Roditelj = nadzor dokazano do sada - ne funkcionira. Plan B.
Europski parlament želi djecu mlađu od 16 godina m
- poruka: 40
- |
- čitano: 10.186
- |
- moderatori:
vincimus
Roditelj = nadzor dokazano do sada - ne funkcionira. Plan B.
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so
Kojoj crnoj kronici? toga više nema kao posebne rubrika u novinama , sada je sve crna kronika a postoji rubrika "10 pozitivnih vijesti tjedna", biraju se najcrnije vijesti.
Nije stvar u tome što "roditeljstvo ne funkcionira", od 100 obitelji 10 ih možda ima problem s roditeljstvom iz tko zna kojih razloga i tako će uvijek biti.
Država mora funkcionirati i osigurati njima uvjete, spriječiti kriminalitet, spriječiti da upadaju u zamku kriminala, kocke, droge, ...
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so
Razumijem, međutim , ...
za ovo što uplaćujemo 2/3 plaće porez prirez, ... , očekujem da država obavlja svoju funkciju koju sama tvrdi da obavlja.
A to je zaštita od bad guys, sigurnost, infrastruktura, itd, itd, ...
Zato želim da se malo pročešljaju komunikacije na Facebook-u i ostalim društvenim mrežama.
Djeca vise na drustvenim mrezama, a tzv. roditelji ih drze pod nadzorom preko "tehnologije". Od toga da im vec malima uvaljuju uredjaje da im ne smetaju sve do pracenja preko GPSa gdje se nalaze u odredjenom trenutku kada malo porastu i naravno nedaj Boze da nisu dostupna i da se ne jave kada ih zovu. Nisu djeca kriva, krivi su i***** od roditelja, ako se to uopce i moze nazvati roditeljem, vise dodje kao neki skrbnik. Kada je sve to pocinjalo napisao sam nesto tu na bugu, dosta ljude me isprozivali, ali drago mi je da se stvari vracaju lagano na staro. Ja bi i digao granicu, odnosno limitirao drustvene mreze za sve na jedno max 30 minuta dnevno, jer previse "zombija" hoda/vozi i bleji u taj ekran kao da ce nesto propustiti.
Najviše mislim na naviku djece da ih se prati , hoće li to djeci postati neki čin sigurnosti pa će prigrliti kad korporacije preuzmu praćenje i pojačaju po potrebi 🤔
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
što bi se reklo, tek kada počinješ prigovarati djeci za nešto, shvatiš da si ostario i postao jednak svojim roditeljima...