U startu je bilo očito da je previše futuristički scenarij. Pa isto su govorili još od doba Second Life-a. Za nesto je VR dobar, za nesto AR, za neke stvari je dobar obični 3D a za neke je dovoljan 2D. Neke stvari su besmislene. Npr. gdje mi je ekipa koja je govorila da su 3D desktopi budućnost. Od Zuckya nisam očekivao to nikako. Očekuješ da će ti prijatelju zabit nož u leđa ali bar si uvijek smatrao da je pametan. Ali pogledaj koje su to pare, spalit desetke i destke miljuna na pokušaj, godinama ga održavati na životu, samo pušit i pušit puste pare, a ovi rade bezbrojne linije koda, za jednu nišu kao što je VR...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Neznam, ovo mi nekako djeluje umjetno, ili namjerno izazvana "propast".
Razlog, neznam.
Ali nije Zuck zadnja kretenčina pa da ne shvača da nebu svatko kupil naočale za soma i pol i da bu ona minecraft kvaliteta grafike u univerzumu izazivala gađenje i podsmjeh svakog normalnog čovjeka.
Ne vjerujem da to nije znao ili predvidjel, ali je ipak bacil sve na to, zato mislim da tu ima nešto kaj mi neznamo.
Jednom kada postanes milijarder, okruzis se s hrpom analnih alpinista koji ti govore kako si lijep pametan i nadasve naocit, stvar ode u 3 lepe.
Eno Britney Spears plese s bajonetama.
Puff Diddy organizira zabave s baby uljem i Justinom Paprom kao pikado metom. itd
Svaka ćas na članku , pravo novinarstvo 👏👏👏
A htio sam komentirati da je sa žali bože uzalud potrošenim milijardama mogao nahraniti i napojiti sve gladne i žedne na svijetu, mogao je dati Ukrajini i to bi taman pokrilo njihov vojni proračun , mogao je vratiti dug mnogim državama trećih zemalja, ...
Svi imalo normalni smo vidjeli da nema ništa od tog njegovog bombastičnog najavljivanja, lik nije baš pametan ali je zao. I kao što kolege iznad pišu i novinar u članku spominje ima tu neka druga igra , dali samo da zamaskira spomenuti problem sa prodajom naših podataka ili više ciljeva od jednom, teško da je toliko glup.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Postoje alpinisti speleoloskog usmjerenja.
Opasna sorta, ti i takvi. Neiskreni sami sebi.
Jedan weekend uradak Ljube koji govori o iskrenosti i speleologiji. Nije zgorega ponoviti gradivo.
VR je besmislen dokle god ne smisle neko odijelo u kojem ležiš u kadi (ili unutar nekog stroja, ogromnog gimbala) i imaš 100% slobodu pokreta a da nisi opasnost za sebe i druge.
AR je s druge strane vrlo koristan i vjerojatno next big thing. Što mu uostalom zorno pokazuju uređaji iz vlastite ponude...
A zašto je skurio tu lovu?
Pa iz pohlepe! Želio je silovati prijelaz iz http:// svijeta u VR svijet, kako bi Meta postala novi Google. Zato i puca iz svih oružja i nada se da će se nešto primiti (VR, AR, LLM).
Ja se pak nadam da neće ništa iz njegovih laboratorija (što ne znači da mislim da su Meta Raybanice ili Llama LLM-ovi loši proizvodi, dapače).
Gledam te!
I manje mu fali nego meni moje... 
Gledam te!
Neznam, ovo mi nekako djeluje umjetno, ili namjerno izazvana "propast".
Razlog, neznam.
Ali nije Zuck zadnja kretenčina pa da ne shvača da nebu svatko kupil naočale za soma i pol i da bu ona minecraft kvaliteta grafike u univerzumu izazivala gađenje i podsmjeh svakog normalnog čovjeka.
Ne vjerujem da to nije znao ili predvidjel, ali je ipak bacil sve na to, zato mislim da tu ima nešto kaj mi neznamo.
Pa nije zadnja kretencina ali nazvao bih ga tako sto se tice osjecaja za ljude i njihove potrebe. Obican streberko kojem se posrecilo. Pretpostavljam da nas sve gleda ko debile i imalo mu je smisla da svi pocnemo zivjeti u metaverzumu.
https://www.businesstoday.in/technology/news/story/mark-zuckerbergs-old-chat-calling-facebook-users-dumb-resurfaces-see-elon-musks-reaction-388849-2023-07-08
I ne samo to nego je i ideju za Facebook ukrao, ima i film o tome.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Nekako mi se cini da iamte krivo poimanje poslovanja. Mozda je "ideja" propala ali poslovni potez nije jer je privuako puno vise investicija nego sto su oni na tu ideju potrosili. Duzni vratiti novce svakao nisu.
Danasnje poslovanje je da nema nista ljepse nego dobro prodati ideju koja propadne. Sama propast cesto bude i namjera.
https://www.businesstoday.in/technology/news/story/mark-zuckerbergs-old-chat-calling-facebook-users-dumb-resurfaces-see-elon-musks-reaction-388849-2023-07-08
I ne samo to nego je i ideju za Facebook ukrao, ima i film o tome.
Od brace Winklewoss ako sam dobro upucen