Hehehe... Obožavam Dragine članke u zadnje vrijeme! 
Gledam te!
Gledam te!
"Naš" plan je da maknemo sve data analyste u idućih godinu do godinu i pol.
Očito je da bi ukidanje te (barem Junior) pozicije bilo dobro, očito je da bi kupci mogli dobiti divne, brze analize, ali je i očito da će cijena biti - koliko košta Claude/ChatGPT token + troškovi "oblaka" iz kojeg se vade naši podaci + marža - i još će klijent plaćati subscription. Tako da ja ne gledam samo cijenu tokena ili koliko su neka rješenja koštala, nego sad i svi budući proizvodi koje će ljudi razviti iz toga, a doći će i do stoke sitnog zuba.
Ja se volim igrati u Visualizee, ali brate, izgori kesa samo tako, pa čekaj mjesec dana da ti se oslobodi novi budget.
U zadnje vrijeme vrtim misao, kako tamo negdje daleko, ima netko u timu (npr u Anthropicu ili OpenAIu), tko je napravio gresku i previd u instrukcijama za agent loop.
I gle čuda, model je izgenerirao tonu AI slopa.
E sad, svi ti tokeni su se naplatili od krajnjeg korisnia. Kačing kačing.
Ispada da su najgori programeri u timu, najprofitabilniji za fimru, kad je u pitanju zarada od AI modela.
Burst of AI slop. A ton of money to our account. There you go, simple as that. Long live the Big Head.
Odlican osvrt Drago! Sve najbolje.
Miro, ne bi bilo lose da Bug uvede opciju da se moze kafa/kava kupiti autoru :)
Bilo bi super da se može donirati autoru pa nije ni oporezivo. Nadam se.
Možemo to za početak riješiti tako da prebacimo buduće Dragine tekstove u "premium" kategoriju, pa ćete veće u tom prvom koraku pretplatom pomagati poslovanje Bugovog cijelog sustava, a onda dodatno razraditi način izravnog nagrađivanja autora.

Možemo to za početak riješiti tako da prebacimo buduće Dragine tekstove u "premium" kategoriju, pa ćete veće u tom prvom koraku pretplatom pomagati poslovanje Bugovog cijelog sustava, a onda dodatno razraditi način izravnog nagrađivanja autora.

Kako se ono kaže... budi oprezan sa željama jer mogle bi ti se ostvariti 
Ja osobno nemam problema s nagrađivanjem izvrsnosti, samo sam malo zadrt po pitanjima online novčanih transakcija 

I see what you did there...
:-D
TLDR jedan pasus. (...)
XD
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS