DTS 5.1 problem

poruka: 5
|
čitano: 3.299
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
DTS 5.1 problem

pozdrav

imam problem sa dts zvukom

znači ovako:

kad spojim sa laptopa preko HDMI u televizor, i sa televizora preko optičkog u pojačalo, dobijem DTS 5.1.

ali kad spojim preko optičkog iz laptopa direkt u pojačalo DTS ne radi; piše samo PCM[48 khz] cak nema ni zvuka kad testiram DTS pod system/sound/SPDIF

imam laptop acer aspire 7735z, piše da podržava DTS 5.1

treba mi jer nemogu gledat full hd filmove MKV jer puno njih šteka ako ih pokrenem preko usb/DLNA direkt sa televizora

zna netko u cem je problem ? Hvala 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: DTS 5.1 problem

Nisi rekao jesi li odspojio HDMI s TV-a kada si laptop optickim kabelom povezao na pojacalo?

A sto fali dosadasnjem nacinu?, laptop i TV putem HDMI kabela a zvuk optickim od TV-a do pojacala?; izvukao si maksimum iz slike i zvuka!

Dakako da moze optickim ili koaksijalnim kabelom 5.1 zvuk bez posredstva TV-a direktno na pojacalo!

Kako rekoh prvo pokusaj optickim na pojacalo ALI bez HDMI-TV kabela.

Ukoliko ni tad nema zvuka na laPtopu pogledaj postavke u driveru zvucne, postavi u 5.1 zvucni sistem i svakako ukljuci digitalni audio out (ovdje pripazi, kako ti se na testu javlja ona greska a sada nemam specifikacije laptopa) opticki ili SPDIF (nikako nije svejedno, ukljuci sucelje koje koristis)!

Potom u Control panelu u opcijama zvuka kao izlaz odaberi umjesto zvucne i HDMI, optical ili SPDIF (opet napominjem zavisi koje sucelje na laptopu  i TV imas).

Na kraju ti (prema navedenoj gresci) u postavkama pojacala treba podesiti postavke digitalnog ulaza, zasto na pojacalu testiras SPDIF ako spajas optickim???

11 godina
neaktivan
DTS 5.1 problem

a krivo sam napisao; znaci ovako

TV je spojen sa optičkim u pojačalo- znači kad filmove preko tv-a pokrenem (DLNA / USB) dobijem DTS 5.1 na pojačalo preko tog istog optičkog kabla- samo za usporedbu da se zna da pojačalo podržava DTS 5.1 

a kad spojim na laptop ne dobijem- preko HDMI ne dobijem 5.1/pojačalo nema ulaza za HDMI

samo da razjasnim pošto sam se zabunio u prvom postu- HDMI ide iz laptopa u TV SAMO za sliku, a SPDIF/toslink sa laptopa u pojačalo za zvuk. 

pa nije SPDIF= optički ? Kolko znam to je "isto", pošto na laptopu piše "SPDIF/toslink" izlaz a kad ga zaštekam u pojačalo, prepozna ga kao "OPT" ulaz. 

stavio sam SPDIF/toslink na default vec, uključeno je DTS i Dolby Digital/ 48 i 96 khz kod "supported formats"- al nema nikakvog zvuka kad kod supported formats napravim test na DTS 

ni kad pokrenem 5.1 DTS filma ne svijetli "lampica" na pojačalu (ima jedna plava lampica na pojačalu koja svijetli kad je DTS decoding 5.1 aktivan) 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
armlet1 kaže...

TV je spojen sa optičkim u pojačalo- znači kad filmove preko tv-a pokrenem (DLNA / USB) dobijem DTS 5.1 na pojačalo preko tog istog optičkog kabla- samo za usporedbu da se zna da pojačalo podržava DTS 5.1 

a kad spojim na laptop ne dobijem- preko HDMI ne dobijem 5.1/pojačalo nema ulaza za HDMI

samo da razjasnim pošto sam se zabunio u prvom postu- HDMI ide iz laptopa u TV SAMO za sliku, a SPDIF/toslink sa laptopa u pojačalo za zvuk. 

pa nije SPDIF= optički ? Kolko znam to je "isto", pošto na laptopu piše "SPDIF/toslink" izlaz a kad ga zaštekam u pojačalo, prepozna ga kao "OPT" ulaz. 

stavio sam SPDIF/toslink na default vec, uključeno je DTS i Dolby Digital/ 48 i 96 khz kod "supported formats"- al nema nikakvog zvuka kad kod supported formats napravim test na DTS 

ni kad pokrenem 5.1 DTS filma ne svijetli "lampica" na pojačalu (ima jedna plava lampica na pojačalu koja svijetli kad je DTS decoding 5.1 aktivan) 

Gore u postu naznacio sam na sto da obratis pozornost!

Opticko i SPDIF "sluzi" za istu svrhu (digitalno sucelje ta prijenos zvuka) ALI nikako nije CITIRAM "SPDIF=optički", sucelja su razlicita!

Na osnovu opisa iz ovog posta ocito je da je potrebno samo ispravno naciniti settup pojacala.

16 godina
armlet1 kaže...

Tebi vrlo vjerojatno player dekodira zvuk i takav šalje kao PCM format na izlaz.

Koji video player koristiš za gledanje filmova? 

Potraži u opcijama playera nekakve AUDIO opcije i tamo potraži opciju DTS passthrough. Uglavnom, poanta priče je da zabraniš PCu da dekodira DTS i prisiliš ga da šalje originalni DTS signal u pojačalo koje će ga pravilno dekodirati.

Ako se ne snađeš, napiši mi koji player koristiš pa ću pogledati ja u opcijama. 

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice