Ne znam jel do autora ovog teksta ili osobe koja je davala izjavu, ali doslovno nista u ovom tekstu mi nema smsisla.
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so
Ne znam jel do autora ovog teksta ili osobe koja je davala izjavu, ali doslovno nista u ovom tekstu mi nema smsisla.
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so
Ovu facu kad vidim puno toga mi je jasno odmah.
Ne bi mu posudio bicikl na 5 min da skoci doma po ljekic za bolesnu baku.
A s obzirom na ono sto radi, sigurno dijeli krug poznanika s Epsteinom.
U da.
Srećko je lik.
Obuci ga u kombinezon i gumene čizme i ko' da je sad doletio iz Adžamovaca traktorom za vrijeme žetve da kresne par ladni' piva pa dalje za poslom.
Ima preko 30, ali i dalje spopada konobarice s nekim masnim uletima itd.
Tvornice... umm... robotima!
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Sve je to... slicno kolo 
Ima smisla.
Ljudi neće ništa raditi, uživat će, sve će raditi AI i roboti. 
Sve je to... slicno kolo 
Oy vey... It's a coincidence!
Kakvo je ovo sugavo vrijeme gdje drzave strepe pred privatnim tvrtkama...
Drzava ko drzava je izgubila smisao, nit stiti gradane niti radi za dobrobit istih.
To viču oni koji su se dobro uhljebili/obogatili na tuđem znoju i muci. I to je koncept kapitalizma - da siše sebi podređenu državu i tuđe plodove.
Postoje li zbilja osobe koje ne rade ništa?
Osim onih zilijardera rođenih sa srebrnom žlicom u ustima, i istagramuša i sličnih, ali to baš nije simptomatično za komunizam (koji zapravo nigdje niti nije ostvaren).
Koji krater recimo radi Trumpova unuka?
Once upon a time, polagah predmet zvan Privredna ekonomija (danas poslovna, mislim) i prof.dr.sc ekonomije nama počeo predavati kako u socijalizmu radniku od prihoda tvornice ide 70% prihoda, dočim tvornici ostaje 30% (to je ona floskula "tvornice radnicima")
A, na trulom zapadu, tvornica i privatni vlasnik uzmu 80% prihoda, a "jadnim" radnicima ostane 20% prihoda.
*Pošto sam imao gajstarbajtere u obitelji, odmah mi je zasvijetlila crvena lampica alert pa sam diga ruku i rekao mu; "Da, ali na zapadu moja tetka ima u tvornici kao obična radnica 2500 DM "osobni dohodak", a mi u Jugoslaviji za isti posao 700 DM (preračunato, svakako) i baš me briga koliko uzme privatnik" !!!!.
Izuo sam ga iz cipela, jer kontra stava nije imao (vjerojatno je mislio slično, no morao je predavati po tadašnjim udžbenicima) počeo je nešto mumljati pa je jadan konsterniran napustio predavanje.
Sljedeći ispit kod njega čista petica, samo smo neformalno razgovarali o životu.
*S tim da nisu tada ni iznajmljeni stanovi u Njemačkoj bili skupi, imali su 30 godina iznajmljeni trosobni stan ona i tetak, troje djece i opet su se s 55 godina vratili u Jugoslaviju, sazidali lijepu kućerinu, kuća na moru, mirovinica kao iz bajke.
Djeca normalno ostala u Dojčlandu, koji će qlinac ovdje.
Once upon a time, polagah predmet zvan Privredna ekonomija (danas poslovna, mislim) i prof.dr.sc ekonomije nama počeo predavati
Funny enough, imao sam predmet "ekonomika poljoprivrede", i tu se, vec je RH bila, ucila te sr@nja koja se znalo da nece nikome nikada trebati. Usporedba kolicine godista traktora u YU s nekim zemljama, kolicina zemlje koju seljak obradjuje itd. Opcenito, curriculum u RH je zaostao u tim nekim vremenima, a vode ga osobe koje su stranacki pogodne.
Istrazivacki rad i kontinuirano obrazovanje, 0 bodova.
I onda sam igrom slucaja naisao na jednu platformu za samoobrazovanje (0kn tecaj), jedno 20-ak godina kasnije, i naidjem na jedan tecaj stanovitog Koreanskog profesora koji uci "Kako Apple koristenjem optimiziranih logistickih lanaca u proizvodnji zaradjuje novac".
I zamalo nisam pao sa stolice.
Bas sam razgovarao sa suprugom kako Koreanci danas uce kako Apple radi stvari da bi stvorili ljude koji kuze kako Apple funkcionira, kako globalni giganti koji znaju posao funkcioniraju, i koliko je to drugi svemir od nas.
Once upon a time, polagah predmet zvan Privredna ekonomija (danas poslovna, mislim) i prof.dr.sc ekonomije nama počeo predavati kako u socijalizmu radniku od prihoda tvornice ide 70% prihoda, dočim tvornici ostaje 30% (to je ona floskula "tvornice radnicima")
A, na trulom zapadu, tvornica i privatni vlasnik uzmu 80% prihoda, a "jadnim" radnicima ostane 20% prihoda.
*Pošto sam imao gajstarbajtere u obitelji, odmah mi je zasvijetlila crvena lampica alert pa sam diga ruku i rekao mu; "Da, ali na zapadu moja tetka ima u tvornici kao obična radnica 2500 DM "osobni dohodak", a mi u Jugoslaviji za isti posao 700 DM (preračunato, svakako) i baš me briga koliko uzme privatnik" !!!!.
Izuo sam ga iz cipela, jer kontra stava nije imao (vjerojatno je mislio slično, no morao je predavati po tadašnjim udžbenicima) počeo je nešto mumljati pa je jadan konsterniran napustio predavanje.
Sljedeći ispit kod njega čista petica, samo smo neformalno razgovarali o životu.
*S tim da nisu tada ni iznajmljeni stanovi u Njemačkoj bili skupi, imali su 30 godina iznajmljeni trosobni stan ona i tetak, troje djece i opet su se s 55 godina vratili u Jugoslaviju, sazidali lijepu kućerinu, kuća na moru, mirovinica kao iz bajke.
Djeca normalno ostala u Dojčlandu, koji će qlinac ovdje.
Misliš - koji će qlinac u kapitalističkoj Hrvatskoj?
U doba SRNJ i SFRJ su i cijene bile malo drugačije, zato si i mogao raditi tamo a sagraditi kuću ovdje. Teško da su si tvornički radnici gradili kuće u Njemačkoj.
Koliki je osobni dohodak djece-rudara u Kongu?
Komunizam nikada nigdje nije ostvaren. Socijalizam tu-i-tamo jest, gdje ga kapitalističke armije, tajne službe i drakonske sankcije nisu uspjele zatući.
problem socijalizma i komunizma je u tome što su članovi komunističke partije uvidjeli da bi prelaskom na komunizam vlast birao narod, a kao i svi diktatori koji se dokopaju vlasti - ne žele niti u primisli mogućnost da narod nekog drugog osim njih postavi na vlast
...i tako su nam prodali vječni prijelazni model u kojem nema izbora i u kojem su uvijek oni na vlasti
Može takav sustav sasvim lijepo funkcionirati, samo ne tamo gdje su ljudi đubrad.
Gledam te!
Može takav sustav sasvim lijepo funkcionirati, samo ne tamo gdje su ljudi đubrad.
Ne moze jer jednakost znaci jednako za sve i svakoga, a svi ne zasluzuju jednako jer statisticki ne mogu doprinositi jednako
problem socijalizma i komunizma je u tome što su članovi komunističke partije uvidjeli da bi prelaskom na komunizam vlast birao narod, a kao i svi diktatori koji se dokopaju vlasti - ne žele niti u primisli mogućnost da narod nekog drugog osim njih postavi na vlast
...i tako su nam prodali vječni prijelazni model u kojem nema izbora i u kojem su uvijek oni na vlasti
Mislim da se ovo tvoje dotice totalno drugog problema, a to je zasto su potrebni predstavnici vlasti kao takve pogotovo u sistemima u koji se dicis time da narod bira. Kad toliko virujes narodu i odlukama koje moze donijeti daj im da su sve odluke na njima, a ne gdje odreena osoba iznosi svoje stavove o trenutnim temama i onda ti njoj das povjerenje na 4-5 godina di dode milijon drugih tema u kojima se ne slazes sa njihovim stavovima a to nisi mogao znati u vrijeme glasanja.
Šokantno, frajer firme čiji je model i jedini model privatnost je, pazi sad, šokiran odnosom prema privatnosti AI divova.
Da se to netko možda ne boji konkurencije? Ili smo mi svi ludi.
Samo nek se rogati bodu, probušit će taj napuhani balon uskoro. I raspad će biti predivan.
Ne moze jer jednakost znaci jednako za sve i svakoga, a svi ne zasluzuju jednako jer statisticki ne mogu doprinositi jednako
Može jer naravno da niti svi moraju doprinositi jednako niti svi moraju dobiti jednako. Dovoljno je da doprinose koliko mogu a dobiju koliko im je potrebno.
Ali imaš primjera gdje takav sustav uredno funkcionira, čak na planetu Zemlji: kibuci u Izraelu i Inuiti. U nekim segmentima i američki indijanci.
Znači to nisu iznišljeni hipotetski konstrukti, nego vrlo realna i funkcionalna društvena uređenja.
Interesantno, što su uvjeti preživljavanja teži, to su i ti sustavi "komunističkiji".
Dokazano je da je u jednom trenutku ljudska populacija bila svedena na cca. 10.000 jedinki; što misliš, jesu li ti ljudi funkcionirali po principima bližima komunizmu ili kapitalizmu?
Bi li ti i ja danas bili živi da je jedan svojatao resurse i izrabljivao druge?
Gledam te!