Sad fino neka usisa svih 7000 stanova.
Inženjer htio na daljinu upravljati svojim robotsk
- poruka: 17
- |
- čitano: 5.864
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni je brainfuck zašto uopće treba dostup do DJI clouda da usisava moj f...ing stan/kuću?? Ali iskreno netko treba "udaljeni dostup" do usisivača?
da bi se ušunjao u tvoju spavaču sobu kad ti radiš one radnje, pa te streama u živo, eto zašto :)
-text-članak govori o 'propustu' koji nije propust nego fičer.. i nije pitanje treba li netko pristup tisućama bezveznih vlasnika robota nego potencijal da jedan bude onaj važan.. tj nitko se ne pita kad dobije jackpot zašto baš ja dok se pita ako ga zgazi tramvaj, mada su šanse recimo podjednake.. tj ne gledamo iste rizike jednakim kriterijem ili potencijalnim razlogom, kao mogućnost pristupa nečemu.. i usporedba s izrael-mosadom-pejđerima-talibancima.. imati pristup tisućama uređaja, nije cilj tih tisuću, nego možda jedan slučajan jackpot, npr trumpek ili netko važan.. pa na to dodati ostale uređaje koji koriste iste čipove-mogućnosti-servise kao npr tv ili paljenje klimauređaja .. pri čemu nije važna ta osnovna funkcija, tj neće kina imati neke strateške koristi od tog da npr meni pali klimu ili gasi svjetlo.. no da sam ja neki važan cilj, tad se to mijenja, dok jedna mogućnost komunikacije otvara iduće mogućnosti, lokacije, .. pa tako razni mehički eskobari dobiju metak kad ujko ili federalosi to odluče.. itd.
edit: .. i naglasak, nije propust nego fičer.. tj ne stvara se programski kod tako da netko prolije šalicu kave i slučajno nešto napravi.. to može u filmovima :) ..
Ajd sad' das' neko jaje. Neko s pristupom nekim podacima, interesantan nekome. Recimo da si IT relativno solidno zasticen.
Ali supruga je teska na parama, kupuje balavurdiji Xiaomi, kupuje neke kineske pegle i usisavace, neki knockoff jer nece da placa 3x cifru koju placa za brand.
Igrom slucaja pegla (da, pegla) ili usisavac, ili mixer, ili frizider se spajaju na WiFi.
npr:
"Some smart appliances – like Air Fryers - are actually accessing a surprising amount of user data with no clear justification for doing so. Vast ecosystem including electric kettles, rice cookers, robot vacuums, air purifiers, washing machines, and blenders usually controlled via apps like Mi Home or eWeLink. Smart appliances like refrigerators, washing machines, and air conditioners..."
I ta pegla, usisavac ili whatever, danas sutra pocne "slusati i gledati", spoji se na WiFi, pa na neke druge uredjaje, pa odradi 007 poslove s pola snage.
Paranoja? Ilija ili Djuro Cvorovic? Terminator: Rise of the Machines?
Ako smetas nekome ili necemu, odredjeni model usisavaca s odredjenim modelom baterije za specificno trziste koji dobije instrukciju u 3 ujutro da se samozapali dok svi spavaju?
Problem je sto vecina ljudi ne zna u sta se upusta kada kupuje te smart uredjaje. Kontaju da se aplikacijom spajaju direktno na uredjaj, umjesto kako zapravo jeste: uredjaj->cloud<-aplikacija.
Proizvodjacima je tako daleko lakse, a ne smetaju im ni "usput" prikupljeni podaci.
robot vacuum, air purifier i washing machina imaju smisla jer rade dok nisi doma i dobro je imati nadzor nad njima u svakom trenutku.
Ovo ostalo ne bi bas ostavljao da radi dok me nema.
robot vacuum, air purifier i washing machina imaju smisla jer rade dok nisi doma i dobro je imati nadzor nad njima u svakom trenutku.
Ovo ostalo ne bi bas ostavljao da radi dok me nema.
Iskreno kad nisam doma ne volim da išta ostane radit jer nikad neznaš kad iti jedno od tih naprava može izazvat neko sranje. Jedina iznimka tu je frižider, sve ostalo ne radi dok mene nema. Ovih par pametnih aparata što imam (pečica i mašina za prat robu) su povezani na drugu odvojenu mrežu i iskreno neznam kakve to podatke mogu skupit o menijer nemaju ni mikrofona ni kamere niti pristup mojoj privat mreži.
da o smart TV ni ne gubimo rječi...
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
i'm too old for this shit. jebote kućanski aparati na internetu, za koji k mi tosteru treba wifi? i vešmašine, sušilice, svaštanešto, ako sam doma, znam da pere i kad je gotova, osim kaj i pišti, ako pak nisam doma opet mi informacija da je gotova preko mreže ništa ne znači...
doći će vrijeme kad ćemo plaćat ekstra da nam uređaju ne budu pametni.
pa dok turiš ćunu a on potegne na najače, čupaš ćunu van i usput vičeš - puščaj ga !!!!
pa dok turiš ćunu a on potegne na najače, čupaš ćunu van i usput vičeš - puščaj ga !!!!
jel znaš što se dogodi kad turneš ćunu u usisavač i upališ ga?
istjeraju te iz pevexa
-smatrmodel (muzilice, usisavači..) stane automatski nakon što namuze 25L .. samo treba izdržati do gašenja :)