Pentagon kupio 2000 ukrajinskih jurišnih dronova u

poruka: 620
|
čitano: 64.941
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pentagon kupio 2000 ukrajinskih jurišnih dronova u".
13 godina
Re: Pentagon kupio 2000 ukrajinskih jurišnih drono
grgaRi kaže...

...te smješta raketne sustave u Poljsku i Rumunjsku. Meni se čini da od tog trenutka kreće zabrinutost Rusije za svoju sigurnost i počinje klijati sjeme ovog šta danas gledamo u Ukrajni.

samo si 'zaboravio' da je riječ o obrambenim raketnim sustavima, koji ne služe napadu na rusiju, nego obrani od napadačkih raketa, koje - sasvim slučajno - rusija razvija u isto vrijeme u svim oblicima, veličinama i što većim brzinama

e sad, tko je tu 'krenuo biti zabrinut', dal ovi što postavljaju obrambene rakete ili rusi koji razvijaju hipesonične napadačke rakete... mensčini da je tu malo pila okrenuta naopako

ali da, najbolje da rusija razvija napadačke rakete, a da nitko na to ne odgovara niti postavljanjem obrambenih raketa, isto tako je najbolje da su se ukrajinci odmah naguzili putinu, umjesto što se brane od agresije

zanimljiv je taj rusofilski pokušaj racionalizacije

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2026 15:04 (picajzla0707).
17 godina
grgaRi kaže...

Ni manji ni veći nego ova druga ili treća velesila.

Ako ameri odu provoditi svoju politiku u Iran napadati ih će toliko dugo dok se ne vrate od kuda su došli. Znači morati će se branit sve dok su politički aktivni.

Znači rusi se neće morati braniti po dubini, niti po širini, asimetrično i metrično ako sjednu na autobus i odu doma u svoje međunarodno priznate granice.

Možda će jedino još ostati proxy po dubini i širini.

sve je prosto ko pasulj.

18 godina
dery kaže...

Ovako kad se malo prošvrlja po vijestima vjerujem da je situacija još gora. Znači drže se one bolje grob nego rob. Izgleda da će tako bit jadni oni nema im spasa između čekića-rusija i nakovnja-sad. Europa na tribinama navija. 

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/video-kaos-u-ukrajini-zbog-mobilizacije-ekipa-za-novacenje-odvela-mladica-masa-ih-napala-i-demolirala-terenac-1567004

https://www.google.com/search?q=prisilno+nova%C4%8Denje+ukrajinaca&oq=prisilno+nova%C4%8Denje+ukrajinaca&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Prisilna mobilizacija da, ali moraš bit realan 99.9% ljudi če ipak izabrati bolje je biti rob nego u grob.Ostalo znamo, od prisilno unovačenog vojnika nema nikakve koriosti=oni jedva i drže položaj i tražit če svaku priliku za spasit glavu ili predaju itd.Zeleno je promašaj od početka, ali kad Ukrajinci i nemaju drugih opcija ili dobrovoljci su odavno poginuli ili izginuli itd.

Stari video iz 2022 godine, to sigurno nisu bili prisilno unovačni vojnici s obzirom da se eto ipak nisu htjeli predati.Takvih dobrovoljaca danas više nema, a dalje se nema kaj komentirati osim da je netko uz to zaljepio idealnu muzičku podlogu.

https://rumble.com/v27uhjo-archive-video-no-surrender-ukrainian-soldiers-fight-to-the-death.html

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2026 15:44 (rambox).
17 godina
picajzla0707 kaže...
grgaRi kaže...

...te smješta raketne sustave u Poljsku i Rumunjsku. Meni se čini da od tog trenutka kreće zabrinutost Rusije za svoju sigurnost i počinje klijati sjeme ovog šta danas gledamo u Ukrajni.

samo si 'zaboravio' da je riječ o obrambenim raketnim sustavima, koji ne služe napadu na rusiju, nego obrani od napadačkih raketa, koje - sasvim slučajno - rusija razvija u isto vrijeme u svim oblicima, veličinama i što većim brzinama

e sad, tko je tu 'krenuo biti zabrinut', dal ovi što postavljaju obrambene rakete ili rusi koji razvijaju hipesonične napadačke rakete... mensčini da je tu malo pila okrenuta naopako

ali da, najbolje da rusija razvija napadačke rakete, a da nitko na to ne odgovara niti postavljanjem obrambenih raketa, isto tako je najbolje da su se ukrajinci odmah naguzili putinu, umjesto što se brane od agresije

Opet ti 2+2 nije jasno. Ameri rade bolji stit rusi moraju napraviti bolji mac. Sto ti tu nije jasno i kako je moguce da ti nije jasno? Ili ameri mozda nemaju mac? Ah da neznam nisam obilazio silose po americi mozda su stvarno prazni. Veoma rusofilno od mene. 

Santana kaže...
konjRR kaže...
Santana kaže...
grgaRi kaže...
Santana kaže...

Jel pratiš situaciju na bojištu ? Rusi jako slabo napreduju. Ukrajinci su jos u Konstantinovki, a na drugim podrucjima cak uzimaju teritorij, a negdje ga gube.To su sve mišji koraci sa obje strane. Tak da ne vidi ovo kaj ti pricaš. To nit ruski blogeri ne javljaju.

Prati malo trenutno stanje 

Trenutno puno bolje stoje nego u bilo kojem trenutku prošle godine kad su relativno dosta gubili 

Da, naravno da pratim. Ako se odmakneš od ukrajinskog Deep statea ipak je to UA domoljubni projekt i prebaciš na mapu ISW-a koji je isto tako pro-UA vidiš da je u  Konstantinovki proces čiščenja zaostalih UA snaga koje će ako već nisu, odsječene od pozadine, a Rusi se već fokusiraju na Druzivkhu. Malo južnije se odvija proces  odsjecanja logističkog pravca Dobropillia - Kramatorsk, tako da su ukrajinci suočeni, osim s frontalnim napadima na Sloviansk i Kramatorsk, i sa prijetnjom odsjecanja logističkih puteva s jugozapada i zapada. To ih prisiljava da snage u tom sektoru raspoređuju i na južni bok. Na sjeveru je izvjestno odsjecanje linije Sloviansk - Lyman. Uglavnom Obrambeni klaster Druzikha-Kramatorsk- Sloviansk će uskoro bit suočen s napadima sa tri strane i to ne izgleda dobro.

Uglavnom, ovaj rat je generalno sr**e i nered koji je uz Ruse zakuhao i  zapad, jer za tango je potrebno dvoje. Meni je to mučno za gledat i odavno preskačem gledanje uništavanja ljudi s fvp dronovima i ravnanje čitavih gradova FAB ovima teškim tri tone, a s druge strane zanima me istinsko stanje i pitanje zašto je uopće došlo do toga. Shvatio sam da crno - bijelu istinu ne treba prihvaćat, ni sa jedne ni sa druge strane jer istina je prva žrtva svakog rata. Sva sreća da smo još uvijek povezani na internet i imamo mogućnost čuti, iskopati neko neovisno mišljenje, ili je lakše prihvatit serviranu "istinu" ...

Vidjet cemo kaj ce bit sa tom mobilizacijom. To je potez kojeg se Putin boji, ali ocito ga mora povuc.

To je jako puno ljudi za potjerat u smrt, a treba i logisticki to popratit. Rizik za njega u svakom slucaju

A mozda izgubi na izborima 😅

Rat i eskalacija istog uvijek odgovara onome tko je vec na vlasti. Iznimka se jos nije dogodila. Putin se boji? Cega? Rata u ukraijini? Zasto? 

Problem je sto vas vecina poistovjecuje putina i rusiju. Imate taj mentalni problem. Isto kao sto trump nije amerka tako i putin nije rusija. Ok mozda plenkovic je hrvatska...

To sto odogvara putinu vjerojatno ne odogvara rusiju i obratno. Tesko vecini za razumjeti ali nije ni svatko savladao osnovne matematicke operacije sto ne znaci da je matematika u "krivu".

Opet pricaš bezveze. 

Mobilizacija je veliki politicki rizik za bilo koga(znaci napišem da se Putin boji mobilizacije, a ti me pitaš dal se boji rata. Kaj si malouman ?) , a ovo drugo necu nit komentirat. Daj se pocni normalno razgovarat, a ne neke gluposti tu trkeljat

Nemaš nist za rec pa izmišljaš nešto što nitko nije rekao. Koji drek ?

Cek putin se boji mobilizacije? Ozbiljno? Od kada se on to boji mobiliziacije? Od 2014.? Jer navodno je u ratu vec neko vrijeme a mobilizacija tek krece? Zanimljiv rat neki. 

Ponavljam nije matematika za svakog. 

13 godina
picajzla0707 kaže...
grgaRi kaže...

Da, nuklearna sila  neće razvijat i unaprjeđivat svoj arsenal ... dok ovi drugi to zdušno rade.

Koliki sam ja rusofil, shvatio bi da si pročitao nešto od ovog šta sam pisao danas, a ignoriraš kao i ostali zapadni jastrebovi koji sve vide crno- bijelo, činjenicu da je prvotni cilj Rusije bio integracija na zapad gdje velikim dijelom teritorija i pripada, al dobro ...

Nisu se trebali naguzit, trebali su pregovarat i dogovarat se, pa makar i godinama, jer su trebali znat da s velesilom na svom pragu nema zeahebancije,  to bi bilo bolje od ovog sada.

U Istambulu, na proljeće je umalo postignut dogovor koji su trebali  bit finalizirani sastankom  Zelenski - Putin, nije bio nešto povoljan za Ukrajnu, ali ... Tko se tada naguzio Borisu Johnsonu? Takvu ponudu više neće dobit. I to je bilo bolje od ovog sada.

Kao da sav taj zapadni obavještajno analitički aparat nije mogao predvidjet pokolj, ili su točnno znali kako će se to završit i kako su ti isti analitičari krivo procjenili da će Rusiju bacit na konopce zamrzavanjem imovine i sankcijama.

https://www.youtube.com/watch?v=C0aWrDcM988&amp
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2026 16:35 (grgaRi).
7 godina
konjRR kaže...
picajzla0707 kaže...
grgaRi kaže...

Opet ti 2+2 nije jasno. Ameri rade bolji stit rusi moraju napraviti bolji mac. Sto ti tu nije jasno i kako je moguce da ti nije jasno? Ili ameri mozda nemaju mac? Ah da neznam nisam obilazio silose po americi mozda su stvarno prazni. Veoma rusofilno od mene. 

Santana kaže...
konjRR kaže...
Santana kaže...
grgaRi kaže...
Santana kaže...

Jel pratiš situaciju na bojištu ? Rusi jako slabo napreduju. Ukrajinci su jos u Konstantinovki, a na drugim podrucjima cak uzimaju teritorij, a negdje ga gube.To su sve mišji koraci sa obje strane. Tak da ne vidi ovo kaj ti pricaš. To nit ruski blogeri ne javljaju.

Prati malo trenutno stanje 

Trenutno puno bolje stoje nego u bilo kojem trenutku prošle godine kad su relativno dosta gubili 

Da, naravno da pratim. Ako se odmakneš od ukrajinskog Deep statea ipak je to UA domoljubni projekt i prebaciš na mapu ISW-a koji je isto tako pro-UA vidiš da je u  Konstantinovki proces čiščenja zaostalih UA snaga koje će ako već nisu, odsječene od pozadine, a Rusi se već fokusiraju na Druzivkhu. Malo južnije se odvija proces  odsjecanja logističkog pravca Dobropillia - Kramatorsk, tako da su ukrajinci suočeni, osim s frontalnim napadima na Sloviansk i Kramatorsk, i sa prijetnjom odsjecanja logističkih puteva s jugozapada i zapada. To ih prisiljava da snage u tom sektoru raspoređuju i na južni bok. Na sjeveru je izvjestno odsjecanje linije Sloviansk - Lyman. Uglavnom Obrambeni klaster Druzikha-Kramatorsk- Sloviansk će uskoro bit suočen s napadima sa tri strane i to ne izgleda dobro.

Uglavnom, ovaj rat je generalno sr**e i nered koji je uz Ruse zakuhao i  zapad, jer za tango je potrebno dvoje. Meni je to mučno za gledat i odavno preskačem gledanje uništavanja ljudi s fvp dronovima i ravnanje čitavih gradova FAB ovima teškim tri tone, a s druge strane zanima me istinsko stanje i pitanje zašto je uopće došlo do toga. Shvatio sam da crno - bijelu istinu ne treba prihvaćat, ni sa jedne ni sa druge strane jer istina je prva žrtva svakog rata. Sva sreća da smo još uvijek povezani na internet i imamo mogućnost čuti, iskopati neko neovisno mišljenje, ili je lakše prihvatit serviranu "istinu" ...

Vidjet cemo kaj ce bit sa tom mobilizacijom. To je potez kojeg se Putin boji, ali ocito ga mora povuc.

To je jako puno ljudi za potjerat u smrt, a treba i logisticki to popratit. Rizik za njega u svakom slucaju

A mozda izgubi na izborima 😅

Rat i eskalacija istog uvijek odgovara onome tko je vec na vlasti. Iznimka se jos nije dogodila. Putin se boji? Cega? Rata u ukraijini? Zasto? 

Problem je sto vas vecina poistovjecuje putina i rusiju. Imate taj mentalni problem. Isto kao sto trump nije amerka tako i putin nije rusija. Ok mozda plenkovic je hrvatska...

To sto odogvara putinu vjerojatno ne odogvara rusiju i obratno. Tesko vecini za razumjeti ali nije ni svatko savladao osnovne matematicke operacije sto ne znaci da je matematika u "krivu".

Opet pricaš bezveze. 

Mobilizacija je veliki politicki rizik za bilo koga(znaci napišem da se Putin boji mobilizacije, a ti me pitaš dal se boji rata. Kaj si malouman ?) , a ovo drugo necu nit komentirat. Daj se pocni normalno razgovarat, a ne neke gluposti tu trkeljat

Nemaš nist za rec pa izmišljaš nešto što nitko nije rekao. Koji drek ?

Cek putin se boji mobilizacije? Ozbiljno? Od kada se on to boji mobiliziacije? Od 2014.? Jer navodno je u ratu vec neko vrijeme a mobilizacija tek krece? Zanimljiv rat neki. 

Ponavljam nije matematika za svakog. 

Ae nije za svakog. Treba biti matematičar pa zaključiti da jedna vojna velesila može imati i regularnu vojsku, pa joj ne treba u svakom trenutku mobilizacija. A u ovom trenutku mu treba, jer nema dovoljno vojnika za neke ozbiljnije pomake, a baza dobrovoljaca iz siromašnih regija se značajno smanjuje.

17 godina
grgaRi kaže.. pregovarat i dogovarat se, pa makar i godinama,

18 godina
forumaš kaže...

Inače je poznato da je to prvi put u povijesti se desilo, obično

svi ostali napadači danima prije najavljuju da će nekoga napasti, eno

npr USA i Izrael su Irancima mjesecima govorili da znaju di su im

vođe i da će ih pobit, kako bi se ovi pravodobno pripremili

13 godina

BBC, SKY i ostalu propagandnu mašineriju zaobilazim u velikom luku, daj mi nešto malo neovisnije nađi

https://www.pravda.com.ua/eng/news/2024/04/27/7453222/

i kako to da sad Zelenski traži primirje i zamrzavanje sukoba nakon 40 dana ofanzive na unutrašnjost Rusije kad im tako dobro ide.

... ako se ikome da čitat

13 godina
segregator kaže...
forumaš kaže...

a to je valjda zadatak obavještajne zajednice, osim aktiviranja eksploziva u sred Monaka

17 godina

Zašto je propaganda ako prenose izjavu sa već tko zna kojeg pregovora da rusija neće napasti ukrainu? Tko je uopće rekao da više ne želi pregovarati? Tko je nakon izjave da neće napasti napao? Kako sa tom stranom pregovarati pogotovo jer su prije toga potpisali sporazum u kojem je rusija jamčila ukrainske granice, ne jedan nego dva sporazuma, kompletne granice nakon razlaza.

Ali zanemari ovo zadnje. Pregovaralo se cijelo vrijeme i onda je počeo masovni napad.

17 godina
segregator kaže...
forumaš kaže...

Čovjek je napisao da su trebali pegovarati ako treba i godinama. Pregovaralo se i željelo se i dalje pregovarati.

Ovo što Izrael i USA napravili u Palestini i Iranu je odvratno i gnjusno .Ratni zločin.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2026 18:04 (forumaš).
18 godina
forumaš kaže...
segregator kaže...
forumaš kaže...

Čovjek je napisao da su trebali pegovarati ako treba i godinama. Pregovaralo se i željelo se i dalje pregovarati.

Ovo što Izrael i Rusija napravili u Palestini i Iranu je odvratno i gnjusno .Ratni zločin.

Pregovarali smo, Srbi su odbili Z4 i dobili Oluju.

Pregovarali su, Ukrajinci su odbili Minsk 2 i dobili SVO
Jedina razlika da smo mi to bolje odradili nego Rusi

17 godina

Tri dana nakon Minsk 2 separatisti i ruske snage pokreču ofenzivu i zauzimaju Debaljceve

I ukrajina nije odbila nego je potpisala sporazum koji si naveo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2026 18:14 (forumaš).
13 godina
grgaRi kaže...

Koliki sam ja rusofil, shvatio bi da si pročitao nešto od ovog šta sam pisao danas...

sve sam shvatio kad si, umjesto 'raketni štit' kao pojam koji se koristi za ono što uzrujalo putina u poljskoj i rumunjskoj, sasvim 'slučajno' napisao raketne sustave koje su ameri postavili blizu granica

pa se putin, odnosno rusija, zbog 'raketnih sustava' počeo/la zabrinjavat za svoju sigurnost... 

netko bi pomislio da su ti raketni sustavi zapravo kojekakvi kinžali, cirkoni i slične karakondžule koje su ameri postavili da ugroze rusiju... kad ono obrana od karakondžula

18 godina
picajzla0707 kaže...
grgaRi kaže...

Koliki sam ja rusofil, shvatio bi da si pročitao nešto od ovog šta sam pisao danas...

sve sam shvatio kad si, umjesto 'raketni štit' kao pojam koji se koristi za ono što uzrujalo putina u poljskoj i rumunjskoj, sasvim 'slučajno' napisao raketne sustave koje su ameri postavili blizu granica

pa se putin, odnosno rusija, zbog 'raketnih sustava' počeo/la zabrinjavat za svoju sigurnost... 

netko bi pomislio da su ti raketni sustavi zapravo kojekakvi kinžali, cirkoni i slične karakondžule koje su ameri postavili da ugroze rusiju... kad ono obrana od karakondžula

Ja sam sve shvatio kad ti nisi napisao da su sustavi koji su trebali biti postavljeni tzv "dvojne namjene", odnosno začas

se prenamijene u ofenzivne. Potraži što MK41 lanser može lansirati...i to je sve najavljeno mjesec dana nakon što
je USA jednostrano izašla iz sporazuma koji je to zabranjivao.

Jednostavno Ameri su se u jednom trenutku osilili i mislili da mogu raditi što hoće, ali izgleda da se Rusija i Iran

ne slažu

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2026 18:29 (segregator).
13 godina

A štit valjda nije sustav ... a raketa na granici je vatromet za proslavu Nove godine. A tu nisu sigurno bili umaskirani i neki ofanzivni elementi, jer kad aktiviraš štit u nuklearnoj doktrini, koji je sljedeći korak ? Lansirsnje odgovora iz Oregona.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2026 18:34 (grgaRi).
15 godina

Ameri imaju dovoljno podmornica da gadaju Rusiju, ne treba im Poljska i Rumunjska za to, pogotovo s fiksnim lanserima vidljivim na google mapsu... Obicne floskule "neutralnih" neovisnih "mislioca".

Moj PC  
4 2 hvala 0
18 godina
ivanzu kaže...

Ameri imaju dovoljno podmornica da gadaju Rusiju, ne treba im Poljska i Rumunjska za to, pogotovo s fiksnim lanserima vidljivim na google mapsu... Obicne floskule "neutralnih" neovisnih "mislioca".

Pa i Rusi imaju dovoljno lansera na podmornicama i mogu prići bliže Washingtonu nego Amerikanci Moskvi, u čemu je onda bio problem na Kubi?
Obične floskule dvoličnih "neutralnih" neovisnih "mislioca".

15 godina
segregator kaže...
ivanzu kaže...

Pa i Rusi imaju dovoljno lansera na podmornicama i mogu prići bliže Washingtonu nego Amerikanci Moskvi, u čemu je onda bio problem na Kubi?
Obične floskule dvoličnih "neutralnih" neovisnih "mislioca".

Sto onda kmece? Svijet danas i 1962 nije isti, Rusija je puno vise umrezena u Americki i EU svijet nego tada. Cinjenica je da ih nitko nije dirao te su si sve probleme sami stvorili svojom paranojom i zeljom da budu neki kurac. Da nisu izvozili jad i bijedu posljednjih 70 godina mozda bi netko htjeo biti pod njihovom cizmom.

13 godina
ivanzu kaže...

Sto onda kmece? Svijet danas i 1962 nije isti, Rusija je puno vise umrezena u Americki i EU svijet nego tada. Cinjenica je da ih nitko nije dirao te su si sve probleme sami stvorili svojom paranojom i zeljom da budu neki kurac. Da nisu izvozili jad i bijedu posljednjih 70 godina mozda bi netko htjeo biti pod njihovom cizmom.

nemoj tako, cirkoni, kinžali, avangardi, orešnici i ostalo su dječje igračkice 

raketni štit koji se postavio radi njih je zapravo prava opasnost i početak kad je igra postala ozbiljna i radi koje je krenula 'zabrinutost', a zapravo se putin samo htio igrati s ostalima, ali ga nisu, jadnika izopćenog, htjeli pustiti u društvo 

18 godina
picajzla0707 kaže...
ivanzu kaže...

nemoj tako, cirkoni, kinžali, avangardi, orešnici i ostalo su dječje igračkice 

raketni štit koji se postavio radi njih je zapravo prava opasnost i početak kad je igra postala ozbiljna i radi koje je krenula 'zabrinutost', a zapravo se putin samo htio igrati s ostalima, ali ga nisu, jadnika izopćenog, htjeli pustiti u društvo 

Da ti pored nicka ne piše da si član foruma 13g, pomislio bi da ideš u max 4. osnovne

17 godina

Čovjek se treba prilagoditi, kad si u rimu ponašaj se kao rimljanin. Ovo je tema gdje se skupljaju srtučnjaki i vrhunski geopolitički analitičari za asimetrične ratove i čitanje specijslnih znakova između redova koje ne vide prosječni građani ispranog mozga. Tako da treba pisati asimetrično i proxi. Trenutno nabolja tema na forumu. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
segregator kaže...

Da ti pored nicka ne piše da si član foruma 13g, pomislio bi da ideš u max 4. osnovne

pa što drugo nego prebacit na zajebanciju sa likovima koji pišu takve pizdarije... 

kao, krucijalni moment je bio instaliranje raketnog štita, za koji se namjerno ne spominje štit nego 'raketni sustavi', za koje se zna da služe obrani - obrani od čega to ne spominje, ali eto obrambeni sustav bi mooožda mogao biti korišten i kao ofanzivni... a što je s razlogom za štit - cirkoni, kinžali i ostalo oružje koje je isključivo napadačkog, ne obrambenog karaktera, o tome ni slovca, ali je ključni moment 'zabrinutost' rusije kad netko postavi obranu od njih... najbolje da se nitko niti ne brani

i onda poslije toga, a što drugo nego agresija, eto nije kriv putin, isprovociran je siroče, al nikako objasnit kako se dao navuć na 'provokaciju' koja ga je koštala duplo veće granice s natom, stotina tisuća ruskih života, sankcija i sve ostalo... vjerojatno je neopisivo glup, kad se dao navuć tako jeftino, glupan par exellence - ili možda nije glupan, nego obični agresor i diktator

i onda s mukom priznate agresiju (ne svi, neki to jednostavno psiohički ne mogu), ali odmah ide whatabout amerika... što whatabout - pa ništa, jebo vas whatabout vječni, amerika je govno uber klase, ali whatabout amerika nije opravdanje rusa, nego čisto intelektualno nepoštenje, uz sva ostala kao kad se zgražaš nad raketnim štitom, a niti da zucneš o hipesoničnim raketama radi kojih je štit pokrenut i drugih glupavih teza iz moskovske propagandne kuhinje

i tako vječna natezanja s rusofilskim sranjima... pa što drugo nego sve okrenut na zajebanciju

11 godina
picajzla0707 kaže...
segregator kaže...

pa što drugo nego prebacit na zajebanciju sa likovima koji pišu takve pizdarije... 

kao, krucijalni moment je bio instaliranje raketnog štita, za koji se namjerno ne spominje štit nego 'raketni sustavi', za koje se zna da služe obrani - obrani od čega to ne spominje, ali eto obrambeni sustav bi mooožda mogao biti korišten i kao ofanzivni... a što je s razlogom za štit - cirkoni, kinžali i ostalo oružje koje je isključivo napadačkog, ne obrambenog karaktera, o tome ni slovca, ali je ključni moment 'zabrinutost' rusije kad netko postavi obranu od njih... najbolje da se nitko niti ne brani

i onda poslije toga, a što drugo nego agresija, eto nije kriv putin, isprovociran je siroče, al nikako objasnit kako se dao navuć na 'provokaciju' koja ga je koštala duplo veće granice s natom, stotina tisuća ruskih života, sankcija i sve ostalo... vjerojatno je neopisivo glup, kad se dao navuć tako jeftino, glupan par exellence - ili možda nije glupan, nego obični agresor i diktator

i onda s mukom priznate agresiju (ne svi, neki to jednostavno psiohički ne mogu), ali odmah ide whatabout amerika... što whatabout - pa ništa, jebo vas whatabout vječni, amerika je govno uber klase, ali whatabout amerika nije opravdanje rusa, nego čisto intelektualno nepoštenje, uz sva ostala kao kad se zgražaš nad raketnim štitom, a niti da zucneš o hipesoničnim raketama radi kojih je štit pokrenut i drugih glupavih teza iz moskovske propagandne kuhinje

i tako vječna natezanja s rusofilskim sranjima... pa što drugo nego sve okrenut na zajebanciju

Ne kuzis ti da oni znaju istinu ! 

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
17 godina

Haha čitam i ne vjerujem....ratni veteran Milanče sa svojom Niškom bojnom i par domaćih korisnih idiota dalje rokaju ko Maksim po diviziji.

Lik uspoređuje Ruse sa Hrvatskom a Ukrajince sa Srbima a svi znamo tko je osnivao sao krajine u Hrvatskoj i tko je isto napravio u Ukrajini.
Ove izjave i bisere jednostavno treba uokviriti jer koji mentalni sklop to može izokrenuti.

3 dnevna SVO samo što nije gotova ide sve po planu.

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
picajzla0707 kaže...
segregator kaže...

Neznam jesi pao na glavu kao mali ili kao veliki ali argumentacija ti je idotska. Jesi ikada cuo za:

"

AI pregled
Mutually assured destruction (MAD) is a military theory. It means that if one country uses nuclear weapons, the other country will fire back. Both sides will face total death and ruin. No one wins."
Ako rusima odzmes mogucnost da "fire back" imas pobjednika. To bi bila murica. Jebote pa nevjerojanto je koliko si mentalno ogranicen.
E sad znas zasto ti je arugmntacija idiotska? Jer:
"
AI pregled
A cherry-picking argument is an informal logical fallacy where a person carefully selects only the facts, data, or quotes that support their claim while hiding or ignoring all the evidence that proves them wrong. It is also called the fallacy of incomplete evidence or card stacking"

Santana kaže...
picajzla0707 kaže...
segregator kaže...

Ne kuzis ti da oni znaju istinu ! 

Ne kuzimo mi da ti znas isitnu ! 

17 godina
evincar kaže...

Haha čitam i ne vjerujem....ratni veteran Milanče sa svojom Niškom bojnom i par domaćih korisnih idiota dalje rokaju ko Maksim po diviziji.

Lik uspoređuje Ruse sa Hrvatskom a Ukrajince sa Srbima a svi znamo tko je osnivao sao krajine u Hrvatskoj i tko je isto napravio u Ukrajini.
Ove izjave i bisere jednostavno treba uokviriti jer koji mentalni sklop to može izokrenuti.

3 dnevna SVO samo što nije gotova ide sve po planu.

Kao i dobar dio hdz, a i sdpa, mozak ti radi kao proslogodisnja verzija LLMa.

Netko je usporedio "Luhansk i Donjeck" sa hrvatskom a ukrajinu sa srbijom. Rusiju je usporedio sa rusijom.

Samo treba nauciti citati. Mozda nije lako svakom ali ako se potrudi sigurno moze svatko.

17 godina
Jednostavno moraš biti idiot da izvrčeš analogiju da je Ukrajina Srbija, a Donjeck i Luhansk Hrvatska.
To je okretanje analogije naglavačke i vrijeđanje inteligencije onoga tko čita ta govna.
Hrvatska je bila međunarodno priznata država, a SAO Krajina pobunjena i okupirana područja unutar Hrvatske. Srbija je bila susjedna država koja je politički, vojno i logistički podupirala pobunu.
Ako tu analogiju preslikamo na Ukrajinu, onda bi Ukrajina bila Hrvatska, a Donjeck i Luhansk SAO Krajina. A Rusija bi u toj priči bila Srbija – susjedna država koja politički, vojno i financijski podupire separatističke teritorije.
Zato mi nije jasna ta mentalna gimnastika iz koje proizlazi da je Ukrajina Srbija, a Donjeck i Luhansk Hrvatska.
Uglavnom uživam u čitanju sam nastavite :)
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2026 9:40 (evincar).
Moj PC  
2 2 hvala 0
21 mjesec
forumaš: "Tri dana nakon Minsk 2 separatisti i ruske snage pokreču ofenzivu i zauzimaju Debaljceve
I ukrajina nije odbila nego je potpisala sporazum koji si naveo."

Hmmm , zapravo Misnk 2 dogovor potpisan s obje strane valjda, nikada nije u potpunosti proveden, te se rat samo nastavio i zaoštrio. Razloge možeš pronaći lako ali ne odgovaraju Disney nerealnim pogledima gdje se očekuje jednostavan odgovor tipa ovi zli a oni anđeli!
No uopće nije krucijalno za raspravu niti bitno kao teme zašto je došlo do rata, Cui Bono.
No pozitivna stvar je što smo se makli od pogrešnog narativa o ratu koji je počeo kao tek 22'.

Ovo mi nije jasno također, kako je bitno dali se zove obrambeni raketni sustav ili nekako drugačije, kad se zna da može biti dvosmjerno. To je u rangu dali je naziv ministarstvo obrane ili ministarstvo rata.
Ali ajd i bez te dvosmjerne uloge raketnog štita navesti ću vam "ruske argumente", da vam nešto čika Bolek napiše.
Policy nuk. uzajamnog uništenja je bio cca. 12 minuta leta rakete od pjesnički rečeno "Moscow to Wonšinkton", i to su najveće rakete koje razaraju gradove i znače apokalipsa uzajamnog uništenja, dok taktičke nuklearne rakete sa podmornica to nisu. Tih 12 minuta je bilo vrijeme reakcije, koje su Rusi doživjeli te nas je tada srećom spasio samo heroj Stanislav Petrov. Ta uzajamna ravnoteža uništenja je zadržala te dvije zemlje u hladnom ratu a ne vrućem.
Ameri stavljajući raketni "štit" tako blizu Rusije totalno poništavaju tu "forumulu mira" i mogu poskidati ruske rakete, prije nego što se podignu u orbitu kada postanu neuništive. Pri lansiranju su rakete najsporije i najranjivije , logično jel , no kad dobiju brzinu i predviđenu parabolu nema spasa!
Nakon postavljanja am. raketnog štita blizu Rusije, Rusi rade hipersonična oružja koja se spominju, kinžal, sarma, avangard i dr. koje za sad prolaze kroz tu raketnu "obranu".
I sad vas opet pitam zašto su Americi smetale rakete na Kubi iako su i oni imali u Turskoj kao i ostalih tisuće nuk. raketa. Pa naravno radi skraćivanja vremena reakcije. Veliki problem koje rade rakete koje su blizu, gubiš vrijeme potrebno za reakciju!

E sad nažalost moram wotabautizam pisati, a šta ćeš ništa u životu nije jednostavno pa se mora .
Ukrajina u NATO, američki raketni "štit" u takozvanom mekom trbuhu Rusije te im mogu poskidati i sarme i kinžale i ostalo pri lansiranju. I skraćuje vrijeme za reakciju Rusima na jedva dvije minute.
Reklo bi se pametnom dosta!
Rusi vide kako su prošle neprijateljske zemlje koje su bile u američkom raketnom "štitu"!

Ovi koji ne prate povijest mogu vidjeti barem sadašnjost i kako je na šok napadnut Iran i raketiran sa svih strana, jer tako se najviše prednosti dobije , blitzkriegom!

Pametnom dosta , ali ajmo opet Disney verzije , navalite, tipa neće Ameri majke mi oni su dobri za razliku od oraka i divljih hordi s istoka, i kakave veze ima Ukrajina s tim, oni samo coca cola i big mekić.

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice