Home Lab Hardware

poruka: 4
|
čitano: 3.906
|
moderatori: Danny_HR, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
offline
Home Lab Hardware

Pripremam se za složit jedan manji lab za kućnu upotrebu koji bi vrtio server 2016 DataCenter kao VM host i još par virtualki za server lab.
E sad imam 2 mogućnosti:
1.) Imam gigabyte h55m ploču sa i3 530 i 8gb RAM-a. Jedna od mogućnosti je max-at ploču na 16gb RAM-a i eventualno unutra ubacit xeon x3450
2.) Nabavit dok se još može hp microserver gen8, i njega max-at na 16gb RAM-a i definitivno nabavit xeon e3 za HP-a.
E sad ima li neke velike razlike između e3 i x3450 i realno za lab i3? Obe kombinacije podržavaju DDR3 i max im je 16GB RAM-a tako da tu nebi trebalo bit neke značajnije razlike. Ima li HP neku značajnu prednost ispred složenog kompa. Oba imaju 3 mrežne, jedino šta HP ima ILO ali za doma mogu prošetat i vidit mu status.

 
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Home Lab Hardware

Samo ću ti predložiti HP DL380 G7 rack server.

 

Ja sam ga kupio prošle godine i dobro me služi. Trebaš malo više mjesta za njega i nije baš tih, ali nije ni previše bučan. Naspram običnih compova se osjete server grade komponente i možeš npr. radit RAID više vrsta 0, 1, 5, 10, 50 i NIC teaming, imaš redundanciju za skoro sve, hrpu jezgri i RAM-a itd.

 

Jedine zamjerke, ne mogu sa USB 3.0 sticka instalirat Windows Server 2016 jer mu ne paše pa to radim sa SD kartice ili USB 2.0 sticka (ima unutar kućišta SD card reader), nema UEFi i nema USB 3.0.

 

G8 je jednostavno i dalje preskup, ali G7 nije za bacit i dalje je to solidan server.

 

Moja varijanta:

2X 6 Core Xeon X5650

48GB DDR3 ECC RAM

8X 146GB 10k SAS

2X 450W PSU

4x LAN + ILO 3 Dedicated Port

Hardware RAID sa 1GB FBWC i baterijom

Fortune favours the brave
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Home Lab Hardware

Dobro koliko je bucan za drzat doma da ne smeta ukucanima dok radi?

 
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Home Lab Hardware

A čuj dok je u idleu, relativno je tih ko comp sa bučnijim ventilatorima. U loadu je kao Radeon HD4870 turbina. Također zavisi do temperature u sobi.

 

Osobno mi ne smeta, ali ukućanima bi moglo.

 

Najbolje da je u odvojenoj sobi, staviš windows hyper-v server ili neki linux npr. proxmox pa radi sve remotely (ssh, powershell, web sučelje, windows admin center ili RSAT) i stavljaš virtualke.

Monitor ti ne treba praktički, spoji ILO3 na mrežu i nađi na googleu advanced licencu za ILO3 i imat ćeš remote funkciju s kojom vidiš sve što se događa. Možeš i u BIOS ući i sve konfigurirat, te ga palit/gasit, mountat image (ali to je sporije jer ide preko 10 ili 100Mbita) itd.

 

Kasnije kad dođeš na clustering digneš cluster s njim i pc-om i igraš se sa live migrationom virtualki, failoverom, storage i vm replicom, itd.

Fortune favours the brave
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice