao da čovjek koji je izradio temu već može praviti ekskluzivne cool videe... da moš mislit... zašto bi onda postavio temu za bilo koje video editing programe... nije uopće tražio profi...

Možda on ima profi izradu videa (vidim da ima 8GB rama) - a to je superiorni za današnje vrijeme... stoga ne znači da i drugi imaju...

Većina ih dosada ima 1GB ili 2GB, što je slabo za profi programe....

Žao mi je što je došlo do diskusije, ali kada netko baš zapne...

A što se tiče moje izreke - mislio sam reći ono što svi govore - možeš ti učiti teoriju, možeš izać iz laboratorija - ali ak ne znaš stvarnost (Dizanje 07:00 - Posao - Briga za kuću, Režije...), ljudska nemoć... Pozdrav od Robert-a Whaterby-a...  i nadam se da je ovo gotovo...

Koji si ti filozof ;)

Vise ne tvrdis da je power director najbolji program za obradu videa? ;)

I da ja isto a vjerujem i vecina ovdje ustaje i ranije i brine se za kucu i rezije a neki to rade obradjujuci video. Bolje a naucis pistai  uputis se u temu prije nego pocnes filozofirati jer su ti postovi kao da ih pise neko dijete.

i EOD sto se mene tice sa ovim likom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 21:29 (logic).
15 godina
neaktivan
Program za obradu videa

Znaš, ja se upravo i bavim filozofijom, sociologijom i psihologijom. I baš ne shvaćam što želiš postići tolikim ocrnjivanjem nekoga... Želiš se prikazati kao cool tip kojemu se video programi nalaze u malome prstu? A koliko se može vidjeti, ja pišem tekst pravilnim hrvatskim jezikom, sa č i ć, za razliku od tebe. Znaš, ja nisam neki tamo lik, ja sam osoba, i to živa, stoga, ako ne želiš da netko o tebi govori 'crno', nemoj ni ti o drugima.

Ja smatram da ova rasprava ne bi više trebala nastaviti jer očito se ne možemo složiti. Ti govori o profesionalnosti, a ja o jednostavnosti.

Baš kako je rekao i čovjek tamo gore.

Stoga, bolje bi bilo da završimo s time da ne ispadne ovo više raspravljanje nego iznošenje tema. Pozdrav...

RW
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 21:48 (Robert Whaterby).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Program za obradu videa

Joj, evo fajta... I jedan i drugi je napravio nesto sto nije trebalo - jedan je napisao nesto sto nije trebalo, drugi je malo prejako na to reagirao. I sad se sve to spustilo na osobnu razinu.

Ovdje se vise stvari nece spustati na osobnu razinu - na prvi znak toga zakljucat cu temu. Necemo valjda sad tu raspravljati ciji tata je jaci? Namigiva

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Joj, evo fajta... I jedan i drugi je napravio nesto sto nije trebalo - jedan je napisao nesto sto nije trebalo, drugi je malo prejako na to reagirao. I sad se sve to spustilo na osobnu razinu.

Ovdje se vise stvari nece spustati na osobnu razinu - na prvi znak toga zakljucat cu temu. Necemo valjda sad tu raspravljati ciji tata je jaci? Namigiva

zasto ne odmah zatvorit?

onaj koji ju je otvorio dobio je svoj odgovor, a citanje djecijeg prepiranja nam netreba

potpis :D
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

JA sam rekao EOD sa njim i drzacu se toga. Sto se mene tice nema potrebe da se zakljuca.

17 godina
moderator

Da se malo osvrnem i na ono konkretno sto je kalabrezi pitao...

kalabrezi kaže...

pozdrav svima

da ne otvaram novu temu ja imam problem sa video uratkom sa kamere

imam video kameru sony minidv kada nesto snimim i to prebacim u dvd format slika mi je na tv-plazmi od 107 inc.  dosta zrnasta

e sad dali ima neki program koji bi mogao podici rezoluciju snimke ili da mi ne bude tako lose na plazmi ili lcd tv (pokusao sam mjenjati rezoluciju na plazmi ali bez efekta)

odnosno kako se to moze rijesiti

Ekipa ti je vec odgovorila da moras na neki nacin napraviti upscaling na HD rezoluciju - znaci, da ti to napravi DVD/DivX player spojen preko HDMI-ja ili da spojis televizor na kompjuter (DVI/HDMI ili VGA). Ili da koristis neki program za konverziju koji to moze napraviti - vidio sam da u onom reviewu Power Directora pise da omogucava SD to HD upscaling - mozes to probati, ali nisam siguran hoce li pomoci.

Mene zanima jedna stvar - je li ti slika zrnata i kad reproduciras obicni, filmski DVD? Ako nije i ako si siguran da je program s kojim si radio konverziju dobro obavio posao, onda moras uzeti u obzir i kvalitetu jeftinijih miniDV kamera - kvaliteta je jadna i u losijim svjetlosnim uvjetima zrnatost moze biti dosta uocljiva. Inace i sam imam problema sa zrnatosti slike kod BugTV-a u slabijim svjetlosnim uvjetima (kad ne koristimo reflektore ili ne svijetle izravno na subjekta), cak i kad snimamo kamerama koje su prije 4-5 godina kostale nekoliko desetaka tisuca kuna. To sam rijesio postprocesiranjem - filtrima u AviSynthu koji "prostorno i vremenski" uklanjaju zrnatost slike - pisao sam o tome u jednoj od tema na forumu - vidi ovu poruku.

Rezultati mogu biti izvrsni, pogotovo kod vremenskog uklanjana zrnatosti slike, jer se tada procjena radi tako da se usporedjuje nekoliko uzastopnih slika i onda se zna koja je prava boja piksela. Pojednostavljeno receno, ako je na prvoj slici recimo neka svijetlo siva boja nekog piksela, na drugoj slici je tamnosiva, a na trecoj opet svijetlosiva, onda je jasno da bi taj piksel navjerojatnije trebao biti svijelosivi ili negdje izmedju te svijetlosive i tamnosive (ta tamnosiva boja piksela je zapravo sum, "pogreska"). Naravno, u nekim slucajevima to ne radi bas najbolje (moze se izgubiti nesto rezolucije), ali opcenito dosta moze poboljsati sliku. Postoji i jos jedna prednost toga - posto ima manje zrnatosti na slikama, manje suma, takav video ce se dati jace komprimirati. Odnosno, za isti bitrate slika ce biti ljepsa, s manje artefakata.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 22:28 (mbaksa).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice