Pentagon kupio 2000 ukrajinskih jurišnih dronova u

poruka: 620
|
čitano: 64.888
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pentagon kupio 2000 ukrajinskih jurišnih dronova u".
11 godina

Kaj nije Srbija nabavila protuzracnu obranu od kineza nedavno ? Ocito velika agresija prema nama. Trebalo bi reagirat :P

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2026 18:12 (Santana).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Re: Pentagon kupio 2000 ukrajinskih jurišnih drono
Santana kaže...

Kaj nije Srbija nabavila protuzracnu obranu od kineza nedavno ? Ocito velika agresija prema nama. Trebalo bi reagirat :P

Zar nije srbija nabavila nesto bolju verziju avioncica nego sto smo mi nedavno? Zar to nije agresivnija agresija od protuzracne obrane? 

picajzla0707 kaže...
evincar kaže...

Haha, "lažeš" je izgleda postao univerzalni odgovor kad ponestane argumenata. :)

Uživaj, Miki, i rokaj dalje po svome. Svima  si već dovoljno pokazao kako izgleda tvoja rasprava kad ostaneš bez odgovora. 🍿

da ne spominjemo ovo

konjRR kaže...

Ti si nenormalan.

Jesi toliko opranog mozga?

Pa ti si za dijagnozu.  

lik bi poslužio prosječnom psihijatru da dobije nobelovu nagradu, iako je za psihijatriju službeno nema 

Knjige su davno napisane o ljudima, da banaliziram "opranog mozga", jer bilo koja drugo terminologija bi vas samo zbunila.

I odavno se zna da ste idealan materijal za manipulaciju. Ne brigajte radi se to stoljecima i dobre ste sluge. Jedva cekate da ginete za prvu cizmu koja vas nagazi. Sretno. 

p.s. nesreca je sto ste glasni pa se cini da vas ima i volite pokrenuti sranja. Sreca sto ste ipak jos uvjek u manjini pa su ratovi ipak ogrenicene povrsine planeta a ne cijeli planet.

p.p.s. ajoj

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2026 19:01 (konjRR).
11 godina
konjRR kaže...
Santana kaže...

Zar nije srbija nabavila nesto bolju verziju avioncica nego sto smo mi nedavno? Zar to nije agresivnija agresija od protuzracne obrane? 

picajzla0707 kaže...
evincar kaže...

Haha, "lažeš" je izgleda postao univerzalni odgovor kad ponestane argumenata. :)

Uživaj, Miki, i rokaj dalje po svome. Svima  si već dovoljno pokazao kako izgleda tvoja rasprava kad ostaneš bez odgovora. 🍿

da ne spominjemo ovo

konjRR kaže...

Ti si nenormalan.

Pa ti si za dijagnozu.  

lik bi poslužio prosječnom psihijatru da dobije nobelovu nagradu, iako je za psihijatriju službeno nema 

Knjige su davno napisane o ljudima, da banaliziram "opranog mozga", jer bilo koja drugo terminologija bi vas samo zbunila.

I odavno se zna da ste idealan materijal za manipulaciju. Ne brigajte radi se to stoljecima i dobre ste sluge. Jedva cekate da ginete za prvu cizmu koja vas nagazi. Sretno. 

p.s. nesreca je sto ste glasni pa se cini da vas ima i volite pokrenuti sranja. Sreca sto ste ipak jos uvjek u manjini pa su ratovi ipak ogrenicene povrsine planeta a ne cijeli planet.

p.p.s. ajoj

Pa nek su ih nabavili. To ne znaci da ih treba raketirat. 

Pricas i pricas, a nista ne govoris. Mogu i ja ponavljat kak si sluga ruske propagande. Zvucite kao ekipa na RT TV kanalu. 
Tolko truda za opravdat agresora kao da si rođen u toj drzavi. 
Al dobro nek vam budu drage te pravedne rakete :P

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
17 godina

palamudi

Moj PC  
1 0 hvala 0
21 mjesec
"rusi su nježni prema ukrajincima... "

Picajzla ovo I ostalo što si izvukao iz konteksta u tom komentaru je bilo podlo 👿
Ali svaka ćas, za razliku od ovih ispranih likova u ovoj temi koji su u glavi u rangu Disney likova (spominjanje hosa, komunjara, traktora, 2+2=4) i pretežno trolaju bez ikakvih argumenta , ti si karakter i udostojiš se potruditi i obrazložiti svoj stav.

No da si pejstao cijeli komentar ne bi ovako ispalo , ili da si ispratio sve što sam napisao... uostalom vjerojatno se sjećaš što mislim o Rusiji i Putinu, no ovo je bilo ispod pasa kolega. Barem sam jednom u svakoj temi pisao, a sjećaš se sigurno nešto o manjem hegemonu (Rusiji) naspram Veeelikog hegemona ;)

Uostalom dali moram u svakom komentaru napisati očitu stvar da je Rusija u Ukrajini agresor ili ipak netko nešto može zapamtiti, ta nisu valjda svi ribice u glavi!

Evo recimo što si izvukao:
"rusi su nježni prema ukrajincima..."

Lijepo sam višestruko obrazložio tu izjavu i usporedbu sa nekim ratovima koji se vode, tako da stoji ta izjavljena činjenica, premda zzvuči okrutno ipak je strašan rat tamo i postaje sve krvoločniji kako vrijeme odmiče te možda se dođe do prosječnog postotka poginulih civila... i to je uostalom bio odgovor nekome tko je pišao otrov o zlim orcima koji bombardiraju civile ili tako nešto!
Ali da to je votabautizam kad nešto pokušaš obrazložiti ili ispraviti nekoga u netočnim izjavama.

Jednostavno ne volim ratoborne propagande koje su usmjerene na mržnju ili protiv našeg HR/EU interes.

I da Rusija je hegemon naravno ali manji nego USA i tko to ne vidi taj je glup, tu se slažemo obojica, naravno pod time mislimo da nije cijeli narod hegemon nego vodstvo i zato što su sile! Što veća sila veći šupak i tu se valjda svi zdrave pameti možemo složiti!
Rusija je napravila invaziju 22', nisam to jednom napisao, premda se ne libim reći i razloge zašto je došlo do toga, ali ne ajmo o zlim orcima sa istoka i Disney verzije mržnje cijelog naroda koje slušamo na RTLu i BBCu i pišati po forumu o tome, sve ostalo je votabautizam!
Uostalom svi gledaju svoj interes, pogotovo u ovom sukobu , osim EU.
A naravno jadna Ukrajina će biti nova Švicarska nakon rata i zato su ju neki usporedili sa nevinom Hrvatskom, samo se nadam da neće i kod nas biti stotine spomenika, glavnih trgova i ulica posvećenih anti paveliću, koliko se štuju takvi "heroji" o kojima pjevaju, ide se ka tome!
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
17 godina
picajzla0707 kaže...
evincar kaže...

da ne spominjemo ovo

konjRR kaže...

Ti si nenormalan.

Pa ti si za dijagnozu.  

Vidiš da se rasprava lijepo razvija. Od HDZ-a, SDP-a,HSP-a preko homoseksualaca, Gebelsa i nacifašista, budemo stigli i do psihijatrije.

Još samo fali da netko od "neutralnih" izvadi horoskop pa možemo zatvoriti temu :)

13 godina
konjRR kaže...

reče čovjek koji podržava diktature i lika koji doslovce predstavlja čizmu koja gazi i ruse i onih 190 manjina u nesretnoj federaciji, a također ih šalje da ginu

koliko si sposoban okrenut pilu naopako, to je već za promatranje

i da, što kaže kolega - palamudiš 

13 godina
Sirotanovic kaže...
"rusi su nježni prema ukrajincima... "

Picajzla ovo I ostalo što si izvukao iz konteksta u tom komentaru je bilo podlo 👿

ništa ja nisam izvukao iz konteksta, nego sam se osvrnuo na to što selektivnom usporedbom ratova proglašavaš ruse 'nježnima'

svaki rat je drukčiji, takve usporedbe se rade isključivo da bi netko dokazao neku svoju poantu neusporedivim - što nisi usporedio ruski rat u afganistanu i milijun mrtvih civila ili ruske ratove u čečeniji, gdje su sravnili grozni sa zemljom i skupa s njim desetke tisuća civila... jesu li i tamo bili 'nježni'

ruska agresija svakodnevno odnosi živote civila, bombardiraju gradove neselektivno, a to što obrana sruši dio projektila, što gradovima ne može prići da ih rokaju fabovima od tri tone ili da vrše tepih bombardiranja, već rokaju gradove manjim dronovima i raketama, što su civili masovno u skloništima, pa iz više razloga ne stradava stotine ili tisuće civila po svakom napadu, ne znači da su rusi 'nježni' u ovom ratu, nego isključivo znači da je ovaj rat drukčiji i da bombardiranja imaju manje civilnih žrtava

nevjerojatna je sposobnost okretanja činjenica na priču koja vam odgovara

21 mjesec
"svaki rat je drukčiji, takve usporedbe se rade isključivo da bi netko dokazao neku svoju poantu neusporedivim - što nisi usporedio ruski rat u afganistanu i milijun mrtvih civila ili ruske ratove u čečeniji, gdje su sravnili grozni sa zemljom i skupa s njim desetke tisuća civila... jesu li i tamo bili 'nježni'"

Hvala za info, a sad tako navedi američke civilne žrtve i postotke... šalim se ne moraš, znamo da su veći postotci i veće brojke gdje Ameri šire demokraciju ;)

"ruska agresija svakodnevno odnosi živote civila, bombardiraju gradove neselektivno, a to što obrana sruši dio projektila, što gradovima ne može prići da ih rokaju fabovima od tri tone ili da vrše tepih bombardiranja, već rokaju gradove manjim dronovima i raketama, što su civili masovno u skloništima, pa iz više razloga ne stradava stotine ili tisuće civila po svakom napadu, ne znači da su rusi 'nježni' u ovom ratu, nego isključivo znači da je ovaj rat drukčiji i da bombardiranja imaju manje civilnih žrtava"

Kao prvo svako ubijanje a pogotovo civila je za osudu i žao mi svakog života (za razliku od nekih ovdje trolova), pa bili to i Srbi koji su mi ubili oca i skoro brata žalio bih i Srbina. No moram očito sve napisati i paziti što pišem i što ne pišem , ovdje kao na sudu među odvjetnicima, traži se krivi zarez pa će se trolati o tome a ne o bitnim stvarima.

Odgovor picajzli: Ne, nego je kolega objasnio razlog zašto su Rusi nježni prema Ukrajincima, nekoliko komentara prije tog mog komentara iz kojeg si izvukao kontekst, a to sam i spomenuo kao što vidiš u komentaru. Rusi mogu kad god hoće raketirati, fab ili tepih na recimo Zelenskog ili vrh civilne državne , no za razliku od nekih i Amera oni to ne rade, za sad nisu toliki divljaci, niti udaraju fab iznad civila nego samo u ratnim područjima po vojnim ciljevima.
I ne nije zato što ti misliš da je razlog da ja branim Ruse pa to pišem , nego sam naveo istinu a razlog znatno manjem postotku ubijenih civila je kolega napisao.

I da Rusija je agresor koji je izvršio invaziju 22', ali brane svoj narod koji vodi rat s Ukrajincima od 14' i brane svoje interese u svom dvorištu (što nije moralno opravdano pogotovo prema slabijim nacijama ali eto gadovi su), ali za razliku od najvećeg hegemona USA kojoj je dvorište cijeli svijet i šire!
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2026 22:15 (Sirotanovic).
17 godina
"I da Rusija je agresor koji je izvršio invaziju 22', ali brane svoj narod koji vodi rat s Ukrajincima od 14' i brane svoje interese u svom dvorištu (što nije moralno opravdano prema slabijim nacijama), ali za razliku od najvećeg hegemona USA kojoj je dvorište cijeli svijet i šire!"

Jebote, jel se to Milošević/Martić digao iz groba? 😂

"Branimo svoj narod", "naše dvorište", "naši interesi"... jebeni flashback na 90-e.

I za kraj začinimo još malo sa whatabout Amerikom :)
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2026 22:17 (evincar).
Moj PC  
1 2 hvala 0
21 mjesec
"

"Branimo svoj narod", "naše dvorište", "naši interesi"... jebeni flashback na 90- "

Kad već trolaš možeš li išta pametnije napisati da ne zvuči kao IQ ispod 80, ili barem kakav argument da se ne smatra trolanjem.
Jebo te Milošević, 45' i 90'! Ti si čovjek zaostao tamo negdje između Ustaša i Partizana, HOSa i SDPa!

Pročitaj nešto brate , obrazuj se novim štivom izvan tog balona Ustaša i 91', ta nije svijet stao!
Ako ti što nije jasno od napisanog u mom prošlom komentaru pitaj , potrudit ću se objasniti.
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2026 22:28 (Sirotanovic).
17 godina

Kako to Rusi brane svoj narod kad ih šalju u masovnu smrt, u totalno užasno besmislenom ratu koji su sami započeli? Sve što trebaju naoraviti da ubijanje prestane je otići doma.

21 mjesec
"Kako to Rusi brane svoj narod... ".

Nauči se čitati cijele rečenice , brane svoj narod koji ratuje s Ukrajincima od 14'!
Što ti opet nije jasno da ti opet pojasnim?
Ili je bit samo zatrolati sa budalaštinama?
17 godina
picajzla0707 kaže...
konjRR kaže...

reče čovjek koji podržava diktature i lika koji doslovce predstavlja čizmu koja gazi i ruse i onih 190 manjina u nesretnoj federaciji, a također ih šalje da ginu

koliko si sposoban okrenut pilu naopako, to je već za promatranje

i da, što kaže kolega - palamudiš 

Opet lazes. Zasto? Zasto toliko lazes? Jesi mozda hdzovac? Trpas u p... krastavac?

Ovo je plenkovic+milanovic retorika. Nikada nisam razumio taj refleks, kakav um to mora biti i sto dovede do toga da laze tako refleksno i bezosjecajno. 

Nekada mi je zao sto nemam tu sposobnost. Mozda je postalo drustveno prihvatljivije biti lazov nego govoriti istinu. Promatrajuci vlast izgleda da tako i jeste.

17 godina
Sirotanovic kaže...
"Kako to Rusi brane svoj narod... ".

Nauči se čitati cijele rečenice , brane svoj narod koji ratuje s Ukrajincima od 14'!
Što ti opet nije jasno da ti opet pojasnim?
Ili je bit samo zatrolati sa budalaštinama?

Onaj tko želi mir i prestanak besmislenog ubijanja treba podržati prestanak rata. Jasno je tko može prekinuti rat, a ti se pravi blesav i grbav. 

17 godina
Sirotanovic kaže...
"

"Branimo svoj narod", "naše dvorište", "naši interesi"... jebeni flashback na 90- "

Kad već trolaš možeš li išta pametnije napisati da ne zvuči kao IQ ispod 80, ili barem kakav argument da se ne smatra trolanjem.
Jebo te Milošević, 45' i 90'! Ti si čovjek zaostao tamo negdje između Ustaša i Partizana, HOSa i SDPa!

Pročitaj nešto brate , obrazuj se novim štivom izvan tog balona Ustaša i 91', ta nije svijet stao!
Ako ti što nije jasno od napisanog u mom prošlom komentaru pitaj , potrudit ću se objasniti.

Evo, može. Objasni onda jednu stvar iz svog prošlog komentara.

Kako točno "brani svoj narod" i "svoje interese u svom dvorištu" mijenja činjenicu da je Rusija izvršila agresiju na međunarodno priznatu susjednu državu?

I po čemu je to drugačije od logike koju smo slušali 90-ih – "naš narod živi tamo", "to je naše povijesno područje", "branimo svoje interese", "imamo pravo izrokati i rasturiti međunarodno priznatu državu"?

Ako je odgovor da to nije moralno opravdanje, nego samo objašnjenje ruskih motiva, onda OK – ali upravo to treba jasno razdvojiti od opravdavanja agresije. 😄

Tvoj kolega je prvi krenuo s HDZ/SDP/Gay sprdnjom i osobnim podbadanjima. Kad mu se vratilo istom mjerom, odjednom je to postao problem.

Ne moraš se brinuti za moje štivo, brate 😉. Pročitao sam dovoljno serviranih linkova od "zabrinutih" poput tebe i jednostavno mi se gade jer vrijeđaju inteligenciju.

"Jebo te Milošević, 45' i 90'! Ti si čovjek zaostao tamo negdje između Ustaša i Partizana, HOS-a i SDP-a!"

Veli lik koji danas spominje naciste, a njegov kolega radi usporedbu rata u Ukrajini s našim Domovinskim ratom – pritom potpuno okrećući analogiju naopako – pa kad na to dobije odgovor, ja sam odjednom "zaostao u 45. i 91.".

Kaj ste onda vi, dragi "zabrinuti" gospodine u kojoj ste godini vi i vaši kolege zaostali? 😄

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2026 23:04 (evincar).
13 godina
Sirotanovic kaže...
Odgovor picajzli: Ne, nego je kolega objasnio razlog zašto su Rusi nježni prema Ukrajincima, nekoliko komentara prije tog mog komentara iz kojeg si izvukao kontekst, a to sam i spomenuo kao što vidiš u komentaru. Rusi mogu kad god hoće raketirati, fab ili tepih na recimo Zelenskog ili vrh civilne državne , no za razliku od nekih i Amera oni to ne rade, za sad nisu toliki divljaci, niti udaraju fab iznad civila nego samo u ratnim područjima po vojnim ciljevima.

i opet isto pričaš, a veze ti to s vezom nema... ne, ne mogu fabovima niti tepih bombardiranje tući po kijevu, još manje artiljerijom kako su tukli po mariupolju

razlog je zato što ne smiju svoji avionima preko granice, kamo li igdje blizu kijeva, nisu uspostavili zračnu nadmoć... i jedino sredstvo kojim tuku po kijevu su dronovi te krstareće i balističke rakete

dronovi su preslabi i ruši ih obrana u većem broju, hipesonične rakete uglavnom nemaju veliku eksplozivnu moć i nemaju ih u velikim količinama

ispale stotinjak dronova i desetak raketa po napadu, čim ih ispale u kijevu oglase uzbunu i ljudi se sklone

jedini razlog zašto su 'nježni' je zato jer nemaju s čim ubijat stotine i tisuće ljudi u napadima na kijev, niti imaju element iznenađenja, a kakvi su divljaci možeš vidjet u gradovima koje su poravnali fab bombama i artiljerijom gdje su mogli dosegnut

meni je glupo više slušat takve teorije gdje se takva situacija predstavlja kao - oni su nježni prema ukrajini jer 'nisu divljaci'

zato sam se i nasmijao onako, jer je to klasični način na koji se prilagođava priču rusofilskoj propagandi

17 godina
picajzla0707 kaže...
Sirotanovic kaže...

i opet isto pričaš, a veze ti to s vezom nema... ne, ne mogu fabovima niti tepih bombardiranje tući po kijevu, još manje artiljerijom kako su tukli po mariupolju

razlog je zato što ne smiju svoji avionima preko granice, kamo li igdje blizu kijeva, nisu uspostavili zračnu nadmoć... i jedino sredstvo kojim tuku po kijevu su dronovi te krstareće i balističke rakete

dronovi su preslabi i ruši ih obrana u većem broju, hipesonične rakete uglavnom nemaju veliku eksplozivnu moć i nemaju ih u velikim količinama

ispale stotinjak dronova i desetak raketa po napadu, čim ih ispale u kijevu oglase uzbunu i ljudi se sklone

jedini razlog zašto su 'nježni' je zato jer nemaju s čim ubijat stotine i tisuće ljudi u napadima na kijev, niti imaju element iznenađenja, a kakvi su divljaci možeš vidjet u gradovima koje su poravnali fab bombama i artiljerijom gdje su mogli dosegnut

meni je glupo više slušat takve teorije gdje se takva situacija predstavlja kao - oni su nježni prema ukrajini jer 'nisu divljaci'

zato sam se i nasmijao onako, jer je to klasični način na koji se prilagođava priču rusofilskoj propagandi

Opet ista retorika. Ne slazes se samnom to je automatski "rusofilna propaganda". Vjerojatno i mrzi sve hrvatsko zar ne? 

Samo valjda je konacno vrijeme da odate pocast rusima koji se lopatama i ves masinama tuku sa ukrajinom, koju podrzava financira i naoruzava cijeli zapad, toliko dugo. Jos kada uzmes u obzir da ni neznaju gdje je kijevo... 

16 godina

znači, još jednom - za svako ubijeno ukrajinsko dijete, Putinu užareni žarač u šupak...

a sad brojke trenutno:

cca 280-350.000 mrtvih vojnika s obje strane...

cca 39.000 civila s obje strane (podjednako raspoređenih)

dakle civili čine oko 10% poginulih (uz svu propagandu) a ne znam kada je to bilo u svijetu a i Evropi (kod nas, exYu je cca 53-56% civila, a za Hrvatsku specifično 43,4% civila među poginulima 90-ih)

824 mrtve djece u Ukrajini  - pogled na 1. izjavu još jednom...

Hrvatska - 404 ubijene djece, među ostalim mnoga direktno - namjerno, kao recimo najmlađi moj prezimenjak kod Gline s 6 mj ubijen u kolijevci...

e sad opet  malo matematike:  Ukrajina ako se gleda stanovništvo 2014 ima 45,4 milje st.... dakle faktor veličine 11x u odnosu na Hrvatsku...

11/ (824/404)= 5,39 x više djece poginulo u Hrvatskoj proporcionalno poginulo nego u Ukrajini, ali to ne znači da ukrajinsko dijete vrijedi više 5x od hrvatskog, a ne ne...

jer za "obranu" ukrajinske djece EU političari se razbacuju milijardama € (naravno ni četvrt toga ne dolazi, ali su silne miliarde ulupane) u isporukama naoružanja...

za hrvatsku je djecu i njihovu obranu cijeli bajni NATO imao samo urološke probleme - bolio ih je kurac...

ma dobro ne treba nitko naše ratove voditi, ne? pa dajte oružje ?!?

e zajebite dragi Hrvati, čak ni "ljubljeni" Nijemci čije aute Hrvati totemističkoi štuju, nisu DALI NITI JEDAN KOMAD oružja, recimo imali su hrpu neperspektivnoh naoružanja od ist.njemačke NVA - ali ne, mi smo i "lionoleumke" plaćali, kao i njihove šljemove (uz maru 5x od nabavne cijene - nisu samo Švabe šupci, nego i hrpa arvbackijeh domoljuba - NVA šljemovi su prodavani 1,5 DEM po komadu, a Hrvatsku su stajali 9 DEM (čak i ako se uzme "podmazivanje" carinika između Njmeačke i Hrvatske, troškovi prijevoza - malo previše - s time da Mađari nisu radili nikakve probleme niti tražili lovu za prijenos oružja u Hrvatsku)...

Samo je Argentina pod Menemom uz naravno utjecaj onih hrvatskog porijekla u svojoj vojsci poklonila (ne znam detalje dovoza) dobar dio od 6500 t oružja i streljiva (Hrvatska, Ekvador i kasnije Bosna su pokriveni tima oružjam) - 16 L-33 155mm haubica, cca 3000 FAL pušaka itd...

Da se vratim na Ukrajinu - nakon 2014 i otcjepljenja onoga što je poslije nazvano DNR i LNR - poginulo je i 150 djece tamo - brojimo li i njih u ukrajinske žrtve ?

e samo malo, matematika je zajebana stvar - pa DNR i LNR su zajedno imale 2,1 milja st...???

Dakle, na 4,6% stanovništva Ukrajine je do opčeg pičvajza poginulo 3,97 x više djece proporcionalno nego što su "zli istočnjački barbarski strvinari" ubili ?!?

a te brojke su do 2022 - jer nakon toga se ne čuje i ne broji, jel?

pa to su bliže brojke Hrvatskoj nego Zelenkovoj ucijenjenoj Ukrajini...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
4 1 hvala 2
11 godina

A zašto bi ubijali djecu kad ih mogu pokrast

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina

Četnici su pobili našu djecu jer su imali priliku, jer su tenkovima išli na policiju i dečke u tenisicama.

Ukrainci imaju daleko bolje organiziranu vojsku koja daleko bolje čuva svoje civile.

Dokaz za to je Buča i pokolj koji su napravili kad su mogli.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.8.2026 7:14 (forumaš).
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina

govorim o svim civilima, civil je civil s koje god strane, ako nemaš oružje u ruci i koristiš ga, ti si civil...

koji pokolj u Buči?

imaš mrtve civile (ratni zločin) i imaš video nasmijanog junoše u ukrajinskoj odori koji sajlom povlači tijelo u vreći...

tijelo u vreći je sumnjivo, sumnjivo je i povlačiti tijelo sajlom na asfaltnom prilazu...

zato jer JEDINI razlog opravdani da vučeš tijelo sajlom je da je sajla duga a ti sumnjaš da su protivnici minirali tijelo da pobije i ona koji vrše asanaciju terena..

ali tijelo je u vreći i na asfaltu...

a pitaj si ročnike HV koji su '95 vršili asanaciju po krajinskim selima jesu li se kesili kad su to radili...

Ju je je? Je ju je!
13 godina

kad bi ova rasprava bila rusofili/kinezofili vs amerikanofila/britofila/frankofila, možda bi i imala smisla, svatko bi natezao na svoju stranu, 150 djece ovdje, 200 djece ondje...

na nesreću rusofila, osim možda jednog ili dva lika koji malo žešće navijaju za amere, svi ostali koji im se suprotstavljaju u raspravi nisu zadojeni poput njih i to im jebe koncepciju rasprave

mene osobno boli nižepotpisani za amere, ruse, kineze ili engleze, dapače, kad gledam nacije kao ljude koji negdje žive, njihovu povijest, kulturu, civilizaciju, rusi su mi daleko bliži nego ameri, nacija koja ima dušu naspram američkih debila koji misle da je povijest počela prije 150 godina, kinezi su mi bliži nego englezi, em su englezi bahati, bezobrazni, umišljeni kak su oni neka bogom dana nacija, a zapravo su pizdeki kojih je 95% do prije 100 godina bilo kmetovi, nepismeni, zmazani i poniženi od vlastite aristokracije koju povijesno boli kujac za njih i još uvijek je tako, pa se prosječni englez nalazi nadmoćnim nad ircem, škotom, a pogotovo nad nama slavenima, a zapravo su drek na šibici, kmetovi, sluge i batler redžinald dživs kojem je 'yes sir' najčešća rečenica u vokabularu, dok su kinezi skromni, ljubazni, pošteni i simpatični daleko meni osobno simpatičniji, a politika amerike, rusije, kine ili engleske je imperijalistička i osvajačka kroz stoljeća i stoljeća, nekako mi je demokracija u odnosu na diktature ipak draža

e sad, kako sam rekao, neki misle ako kritiziraš putina ili xija zbog diktature ili agresije prema susjedima, da istovremeno nužno obožavaš amerikenjce, engleze ili žabare, pa onda refleksno kreću s whatabout indijanci, koreja, vijetnam, kongo, afganistan ili štoveć u očekivanju da će te psihički povijedit na način kako su oni povrijeđeni čim netko kritizira ruse ili kineze zbog bilo čega

ondak neki rusofili jedva prevale preko usta i procijede s mukom kako rusi jesu izvršili agresiju na ukrajinu, ALI...

i tu je najveći problem, rusofili su rusofili, putin je nužno zlo jer rusima treba čvrsta ruka - rusi ne znaju s demokracijom i koji će im kujac, a drugi iza putina u ruskoj hijerarhiji su još i veće zlo pa je bolje da i dalje kepec fura svoju viziju sebe kao novog ruskog imperatora, jer bar ne baca nuklearne... pritom su nebitna sva obilježja diktature, klanje novinara i oporbe, gušenje svih mogućih sloboda, nulta tolerancija prema gey populaciji i svim drukčijima od idealnog rusa, nacistička povijest i usmjerenje wagnera kao praktično izjednačene vojne strukture s regularnom vojskom, sve je to nebitno...

pa kad krene whatabout amerika, whatabout kolonijalizam, whatabout zločesti zapad, genocid u kongu i zločesti belgijanci, a nalete na potpunu ravnodušnost i osudu zapadnog zla, odjednom im se argumentacija raspadne, jer s druge strane nisu fanatici poput njih kojima bi bilo kakva kritika amerike, engleske, francuske ili belgije trebala nanijeti duševne boli kao njima kritika rusije i kine

i onda kreće 'laaaaažeš' od konja, brojanje mrtve dječice od strica jure, ludilo al cranea, uvrijeđeni sirotanović, grga 'neutralni posmatrač', 'nisam znao u 18 godina foruma da postoji blokada' segretator i sve ostalo što nema veze s normalnom raspravom... pa tako i ova tema lagano dolazi svojem kraju, kao i sve slične prije nje, rusofili uvrijeđeno kupe svoje igračke, lopatice i kantice i povlače se iz pješčanika do iduće prilike...

na zapadu ništa nova

Moj PC  
1 1 hvala 1
21 mjesec
forumaš: "Onaj tko želi mir i prestanak besmislenog ubijanja treba podržati prestanak rata. Jasno je tko može prekinuti rat, a ti se pravi blesav i grbav. "

Misliš sigurno na Zelenskog ili Amere?
Ti se praviš grbav i već ti je objašnjeno, uostalom nekakvo primirje ("kao" mir jel) u ovoj pat poziciji bi bilo samo pripreme za nastavak rata i gomilanje oružja s obje strane (evo upravo se događa između Irana i USA). To svatko imalo upućen zna, a za nekakav konačan mir ipak treba dogovor sila ili da netko počne momački gubiti pa da pristane na sebi nepovoljne uvjete, no to još ne vidimo!
17 godina

Jura nema smisla da ti linkam pokolj u Buči, siguran dam da to možeš dam izguglati.

17 godina
picajzla0707 kaže...

kad bi ova rasprava bila rusofili/kinezofili vs amerikanofila/britofila/frankofila, možda bi i imala smisla, svatko bi natezao na svoju stranu, 150 djece ovdje, 200 djece ondje...

na nesreću rusofila, osim možda jednog ili dva lika koji malo žešće navijaju za amere, svi ostali koji im se suprotstavljaju u raspravi nisu zadojeni poput njih i to im jebe koncepciju rasprave

mene osobno boli nižepotpisani za amere, ruse, kineze ili engleze, dapače, kad gledam nacije kao ljude koji negdje žive, njihovu povijest, kulturu, civilizaciju, rusi su mi daleko bliži nego ameri, nacija koja ima dušu naspram američkih debila koji misle da je povijest počela prije 150 godina, kinezi su mi bliži nego englezi, em su englezi bahati, bezobrazni, umišljeni kak su oni neka bogom dana nacija, a zapravo su pizdeki kojih je 95% do prije 100 godina bilo kmetovi, nepismeni, zmazani i poniženi od vlastite aristokracije koju povijesno boli kujac za njih i još uvijek je tako, pa se prosječni englez nalazi nadmoćnim nad ircem, škotom, a pogotovo nad nama slavenima, a zapravo su drek na šibici, kmetovi, sluge i batler redžinald dživs kojem je 'yes sir' najčešća rečenica u vokabularu, dok su kinezi skromni, ljubazni, pošteni i simpatični daleko meni osobno simpatičniji, a politika amerike, rusije, kine ili engleske je imperijalistička i osvajačka kroz stoljeća i stoljeća, nekako mi je demokracija u odnosu na diktature ipak draža

e sad, kako sam rekao, neki misle ako kritiziraš putina ili xija zbog diktature ili agresije prema susjedima, da istovremeno nužno obožavaš amerikenjce, engleze ili žabare, pa onda refleksno kreću s whatabout indijanci, koreja, vijetnam, kongo, afganistan ili štoveć u očekivanju da će te psihički povijedit na način kako su oni povrijeđeni čim netko kritizira ruse ili kineze zbog bilo čega

ondak neki rusofili jedva prevale preko usta i procijede s mukom kako rusi jesu izvršili agresiju na ukrajinu, ALI...

i tu je najveći problem, rusofili su rusofili, putin je nužno zlo jer rusima treba čvrsta ruka - rusi ne znaju s demokracijom i koji će im kujac, a drugi iza putina u ruskoj hijerarhiji su još i veće zlo pa je bolje da i dalje kepec fura svoju viziju sebe kao novog ruskog imperatora, jer bar ne baca nuklearne... pritom su nebitna sva obilježja diktature, klanje novinara i oporbe, gušenje svih mogućih sloboda, nulta tolerancija prema gey populaciji i svim drukčijima od idealnog rusa, nacistička povijest i usmjerenje wagnera kao praktično izjednačene vojne strukture s regularnom vojskom, sve je to nebitno...

pa kad krene whatabout amerika, whatabout kolonijalizam, whatabout zločesti zapad, genocid u kongu i zločesti belgijanci, a nalete na potpunu ravnodušnost i osudu zapadnog zla, odjednom im se argumentacija raspadne, jer s druge strane nisu fanatici poput njih kojima bi bilo kakva kritika amerike, engleske, francuske ili belgije trebala nanijeti duševne boli kao njima kritika rusije i kine

i onda kreće 'laaaaažeš' od konja, brojanje mrtve dječice od strica jure, ludilo al cranea, uvrijeđeni sirotanović, grga 'neutralni posmatrač', 'nisam znao u 18 godina foruma da postoji blokada' segretator i sve ostalo što nema veze s normalnom raspravom... pa tako i ova tema lagano dolazi svojem kraju, kao i sve slične prije nje, rusofili uvrijeđeno kupe svoje igračke, lopatice i kantice i povlače se iz pješčanika do iduće prilike...

na zapadu ništa nova

Kad smo se već dotakli psiholoških analiza, zanimljiv mi je fenomen ljudi (mali postotak, ne računam istočne komšije) koji žive u zapadnim demokracijama, koriste sve njihove benefite:slobodu govora, internet, putovanja, socijalnu sigurnost, mogućnost izbora vlasti itd. A istodobno preziru upravo taj sustav i idealiziraju autoritarne režime i "jake vođe".

Ne mislim pritom na kritiku Zapada, kritizirati vlastitu državu potpuno je normalno i poželjno. Govorim o ljudima koji su otišli toliko u drugu krajnost da bi, kada bi stvarno morali birati, možda radije živjeli pod diktaturom nego u sustavu koji im omogućuje slobodu koju svakodnevno koriste.

To je meni puno zanimljiviji fenomen. Možda bi psiholog mogao objasniti zašto netko toliko prezire sustav koji mu omogućuje gotovo sve što koristi, a istodobno romantizira sustav u kojem bi za dio svojih današnjih stavova možda završio u zatvoru.

Dakle, imamo paradoks čovjeka koji prezire slobodni sustav dok istodobno živi od njegovih sloboda i pogodnosti.

Ukratko: koristiš gotovo sve što ti je Zapad dao, a sanjaš o "čvrstoj ruci" koja bi ti pola toga ukinula. Psiholozima bi to možda bilo zanimljivije od još jedne analize štovatelja Putina i sličnih.

17 godina
Sirotanovic kaže...
forumaš: "Onaj tko želi mir i prestanak besmislenog ubijanja treba podržati prestanak rata. Jasno je tko može prekinuti rat, a ti se pravi blesav i grbav. "

Misliš sigurno na Zelenskog ili Amere?
Ti se praviš grbav i već ti je objašnjeno, uostalom nekakvo primirje ("kao" mir jel) u ovoj pat poziciji bi bilo samo pripreme za nastavak rata i gomilanje oružja s obje strane (evo upravo se događa između Irana i USA). To svatko imalo upućen zna, a za nekakav konačan mir ipak treba dogovor sila ili da netko počne momački gubiti pa da pristane na sebi nepovoljne uvjete, no to još ne vidimo!

Jasno sam rekao kaj mislim, svatko u svoje međunarodno priznate granice i nema rata. Ukrajina u EU u svojim cjelovitim granicama iz 1991.

Kaj se mene tiče NATO se može raspustiti, i trebao se raspustiti iste sekunde kad se raspao varšavski pakt i kad je srušen berlinski zid.

Mi smo i tak ušli u njega zbog straha od srpskog sveta. Kaj se Amera tiče što dalje od nas pod uvjetom da nema nebeskog naroda u susjedstvu koji bi želio šefovati.

Sve drugo je rat i bit će rat dok ne prisjedne umiranje. Možda se rat zamrzne i sl. Ali dugotrajno bit će ga opet iz istog razloga, ili terorizam.

21 mjesec
Santana: "Kaj nije Srbija nabavila protuzracnu obranu od kineza nedavno ? Ocito velika agresija prema nama. Trebalo bi reagirat :P "

Nije baš za sprdnju ipak se radi o nuk. silama i znanstvenici su stavili radi ove šituacije sat na dvije minute do dvanaest od nuklearne katastrofe, ako znaš o čem' pišem! No već ti je objašnjeno ali evo opet, možda pomogne:
https://en.wikipedia.org/wiki/Mutually_assured_destruction

Evo Koliko može biti smiješno, kad se radi o povredi "uzajamnog nuklearnog uništenja" i kako je uobičajeno da sile reagiraju (o tome se radi i sad, pisao sam ali džabe očito), o kubanskoj krizi:
https://en.wikipedia.org/wiki/Cuban_Missile_Crisis

a Evo i koliko može biti smiješno , skoro Armageddon
https://en.wikipedia.org/wiki/Vasily_Arkhipov

događa se kad su živci pri kraja i kad je gusto.

Jel i dalje smiješno, treba li se igrati na rubu?

A i za ovu tvoju "doskočicu" koja nema veze sa onim ali eto da pratiš i tu šituaciju shvatio bi da se proporcionalno naoružavamo (akcija i reakcija).
21 mjesec
Forumaš svaka čast na zadnjem komentaru i potpuno se slažemo!
Ali nas se nažalost ne pita za nato:
"Kaj se mene tiče NATO se može raspustiti, i trebao se raspustiti iste sekunde kad se raspao varšavski pakt i kad je srušen berlinski zid".

Nažalost nas se ne pita i nastavak napetosti slijedi!
17 godina

Slijedi toliko dugo dok rusi ne odu u svoju državu i napuste tuđu. I dalje se praviš grbav.

Ali očekivsno, odlična tema 😂 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice