8 ponajboljih (zapadnih) filmova o umjetnoj inteli

poruka: 13
|
čitano: 3.613
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "8 ponajboljih (zapadnih) filmova o umjetnoj inteli".
10 godina

Dobar osvrt.

Naravno Terminator 3 i ostali niskokvalitetni spinoffi su s pravom izostavljeni.

Za Matrix 2 nezz, nisam ga pogledao.

Moj PC  
2 1 hvala 0
18 godina
Re: 8 ponajboljih (zapadnih) filmova o umjetnoj in
Ex Machina je najbolji sa liste.

Her je dokumentarac.
Moj PC  
1 1 hvala 0
4 godine
Meni je pal na pamet Electric Dreams iz osamdesetih koji sam gledal ko klinac, (znam da nije u rangu sa ovima sa liste).
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2026 16:25 (Cncrokaj).
Moj PC  
3 0 hvala 0
7 godina

Koliko sam pogledao na tu tematiku, I am Mother je po meni najbolji. Većina ostalih, premda vizualno i dramaturški uvjerljivih i zabavnih, nema baš puno veze s realnosti, a ponekad ni s pameti. Ljudi imaju tu glupu naviku da antropomorfiziraju sve oko sebe. A čak niti tzv. umjetna inteligencija koju pokušavamo stvoriti ne može biti na našu sliku i priliku.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2026 4:18 (Al Crane).

2 0 hvala 1
17 godina

Odličan tekst, kakvi su se pisali nekad, prije doba idiotkracije. Osobito: "...ako je simulacija dovoljno uvjerljiva, većina će je braniti čak i kada sazna da je lažna, jer 'realno' traži odricanje, rizik i konflikt." 

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 mjeseci
Na listu uz Terminator 2 i Matricu bih stavio: Automata
https://m.imdb.com/title/tt1971325/
Miks Asimovog I robota i realnijeg blade runnera bez gluposti letećih auta , svemirskih ratova , sadiste androida i mega gradova.

I am Mother
https://en.wikipedia.org/wiki/I_Am_Mother https://m.imdb.com/title/tt2209764/
Uzvišenost

A ostale bih uklonio, ma da Villanova Istrebljivač 2049 je vrlo , vrlo dobar film.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
SupremeCommander kaže...
Ex Machina je najbolji sa liste.

Her je dokumentarac.

odličan film, ali niti približno najbolji sa liste. 2001 Odiseja je jednostavno dvije klase iznad svega nabrojanog, remek-djelo. Zatim Bladerunner, čistokrvni SF, briljantan Vangelisov soundtrack.

Sirotanovic kaže...
Na listu uz Terminator 2 i Matricu bih stavio: Automata
https://m.imdb.com/title/tt1971325/
Miks Asimovog I robota i realnijeg blade runnera bez gluposti letećih auta , svemirskih ratova , sadiste androida i mega gradova.

I am Mother
https://en.wikipedia.org/wiki/I_Am_Motherhttps://m.imdb.com/title/tt2209764/
Uzvišenost

A ostale bih uklonio, ma da Villanova Istrebljivač 2049 je vrlo , vrlo dobar film.

po meni je Bladerunner 2049 potpuno nepotreban film, nešto poput Prometeja i ostalih shitty nastavaka. Pogledao jednom i nemam namjeru više ikada pogledati, za razliku od Bladerunnera (prvog) i Aliena (prvog i drugog), koje sam pogledao desetke puta.

nego nazad na temu... znam da je bilo kakve liste nezahvalno slagati, ali evo moje:

1. 2001: A Space Odyssey (Stanley Kubrick)

2. Metropolis (Fritz Lang)

3. Alphaville  (Jean Luc Godard)

4. Blade Runner (Ridley Scott)

5. Wall-E (Andrew Stanton)

6. Matrix (Wachowski Bros.)

7. Alien (Ridley Scott)

8. Terminator (James Cameron)

9. The Day the Earth Stood Still (Robert Wise)

10. Moon (Duncan Jones)

11. Interstellar (Christopher Nolan)

12. Ex Machina (Alex Garland)

13. Star Wars IV, V, VI (George Lucas)

14. Her (Spike Jonze)

u široj listi bi mogao dodati:

Westworld, Dark Star, Tron, War Games, AI, S1mone, Hitchhiker's Guide to the Galaxy, Oblivion, Upgrade, Companion, Kimi...

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2026 12:28 (millennial).
14 godina

Artificial Intelligence iz 2001 je meni jedan od bas najdrazih filmova. Gledao sam ga dosta puta zaista i zaista ima dirljiv kraj. 

Odlucim ga ponovo pogledati nekad krajem prosle godine, i koliko mi je attention span sheban danas, film jeste dug, oko dva i pol sata, ali meni kao da je trajao 5 sati.  

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

1 0 hvala 0
16 godina
millennial kaže...
...

Westworld, Dark Star, Tron, War Games, AI, S1mone, Hitchhiker's Guide to the Galaxy, Oblivion, Interstellar, Upgrade, Companion, Kimi...

War Games i Westworld definitivno (ali onaj stari, film, sa Yulom Brinerom, a ne serija).

2 godine
Punti kaže...
millennial kaže...
...

Westworld, Dark Star, Tron, War Games, AI, S1mone, Hitchhiker's Guide to the Galaxy, Oblivion, Interstellar, Upgrade, Companion, Kimi...

War Games i Westworld definitivno (ali onaj stari, film, sa Yulom Brinerom, a ne serija).

da, na taj s Yul Brynnerom sam mislio.

Serija mi je ok bila prva sezona, poslije su počeli razvlačiti. ali serija ima jako dobar soundtrack, obrade poznatih stvari u nekakvim modernim "western" aranžmanima, fora. npr. Nirvana ili Stonesi. Ramin Djawadi je tu odradio odličan posao. Baš bi ga mogao sad ponovno poslušati.

12 godina

taj originalni Westworld ima i nastavak, ali nije toliko dobar kao ovaj s Yul-om... sjećam se ko klinac da mi je bio scarry af :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Apropos Ratnih igara, najjača mi je scena pred kraj kad Barry Corbin (glumio Mauricea Minnifielda u Životu na sjeveru) pita: "Pa koji k. mu ne izvučete kabel iz utičnice? ..."

Mislite da takvih (generala, političara, nejm it) nema i danas?

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2026 15:07 (Punti).

2 0 hvala 0
16 mjeseci
Zaboravišmo Lucy od Luke Bessona 👌 🤏

Millennial i ja nemam baš isti ukus premda volimo isti žanr, a to je normalno zato se o ukusima ne raspravlja jel.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice