zato ča se ovi čepovi i dalje blagom silom mogu odvojiti...triba to napraviti da se ne može...možda da se uvede da za kupovanje boca sa čepovima moraš dati osobnu...čepovi imaju ugrađen chip koji javlja policiji da čep više nije spojen s ostatkom boce...nakon toga dobiješ kaznu od 100E...koja se odmah skida sa tekućeg...ili ide prisilna naplata
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja tuden šparam sa bijednih 1.0 turbo benzincem, a oni sa tri nosaĆa zrakoplova i pratnjom podmornica i popratne armade nosaĆa od desetak brodova, tisuće borbenih zrakoplova ali pripomažu i orci sa istoka.
Ali moj roštilj ispušČa previše štetnih Ćestica kao i razinu ugljika i oporezuju me momaĆki za moj autić 1.0 turbo benzinac.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Ja tuden šparam sa bijednih 1.0 turbo benzincem, a oni sa tri nosaĆa zrakoplova i pratnjom podmornica i popratne armade nosaĆa od desetak brodova, tisuće borbenih zrakoplova ali pripomažu i orci sa istoka.
Ali moj roštilj ispušČa previše štetnih Ćestica kao i razinu ugljika i oporezuju me momaĆki za moj autić 1.0 turbo benzinac.
Potpisujem.
Jednom godisnje sam u Mumbaiju, Pune-u i jos par mjesta.
Da vidis koji su to motori tamo sine, koja cadja, zapaljena plastika posvuda. Bacim par slika koje sam slao svom H&S frajeru iz sale.
Norme, standardi? Euro 724 dieseli koje se nama uguravaju po kojim cijenama? Smijeh.
Sigurnost u prometu? Takodjer. (2 slike dolje iz Pune-a. Zivimo za danas, nema kacige, hi-viz prsluka, bilo kojih normi i standarda zastite)
Plastika? Najbolji prijatelj. (1 slika, onaj dim, nije lokalni grill, gori hrpa smeca negdje, plastika ofc)
Ali zato na EU biznise, proizvodnju, potrosaca, navali svom silom zakona, penaliziraj, digni trosak proizvodnje, da se uvozi sto vise.
Zato je poduzetni Zapad i prebacio proizvodnju u Indokinu, tj. Srednji & Daleki Istok: praktično nema regulacija, a radne snage u izobilju i skoro džabe. Kinezi su se isčupali iz toga, ali Indijci su baš gadno zaglibili. Zato se Modi i Amerika vole vrlo, za razliku od Xija.
A ima i nešto što se zove povijesne emisije. Mislim, ne sjećamo se kako je Europa izgledala kroz prvo stoljeće industrijske revolucije, u doba ugljena i parnih strojeva?
Evo nešto bliže uvodnoj temi: otvoreno pismo klimatskih znanstvenika za nordijske (skandinavske) vlade, o skorom vrlo izglednom i katastrofalnom raspadu Atlantskih struja (AMOC).
We, the undersigned, are scientists working in the field of climate research and feel it is urgent to draw the attention of the Nordic Council of Ministers to the serious risk of a major ocean circulation change in the Atlantic. A string of scientific studies in the past few years suggests that this risk has so far been greatly underestimated. Such an ocean circulation change would have devastating and irreversible impacts especially for Nordic countries, but also for other parts of the world.
...
Regarding the risk of tipping the ocean circulation in the Atlantic, the IPCC concludes that “there is medium confidence that the Atlantic Meridional Overturning Circulation will not collapse abruptly before 2100, but if it were to occur, it would very likely cause abrupt shifts in regional weather patterns, and large impacts on ecosystems and human activities.” 4
Recent research since the last IPCC report does suggest that the IPCC has underestimated this risk and that the passing of this tipping point is a serious possibility already in the next few decades6-9 .
https://en.vedur.is/media/ads_in_header/AMOC-letter_Final.pdf
I dok se mi loptamo s time tko je gora pošast za biosferu, biznis i socijalni standard, realnost nam neumoljivo razvaljuje vrata da nam rascopa šuplje glavurde.
zato ča se ovi čepovi i dalje blagom silom mogu odvojiti...triba to napraviti da se ne može...možda da se uvede da za kupovanje boca sa čepovima moraš dati osobnu...čepovi imaju ugrađen chip koji javlja policiji da čep više nije spojen s ostatkom boce...nakon toga dobiješ kaznu od 100E...koja se odmah skida sa tekućeg...ili ide prisilna naplata
Čepovi nisu problem, čepovi su pozitivna stvar. Problem je što se za ostalo malo toga radi.