Policija u Hrvatskoj prvi put zbog prekršaja oduze

poruka: 53
|
čitano: 8.504
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Policija u Hrvatskoj prvi put zbog prekršaja oduze".
17 godina

U Koprivnici svaki dan navečer, u centru grada oko 20 klinaca na romobilima (i to onim kaj idu 70 na sat), bez kaciga se voze na zadnjim kotačima, isprobavaju vožnju i po 3 na jednom romobilu, utrke ubrzanja i slično.

Volim romobile ali ne shvaćam kak takva neodgovorna vožnja prolazi ispod radara, dok se uredno kažnjavaju ljudi u selima di ni google karte ne rade zbog vožnje bez svijetla.

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
Re: Policija u Hrvatskoj prvi put zbog prekršaja o
ukay1000 kaže...

U Koprivnici svaki dan navečer, u centru grada oko 20 klinaca na romobilima (i to onim kaj idu 70 na sat), bez kaciga se voze na zadnjim kotačima, isprobavaju vožnju i po 3 na jednom romobilu, utrke ubrzanja i slično.

Volim romobile ali ne shvaćam kak takva neodgovorna vožnja prolazi ispod radara, dok se uredno kažnjavaju ljudi u selima di ni google karte ne rade zbog vožnje bez svijetla.

Da, baš sam htio i ja to napisati.

Da policija sjedne u centar Koprivnice oduzeli bi svaku večer 50 romobila :-)

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
9 godina

Nejasno kako su odobreni monocikli, romobili, ini kineticki penetratori da idu u prodaju samo tako. Jer to je upravo to, kamikaze naprava koje potegne do 70-80 za par sekundi a nema nikakvu sigurnost za vozaca.

Do sada sam jedno pokupio autom, kupio ga krvavog s ceste jer naravno ni kacige ni high-vis prsluka, odakle je doletio ni danas ne znam, a jedan me udario u straznji dio auta. 

1 0 hvala 0
16 godina

Dojam iz prometa mi je da roditelji/skrbnici koji svojoj djeci kupuju elektricne romobile i bicikle zele ubiti svoju djecu. 

4 0 hvala 0
7 godina
Tako to krene...prvo romobil...kasnije goli otok...bez lustracije nema ni croatie
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina

Mene zanima tko je smislio rješenje da svaka šuša, bez ikakve dozvole, može voziti to govno od romobila? Zapravo nemam ništa protiv romobila, oni su ok, nego koji kurac je s ljudima? Svakog dana gledam malu dječicu kako ga voze po 30-40 ili više na sat, doslovno osnovnoškolci. Prije nekoliko mjeseci mi je izletilo malo dijete na romobilu, ma mali ne može imati preko 12 godina, mrtav ladan iz sporedne ulice, kao kamikaza, a ja vozim 40 iako je dopušteno 50, jer znam da tamo ima degenerika. Bez obzira na to što sam ja vozio sporije, čista je sreća što malog nisam zdrobio. 

Potpuna podrška, nema tu puno pametovanja, oduzeti vozilo i odmah ga uništiti, to je jedina mjera. 

Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
Jedva čekam da počnu oduzimati sve te električne "bicikle" koji to nisu, romobile koji su jači od skutera i sl.
Ljudi se voze s tim po pločnicima, a imaju ubrzanje ko yamaha 250 kubika.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Isto KC, idem u Max, birc s druge strane pruge, veliko raskršće, relativno široka pješačka staza uz pekaru...

dva romobila idu paralelno, na desnom, bliže cesti dvoje, klinac bar ima moto kacigu, fufica ne, a na lijevom klinac bez kacige...

i idu se utrkivati prema meni,  dolete s bar 30+ km/h i jedva me nije balavac okrznuo, a s obzirom na moju masu, on bi odletio na drugi romobil i oba na cestu (sreća njihova radovi su pa je ta cesta skoro pa zatvorena)...

ali goveda balava ni na sekundu da bi prikočila...

počastio sam ih s niskom lijepih želja za spolnim odnosima  par odabranih domaćih životinja i roditelja koji su ih tako mutave napravili...

doslovce vidiš da su u panik modu kad prozuje pored tebe, ali im ne pada na pamet uspporiti...

dvije fufe, obore nekog penzića na pješačnjaku blizu centra i ništa, niti "Oprostite", "Kako ste", samo panik-mode i po gasu da pobjegnu....

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
Ne da se policiji reagirat jer rađe meni u Starigradu napisu opomenu zbog svijetla nego da se s klincima u centru bave. To je baratanje s maloljetnicima, pa zovi roditelje, pa piši ogromno izvješće... Gnjavaža. Dok se nekaj ne desi, klinci budu po centru divljali.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Evo, baš ste me sjetili, jučer sam snimio ovaj video na ulasku u KC. Nisam mogao bolje u vožnji.

Ali čak i muzika koju sam slušao odlično odgovara :-)

https://www.youtube.com/shorts/70JK4VZr_Ag

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Moj PC  
5 0 hvala 0
7 godina

Decko ide 70 sa tim drekom, ima moto kacigu. Na zadnjem kotacu. Zaleti se na sljunak, ne gleda uopce kad se ukljucuje u promet na glavnu cestu ni lijevo ni desno. Sljunkom posprica parkirane aute, autobus, zaprasi ljude na djecjem igralistu. Kad takvoga uhvatis i fizicki mu pojasnis neke stvari, zavrsis u zatvoru. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
ukay1000 kaže...
...Dok se nekaj ne desi, klinci budu po centru divljali.

što je najgore - dogodi se, eto ti u tekstu

...u prvih šest mjeseci ove godine zabilježili jednak broj prometnih nesreća s romobilima kao i u cijeloj prošlogodišnjoj godini, s jedinom razlikom što ove godine u tim slučajevima nema poginulih osoba. Električni su romobili ove godine sudjelovali u čak 237 nesreća na području Hrvatske, kojima je 56 osoba teško, a 130 lakše ozlijeđeno. Lani je takvih nesreća bilo gotovo 400, a dvije osobe su i smrtno stradale. 

al klinci uvijek misle da se njima ništa nemere dogodit

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.6.2025 18:14 (picajzla0707).
16 godina
picajzla0707 kaže...
ukay1000 kaže...
...Dok se nekaj ne desi, klinci budu po centru divljali.

što je najgore - dogodi se, eto ti u tekstu

...u prvih šest mjeseci ove godine zabilježili jednak broj prometnih nesreća s romobilima kao i u cijeloj prošlogodišnjoj godini, s jedinom razlikom što ove godine u tim slučajevima nema poginulih osoba. Električni su romobili ove godine sudjelovali u čak 237 nesreća na području Hrvatske, kojima je 56 osoba teško, a 130 lakše ozlijeđeno. Lani je takvih nesreća bilo gotovo 400, a dvije osobe su i smrtno stradale. 

al klinci uvijek misle da se njima ništa nemere dogodit

Naravno da se dogodi. Pričaju mi frendovi koji rade u bolnici. Malo malo je netko polomljen i fino natučenih rebara i sl.

A mnogi niti ne smiju reći kako se to dogodilo. Bilo da padneš s bicikla ili romobila platit ćeš poprilično velik iznos nakon što te bolnica prijavi policiji. A pogotovo ako je riječ o djetetu koje niti ne smije vozit romobil.

Nego onda kažu da su pali nekako, trčeći, s ljestava, bilo kako samo ne s romobila ili bicikla. Pa onda ti ne ulaze ni u statistiku.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.6.2025 18:20 (Bitanga).
12 godina
Idioti od roditelja, to je problem.

4 0 hvala 0
16 godina
Great Scott! kaže...

Pa ne treba baš tako oštro. 

Ti nikad nisi bio dijete? Tata i mama su te uvijek pratili sve što ti radiš do osamnaeste godine, a i kasnije? I ti si ih uvijek u svakom trenutku poslušno slušao što moraš i kako moraš?

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.6.2025 18:32 (Bitanga).
16 godina
Bitanga kaže...
Great Scott! kaže...

Pa ne treba baš tako oštro. 

Ti nikad nisi bio dijete? Tata i mama su te uvijek pratili sve što ti radiš do osamnaeste godine, a i kasnije? I ti si ih uvijek u svakom trenutku poslušno slušao što moraš i kako moraš?

Ne, ali i u moje doba su klinci vozili skutere(50 kubika) i one male kvadove. Stalno sam nagovaro starce da mi daju da vozim to, ma nema teorije. Cak nisam trazio da mi kupe, samo dopuste da vozim. Mama nije htjela ni cut za tako nesto. 

Frendovi su redovno i padali i lomili ruke, eto nitko nije poginuo, ali neki drugi jesu. 

Pa sad, reko bi da nesto ipak ima i u tome kako se roditelji postave prema tome. Nisam za zabranu, ali niti za to da kupe romobil koji ide do 80 i samo ga tutnu u ruke klincu i vele vidimo se. 

17 godina
Treba uvesti da kada se kupuju romobili da ga moraš osigurat kod neke kuće. Kada se desi nesreća vidi se po serijskom na koga glasi u slučaju kada 70kmh romobile voze djeca od 13 godina.
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
mar123 kaže...

Ne, ali i u moje doba su klinci vozili skutere(50 kubika) i one male kvadove. Stalno sam nagovaro starce da mi daju da vozim to, ma nema teorije. Cak nisam trazio da mi kupe, samo dopuste da vozim. Mama nije htjela ni cut za tako nesto. 

Frendovi su redovno i padali i lomili ruke, eto nitko nije poginuo, ali neki drugi jesu. 

Pa sad, reko bi da nesto ipak ima i u tome kako se roditelji postave prema tome. Nisam za zabranu, ali niti za to da kupe romobil koji ide do 80 i samo ga tutnu u ruke klincu i vele vidimo se. 

Da, tak je i kod mene bilo. No sa skuterima je druga priča, to se vozi po cesti.

Hoću reći, ne moraš ti ni dozvoliti djetetu da ga vozi, i lijepo ćeš mu objasniti i ono će te shvatiti i reći da neće. Do 14. godine kad po zakonu smije voziti.

Pa onda ode van s društvom i čak i da nema vlastiti uzme malo tuđi romobil i vozi se s njim malo da proba. Može se s njim voziti gdje hoće.

I onda će netko napisati eno roditelj mu je idiot.

16 godina
ukay1000 kaže...
Treba uvesti da kada se kupuju romobili da ga moraš osigurat kod neke kuće. Kada se desi nesreća vidi se po serijskom na koga glasi u slučaju kada 70kmh romobile voze djeca od 13 godina.

Da, svakako mi nije jasno zašto se prodaju ti romobili koji idu više od 25 km/h i kako to nitko ne može riješiti. Nije mi jasno da roditelji to kupuju i dozvoljavaju djeci. Pa i sa 25km/h se možeš fino ubit da padneš. Osim toga, kud to u manjem gradiću poput KC imaš juriti, doslovno si s jednog kraja na drugi za 10 min. Brže dođem s romobilom od 25km/h doma nego žena s autom.

Obavezna registracija/osiguranje je nešto što bih podržao, ali opet ništa od toga ako nitko ne kontrolira i provodi taj zakon. I danas su ilegalni ako toliko idu, pa nitko to ne kontrolira. Kad se nesreća dogodi već je kasno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.6.2025 20:02 (Bitanga).
7 godina
Jel valja ovaj ča...ono da idem bez kacige...da zahebavam Bitangu i Strica Juru i ostale

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
HCMAA kaže...
Jel valja ovaj ča...ono da idem bez kacige...da zahebavam Bitangu i Strica Juru i ostale

Da, to su takvi i slični KuKirini, svaka šuša ih ima danas.

9 godina

neki dan se vozim po cesti autom i u susret meni ide lik na romobilu po sred ceste, znaci direkt u mene, 20ak metara prije sudara pomaknem se u svoju desnu stranu da idiotu napravim jos vise mjesta dok se mimoilazimo na sto on odlučuje mimoići se samnom sa moje desne strane, znači lik koji bi trebao voziti svojom desnom stranom ulice mimoilazi se sa autom sa svoje lijeve strane, pa šta je s glavom majkumu

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Bitanga kaže...
ukay1000 kaže...

Da, svakako mi nije jasno zašto se prodaju ti romobili koji idu više od 25 km/h i kako to nitko ne može riješiti. Nije mi jasno da roditelji to kupuju i dozvoljavaju djeci. Pa i sa 25km/h se možeš fino ubit da padneš. Osim toga, kud to u manjem gradiću poput KC imaš juriti, doslovno si s jednog kraja na drugi za 10 min. Brže dođem s romobilom od 25km/h doma nego žena s autom.

Obavezna registracija/osiguranje je nešto što bih podržao, ali opet ništa od toga ako nitko ne kontrolira i provodi taj zakon. I danas su ilegalni ako toliko idu, pa nitko to ne kontrolira. Kad se nesreća dogodi već je kasno.

Moj sinko od 13g mi je objašnjavao da je to neka sw blokada na 25km/h i da se to da maknuti bez problema, nisam sad proučavao, on je isto zapeo za romobil jer ga njegovi iz ekipe imaju, već nekih 2-3 mjeseca slušam svaki dan pitanje "Jel mogu dobiti romobil"?

16 godina
sosta kaže...

Moj sinko od 13g mi je objašnjavao da je to neka sw blokada na 25km/h i da se to da maknuti bez problema, nisam sad proučavao, on je isto zapeo za romobil jer ga njegovi iz ekipe imaju, već nekih 2-3 mjeseca slušam svaki dan pitanje "Jel mogu dobiti romobil"?

Da, lako makne to svatko tu blokadu. A ne bi smjelo biti tako.

6 tjedana
protjeran
just_dont kaže...

..znači lik koji bi trebao voziti svojom desnom stranom ulice mimoilazi se sa autom sa svoje lijeve strane, pa šta je s glavom majkumu

Hahahaaa! Da nije neki izazov, adrenalin? Pa nije valjda stvarno kokošje pameti?

Ma da, ti romobilisti su teroristi svoje vrste; u nekoliko navrata su se umalo zabili u mene ka pješaka. Zavrnu gas ka da nema sutra. Više ne možeš ni šetat na miru nego moraš strepit. Pa šta je s tim roditeljima? Pa bolje bi krava odgajala dijete. Da mu usput kupe i pušku, malo GTA nikoga nije ubilo?

9 godina

Nije mi jasno zakaj se to kupuje klincima kao da su invalidi i zakaj im onda daju kacige za motor koje smanjuju vidljivost. 

Te kacige su zamisljene da se koriste na vozilu koje ima zrcala da vidis iza sebe 

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
1 0 hvala 0
6 tjedana
protjeran

Pa, kad se roditelji svakako trude od svojih kepeca načinit invalide. Ode studirat, živi s cimerom, pa vozi 2 sata do mamice, da mu opere robu. Čast roditeljima - iznimkama! 

Usput, potpis ti je vrhunski hahahaaa!

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2025 11:40 (Impuls).
16 godina

Pusite decu da se zabavljaju

Dirty dosen
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 mjeseci
Cansee kaže...

Mene zanima tko je smislio rješenje da svaka šuša, bez ikakve dozvole, može voziti to govno od romobila? Zapravo nemam ništa protiv romobila, oni su ok, nego koji kurac je s ljudima? Svakog dana gledam malu dječicu kako ga voze po 30-40 ili više na sat, doslovno osnovnoškolci. Prije nekoliko mjeseci mi je izletilo malo dijete na romobilu, ma mali ne može imati preko 12 godina, mrtav ladan iz sporedne ulice, kao kamikaza, a ja vozim 40 iako je dopušteno 50, jer znam da tamo ima degenerika. Bez obzira na to što sam ja vozio sporije, čista je sreća što malog nisam zdrobio. 

Potpuna podrška, nema tu puno pametovanja, oduzeti vozilo i odmah ga uništiti, to je jedina mjera. 

Neodređen zakon, roditelj dođe u dućan/uzme ili naruči online očito ih polovica niti nemaju pojma koliko ide jer su klasični tupavci modernog vremena. Klinci standardno naseru laži i eto ga. U svojoj sredini gledam dječurliju 10-12 +- godina na onim divljacima kukurin, romobilčeki od 2+k eura koji postižu brzine od 70-80km/h i sad na 10 maloljetnih tupavaca koji naravno prevoze jedan drugoga, imaš možda dva tri sa kacigom na glavi. Što znači zakonski imaš 50ccm skuter koji se može voziti sa vozačkom i isto tak ide 55km/h, a s druge strane imaš klince koji su još gotovo 10 godina od polaganja vozačkog, propisa, znakova, itd... I ganjanju "igračke" koje deru do 80km/h, živjela lijepa naša HDZ flaša.

6 tjedana
protjeran
Pislje kaže...

Pusite decu da se zabavljaju

Je, pustimo kotrljajuće teroriste da se zabavljaju. Šta može poć po zlu? 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice