Ovog utorka značajno poskupljuje gorivo

poruka: 19
|
čitano: 4.732
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ovog utorka značajno poskupljuje gorivo".
6 godina

EPP za EV :P

2 0 hvala 0
18 godina

Može mi netko objasniti zašto cijena goriva raste? Što barel nije pao? Kada je bio iznad 100 dolara, ok, razumijem. Sada je ispod 90 ako dobro gledam pa cijene opet rastu. Koji je razlog?

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Re: Ovog utorka značajno poskupljuje gorivo
Ako se ne varam prije je vlada bila izbacila i PDV pa ga je sad vratila, a i uz to cijena barela nema direktan utjecaj sa zalihama, a mislin da se cijene na banzinskima ravnaju prama zalihama i manjku istih, a ne globalnoj cijeni barela ili barem uzimaju i jedno i drugo u obzir pa rade zakljucnu racunicu isplativosti
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

0 0 hvala 0
16 godina
Pero Dinamit kaže...

Može mi netko objasniti zašto cijena goriva raste? Što barel nije pao? Kada je bio iznad 100 dolara, ok, razumijem. Sada je ispod 90 ako dobro gledam pa cijene opet rastu. Koji je razlog?

What happens when you remove more than a billion barrels of oil from the global energy supply?

Both the government and futures markets assure us everything will be fine. That’s probably not true.

https://x.com/TuckerCarlson/status/2080104540745965637

21 mjesec
Pero Dinamit:
"Može mi netko objasniti zašto cijena goriva raste? Što barel nije pao? Kada je bio iznad 100 dolara, ok, razumijem. Sada je ispod 90 ako dobro gledam pa cijene opet rastu."

I još je država opet intervenirala i smanjila svoje marže na naftu, u suprotnom bi cijena bila još veća, užas!
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
16 godina

Ja bi rekao da je cijena goriva nesto sto je najmanje iskusilo inflaciju s godinama cak i sa prebacivanjem na euro, tako da iako se o ovome dosta prica ne zamara me toliko ko svakodnevna poskupljenja u trgovinama. Istina poskupljenja u trgovinama dijelom ovise o cijeni goriva ali s obzirom da cijena goriva kao sto sam vec rekao nije pretjerano rasla nebih rekao da je to krucijalan faktor u rastu cijena trgovina.

It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

6 0 hvala 0
14 godina
stirko55 kaže...

Ja bi rekao da je cijena goriva nesto sto je najmanje iskusilo inflaciju s godinama cak i sa prebacivanjem na euro, tako da iako se o ovome dosta prica ne zamara me toliko ko svakodnevna poskupljenja u trgovinama. Istina poskupljenja u trgovinama dijelom ovise o cijeni goriva ali s obzirom da cijena goriva kao sto sam vec rekao nije pretjerano rasla nebih rekao da je to krucijalan faktor u rastu cijena trgovina.

Ali ce opet iskoristiti cijenu goriva za dodatno opravdanje za dizanje cijene svega :D

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
16 godina

Nikad mi neće biti jasno kako netko ide na benzinsku radi 10-15 centa poskupljenja, pa iskreno i da 60 litara tankaš to je 6 eura recimo, a meni se neda 45min stajat u redu za 6 eura jer mi je satnica na poslu 32 eura, bio bi lud da 45min gubim u autu za 6 eura.

Ista ekipa koja će bit na benzinskoj će tih 6 eura u 2 dana ostavit u kafiću davajući bakšu. Nije im skupo 4 eura za pivo, a 10 centa za gorivo je.

Moj PC  
6 0 hvala 0
7 godina

Strašnog li problema kad moj 1.9 TDI troši 5 litara..baš me briga. Neću kupit EV.

73 DE 9A3BGG
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
crocro23 kaže...

Nikad mi neće biti jasno kako netko ide na benzinsku radi 10-15 centa poskupljenja, pa iskreno i da 60 litara tankaš to je 6 eura recimo, a meni se neda 45min stajat u redu za 6 eura jer mi je satnica na poslu 32 eura, bio bi lud da 45min gubim u autu za 6 eura.

Ista ekipa koja će bit na benzinskoj će tih 6 eura u 2 dana ostavit u kafiću davajući bakšu. Nije im skupo 4 eura za pivo, a 10 centa za gorivo je.

Ustedili su te dvije pive.

Ja sam svejedno tocio jer je auto bio prazan, na 65l to je preko 6e. Zasto bi dao nekom tih 6e viska kad su cijene podignute bez razloga. Ne stojis za vrijeme radnog vremena u redu, tako da tih 32e nebi nikako izgubio niti zaradio.

Stajao sam u redu isto kao i za vrijeme ''normalnog'' dana. 

Ovakve filozofije nikad necu shvatit. Cemu uopce pisat o tome kako je netko isao ustedit. Isao je ustedit i gotovo.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
16 godina
SimeKZ kaže...
crocro23 kaže...

Ja sam svejedno tocio jer je auto bio prazan, na 65l to je preko 6e. Zasto bi dao nekom tih 6e viska kad su cijene podignute bez razloga. Ne stojis za vrijeme radnog vremena u redu, tako da tih 32e nebi nikako izgubio niti zaradio.

Ovakve filozofije nikad necu shvatit. Cemu uopce pisat o tome kako je netko isao ustedit. Isao je ustedit i gotovo.

Pa oprosti, ali kako gubiš vrijeme 45min na benzinskoj i ne smatraš da to vrijedi više od 6 eura? Pa kad inače tankaš onda si za 2min na redu, a sad čekaš 45min da dođeš na red, zbog sitnih 6 eura. Nije li ti bolje tih 45min radit nešto korisno, oko kuće, u kući / stanu, pogledat nešto, odigrat nešto, nazvat nekog s kim se nisi cuo, milijun stvari na koje bi potroio 45min slobodnog vremena umjesto da stojim na mjestu i čekam za 6 eura, pazi 6 eura.

6 godina
crocro23 kaže...
SimeKZ kaže...
crocro23 kaže...

Pa oprosti, ali kako gubiš vrijeme 45min na benzinskoj i ne smatraš da to vrijedi više od 6 eura? Pa kad inače tankaš onda si za 2min na redu, a sad čekaš 45min da dođeš na red, zbog sitnih 6 eura. Nije li ti bolje tih 45min radit nešto korisno, oko kuće, u kući / stanu, pogledat nešto, odigrat nešto, nazvat nekog s kim se nisi cuo, milijun stvari na koje bi potroio 45min slobodnog vremena umjesto da stojim na mjestu i čekam za 6 eura, pazi 6 eura.

Što je najgore, masu ekipe čeka u leru uz upaljenu klimu pa ušteda nije niti 6 eura nego prije oko 4,5€. Kužim ove koji imaju bagere, kombajne, ribarice ili slično... ili ako si taksist... ali za obične automobile? 20-30 centi po danu uštede... jebote...

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2026 13:24 (Gallu).
16 godina
Gallu kaže...
crocro23 kaže...
SimeKZ kaže...
crocro23 kaže...

Što je najgore, masu ekipe čeka u leru uz upaljenu klimu pa ušteda nije niti 6 eura nego prije oko 4,5€. Kužim ove koji imaju bagere, kombajne, ribarice ili slično... ili ako si taksist... ali za obične automobile? 20-30 centi po danu uštede... jebote...

Upravo to, ako mogu u auto samo jedan tank onda nema logike, ajd da idu sa 1000l spremnikom to bi kužio već. Znači natoče 60l, uštede 4.5 eura i onda nakon 7-10 dana opet 45min gube i toce ako najavljuju poskupljenje, hahaha

17 godina

Ove cijene su bile iste u travnju dok je u trgovinama bilo sve niže nego sad, stoga cijena goriva nema veze sa ostalim cijenama. Potražnja je porasla za dizelom stoga i cijena radi blokade tjesnaca. Nije iran blokirao nego cionisti koji su uzrok za sva sranja danas.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2026 13:59 (dery).
Moj PC  
0 1 hvala 1
2 godine
crocro23 kaže...

Znači natoče 60l, uštede 4.5 eura...

Ma 90% njih uopće ni ne dođe s praznim rezervoarom niti toče do vrha, ekipa pravi gužvu da bi natankala 15 litara, usput kupe i hot-dog.

I to obavezno zadnji dan svi prave redove iako je poskupljenje najavljeno tjedan ranije, neće slučajno dan-dva ranije, pa onda netko tko i treba točiti ne može doći na red od debila.

Mentalitet krda i ovaca.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2026 14:08 (SharkZ).
15 godina
crocro23 kaže...

Lako je pričati kad zarađuješ 32 € na sat. Probaj to reći nekome tko radi za minimalac ili 1.000 € mjesečno, netko ko ima djecu, troškove itd. Njima tih nekoliko eura nije "beznačajno". Nisu svi u istoj financijskoj situaciji, zato ovakav komentar više zvuči kao hvaljenje plaćom nego kao argument. Malo manje snobizma i malo više razumijevanja za ljude koji broje svaki euro.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2026 14:25 (Cryogenic).
15 godina

Pa nemora se ići tankat u ponedjeljak navečer prije poskupljenja, u zadnji čas...Znalo se to i davno prije, ja sam u nedjelju popodne išao, nakon ručka, usput...Nisam čekao ni sekunde i dotočio do kraja. 

Zakaj bezveze lešinarima dat 6-8€?

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
Promster kaže...

Zakaj bezveze lešinarima dat 6-8€?

Zato jer je njemu satnica 32€ pa može.

5 godina

1.91 na autoputu, šupačka država

Izgleda da nitko nije uočio da je INA objavila koliko vidim objavila najprofitabilniji kvartal ikada - sveobuhvatna dobit 170 mil. eura‼️ Zbilja ih je pogodila naftna kriza...

Za usporedbu, GODIŠNJA dobit naše najveće turističke kompanije (Valamar) je 34. mil. eura. Valamar dakle mora raditi oko 4 godine da zaradi koliko je INA u jednom kvartalu 🤩

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2026 12:23 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice