Crvene linije: Zašto Anthropic nije popustio Penta

poruka: 5
|
čitano: 2.956
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Crvene linije: Zašto Anthropic nije popustio Penta".
5 godina

Prije smo gledali filmove kako država štiti stanovništvo od zločestih korporacija. Sada je došlo vrijeme da korporacije štite stanovništvo od zločeste države...

5 2 hvala 0
8 godina
Re: Crvene linije: Zašto Anthropic nije popustio P
Gallu kaže...

Prije smo gledali filmove kako država štiti stanovništvo od zločestih korporacija. Sada je došlo vrijeme da korporacije štite stanovništvo od zločeste države...

Nažalost mislim da nas nitko ne štiti od ičega, a mi samo beskonačno skrolamo po instagramu...

7 godina
Gallu kaže...

U americi da, u europi ne, tu je sav američki LLM softver "rizik u opskrbnom lancu", svi od reda.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2026 20:35 (gpd).
16 mjeseci
"Prije smo gledali filmove kako država štiti stanovništvo od zločestih korporacija. Sada je došlo vrijeme da korporacije štite stanovništvo od zločeste države..."

"Nažalost mislim da nas nitko ne štiti od ičega, a mi samo beskonačno skrolamo po instagramu..."

Nažalost istiniti komentari, no kroz povijest su nas spašavali tek inteligentni i mudri pojedinci koji su se zadesili taman na poziciji da mogu zaustaviti ludilo, unatoč što su većinom loše prošli radi spašavanja (ponekad i svijeta), eto žalosno što se moramo uzdati u takve ne opjevane heroje i za nadati se da ih još ima na pozicijama 🙏

"...Protocol dictates that he report immediate threat. If he does so, commanders will likely initiate a Russian nuclear attack on the United States. Protocol dictates Armageddon.
Having helped design the bunker and some of its technology, Petrov knows the system is not 100 percent foolproof. He has a gut feeling, an intuition more piercing than the siren in his ears. He reasons that “when people start a war, they don’t start it with only five missiles,” as he later told The Washington Post".

https://www.britannica.com/biography/Stanislav-Petrov

Ili ovaj heroj:

https://nsarchive.gwu.edu/briefing-book/russia-programs/2022-10-03/soviet-submarines-nuclear-torpedoes-cuban-missile-crisis

Bilo je heroja i na zapadu.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
9 godina

Ideja da ce, pogotovo u korporativnoj Americi, netko dati pedalu Pentagonu i masnim Ugovorima koje to moze nostiti, je deluzija. 

Nesto je drugo u pozadini a PR-a se kao dosljednost nekim moralnim principima. 

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice