Prvi tehnički problem nakon lansiranja Artemisa II

poruka: 24
|
čitano: 7.526
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Prvi tehnički problem nakon lansiranja Artemisa II".
16 godina

hmmm...

a kad su Indijci spustili lunarni modul, neki "ojropejci" među nama su postali stripiće s gologuzim Indijcima kako kenjaju po Mjesecu, jel'?

Pa kako to Murrica muku muči s toaletima, nek pozovu Howarda Wolowitza...

po povratku može i na "Forda" stati i pregledati...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
9 0 hvala 0
11 godina

Već vidim kako Sheldon zeza Howarda Wolowitza oko WC-a... 

13 0 hvala 0
14 godina
Re: Prvi tehnički problem nakon lansiranja Artemis
Thinker kaže...

Već vidim kako Sheldon zeza Howarda Wolowitza oko WC-a... 

Doslovno mi je ovo prvo palo na pamet.  

4 godine
Kozmičko $ranje

2 0 hvala 0
17 godina

Here we are

morrisoN

1 0 hvala 0
17 godina
morrisoN kaže...

Here we are

hm, neko me pretekao

morrisoN
8 godina

Ja sam bio uvjeren da će se spustit na Mjesec kad ono đoko, samo će se zavritit par puta okolo i kući polako. Nije baš da kontam poantu ovoga 8 dnevnog leta do mjeseca i nazad za 4 milijarde dolara, pogotovo kad se kinezi planiraju spustit!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
nikonja kaže...

Ja sam bio uvjeren da će se spustit na Mjesec kad ono đoko, samo će se zavritit par puta okolo i kući polako. 

Koliko sam ja skužio neće. Jedan krug i natrag.

16 godina
Ovaj toalet ne izgleda baš udobno.
Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
ante_etna kaže...

Koliko sam ja skužio neće. Jedan krug i natrag.

Kako se vidi iz prikazane skice orbitalnog kretanja, izgleda da će biti dva kruga oko Mjeseca, a ne jedan. Dvaput je dvaput.

18 godina

Ovo je prikaz Artemis 1 misije otprije vise od 3 godine, dakle pogresno je objavljena. I samo trajanje misije ne odgovara, odnosno vise je nego dvostruko dulje od ove misije.

Autor clanka je vjerojatno trazio ovu sliku:

Don't lie to me, I Google everything!
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2026 17:46 (Skywalker).
17 mjeseci
Znal tko kako su kakali u Apolo programu , pelene ili su imali i tada toalet?

To me uvijek pati kad god gledam dokumentarce 🤔

A spejz toalet se inače i na ISS-u najčešće kvari od svih dijelova.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
Skupljali su u vrećice :)
17 mjeseci
Kako kul, znači plutalo je govance po brodu pa su ga hvatali ... da je vidjeti te snimke 🤩
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
14 godina
Sirotanovic kaže...
Znal tko kako su kakali u Apolo programu , pelene ili su imali i tada toalet?

To me uvijek pati kad god gledam dokumentarce 🤔

A spejz toalet se inače i na ISS-u najčešće  gdje kamerakvari od svih dijelova.

Buzz Aldrin je rekao da je bio prvi čovjek koji se popišao na mjesecu, "ovo je mali mlaz za čovjeka..", normalno, u pelenu jer nije mogao zaobići LEM, pa sa stražnje strane gdje kamera ne vidi otvoriti šlic i ispirati mjesečevu prašinu s noge modula.

Morali su paziti jako na prehranu, zamisli da ga u nultoj gravitaciji sastavi kao videu na 0:58. Potisak bi ga odbacio u panel i tjemenom bi aktivirao 5-6 tko zna kojih prekidača, tipa abort ili slično.

14 godina
Ne samo da su u Apollu skupljali u vrecice nego su te vrecice u sebi imale neki 'deaktivator' kaj ubija bakterije, pa si kad bi stvar bila u vrecici morao svoje govno propustat kroz prste da se to mijesa. I to je trajalo. Mislim da niko od njih vise nije doma zamijesio kruh.
18 godina
F10EXX kaže...
Ne samo da su u Apollu skupljali u vrecice nego su te vrecice u sebi imale neki 'deaktivator' kaj ubija bakterije, pa si kad bi stvar bila u vrecici morao svoje govno propustat kroz prste da se to mijesa. I to je trajalo. Mislim da niko od njih vise nije doma zamijesio kruh.

Yeesss, inace astronauti svaku subotu ujutro, sa Baba Vangom mijese kruv (namjerno napisano po staroseljacki) i pogacu, te nista bez slanine i jaja naravno uz domaci paradajz i mladi luk. Samo mislim nakon takvog obroka bi ISS bio prizemljen trajno 

Stres je neizbježan !!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2026 7:44 (Toza).
16 godina

Cudi me medijski tako losa pokrivenost misije. 

Musk kad "prdne" puni medije. Toliko o medijima danas. 

1 0 hvala 0
18 godina

Nakon prvog slijetanja na Mjesec 1969. god. vec su naredne misije bile slabije popracene - i medijski i po pitanju interesa javnosti. Cilj je bio postignut, Amerika je pobijedila u svemirskoj utrci, svijet je stao u cudu na 5 min i nakon toga svi pomalo dalje sa svojim zivotima. Poslije je to postalo normalno, cak i nepotrebno, a do 1972. javnost je uvelike izgubila interes. Imajuci na umu kako nas 50-ak god. kasnije nista zapravo ne zadivljuje, a jos manje stvarno zanima - slabije pracenje me uopce ne cudi.

Don't lie to me, I Google everything!
4 godine

Prije 40 godina sam očekivao da će 2026 postojati letjelica slična Space Shutlleu, lijepo poletjeti iz baze, doći na Mjesec, sletjeti, astronauti se okrijepiti u jednoj od mjesečevih baza, mislio sam da će to postati rutina.

Ovo danas je smiješno, zato to malo ljudi prati, odn. nizak je interes.

Najveći interes je kada raketa poleti i gledati hoće li eksplodirati ili neće, što je tragično za ovo vrijeme.

合気道 五段
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
Zaporožac kaže...

Prije 40 godina sam očekivao da će 2026 postojati letjelica slična Space Shutlleu, lijepo poletjeti iz baze, doći na Mjesec, sletjeti, astronauti se okrijepiti u jednoj od mjesečevih baza, mislio sam da će to postati rutina.

Najveći interes je kada raketa poleti i gledati hoće li eksplodirati ili neće, što je tragično za ovo vrijeme.

Svi smo to očekivali. Sam Armstrong je rekao kako očekuje stalne baze na Mjesecu za njegovog života, a Mars je bio pitanje vremena, najavljivao ga je svaki američki predsjednik. Onda nakon nekog vremena se prihvati realnost da ljudskih bauljanja po nebeskim tijelima baš neće biti tek tako pa malo pomakneš standarde. Raduješ se sondi tipa New Horizons, slikama Plutona, Parkeru, teleskopima, tako da ja na ovo gledam - super, bolje išta nego ništa.

5 godina
Jbg, nema nafte gore :)
16 godina
Zaporožac kaže...

Svejedno, kad musk lansira nesto drama i urnebes. A svi tupe kako je musk svjetlosnim godinama ispred nasa-e. Musk jos ni blizu mjeseca nije bio... 

18 godina

Ova misija mi se čini malo "lame", pasivni let bez uključivanja motora, nema ubacivanja u Mjesečevu orbitu. Glavno da imaju all inclusive posadu XD. Apolo 8 je imao deset orbita oko Mjeseca. 

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice