Život nije nastao jednom, nego dva puta, kaže nova

poruka: 121
|
čitano: 14.723
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Život nije nastao jednom, nego dva puta, kaže nova".
6 godina
Re: Život nije nastao jednom, nego dva puta, kaže
SharkZ kaže...
Cansee kaže...
Znam ja točno takve kao što si ti, pljujete na sve, a onda kad je frka sa zdravljem trčite u bolnicu

Baš kao što ti trčiš kod svećenika i po sprovodima kad ti netko umre, ili kad treba nekog krstit, odjednom svi vjernici.

Ne zoveš sigurno znanstvenika da priča o crnim rupama i karici koja nedostaje...

Sprovodi nisu samo vjerski rituali, a svećenike i krstitke ne upražnjavam. Ne sudjelujem u primitivnim obredima.

SharkZ kaže...

I mislim da sam više puta objasnio da nemam niša protiv znanosti, ali konkretne, primjenjive.

Ovo što se piše u članku ove teme to nije nego je to na razini Milan tarot.

Ajmo lupetat nešto što ne možemo dokazat, ali mi imamo diplomu pa nam morate vjerovat, a već u naslovu je sve rečeno, "nova teorija".

Znači stara u koju smo morali vjerovat više ne vrijedi, a i ova ima rok trajanja. :facepalm:

A ne, vjerovat ćemo muškarcima u haljinama koji pripovjedaju zaostale bajke 

U znanosti teorije imaju svoju vrijednost dok se ne dokaže drugačije. Znanost nije dogma i zapravo traži i prihvaća (konstruktivnu) kritiku. Za razliku od onih drugih pizdarija "ćaća ti je na nebu i sad kuš i na koljena".

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2026 12:32 (Gallu).
18 godina
SharkZ kaže...
Novice kaže...

Koje je najbolje objašnjenje?

Polazišna točka je da se nalazimo u simulaciji koju je kreirala viša inteligencija i stvorila nas na svoju sliku.

Ovo mi je uvijek bila najzabavnija teza modernih "pametnjakovića".

Reci mi koja bi svrha bila takve simulacije? Izađeš van na balkon i pomisliš "znam što treba ovom svijetu - ISTI OVAKAV SVIJET SAMO SIMULIRAN, ali ostaviti ćemo ličinke koje djeci jedu oči i da nečija majka/muž/dijete umre od raka kostiju u najgorim mukama jer je to "realizam".

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2026 12:30 (wyks).
2 godine
wyks kaže...
Reci mi koja bi svrha bila takve simulacije?

Koja je svrha tvog života? Ajd produži dalje.

18 godina
SharkZ kaže...
wyks kaže...
Reci mi koja bi svrha bila takve simulacije?

Koja je svrha tvog života? Ajd produži dalje.

Pa ti sam priznaješ da ti život nema smisla jer te napravio netko kao simulaciju? 

"Ownao sam nekog u raspravi tako da sam rekao da sam NPC u igrici"

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
8 godina
SharkZ kaže...
Novice kaže...

Polazišna točka je da se nalazimo u simulaciji koju je kreirala viša inteligencija i stvorila nas na svoju sliku.

U kom trenutku nas je stvorila, prije koliko vremena? Kako znaš da smo mi na njenu sliku? Što uopće znaš o njoj, i odakle?

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
6 godina
Al Crane kaže...
SharkZ kaže...
Novice kaže...

U kom trenutku nas je stvorila, prije koliko vremena? Kako znaš da smo mi na njenu sliku? Što uopće znaš o njoj, i odakle?

I kako je nastala ta "inteligencija", kada je nastala i zašto je sapunjala majmuna negdje u bespućima svemira 10 milijardi godina dok se nije sjetila napraviti nas na "svoju sliku". I ako je na svoju sliku, zašto nemamo mi bar moalo tih nadnaravnih moći nego smo što se toga tiče identični crvu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2026 13:14 (Gallu).
22 mjeseca
SharkZ kaže...
Novice kaže...

To je najbolje koje imaš? Na temelju kojih podataka?

8 godina
Gallu kaže...

I kako je nastala ta "inteligencija", kada je nastala i zašto je sapunjala majmuna negdje u bespućima svemira 10 milijardi godina dok se nije sjetila napraviti nas na "svoju sliku". I ako je na svoju sliku, zašto nemamo mi bar moalo tih nadnaravnih moći nego smo što se toga tiče identični crvu.

Pa, po toj hipotezi, tih 10 milijardi (ili koliko već po najnovijim spoznajama) godina niti nije bilo.

Eh, nešto se maglovito sjećam i početka Hawkingove "Kratke povijesti vremena", u kojoj mu jedna postarija gospođa također (slično kolegi SharkuZ) spočitava da su sve te znanstvene teorije čista glupost i da ravnu Zemlju na leđima nose četiri slona koji stoje na leđima ogromne kornjače koja pliva beskonačnim oceanom, a Hawking priznaje da je u principu i ta hipoteza jednako validna kao i njegove teorije, osim što za ove zadnje postoji daleko više indicija koje su u više-manje direktnoj sprezi s opazivim i provjerljivim stvarima.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2026 13:33 (Al Crane).
15 godina

1 0 hvala 0
11 godina

Laici mistificiraju znanost zato što je ne razumiju, kao što se uostalom mistificira sve što se ne razumije. A znanost nije ništa drugo nego obična ljudska pamet koja se malo odmakla od svakodnevnice. Zaključujemo prema iskustvu i o onom što se dogodilo i o onom što će se dogoditi. Djevojka je zatrudnjela. Iz iskustva znamo zbog čega je zatrudnjela, no još ne znamo od koga je zatrudnjela, pa postavljamo petpostake koje poslije verificiramo dokazima. Isto tako prema iskustvu zaključujemo da će roditi za toliko i toliko mjeseci. Na isti način radi i znanost, postavlja hipoteze, pa ih verificira. A onda se nekome čini da znanstvenici ništa ne znaju, jer ne znaju sve. Nikada se sve ne može znati ni u znanosti ni u životu, no to ne znači da ne treba tragati za istinom. Što nam inače preostaje? Slijepo vjerovati u dogme, unatoč tome što se kose i s iskustvom i sa zdravom pameću. Je li to rješenje? Dakako da nije, jer ne samo da ne saznajemo više, nego se sve više zatupljujemo i zaglupljujemo. Duh mora uvijek biti otvoren za promjene, samo se tako napeduje. A to da znanost mora biti primjenjiva, to je nerazumijevanje znanosti. Primjenjivost ne čini znanost znanošću nego je znanošću čini znanstvena metoda. Gledam kako treperi lišće na brezi isped moje kuće. Hoću li reći da to ne vidim samo zato što ne mogu od tog treperenja imati koristi? 

6 0 hvala 3
2 godine
danen kaže...

Duh mora uvijek biti otvoren za promjene, samo se tako napeduje.

Zanimljivo da znanstvenik spominje duh.

Sad me zanima što je duh u čovjeku i tko nam ga je usadio?

Ako je duh nešto što se može promatrati kroz svijest, razum, smisao... onda je moje pitanje zašto to isto nemaju čimpanze?

Kako se to evolucijom razvije duh, tj. nešto nematerijalno pa da mi imamo sposobnost pitati "tko sam ja"?

Dok god se vi bavite isključivo materijalnim, molekulama, enzimima, fosforom... nećete daleko stići.

22 mjeseca
danen kaže...

Djevojka je zatrudnjela. Iz iskustva znamo zbog čega je zatrudnjela

Ne ako je upetljan Duh Sveti  

22 mjeseca
SharkZ kaže...

Dok god se vi bavite isključivo materijalnim, molekulama, enzimima, fosforom... nećete daleko stići.

Kako bi se itko trebao baviti ičim nematerijalnim/natprirodnim kada niti ne znamo ako to postoji, a kamoli išta drugo?

6 godina
Duh je u ovom slučaju izraz.
Kako ti znaš da mi imamo duh? Kako znaš da čimpanze nemaju duh?
Svi ćemo na kraju stići na isto mjesto. Ni korak dalje. I to mjesto je samo materijalni svijet.
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2026 19:48 (Gallu).
22 mjeseca
Znaš i sam da prof. Raos nije mislio na duha kao nešto nadnaravno , pa okrećeš ploču , niti na duhovito kao smiješno , zna se o čemu se priča kad kažemo da čovjek ima duha, to je ono što je Einstein lijepo objasnio "možete živjeti kao da ništa nije čudo ili kao da je sve čudo"!
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
8 godina

problem je ljudi koji su koncept nema ničega...đe ba ono nestalo...shvatili doslovno...jer i ništa je u biti nešto...mi znamo da je prazna čaša prazna jer znamo da postoji puna...međutim ako nema pune čaše...kako onda znamo jel prazna ili ipak i ta praznina može biti punina

ali glavna stvar je da ako pljuješ po nečemu onda nemoj to ni konzumirati

AI google:

Da, evolucijska biologija i kemija su jako puno pomogle razvoju medicine.
Bez njih moderna medicina ne bi postojala.
One nam daju alate za liječenje bolesti, stvaranje lijekova i razumijevanje ljudskog tijela.

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina

Od svih popova, bogova, vragova, najveći mi je misterij slučajnost zakona fizike i kemije koji kroz slučajnost stvaraju život i mene, koji si sa iskustvom svijesti postavljam sva ova pitanja…

Nadam se da ću za života dobiti odgovor što se dogodilo i točno kako.

Ali onda dolazi još teže pitanje: „Zašto?”

0 0 hvala 0
6 godina
Neka pitanja će ostati neodgovorena. I to je sasvim ok. To ne znači da se uplelo nešto nadnaravno nego da jednostavno nismo (vjerojatno ni nećemo biti) na toj razini znanja. Ali glupo bi bilo ne istraživati. Mnoga velika otkrića čovječanstva su nastala sasvim slučajno, kada se istraživalo nešto sasvim drugo. Zato se znanosti trebamo baviti, a ne klečati i bubati neke pizdarije pisane od primitivnih civilizacija prije nekoliko milenija, kao što neki ignoramus to ovdje zagovara.
2 godine
BDS kaže...

najveći mi je misterij slučajnost zakona fizike i kemije koji kroz slučajnost stvaraju život i mene, koji si sa iskustvom svijesti postavljam sva ova pitanja… 

Nema tu apsolutno nikakve slučajnosti, to je samo debilna teza neuke 'znanstvene' zajednice koja konstantno opovrgava ono što se ne može opovrgnuti.

A sama činjenica da imaš svijest koja može postavljati takva pitanja ti govori da nisi napravljen samo od materije koja se može vidjeti pod mikroskopom.

Ali mnogi ljudi pored toliko dokaza oko sebe i dalje ostaju na razini životinje kojoj je valjda jedini smisao u životu - jesti, piti i pariti se, beskorisne nakupine mesa bez cilja i svrhe.

6 godina
Ostalo, ne bih komentirao jer je debilno i komentirati. Nego... Koji su to tvoji dokazi? :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.8.2026 14:04 (Gallu).
8 godina

Pametni ljudi vjeruju u gluposti prvenstvenstveno zato što visoka inteligencija (IQ) nije isto što i racionalno razmišljanje i kritičko prosuđivanje. Dok inteligencija predstavlja sirovu procesorsku snagu mozga, racionalnost određuje kako tu snagu koristimo za donošenje logičnih odluka. Kada mozak ne koristi racionalne alate, visoka inteligencija zapravo postaje moćno oružje za opravdavanje potpuno pogrešnih uvjerenja.

Evo ključnih psiholoških i kognitivnih razloga zašto se to događa:

1. Motivirano rezoniranje i napredna racionalizacija
Pametni ljudi nisu imuni na želje, strahove i predrasude. Međutim, kada pametna osoba želi u nešto vjerovati (iz emocionalnih, političkih ili vjerskih razloga), njezina inteligencija joj omogućuje da brže i uvjerljivije smisli komplicirane argumente kojima će opravdati to vjerovanje. Oni mogu stvoriti toliko kompleksne mentalne gimnastike da sami sebe (a često i druge) potpuno uvjere u besmislice, uspješno odbijajući sve protuargumente.

2. Kognitivna škrtost (Mentalna lijenost)
Ljudski mozak evolucijski teži štednji energije. Čak i iznimno inteligentni ljudi često prakticiraju kognitivnu škrtost – sklonost da probleme rješavaju prečacima (heuristikama) umjesto dubokim, analitičkim razmišljanjem. Ako im neka informacija zvuči privlačno ili se uklapa u njihov trenutni svjetonazor, prihvatit će je automatski, bez paljenja "teške artiljerije" svog intelekta.

3. Slijepa pjega za vlastite pristranosti
Ovaj fenomen se naziva bias blind spot. Inteligentne osobe vrlo lako uočavaju kognitivne greške, logičke propuste i lakovjernost kod drugih ljudi. Međutim, zbog uvjerenja da su previše pametni da bi ispali glupi, potpuno su slijepi za vlastite pristranosti. Misle da su njihovi stavovi čisto objektivni, što ih čini lakom metom za manipulacije i teorije zavjere.

4. Prokletstvo stručnjaka (Efekt prevelike samouvjerenosti)
Kada je netko vrhunski stručnjak u jednom specifičnom području (npr. fizici ili medicini), često razvije iluziju da se njegova kompetencija automatski prenosi na sva ostala životna polja. Ti ljudi s velikim samopouzdanjem ulaze u rasprave o ekonomiji, politici ili povijesti, nesvjesni da u tim područjima nemaju dovoljno znanja, što ih vodi izravno u prihvaćanje pseudoznanstvenih ideja.

5. Socijalni pritisak i plemenski mentalitet
Svi smo mi društvena bića. Pametni ljudi također imaju potrebu pripadati određenoj grupi, stranci ili intelektualnom krugu. Ako ta grupa kolektivno prihvati neku glupost ili mit kao dio svog identiteta, pojedinac će često žrtvovati istinu radi društvene pripadnosti i prihvaćenosti, svjesno ili nesvjesno potiskujući sumnju.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina

Ovo što kaže Gallu je točno: neka će pitanja zauvijek ostati neodgovorena. Ne zato što znanost na njih ne bi mogla odgovoriti, nego zato što su postavljena tako da se na njih ne može odgovoriti. To su poznate četiri Kantove antiomije čistoga uma (a poznavaoci filozofije kažu da ih ima mnogo više). Jedno od tih pitanje je i postajanje Boga postajanje kojega, kaže Kant, ne možemo ni dokazati ni opovrći. Kad bi se postojanje Boga moglo znanstveno dokazasti, prestao bi biti Bogom - jer bi postao ograničeno, iako vrlo moćno biče (neka vrsta supermena ili tehnološki i biološki razvijenog izvanzemaljca). Stoga su to isprazne rasrave. Neki ljudi imaju potrebu da u Boga vjeruju, pa zašto im onda nametati svoje (ateističko) uvjerenje? A kad stisne, onda svatko zaziva Boga. Priča mi neki čojvek, koji je služio u partizanskim jedinicama na kraju rata, kako su dočekali pobjedu. Kad su čuli da je ratu došao kraj, okupili su se u krug i iz veselja pucali u zrak strojicama. A onda je u selu počelo zvoniti crkveno zvono. I svi ti komunisti i ateisti, koji su na sav glas pjevali "Partizanka (partizanska kapa) sa tri roga, borimo se protiv boga", skušeno su ušli u crkvu da zahvale Svevišnjem što su ostali živi. Osjetili su da postoji nešto jače i više od čovjeka, nešto na čemu ćovjekova sudibina leži kao voda na dlanu. Taj primarni religijski osjećaj ne može se zatomiti, jer bi onda život ljudski postao besmislen. Ne zagovaram nijednu "objavljenu" religiju, no i da su (vrlo vjerojatno) izmišljene, one opet izviru iz iskonske ljudske duhovne potrebe. Unatoč svim napadima arteista, religije još uvijek žive. Pa sad, ako forsirate znastveni pogled na svijet, neka znanost odgovori na pitanje zašto je religija ljudska potreba? Očito se ne može sve svesti na razum, čovjek je još emotivno i voljno biće. To govorim kao znanstvenik. I ponavljam: nemam ništa protiv religije sve dok ona ne zadire u područje znanosti. Religija i znanost su dvije zasebne oblasti: ako mogu naći poveznice, dobro, ako ne mogu, neka svaka ide svojim putem. Tako je najbolje i za vjeru i za znanost. 

3 1 hvala 3
22 mjeseca
danen kaže...

Religija nije potrebna ali je prisutna zbog ukorijenjenog straha od nepoznatog i prije svega smrti. Nemam nikakvog problema sa religijom, dok god se ne nameću društvene norme bazirane na religiji odnosno vjeri.

2 godine
danen kaže...

A kad stisne, onda svatko zaziva Boga. 

Osjetili su da postoji nešto jače i više od čovjeka, nešto na čemu ćovjekova sudibina leži kao voda na dlanu. Taj primarni religijski osjećaj ne može se zatomiti, jer bi onda život ljudski postao besmislen.

Jako pametno rečeno i prvi put da se slažem sa znanstvenikom, čak sam i iznenađen cijelim komentarom.

Ali sad očekujem ateističku rulju sa pitanjima "gdje su dokazi", "na temelju kojih podataka", "tko je to izračunao", "ne postoji nadnaravno", "odbaci tehnologiju ako vjeruješ u boga" i sl. maloumne fraze...

Neki ljudi se ponašaju kao unitree roboti i AI generirani kod, nema razlike.

Uglavnom, za mene je ova tema case closed, sve bitno je rečeno, a svatko nek sam dalje istražuje ono što ga zanima.

22 mjeseca
SharkZ kaže...

Jako pametno rečeno i prvi put da se slažem sa znanstvenikom, čak sam i iznenađen cijelim komentarom.

Ali sad očekujem ateističku rulju sa pitanjima "gdje su dokazi", "na temelju kojih podataka", "tko je to izračunao", "ne postoji nadnaravno", "odbaci tehnologiju ako vjeruješ u boga" i sl. maloumne fraze...

Uglavnom, za mene je ova tema case closed, sve bitno je rečeno, a svatko nek sam dalje istražuje ono što ga zanima.

Vjerovanje je prihvaćanje nećega kao istinitog iako za to nema konretnih dokaza. Ja neću tražiti dokaze za kršćanskog boga, allaha ili jednoroga jer je to uzaludno.

8 godina
SharkZ kaže...
danen kaže...

A kad stisne, onda svatko zaziva Boga. 

Osjetili su da postoji nešto jače i više od čovjeka, nešto na čemu ćovjekova sudibina leži kao voda na dlanu. Taj primarni religijski osjećaj ne može se zatomiti, jer bi onda život ljudski postao besmislen.

ispitajte religijske principe koji su dominirali svijetom: teško da ćete naći išta osim bolesničkih snova ili tlapnji luđaka."

Kognitivni znanstvenici smatraju da religija nije nastala kao bolest, već kao "greška u kodu" našeg evoluiranog mozga.Hiperaktivni uređaj za detekciju namjere (HADD): Ljudski mozak je evoluirao da svugdje vidi namjeru (ako šuška grm, bolje je misliti da je tigar nego vjetar – tako preživljavamo). Nusprodukt tog mehanizma je da ljudski mozak prirodno pripisuje namjeru i svijest neživim stvarima: olujama, potresima i zvijezdama, stvarajući bogove i demone. U tom kontekstu, religija je nusprodukt kognitivne preosjetljivosti.

U modernoj psihijatriji, zabluda (deluzija) se definira kao čvrsto vjerovanje u nešto što se kosi sa stvarnošću i dokazima. Evolucijski biolog Richard Dawkins i stručnjaci sličnih stavova tvrde da religija ispunjava sve kriterije kliničke deluzije:

Izuzetak u psihijatriji:

Ako pojedinac danas tvrdi da razgovara s nevidljivim bićem koje mu zapovijeda što da radi, psihijatar će mu dijagnosticirati shizofreniju ili sumanutost. Međutim, ako taj isti pojedinac kaže da je to biće Bog i da se nalazi u crkvi, džamiji ili sinagogi, društvo i psihijatrija to tretiraju kao "vjeru". Dawkins to naziva društveno ugrađenim virusom uma (tzv. "mimički virus").

problem je nastao kad su klinička deluzija i šizofrenija postala ustavna kategorija

Oba stanja pripadaju psihotičnom spektru poremećaja i zahtijevaju stručnu medicinsku pomoć psihijatra radi postavljanja točne dijagnoze i određivanja odgovarajuće terapije (koja najčešće uključuje antipsihotike i psihoterapiju).

11 godina

HCMA, idete u zaključcima malo predaleko. Ako bi psihička bolest bila pojašanje navodno zdravog čovjeka koje se podudara s ponašanem psihičkog boelsnika, onda bismo svi bili bolesni. Prvo, psihička se bolest prepoznaje po skupu povezanih simptoma, ne po samo po jednom, izdvojenom simptomu. Drugo, osjećaj koji ima psihički bolesnik mora biti trajan i mora ga mučiti, jer iza njega stoji neki neriješeni podsvjesni sukob (psihička bolest kao i svaka druga bolest boli). Zbog svega toga, nije zahvalno da laici donose dijagnoze u psihijatriji, kao ni u jednoj drugoj grani medicine. Loše raspoloženje samo po sebi nije znak depresije, ono mora potrajati neprekidno barem 15 dana i ne smije biti jasno izazvano nekim izvanjskim uzrokom. A što se zabluda i vjerovanja tiče, ljudi su uvijek u zabludi jer u nešto vjeruju. Netko vjeruje primjerice da će u ovom ratu pobijediti Ukrajina, drugi da će pobijediti Rusija i sve što se događa na bojištu to gledaju iz perspektive svoga vjerovanja. Na kraju, da se vratimo na osnovnu temu, ateizam je isto vrsta vjere. To je vjerovanje da boga nema.  

1 0 hvala 0
2 godine
HCMAA kaže...

ispitajte religijske principe koji su dominirali svijetom: teško da ćete naći išta osim bolesničkih snova ili tlapnji luđaka."

Prvo, ja ne bi miješao religiju i vjeru, to su dva odvojena pojma, vjernik možeš biti i bez religijskih obreda i crkve općenito.

HCMAA kaže...

Oba stanja pripadaju psihotičnom spektru poremećaja i zahtijevaju stručnu medicinsku pomoć psihijatra radi postavljanja točne dijagnoze i određivanja odgovarajuće terapije (koja najčešće uključuje antipsihotike i psihoterapiju).

Mislim da u psihičke poremećaje itekako spada ateizam, jer po postovima pojedinaca ovdje, mnogi imaju paranoje od religije i grčevito se bore protiv tuđih uvjerenja jer ih valjda ugrožavaju.

U dijagnostičkom i statističkom priručniku za mentalne poremećaje (DSM-5) paranoja se karakterizira kao simptom paranoidnog poremećaja ličnosti (F60), a najčešće se prepoznaje kao pojačana sumnjičavost i nepovjerenje u vlastitu okolinu te neprestani osjećaj ugroženosti i straha. 

Pojedinci se toliko se zgražaju vjernika i njihovih uvjerenja da mislim kad bi dobili priliku bi ih sve pobili, jako opasna sorta ljudi kojoj očito nisu usađene temeljne ljudske vrijednosti.

15 godina
SharkZ kaže...

Pojedinci se toliko se zgražaju vjernika i njihovih uvjerenja da mislim kad bi dobili priliku bi ih sve pobili, jako opasna sorta ljudi kojoj očito nisu usađene temeljne ljudske vrijednosti.

U praksi se najviše vjernici međusobno zgražaju jer teorija o postojanju unutar simulacije je iz katoličkog aspekta hereza, krivovjerje i sotonizam.

2 godine
ante_etna kaže...

iz katoličkog aspekta...

Jedino su katolici vjernici? Jedino oni vjeruju u boga?

A čak se i tamo navode temelji simulacije ali ne onako kao neuki ljudi (koji ništa ne proučavaju) smatraju da je simulacija.

Već se i u Bibliji spominju naznake toga pa tako Isus kaže da je Sotona vladar ovog svijeta, tj. lažne i manjkave stvarnosti, tj. simulacije, a Bog je vladar prave stvarnosti.

Najbolje je to objašnjeno u gnosticizmu.

Ali to su preduboke teme za ovaj forum i likove koji su upravo odigrali par sati u Fortnitu...

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2026 22:04 (SharkZ).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice