FL Studio 9
- poruka: 156
- |
- čitano: 61.576
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Ma odlican program jednostavan...Ja ga koristim za izradu sampleova za virtual DJ i MixVibes...hehe DJ-ing...
To je to, majstore! Otvaranje zamrlih tema ne-baš-korisnim komentarom! XD
@ Cevi: Otvori si kanal na youtubeu i tamo postaj, tamo ćeš sigurno dobiti hrpu korisnih komentara, ako se povežeš s ekipom iz fl zajednice, ima ih dosta na jutubu.
Pa dobro što ste se okomili na čovjeka, nigdje ne piše da ja zabranjeno dizat teme iz smrti, možda će nekoga baš njegov komentar natjerat na korištenje FL-a a ta osoba se baš pitala kako da počme stvarati glazbu, a i nije znala da ova tema postoji. Ili pak ne?
Btw Ja sam se okušao u ovome i nije mi baš pošlo za rukom te sam ga instantno izbrisao mada mi je njegov instaler zagubljen negdje po hardu. No moram priznat nisam se ni nešto potrudio da to sve pohvatam, mislio sam da ću napravit neki beat od šale, za sve se treba potrudit, tako da preporuka za ovaj program stoji!
ja koristim FL Studio već par godina. Ne mogu baš reći da radim u njemu, uglavnom se igram kad imam slobodnog vremena.
Evo jedan moj mali uradak, koji sam napravio za T-Mobile natječaj. Naravno, odbijen sam. :)
Kakav je to natječaj bio?
Kakav je to natječaj bio?
T-Mobile Inmusic festival - natječaj za službenu himnu.
čemu ovaj iks-d? i što kažete na moju skromnu pjesmicu? :)
naaaaaaaaaaaaajbolji program za one koji se žele baviti produciranjem muzike, i radnjom rmx-eva xD
Iskreno? Neće postati hit. =)
Imam pitanje:
Koja je razlika između slaganju patterna u 'track 1,2,3' i u 'pattern 1,2,3' ?
I zašto postoje oba dva načina kad je preko 'pattern' daleko lakše organizirati pjesmu?
Imam pitanje:
Koja je razlika između slaganju patterna u 'track 1,2,3' i u 'pattern 1,2,3' ?
I zašto postoje oba dva načina kad je preko 'pattern' daleko lakše organizirati pjesmu?
U tracku 123 možeš rezati i uređivat sampleove. U pattern stavljaš svoje patterne.
umm.....loše i preloše...kakva je to himna bubnjevi i nekakvi bas jadni...fpc + boo bass...jbg mene bi bilo sram tak neš poslat
Imam jedan problem pa ako mi mozete pomoči ikako.kad idem npr. radit u piano roll bass onda kako imam one bar-ove ja napravim bass i i zadnja ona točka bassa pređe npr na 5-i bar i onda kad play-am to on mi od svira do 5-og bara i onda do 6-og necuje se nis . kako aj mogu napravit da mi tamo di je zadnja točka bass zavrsi melodija ? ako ste razumili ako ne postat cu sliku !
Evo malo jasnije :napravljena melodija mi traje 3.5 bar-a ,a traje do 4 bar-a kako mogu napravit da mi traje do zadnje točke melodije ? ako sad razumjete.
Pomoć plss!
Koliko ja znam moraš napravit unutar bara svaki puta kad ti pređe bar on mora ići do kraja. Probaj kod renderiranja pjesme u looping modu stavit cut remainder.
Koliko ja znam moraš napravit unutar bara svaki puta kad ti pređe bar on mora ići do kraja. Probaj kod renderiranja pjesme u looping modu stavit cut remainder.
k
ej ,kako si se toga gore riješio?
Tako će ti FL Studio odsvirati i taj četvrti bar (u ovom slučaju, ta dodana nota se neće čuti).
Tako će ti FL Studio odsvirati i taj četvrti bar (u ovom slučaju, ta dodana nota se neće čuti).
da al mi ona melodija neće ići tečno nego ovako ---- - a to nije dobro al mora postojat neki nacin da se to rijesi na laksi način jer onda je to veća greška u savršenom fl studio -.-
Pa preseli pattern u playlist, samo što onda moraš radit u song modu.
Prikazat će ti se kao 4bar melodija, ali pošto u playlist-u možeš preklapati iste patterne,
kopiraj još jedan isti pattern i namjesti početak drugog patterna na zadnji bar prvog patterna,
odnosno, na onaj bar na kojemu ti završava melodija.
E sad - možeš napraviti ovako kako je Takozvani napisao, i biti će ti ok.
Također, možeš i ovako: pattern stavi u neki track, npr. 'Track 1'. To ti je ono iznad Pattern 1,2,3 u Playlisti. Prednost Trackova je to što ih možeš rezati. Pa, napravi to. Odreži višak, i to što ti ostane, tih 3.5 'bara' samo kopiraj koliko god puta treba.
A možeš i ovako: uđi u Piano Roll i označi sve note. Dođi mišem na kraj jedne note (nije bitno koje), na dio na kojem nota završava, i sad bi ti se trebala pojaviti strelica koja povećava note. Ali ti napravi ovako - drži tipku Shift i onda povuci tu notu do kraja četvrtog bara. Da ne objašnjavam bezveze, probaj sam pa ćeš vidjeti što će se dogoditi.
Ljudi jel zna tko kak stavit glasove (svoje) na Fl Studio?
Ljudi jel zna tko kak stavit glasove (svoje) na Fl Studio?
ja sam u meduvremenu morao formatirat disk pa nemam fl trenutno ali prvo sta mi pada na pamet je da se mozda snimis i onda to sto zelis samo kroz opciju import uneses na fl...
otvoris edison stisnes rec i pjevas heheh....il ak imas neki mp3 format na kompu oped ga otvoris u edisonu i izrezes kaj ti pase
Jao, ubija me kad moram svirat preko tipkovnice! Midi kontroleri ljudi!
Nego, imam jedno pitanje: da li je moguće da neki drugi program preko asio drivera pustim?