Život nije nastao jednom, nego dva puta, kaže nova

poruka: 121
|
čitano: 14.817
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Život nije nastao jednom, nego dva puta, kaže nova".
8 godina
Re: Život nije nastao jednom, nego dva puta, kaže
Al Crane kaže...
gpd kaže...

I vi ste suodgovorni što ga hranite i spuštate se na njegovu razinu.

Argumentirana rasprava nikad ne bi smjela biti, hm... diskutabilna 

Ja sam u naprijed znao u što če se pretvoriti ova rasprava. 

2 godine
danen kaže...

Da više znate, sigurno ne biste tako mislili.

Volim znati i učiti, ali mislim da od vaše struke ne mogu ništa naučiti.

Nije realno ni da znate kad vam fali hrpa parametara koje nikad nećete imati, a i krećete od potpuno pogrešnih temelja.

Puno više znanja o svijetu i postanku se može dobiti od recimo proučavanja kabale i ostalih hermetičkih učenja nego od ovih teorijskih budalaština.

Znanje postoji, ali se čuva od običnog puka kojem se servira nogomet, pivo i mainstream znanost (gdje vi upadate), a pravo znanje je rezervirano za zatvoren krug ljudi.

2 godine
gpd kaže...

Još da znaš razliku između č i ć, gdje bi ti bio kraj... taman si publika za ove bajke u temi.

8 godina
SharkZ kaže...
gpd kaže...

Još da znaš razliku između č i ć, gdje bi ti bio kraj... taman si publika za ove bajke u temi.

Tko je tebe što pitao?

8 godina
SharkZ kaže...
Al Crane kaže...

Kaže da je sve nastalo u skladu s prirodnim zakonima...

S kakvim zakonima može nastati nešto iz ničega? Znači ne postoji ništa ali se onda stvori u skladu sa zakonom? Ne kužim...

Steven Hawking je u svojoj knjizi "Kratka povijest vremena" spomenuo anegdotu o svom susretu s tada aktualnim papom (mislim da je to bio Pavao Drugi), koji mu je rekao kako je dobro što se znanost ne bavi i pitanjem Geneze/Postanka... ako se dobro sjećam, Hawking je sa susramljem prešutio kako se njegovi radovi bave i tom temom, osim te nulte točke u kojoj je nastalo/krenulo i vrijeme. Tako da, filozofski aspekti su po tom pitanju početnog singulariteta jednako validni kao i znanstveni, rekao bih, osim što su ovi prvi oplemenjeni još jednom, humanitarnom dimenzijom, za onoga koji traži.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
2 godine
Al Crane kaže...

Steven Hawking je u svojoj knjizi...

Jel to onaj isti Stephen Hawking koji je bio na Epstein Island?

Očito je još neke stvari prešutio sa susramljem...

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2026 20:39 (SharkZ).
8 godina
SharkZ kaže...
Al Crane kaže...

Bio je, u pratnji svojih bolničarki kao i obično.

Protiv Stephena Hawkinga, koji je preminuo 2018. godine, nikada nisu podignute nikakve službene optužbe niti je povezan s kaznenim djelima Jeffreyja Epsteina.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
2 godine
Al Crane kaže...

nikada nisu podignute nikakve službene optužbe...

Kao ni protiv 99.9% bitnih ljudi koji su tamo bili, što iz showbiznisa, politike, znanosti...

I Epstein se "službeno" ubio u ćeliji i službeno nisu radile kamere baš tada, i službeno je case closed.

Malo previše vjeruješ službenoj verziji i mainstream narativu, od znanosti pa nadalje... sve je to ista klika i isti interes...

10 godina
SharkZ kaže...
Al Crane kaže...

Da je Epstein i tebe pozvao sigurno bi otišao na njegov otok bez mnogo razmišljanja 

waaagh ;
6 godina
Ograničene su punoljetne osobe koje imaju izmišljene prijatelje i koje vjeruju dogmama pisanim od raznih čobana.
6 godina
SharkZ kaže...
Al Crane kaže...

Kaže da je sve nastalo u skladu s prirodnim zakonima...

S kakvim zakonima može nastati nešto iz ničega? Znači ne postoji ništa ali se onda stvori u skladu sa zakonom? Ne kužim...

Puno toga ti ne kužiš. Zato si i ostao na jednostavnom biblijskom tumačenju svijeta. 

6 godina
SharkZ kaže...

Puno više znanja o svijetu i postanku se može dobiti od recimo proučavanja kabale i ostalih hermetičkih učenja nego od ovih teorijskih budalaština.

Znanje postoji, ali se čuva od običnog puka kojem se servira nogomet, pivo i mainstream znanost (gdje vi upadate), a pravo znanje je rezervirano za zatvoren krug ljudi.

Ovo mi je promaklo :D

Ovca iz tora bleji kako znanost zatupljuje. 

Znači lik uči o postanku svijeta od ljudi čije je poimanje svijeta na razini crtića miki mausa :D

Jadničak, a vidim da su od tebe znanje jako čuvali :D

Korak je da predloži knjige o Harry Potteru kao znanstvenu referencu.

2 godine

Predstavnici "znanosti" u ovoj temi zasad briljiraju u svojim komentarima, baš se vidi obrazovanje i inteligencija, sve odiše teškim intelektualnim znanjem.

To je ta publika kojoj se servira primordijalna juha, podrijetlo vrsta i ostale majmunarije.

Nažalost, vidimo posljedice takvog ispiranja mozga.

Kao da sam upao u film Idiokracija 

0 4 hvala 0
6 godina
SharkZ kaže...

Predstavnici "znanosti" u ovoj temi zasad briljiraju u svojim komentarima, baš se vidi obrazovanje i inteligencija, sve odiše teškim intelektualnim znanjem.

To je ta publika kojoj se servira primordijalna juha, podrijetlo vrsta i ostale majmunarije.

Nažalost, vidimo posljedice takvog ispiranja mozga.

Kao da sam upao u film Idiokracija 

I tako se kaže da si glup bez da kažeš da si glup :D

2 godine

Idi čitaj o svojim precima s grane, dumbass 

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2026 8:43 (SharkZ).
6 godina
SharkZ kaže...

Idi čitaj o svojim precima s grane, dumbass 

Gle, budala pokušava komunicirati :D

A da ti sapunjaš majmuna zajedno sa svojim bradatim taticom na nebu ili trčiš po poljima s jednorozima? ili se odeš igrati s kojim god izmišljenim prijateljem kojeg imaš?

ili da jednostavno potražiš stručnu pomoć od te tvoje shizofrenije?

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2026 9:00 (Gallu).
8 godina

aj pustite kolegu sharkZ na miru...jedino ča je btno je dosljednost u svjetonazoru oliti vjerodostojnost...ako kolega sharkZ je dosljedan onda ne koristi apsolutno ništa proizašlo iz znanosti...ali si obzirom da znamo da to nije istina on i slični njemu su najobičnije licemjerno

smeche

nemam ništa protiv pravih vjernika...a tih je 1% ako i toliko

Zdravlje i bolest u Starome zavjetu
Bog je prema Starom zavjetu stvoritelj svega što postoji i kao takav izvor života i zdravlja. Uvjet za zdravlje je vjernost savezničkom zajedništvu s Bogom: „Budeš li zdušno slušao glas Gospodina, Boga svoga, vršeći što je pravo u njegovim očima … nikakvih bolesti koje sam pustio na Egipćane na vas neću puštati. Jer ja sam Gospodin koji dajem zdravlje“ (Izl 15,26). Međutim od Boga dolazi ne samo zdravlje, nego i bolest: „Ja usmrćujem i oživljujem; ja udaram i iscjeljujem“ (Pnz 32,39). Iza ove tvrdnje stoji uvjerenje da Bog svime suvereno vlada, da se ništa ne događa bez njegova znanja i dopuštenja, pa tako ni bolest koja je posljedica nevjere savezu, odnosno udaljavanja od Boga (Lev 26,14-16). Stari zavjet navodi više primjera gdje Bog bolešću kažnjava grijehe pojedinaca (Br 12,1-9; 2 Sam 24,14; 2 Ljet 21,18-19; 26,16-23) sa ciljem da se grešnik popravi (usp. Ps 39,12).

svi ostali su licemjerno dno septičke jame

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
0 0 hvala 1
2 godine

Ne koristim apsolutno ništa iz teorijske SF znanosti koja se bavi lupetanjem što je bilo prije par milijardi godina.

A kako bi i koristio išta od te "znanosti" kad ta znanost nema nikakav proizvod??

Tako da ne kužim što još jedan u nizu pripadnika nepismene Idiokracije točno želi reći...

0 5 hvala 0
22 mjeseca
SharkZ kaže...

Ne koristim apsolutno ništa iz teorijske SF znanosti koja se bavi lupetanjem što je bilo prije par milijardi godina.

A kako bi i koristio išta od te "znanosti" kad ta znanost nema nikakav proizvod??

Tako da ne kužim što još jedan u nizu pripadnika nepismene Idiokracije točno želi reći...

Nitko ne tvrdi da je smo nastali od majmuna niti itko tvrdi da nešto može nastati iz doslovno ničega. Barem ne ozbiljni znanstvenici. Jer nitko nije definirao niti što bi to ništa bilo.

2 godine

Od majmuna ili zajedničkog pretka je ista razina debilane.

6 godina
SharkZ kaže...

Jedna jedina debilana je pretpostavka primitivnog čovjeka da nas je stvorio izmišljeni prijatelj. Ostalo su teorije.

6 godina
SharkZ kaže...

Koristiš: ruke, noge, organe... mozak jedino ne koristiš 

22 mjeseca
SharkZ kaže...

Koje je najbolje objašnjenje?

11 godina
SharkZ kaže...

ti bi trebao biti pošten i ne koristiti ništa što je znanost kreirala.

Prvo bi se trebao izgubiti sa ovog foruma, pa bacit u smeće mobitel, zapravo napusti sve materijalno i kreni za Isusom, kako je i sam pozvao. 

Fino u neku kućicu u divljini, uzgajaj ovce i živi onako kako je to Biblija rekla. 

Znam ja točno takve kao što si ti, pljujete na sve, a onda kad je frka sa zdravljem trčite u bolnicu i preko štele se naručujete na magnete, CT-ove, rentgen i sve moguće što su nam briljantni znanstvenici omogućili.

Budi pošten i odbaci to sve. Ovako si samo licemjer.

15 godina
Novice kaže...
SharkZ kaže...

Ne koristim apsolutno ništa iz teorijske SF znanosti  niti itko tvrdi da nešto može nastati iz doslovno ničega. 

niti itko tvrdi da nešto može nastati iz doslovno ničega. 

Kako ne, zar on sam ne tvrdi da Zeus može stvoriti što želi i kad zaželi i to iz ničega, ne treba ići u Bauhaus po materijal.

2 godine
Novice kaže...

Polazišna točka je da se nalazimo u simulaciji koju je kreirala viša inteligencija i stvorila nas na svoju sliku.

6 godina
SharkZ kaže...
Novice kaže...

Polazišna točka je da se nalazimo u simulaciji koju je kreirala viša inteligencija i stvorila nas na svoju sliku.

Polazišna točka - dječja bajka :D

2 godine
Cansee kaže...
Znam ja točno takve kao što si ti, pljujete na sve, a onda kad je frka sa zdravljem trčite u bolnicu

Baš kao što ti trčiš kod svećenika i po sprovodima kad ti netko umre, ili kad treba nekog krstit, odjednom svi vjernici.

Ne zoveš sigurno znanstvenika da priča o crnim rupama i karici koja nedostaje...

11 godina
SharkZ kaže...
Cansee kaže...
Znam ja točno takve kao što si ti, pljujete na sve, a onda kad je frka sa zdravljem trčite u bolnicu

Baš kao što ti trčiš kod svećenika i po sprovodima kad ti netko umre, ili kad treba nekog krstit, odjednom svi vjernici.

Ne zoveš sigurno znanstvenika da priča o crnim rupama i karici koja nedostaje...

Ali sprovod ne ovisi o meni, a ni o svećeniku, ovisi o pokojniku. Ja dolaskom iskazujem poštovanje pokojniku ili obitelji pokojnika. A sam proces može biti komemoracija, katolički ili pravoslavni ili muslimanski obred. Doći ću šta god bilo, a i bio sam na svemu navedenom osim muslimanskog.

Također da mi umre roditelj koji je katolik sahranit ću ga po takvom običaju, zbog njihove želje, a ne zbog svoje. Ako su plaćali uredno lukno, neko velepoštovani velečasni izvoli doći molit.

Ti, s druge strane, imaš izbor kad je u pitanju tvoje zdravlje, samo se tebe pita. Imaš pravo umrijeti od karijesa sa 35 godina, nitko ti ne brani. Ali ti fino ideš kod zubara, ili na bilo koji drugi medicinski aparat, a ovdje pljuješ po znanosti. 

2 godine

I mislim da sam više puta objasnio da nemam niša protiv znanosti, ali konkretne, primjenjive.

Ovo što se piše u članku ove teme to nije nego je to na razini Milan tarot.

Ajmo lupetat nešto što ne možemo dokazat, ali mi imamo diplomu pa nam morate vjerovat, a već u naslovu je sve rečeno, "nova teorija".

Znači stara u koju smo morali vjerovat više ne vrijedi, a i ova ima rok trajanja. :facepalm:

0 2 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice