Ova trava više nije ona trava

poruka: 17
|
čitano: 3.772
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ova trava više nije ona trava".
14 godina

Nije problem u Indijskoj Konoplji već u onom GMO ghovnetu Super Grass.

EDIT:

Gospodine Berečki pročitao sam cijeli članak , te kopirao link,skinuo MP3 datoteku i copy paste u novi tekstualni dokument.

Tako se to radi svaka Vam čast na odlično napisanom članku

Super Maria su stvorili Japanci,Talijan je a govori Engleski, kompanija mu ima urede u Americi, trči kao Ruski atletičar i skuplja novčiće kao Židov! Ne budimo rasisti budimo kao Mario!
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2026 14:59 (Streetpunk).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Ovo ne zna puno ljudi danas. Znači nije trava danas "polivana" pa je zato jača nego prije. Nisam ni ja imao pojma dok nisam upoznao jednog hobi uzgajivača. Usput, radi se o fakultetski obrazovaj osobi koja ima obitelj i svoj biznis. Same vrste su toliko izmanipulirane da imaš vrste koje daju 3 puta više THC-a nego prije 20 godina. Ti sa intereneta možeš kupit sjeme koje je npr. pokupilo sve nagrade na nekom natjecanju i uzgojit doma i probat. A same tehnike uzgoja i oprema je... da uzgoje pomodoru u tim uvjetima to bi bila najbolja pomodora na planetu. Od zemlje koja košta 3 puta više po kilu (nezz, bubam), do savršenog odnosa svijetlo-tama, do prehrane i suplemenata, do idealnog navodnjavanja. Pa manipulacije sa samom biljkom da se dobije više. I ova, uzgojena u tim savršenim uvjetima, izluči toliko soka punog THC-a iz sebe, da se savija od težine cvjetova. I kad bude ubrano još obrađuju taj cvijet mjesecima, mjesecim održavaju idealnu vlagu. To su one top-shelf vrste koje se mogu kupit u shopovima u kaliforniji. I kad zapalite taj joint, udahnete jedan dim i izdnete, to se odmah vidi da to nije ona trava koju si znao zapalit u srednjoj ili na faksu. Previše je dobro. Da povućem više od 2-3 dima kad svratim kod njega mislim da bi me paraliziralo prvih 15 min. :).

Danas rade čuda sa tim uzgojem i obradom, ako nekog zanima. To su groweri najveće klase. Kao vinari su došli. Imaju brandove, YT kanale. Ti danas imaš npr. neki narančasti kao hašiš/smolu?! Pitaj gospu. To je postignuće ravno rozoj čokoladi, novoj vrsti čokolade koja nije dobila boju dodavanjem jagode nego posebnim pripravnim tehnikama. I tko proba taj narančasti hašiš odma se hvali po internetu i posta. Čudo jedno! Mislim, ja znam da je to top jer sam proba običan hašiš na faksu. (ovaj jedan je dobio tablu hašiša i nas 3 cimera smo 3 dana to čokali po cijeli dan i ta 3 dana će mi uvijek ostat u sjećanju). Ti si toli dobro raspoložen/high. Raduješ se svakoga vidit i raduješ se svemu. Toliko smo se nasmijali dobro, kidali se. Pa vi nemojte ni slučajno to probat kad dodete u kaliforniju (kalifornija je najveći svjetski proizvođač marihuane, tu su najbolje vrste, najveći groweri/brandovi... za legalno ući u biznis treba mislim 100K dolara, tako su rekli na nekom dokumentarcu...). Samo recite ne.

1 0 hvala 2
20 mjeseci
Re: Ova trava više nije ona trava
Čitajuć' članak i tvoj komentar KIKi zaključio da onaj odličan film od Olivera Stonea nije uopće SF kako sam prije smatrao.
https://www.imdb.com/title/tt1615065/

Tema je uzgojili su top marihuanu sa valjda 10 puta više thc od prirodne, ubacili se previše na tržište i postali problem kartelima... ma odličan film!
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
13 godina

Ko puši dobar je u duši :-)

1 0 hvala 0
5 godina

Old Skull, pola-pola, kao bevanda. 

Pola vutra, pola duvan

Inače, ta genetski modificirana trava se zove Skunk.

Ne trošim te budalaštine, probao krajem osamdesetih dva puta i nije me se dojmilo, nisam mogao pogoditi vrata od kancelarije, popeti se na stepenice. Krenuo bih, a nisam znao kojom nogom krenuti, užas 

Znam dvojicu, jedan je glazbenik, drugi bivši kolega s posla, imali normalne obitelji, vrhunski gitarist i diplomirani ekonomist, još i slikar.

Toliko su se upetljali u tu travurinu, da su nakon desetak godina obojica ostavljeni od svojih životnih suputnica, žive u nekim garažama sa sličnomišljenicima, užas.

Ovaj gitarist do 30-e godine života nije pušio, ni alkohol pio.

A opet, znam neke koji redovito pljugaju, ni vraga im, potpuno normalno funkcioniraju i nakon dugogodišnjeg uzimanja trave.

Postoje razni tipovi, kao kod alkoholičara i svih drugih ovisnika.

合気道 五段 ZLA BEBA !
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2026 0:28 (Zaporožac).

1 0 hvala 0
8 godina
"Gospodine Berečki... "
...
ne Č nego C: Berecki
Ili jesmo, ili nismo! Ili ono treće...
5 godina

To je on namjerno.

Znam takve 

合気道 五段 ZLA BEBA !

2 0 hvala 0
17 godina

Toliko vrsta sa toliko raznih "efekata/posljedica", steta sto je toliko represije a tako malo obrazovanja... 

0 0 hvala 0
18 godina
Jačina alkoholnog pića izražava se u % alkohola. Kako mjeriti “jačinu” THC-a i CBD-a u proizvodu? Ima neka jedinica mjere koja je primjenjljiva na sve te razne proizvode?

0 0 hvala 0
17 godina
Ovo je kraj kaže...
Jačina alkoholnog pića izražava se u % alkohola. Kako mjeriti “jačinu” THC-a i CBD-a u proizvodu? Ima neka jedinica mjere koja je primjenjljiva na sve te razne proizvode?

Kako staviti jednu mjernu jedinicu ako su razliciti efekti? 

Za neke kazu da su dobre za bol a neke da su dobre za druzenje 

8 godina

Prije par mjeseci frend mi dao komadic hasisa, klasicnog, smedjeg koji je kao cokolada, cim je par sekundi u prstima, topi se. Znaci koliko je to sranje jako ja nisam mogao vjerovat. Stavio doslovno par mrvica u cigaretu (motam duhan, mala rizla i onaj duzi filter) i oduzelo me. Eno mi to doma stoji vec ca. 2 mjeseca i uopce nemam volju zapaliti.

Marihuana je postala prejaka i meni se to ne svidja. Kao klinac smo svi duvali, panjevi se kupovali, morao si prvo sjemenke odvojit inace smrdi pola kvarta ako ostane pa pocne goriti... kasnije se pojavio skunk.. ajde i to smo znali kad bi se imalo para ili kada bi uopce dosli do njega zapaliti ali ovo u zadnje vrijeme sto sam probao tu i tamo je uzas... barem meni.. Par dimova covijeka zabije da ne zna za sebe.. ne mogu ni zamisliti kaj se desi kada covijek sam ckuri postenu frulu tog sranja... ma.. sve su nam unistili :)

0 0 hvala 1
5 godina

"Dok je bilo Tita, bilo je i dobroga šita" 

合気道 五段 ZLA BEBA !

2 0 hvala 0
17 godina
rampart kaže...

Prije par mjeseci frend mi dao komadic hasisa, klasicnog, smedjeg koji je kao cokolada, cim je par sekundi u prstima, topi se. Znaci koliko je to sranje jako ja nisam mogao vjerovat. Stavio doslovno par mrvica u cigaretu (motam duhan, mala rizla i onaj duzi filter) i oduzelo me. Eno mi to doma stoji vec ca. 2 mjeseca i uopce nemam volju zapaliti.

Marihuana je postala prejaka i meni se to ne svidja. Kao klinac smo svi duvali, panjevi se kupovali, morao si prvo sjemenke odvojit inace smrdi pola kvarta ako ostane pa pocne goriti... kasnije se pojavio skunk.. ajde i to smo znali kad bi se imalo para ili kada bi uopce dosli do njega zapaliti ali ovo u zadnje vrijeme sto sam probao tu i tamo je uzas... barem meni.. Par dimova covijeka zabije da ne zna za sebe.. ne mogu ni zamisliti kaj se desi kada covijek sam ckuri postenu frulu tog sranja... ma.. sve su nam unistili :)

Apsolutno nisu sve unistili nego jednostavno "lokalci" neznaju za ista drugo nego da se "zabiju". 

17 godina
Jebga nisu mi najbolje opcije. Ili dim ili nesanica.

Glasao bih i za HDZ ako treba samo da legaliziraju.
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2026 10:34 (Gajotres).

0 0 hvala 0
5 godina
Ovo je kraj kaže...

‰  Ovo je znak za promil alkohola koji se mjeri u organizmu, a postotak (vol%) količina alkohola u alkoholnom piću.

Za sirove materijale i tekućine se prikazuje u postocima %: Prikazuje koliki udio ukupne mase proizvoda čine THC ili CBD.

Koristi se za cvjetove (npr. cvijet s 20% THC-a) i ulja (npr. CBD ulje od 10%).

Za ukupnu količinu i doziranje koriste se miligrami (mg): Prikazuje točnu masu kanabinoida u cijelom pakiranju ili po jednoj dozi. Koristi se za bombone, kapsule (npr. 25 mg CBD-a po kapsuli) i kreme.

合気道 五段 ZLA BEBA ! Što te ne ojača, to te ubije !
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.7.2026 19:47 (Zaporožac).
14 godina
Doc Berecki kaže...
"Gospodine Berečki... "
...
ne Č nego C: Berecki

Moje isprike , da budem iskren previše puta  čitam C kao Č .

Zbilja nije bilo namjerno, zapamtiti ću ovaj puta.

Super Maria su stvorili Japanci,Talijan je a govori Engleski, kompanija mu ima urede u Americi, trči kao Ruski atletičar i skuplja novčiće kao Židov! Ne budimo rasisti budimo kao Mario!
14 godina

odličan tekst.

ovaj autor i inače piše vrlo dobre tekstove, ali ovaj mi se čini najbolji - stručan, informativan a duhovit.

bravo

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice