Europski parlament želi djecu mlađu od 16 godina m

poruka: 40
|
čitano: 10.186
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Europski parlament želi djecu mlađu od 16 godina m".
5 godina
Re: Europski parlament želi djecu mlađu od 16 godi
Razumijem ja jako dobro. Znači tvoja ideja bi bila roditelj ide u zatvor ako dijete bude npr. žrtva cyber bullynga ili nešto slično?
Roditelj = nadzor dokazano do sada - ne funkcionira. Plan B.
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.11.2025 18:34 (Gallu).
12 godina
Djeca nisu bitna, bitno je da prodje digitalna identifikacija koja sama po sebi nebi imala takvu podrsku, a krajnji rezultat je isti da nema pristupa netu bez dozvole koja se moze ukinuti po potrebi.

5 0 hvala 1
16 godina
Pa normalno da nadzor roditelja ne funkcionira kad nema posljedica za roditelje, zato ih i nije briga i ne ulazu truda u to nego prepustaju to drugima i ulici
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

0 0 hvala 0
5 godina
Posljedice za roditelje je puno teže uvesti, a djecu se treba učiti odgovornosti od malih nogu. I to ne samo roditelji jer roditeljstvo je u današnjem društvu očito podbacilo. Zato i imamo skupine malih gremlina o kojima možemo skoro svakodnevno čitati u crnoj kronici.
7 godina

Kojoj crnoj kronici? toga više nema kao posebne rubrika u novinama , sada je sve crna kronika a postoji rubrika "10 pozitivnih vijesti tjedna", biraju se najcrnije vijesti.

Nije stvar u tome što "roditeljstvo ne funkcionira", od 100 obitelji 10 ih možda ima problem s roditeljstvom iz tko zna kojih razloga i tako će uvijek biti.

Država mora funkcionirati i osigurati njima uvjete, spriječiti kriminalitet,  spriječiti da upadaju u zamku kriminala, kocke,  droge, ...

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.11.2025 16:25 (gpd).
16 godina
Ovo cu napisati za sve voljne da procitaju. Za zdrav zivot vas i vase djece zelite drzavu i njene aparate dalje od sebe ne blize. S ovim ne mislim samo na Hrvatsku kao zaseban slucaj vec generalno pravilo. U ovom slucaju ako pomoc trazite u drzavnim zabranama preispitajte gdje ste pogrijesili kao roditelji i zasto se okrecete drzavi i njenim aparatima kao spasitelju. Btw ovo sta pisete da je drzava nesto duzna napravit, nije kao sto niko drugi na ovom svitu vama nije duzan nista, sta prije to shvatite bit ce vam bolje.
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2025 20:02 (stirko55).

2 0 hvala 1
7 godina
stirko55 kaže...
Ovo cu napisati za sve voljne da procitaju. Za zdrav zivot vas i vase djece zelite drzavu i njene aparate dalje od sebe ne blize. S ovim ne mislim samo na Hrvatsku kao zaseban slucaj vec generalno pravilo. U ovom slucaju ako pomoc trazite u drzavnim zabranama preispitajte gdje ste pogrijesili kao roditelji i zasto se okrecete drzavi i njenim aparatima kao spasitelju. Btw ovo sta pisete da je drzava nesto duzna napravit, nije kao sto niko drugi na ovom svitu vama nije duzan nista, sta prije to shvatite bit ce vam bolje.

Razumijem, međutim , ...

za ovo što uplaćujemo 2/3 plaće porez prirez, ... , očekujem da država obavlja svoju funkciju koju sama tvrdi da obavlja.
A to je zaštita od bad guys, sigurnost, infrastruktura, itd, itd, ...

Zato želim da se malo pročešljaju komunikacije na Facebook-u i ostalim društvenim mrežama.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2025 22:33 (gpd).
7 godina
Europski parlament želi djecu mlađu od 16 godina m

Djeca vise na drustvenim mrezama, a tzv. roditelji ih drze pod nadzorom preko "tehnologije". Od toga da im vec malima uvaljuju uredjaje da im ne smetaju sve do pracenja preko GPSa gdje se nalaze u odredjenom trenutku kada malo porastu i naravno nedaj Boze da nisu dostupna i da se ne jave kada ih zovu. Nisu djeca kriva, krivi su i***** od roditelja, ako se to uopce i moze nazvati roditeljem, vise dodje kao neki skrbnik. Kada je sve to pocinjalo napisao sam nesto tu na bugu, dosta ljude me isprozivali, ali drago mi je da se stvari vracaju lagano na staro. Ja bi i digao granicu, odnosno limitirao drustvene mreze za sve na jedno max 30 minuta dnevno, jer previse "zombija" hoda/vozi i bleji u taj ekran kao da ce nesto propustiti. 

2 0 hvala 0
16 mjeseci
Kad je već SsmoPitam3 spomenuo već neko vrijeme razmišljam koliko je to štetno za djecu , taj mrežni "nadzor" od strane roditelja ili je to prirodno kao i što su inače roditelji provjeravali.
Najviše mislim na naviku djece da ih se prati , hoće li to djeci postati neki čin sigurnosti pa će prigrliti kad korporacije preuzmu praćenje i pojačaju po potrebi 🤔
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2025 13:45 (Sirotanovic).
9 godina
kaj kažete, jel smiju klinci visiti na onim "porocima" na kojim smo mi visili ko klinci prije nekih 30ak i više godina? jesu li ti poroci prihvatljivi, crtići, rambo, game boy, plejka ili i to zabranjujemo?

što bi se reklo, tek kada počinješ prigovarati djeci za nešto, shvatiš da si ostario i postao jednak svojim roditeljima...

4 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice