Kineski Nio postavio rekord s više od 165.000 zamj

poruka: 9
|
čitano: 8.639
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kineski Nio postavio rekord s više od 165.000 zamj".
10 godina

Na kraju će prevladati brzi punjači. Tehnologija baterije napređuje i mislim da 15 minuta nije gubljenje vremena da bi se napunila baterija

.

Niova tehnologija ima prednost jer vozilo ne stari skupa s baterijom, već vozilo moze imati uvjek novu bateriju a odgovornost na servisiranje spada na niu. 

1 0 hvala 0
4 godine
Re: Kineski Nio postavio rekord s više od 165.000

Može Kinez imati 165 tisuća zamjena auto baterija dnevno, samodostatnost u proizvodnji i svemirsku postaju Tiangong ali nikad neće imati 300 tisuća posjetitelja na koncertu kao što Hrvat ima.
I još nešto - dok se Kinez muči štapićima Hrvat fino vilicom - boc! Pa ti vidi tko je napredniji i koga čeka svijetla budućnost.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.2.2026 19:55 (Ribnjak2048).

6 11 hvala 2
17 godina
Napravili su funkcionirajuću platformu. Sad je treba otvoriti drugim proizvođačima i omogućit franšizu drugima.

1 0 hvala 0
9 godina
Ovo bi trebalo nominirati za najgluplji komentar (barem) godine
16 godina

momci, ste čuli za sarkazam?

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
4 0 hvala 1
17 godina
Ekipa, nisam uspješan poduzetnik, tako da nisam neka relevantna kompetencija.
Komentar sam napisao kao meni logičnu mogućnost, bez sarkastičnih primisli. Koliko je ideja dobra, ne mogu reći.

Moj tijek misli:
danas je gazda onaj koji kontrolira platformu. Amazon 60% prometa (i raste) ostvaruje kroz treće, koji preko njegove platforme prodaju. McDonalds ne zarađuje na prodaji klope, najviše zarađuje na licencama franšize. Spotify, FlixBus, Airbnb, Uber... sve uspješne platforme.

Ovakve "Nio-Garaže" je lako postaviti, odličan proizvod za franšizu. Umjesto prodavati Nio-aute po Europi (carine!), pokloniš patentna prava na ovaj koncept baterije lokalnim proizvođačima, (Citroen, Renault i sl.) kako bi nastala potražnja i muzeš licence od baterijskih garaža.

2 0 hvala 1
18 godina
Ovo je kraj kaže...
Ekipa, nisam uspješan poduzetnik, tako da nisam neka relevantna kompetencija.
Komentar sam napisao kao meni logičnu mogućnost, bez sarkastičnih primisli. Koliko je ideja dobra, ne mogu reći.

Moj tijek misli:
danas je gazda onaj koji kontrolira platformu. Amazon 60% prometa (i raste) ostvaruje kroz treće, koji preko njegove platforme prodaju. McDonalds ne zarađuje na prodaji klope, najviše zarađuje na licencama franšize. Spotify, FlixBus, Airbnb, Uber... sve uspješne platforme.

Ovakve "Nio-Garaže" je lako postaviti, odličan proizvod za franšizu. Umjesto prodavati Nio-aute po Europi (carine!), pokloniš patentna prava na ovaj koncept baterije lokalnim proizvođačima, (Citroen, Renault i sl.) kako bi nastala potražnja i muzeš licence od baterijskih garaža.

Lol, koji egotrip. Postoji poruka iznad tvoje.  

Inače super komentar i u potpunosti se slažem s tobom, no i dalje ne mislim da će to zaživjeti, jer ljudi ne razmišljaju niti tehnički niti strateški. 

Gledam te!
17 godina
Bitna je prednost ovakvog sustava i to što se povlačenje energija može učinkovito rasporediti - baterije se pune kada je najpogodnije, kada ima viškova u mreži, koriste se solari i vjetar, povoljnije tarife, izbjegavaju se vršna opterećenja i razdoblja skupe struje...

Nedostataka praktički nema, osim što nemaš "svoju" bateriju koju maziš i paziš, nego si kao s plinskom bocom - što dobiješ, dobiješ.
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 mjeseci
Nadam se da će ovo zaživjeti i doći kod nas.

Tko ima aku alat zna prednosti spremne baterije, još napunjene jeftinom strujom.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice