Al` ga slaga momčina. Vrijeđa ljudsku inteligenciju.
Bolje da su se držali tipki, bili su u pravu..
Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
Je je sigurno, mozda u Mazdi ako su tipke klime bile tako napravljene da se ne rsazlikuju od ostalih. U vecini vozila te tipke su drugacije, izdvojene i lako dostupne, ne treba opce skretati pogled il ise vidi krajickom oka i vrlo ih je lako koristiti.
Iako mi novi auto ima dobro rijeseno upravljanje klimom preko ekrana, ipak su mi bile draze fizicke kontrole
Al` ga slaga momčina. Vrijeđa ljudsku inteligenciju.
Nakon što je generacijama svojih automobila, isključivana touch pri vožnji ili samoj ne implementaciji, očito je promjenila mišljenje
Uvijek par godina u zaostatku, kada se drugi riješavaju toucha Mazda ga implementira
Kako mi je službi auto Mazda, više me brine nagli pad kvalitet materijala u novim automobilima, opet ... prolazi generacijski skok koji su drugi već prošli
Dans se bas vozim 200kmh na autoputu (Passat) i onak bez gledanja si nastimam klimu i bas velim ženi ovo da sam isao raditi u nekom novom autu na usranom touch ekranu vjerovatno bi poginuli
ekran osjetljiv na dodir je totalno nepraktican za bilo sto u voznji.
nije bitno vidno polje, poanta je da neravnina u voznji uzrokuje krivi pritisak, pa trazenje sto si krivo stisnuo, pa na kraju popizdis i vise nista ne diras.
fizicka tipka je fizicka tipka. spustis pogled, pozicioniras ruku, dalje vise ni ne trabas gledati, stisnes tipku, osjetis da si stisnuo ili okrenuo koliko god treba puta, bacis pogled za provjeru i miran si...stoput brze i jednostavnije od ekrana
Mučko Đubre
Uz spomenuto drmanje u autu definitivo su tipke sigurnije, a najsigurniji su bili oni mehanički krugovi za podešavanje klime koje napipaš i okreneš i čuješ kliktanje prebacivanja.
Šteta što su to svi proizvođači za sitnozube izbacili ali sreća moj Rimac Nevera i sliĆni luksuzni auti imaju nešto sliĆno spomenutim krugovima.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Sirotanovic, prava si 'rvatina, svaka ti čast! :D
Kako ? Ja napamet vrtim kotače i poziciju tipki oko njega, gore lijevo navigacija, desno glazba, dolje lijevo povratak na prosli izbornik, desno home, pored manji kotačić za kontrolu glasnoće, uopće ne trebam gledati dolje samo napipam glavni i onda prstima oko njega lupam naredbe... Klima također, prvi gumb na ploči je A/C... Touch screen hvala, ne hvala.
Corolla ima veliki ekran koji se koristi za navigaciju i multimediju, što generalno može pokriti i suvozač (a ako sam sam, navigaciju podesim na polasku, a za muziku me uglavnom briga). Ostalo je sve fizičko. Deluje mi kao razumna kombinacija.
Ono što stoji je da mi ponekad nije zgodno gledati gde je npr dugme za recirkulaciju (jer nailazim na nekakav oblak užasa), ali ga sad već pronalazim brže nego u početku.
Mislim da Mazda ima dobru ideju sa postavljanjem ključnih kontrola tako da uvek budu vidljive i dostupne na velikom ekranu. Dobro bi bilo da ovo bude konfigurabilno, tj da korisnik može pinati upravo one kontrole koje on sam najviše koristi i najteže pronalazi.
Dans se bas vozim 200kmh na autoputu (Passat) i onak bez gledanja si nastimam klimu i bas velim ženi ovo da sam isao raditi u nekom novom autu na usranom touch ekranu vjerovatno bi poginuli
Ovisi od auta do auta, u mom je to lijepo rijeseno, ne moras gledati nista ako ne zelis niti traziti tipke, samo jednostavna gesta po ekranu gore ili dolje. Ako neces gestu kazes vruce mi je i auto am spusti temp za 1 stupanj
Kolega gore ti je lijepo rekao - nalijećeš na svinjogojsku farmu na +32 °C, i dogovori se s čajnamenom u tutaču: trn on internal er sirkulejšn!
ili klikneš tipku
.
Kolega gore ti je lijepo rekao - nalijećeš na svinjogojsku farmu na +32 °C, i dogovori se s čajnamenom u tutaču: trn on internal er sirkulejšn!
ili klikneš tipku
ili imas napredan auto koji to sam odradi pa ne moras nista ili ako mu ne vjerujes imas kraticu na ekranu za to, jedan klik
pokaži micek, pokaži...
Ma to izgleda jeftino, plastika i sve, daj mi barem kromirane botune
ovo ti je iz novog Mini Countrymana - genijalno izgleda, skoro industrijsko-steampunk, mjedeni vijak s nazubljenim rubom na sredini ispusta za manipulaciju - kado ono - prdac - pod prstima neuvjerljivo koliko je lagana plastika...
nekidan uzeo ormar za hodnik, neki tamni hrast, relativno dobro izgleda
na njemu tri ručkice i tri kukice, sve od šugave plastike koja imitira metal, toliko 'dobro' da ne moraš niti popipat da bi vidio da nije metal
u pevexu ručkice od metala 3-4 eura, kukice 2-3 eura, zamjena ukupno manje od 20 eura
i to je kupovna cijena ručkica u trgovini, proizvođač ormara mogao ih je nabaviti vjerojatno za 10 eura ili manje i za toliko dići ukupnu cijenu, što bi u konačnici bilo cjenovno gotovo neprimjetno za ormarić, ali bi isti bio daleko bolji i davao kvalitetniji dojam
e sad, zašto je proizvođač ormarića odlučio sam sebi skočiti u želudac i ušparati manje od 10 eura i samim time odbiti me zauvijek od njihovih proizvoda, meni osobno je zagonetka
gle isto tako imaš i one METALNE prekidače i utičnice za po kući, koje su nenadmašno trajne, ali svi kupuju plastikanere jer su 10x jeftiniji..
pokaži micek, pokaži...
sto, kako izgleda kratica na ekranu ?
Uz to auto ima narednu filtraciju i ciscenje zraka, filter pm2.5 cestica, ionizaciju, tako da ovaj koncept zaprqvo zastario i potpuno nepotreban jer automatika cijelo vrijeme monitorira zrak i cisti.
Ja sam u pocetku doda sve te kratice misleci da ce mi trebati, mislim daih nikad na kraju koristio nisam.
E jesam par puta kad sam vidio da idem u neku prasinu pa zatvorim ventilaciju da ne prlja filtere
aha nivo filtracije ovisi stisneš li ikonu na zaslonu ili tipku ?!?
no dobro, svaki dan naučim nešto novo...
gle isto tako imaš i one METALNE prekidače i utičnice za po kući, koje su nenadmašno trajne, ali svi kupuju plastikanere jer su 10x jeftiniji..
ali to sam biraš što ćeš kupiti, ove plastične ručkice na ormaru odabrao je proizvođač ormara koji sam kupio preko web shopa i kad sam sastavljao ormar samo zbog tih jeftinih plastikanera sam ostao razočaran jer sve zajedno zbog tih ručkica izgleda jeftino i jadno, a za max 10 ojra više ormar bi izgledao ne baš premium, ali odlično i kvalitetno
po mojem mišljenju greška u koracima proizvođača ormara, isto kao i ono gore što je greška proizvođača stavljati plastikaner prekidače u onaj auto, a uštedili su time max 100-200 eura, na auto koji košta preko 35k eura
I sam sam takav pa ne shvaćam te proizvođače koje bili K, te samo uvaljuju što jeftinije. Imao sam jednom direktora (budaletna par ekselans) gledao uštedu na toalet papiru.
To što spominješ mnogo ljudi blati proizvođače radi tih jeftinih proizvoda. Recimo netko kupio jeftinu kuhinju u Ikea , kuhinja se brzo raspala te ta osoba stalno žuga protiv ikea. Dok ikea ima i vrhunskih kuhinja sa metalnim ručicama. A te plastične ručkice su sve šit i brzo se boja skine ili puknu.
Zato mi nije jasno zašto rade nekvalitetno pa i aute, ipak to najčešće bude loša reklama. Mora da je odgovorna osoba krkan koji gleda samo kratkoročnu uštedu i brze bonuse.

Kod kuhinja gledaj prvo nosivost ladica, a tek onda ručkice. Kuhinja se sigurno nije raspala zbog plastičnih ručkica
Kod kuhinje gledaj svaki detalj, materijal prednjica, okov ladice ili vodilice (možda si na to mislio, što je vrlo bitno koliko je projektirano da okov izdrži određen broj otvaranja, pretežno su skupi klizni sistemi koji se sami zatvaraju najkvalitetniji na što mnogi proizvođači daju 20 godina garancije iza toga kuglične vodilice -tu ne treba štediti ), radna ploha što izdržljivija na vodu i nož, šarke i ručkice. Ali ako nije pravilno zaštićena radna ploha od vode kvalitetnim silikonom džabe što je najkvalitetnija i najskuplja.
ma u praksi se moš je*at, a ne provjeravat
prije desetak godina sam kupovao kuhinju, išao od salona do salona i svugdje su kuhinje bile 10-14k kuna (u mjerama koje su meni trebale), ako ćeš mediapan prednjice onda još 2-3k kuna plus
na koncu ušao u zadnji salon za koji su mi rekli da ga izbjegavam jer je inače preskup, našao zgodnu kuhinju na akciji, od toga su mi složili kuhinju po mjeri i s mediapan prednjicama me izašla 8k kuna
u isto vrijeme punac i punica kupili kuhinju za 40k kuna, nije se štedilo... na koncu se ispostavilo da kod mene ladice ferceraju savršeno, vrata također skupa sa usporivačima, kod njih svako malo problem, te usporivač odjednom ne radi, te ladica jebe i ispada itd. itd. itd.
moja kuhinja i dalje fercera nakon toliko godina, njihova se gleda zamijenit već par godina
drugo iskustvo otprije par mjeseci, sređujem stan u zg, obilazim sve moguće salone namještaja, cijene za popizdit, rokovi još gori
uđem u primu, ženska sama samcata na odjelu kuhinja, pokušavam vidjeti otprilike koliko će me koštat - nemeže, može mi samo dati TERMIN, a termin za dva tjedna, a ja nemam dva tjedna u zagrebu
odem u lesninu, ima ljudi, šetaju, dvojica ljudima rade nekakve izračune, naletim na žensku i pitam za termin, ženska kaže - imam sad vremena pa možemo nešto složiti, u pola sata složi mi kuhinju po mojem izboru, htio ne htio - dakle nije sigurna hoće li je prodat, ali se potrudila, još im je popust 50% (sad jel pravi ili lažni popust nemam pojma), oduševila me doslovce u odnosu na sva druga iskustva i uzmem kuhinju... prije par dana bio u zg pustiti majstore da je slože, dan prije drugi koji su dovezli u komadima, mjesec dana prije bratić pustio ekipu koja je došla premjeriti prostor i priključke
zaključak - zadovoljan nejebanjem s terminima, uslužnošću tete u lesnini, dečkima koji slažu kuhinju i u konačnici samom kuhinjom
e sad, jel sam mogao paziti na okove, materijal prednjice i vodilice, možda jesam, ali zapravo izbora nisam imao ili su mi ga uskratili nevoljni i lijeni radnici ostalih salona, debilni rokovi isporuke i glupi TERMINI za slaganje, jer je očito posao od po ure slaganja u programu toliko zahtjevan posao da ti nitko nemeže to odraditi bez psihičke i fizičke pripreme od tjedan-dva, a kamo li da bi se potrudio pa ono vrijeme maditiranja u radno vrijeme potrošio da bi kupcu koji ostavlja tisuće eura izašao u susret i potrošio svojih faking pola sata radnog vremena koje je odlučio potrošit hvatajući krivine po salonu
rant over
EDIT
e da, možda je navođenje imena protivno pravilima foruma, gdpr sranjima, ali ako idete u lesninu tražite gđu tanju omazić, nećete pogriješiti
žena niti u jednom trenutku nije znala jel ja iz dosade gledam kuhinje ili sam doista kupac, ali se jebeno potrudila, za razliku od ostalih salona gdje je nezainteresiranost prodavača toliko bolna da doslovce popizdiš, a nije baš da se radi o jutarnjoj kavi za dva eura gdje te isto boli kad te konobar ne doživljava